HA aláírják a felvételizők a röghöz kötést, akkor mi garantálja, hogy lesz egyáltalán szakmájukban munkájuk vagy egyáltalán kapnak munkát?
semmi nem garantálja
a Fidesz-KDNP a tudatos elbutításra és elszegényítésre megy rá.
azonnali likvidálásuk szükséges
"Diploma után szaktól függően 3-5 vagy évre ki lehet majd menni dolgozni. Ennyi idő alatt a kinti fizetésekből össze lehet spórolni a költségtérítésedet. Így meg szerintem logikusnak tartható,hogy az ember ne tanuljon ingyen az adófizetők pénzéből ha azt munkával nem adja vissza. Várom a 0%-ott:)
"
Én még be is jelentettem a válaszodat értelmetlenség miatt, mert
1. az államnak nincs joga beleszólni, hogy mikor hová megyek
2. addig a 3-5 évig itthon lehet majd nyomorogni
3. visszaadta munkával, ha tanult. a léhűtőket kell szelektálni és akkor már nem lenne ilyen finanszírozási probléma stb.
4. nincs az az ország, mely az oktatásán spórol a legtöbbet. (mondjuk máshol ésszerű a rendszer is)
sőt mit több, a hozzád hasonlókat kötelezném különadóra, melyet a fidesznyikek tudatlanságaának adója névvel illetnék.
hogy lehet valaki olyan ostoba, hogy beveszi ezt a hülye dumát, hogy a diplomások biztos mind léhűtők?
hogy lehet valaki olyan a XXI században, hogy szó nélkül elfogadja, ha egy egész generációnak korlátozzák a mozgás szabadságát
Erről most hallok először.
Micsoda?? Hogy az egyetem elvégzése után ha államin voltam nem mehetek külföldre dolgozni?? Ez most komoly? :O Idén felvételizem, jó tanuló vagyok, tehát jó eséllyel bekerülök a támogatottra, de hogy tanuljak 5 évet a kötelező éhbérért?
Ekkora baromságot?
Kinek a pénzéből tanulnak valójában?
A szüleik adójából!
Kinek az adójából vonják ha már dolgozik?
Aki éppen fősulibajár!
Akkor hogy is van? Akár 3× is kifezettethetik valakivel a tanulása árát?
A másik!
Már 21 éve hallom hogy verseny, verseny és verseny!
De akkor az állam miért nem akar versenyezni?
"Diploma után szaktól függően 3-5 vagy évre ki lehet majd menni dolgozni. "
Éppen ellenkezőleg. A diploma után 3-5-7 évig nem lehet kimenni.
Ez nem teljesen így van. A diploma kézhezvétele után a 15-20 évből 3-5 évet kell Mo.-n dolgoznod (ezt még eldöntik, hogy pontosan melyik szakon mennyit). Nem muszáj, de akkor vissza kell fizetned a taníttatásod költségeit.
Ez szerintem korrekt döntés amúgy. Magyarország nincs olyan helyzetben, hogy vidáman taníttassa a nyugati országok számára a képzett munkaerőt. Miközben itt meg néhányból hiány van.
Egyébként meg mielőtt nekem esnétek, hogy könnyen pofázom, mert már van vagy diplomám, vagy nem akarok külföldre/egyetemre menni. Idén felvételizem. És pont emiatt ktg. térítésesre megyek. Kifizetem, elvégzem, aztán arra megyek, amerre akarok, nem szólhat bele senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!