Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » HA aláírják a felvételizők a...

HA aláírják a felvételizők a röghöz kötést, akkor mi garantálja, hogy lesz egyáltalán szakmájukban munkájuk vagy egyáltalán kapnak munkát?

Figyelt kérdés
Mert amit most kitaláltak az alapján akkor is itthon kell maradni ha semmilyen munkát nem találunk. HA biztosítva lennének a normális megélhetés feltételei akkor elvárhatják az itthon maradást.
2011. dec. 21. 09:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Orvos, mérnök, informatikus. El tud helyezkedni. Pl. az egy szak filozófus nem. De mielőtt időt-pénzt-energiát öl valaki egy diplomába, nézzen utána mennyire piacképes.
2011. dec. 21. 17:44
 22/27 anonim ***** válasza:
26%

Vitatkozhatunk itt napokig az érvekről és ellenérvekről.

Szerintem jó ötlet, remélem bevezetik. Külföldre ugyanúgy mehetsz, ott úgyis megkapjátok a szuperjó fizetéseteket, amiből röhögve vissza tudjátok fizetni a tandíjat.

(Halkan jegyzem meg, hogy én dolgoztam Angliában, Németországban és Ausztriában, és ott sem lehet kijönni minimálbérből, meg átlag alatti bérből, a színvonal ugyanúgy beáll mindenhol arra, mint ahogy itthon van. Egy valami éri meg hogyha pl. Ausztriából haza tudod hozni a pénzt, és itt laksz.)

De hát ugye mit pofázom én, a megmondóemberek jobban tudják otthon a fotelből úgy, hogy nem csak hogy külföldön nem dolgoztak, de talán még csak nem is jártak ott. Menjetek ki nyugodtan, aztán jön a pofára esés.

2011. dec. 21. 17:58
 23/27 anonim ***** válasza:

"(Halkan jegyzem meg, hogy én dolgoztam Angliában, Németországban és Ausztriában, és ott sem lehet kijönni minimálbérből, meg átlag alatti bérből, a színvonal ugyanúgy beáll mindenhol arra, mint ahogy itthon van. Egy valami éri meg hogyha pl. Ausztriából haza tudod hozni a pénzt, és itt laksz.)"

Teljes mértékben egyetértek veled. Ismerőseim közül sokan mikor meghallják, hogy 1000 € a minimálbér, akkor nem kalkulálják bele, hogy ott az kb. annyit ér, mint itthon a 60.000 Ft. Mert átszámolva jól hangzik, csak nem otthon költöd el a pénzt, ezért nem érdemes átszámolni sem. Külföldre kijönni csak akkor érdemes, ha beszéled nyelvet és van igény a munkádra, tehát van olyan piacképes végzettséged hozzá.

2011. dec. 21. 18:27
 24/27 anonim ***** válasza:
Én elvégzem az egyeteme, jó eséllyel elmegyek innen, nincs értelme maradnom. Minek maradjak? Megnézni a nép haláltusáját? Nemzeti önazonosság semmi. Mindenki azt hiszi, majd a nyugat segíteni fog. Á, szánalmas. Ilyen nemzet nem is fog sokáig fent maradni.
2011. dec. 22. 00:05
 25/27 A kérdező kommentje:

"Orvos, mérnök, informatikus. El tud helyezkedni. Pl. az egy szak filozófus nem. De mielőtt időt-pénzt-energiát öl valaki egy diplomába, nézzen utána mennyire piacképes."

De nem csak ezek vannak mint mondtuk. Van tanár, közgazdász, stb. Ők is akarnak dolgozni. Nem lehet mindenki ugyanaz. Persze van egy másik oldala mégpedig a fizetés. Ki az a hülye aki itthon akar orvos lenni? Megkérdeztek egy rezidenst és mondta, hogy ő itthon akar maradni. De azt is mondta, hogy releváns indokot nem tud mondani, mert nincs. ÉS mindenki hülyének nézte.

2011. dec. 22. 10:06
 26/27 anonim válasza:
Egy orvos Magyarországon 85-90 ezret keres kezdőként ( Bp Honvéd kórház)úgyhogy 6 évet tanult egyetemen se nappala se éjjele! Nem 160 órát dolgozik egy hónapban, hanem min 280-at! hálapénzt esetleg 15 év múlva kaphat addig ez a pénz jár neki az élet mentésért. Kérdem én te nem mennél ki az ő helyében? 85 ezerből fizesd ki az albérletedet Budapesten, vegyél bkv bérletet és élj meg. Hajrá Mo hajrá Orbán csak így tovább!!!
2012. jan. 5. 08:13
 27/27 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy aki nem idén kezd, hanem már egyetemre jár vagy végzett, arra nem érvényes a röghözkötés. A leendő első évesekkel szerződnek narancsék. Szemét húzásnak tartom...
2012. jan. 8. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!