Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » HA aláírják a felvételizők a...

HA aláírják a felvételizők a röghöz kötést, akkor mi garantálja, hogy lesz egyáltalán szakmájukban munkájuk vagy egyáltalán kapnak munkát?

Figyelt kérdés
Mert amit most kitaláltak az alapján akkor is itthon kell maradni ha semmilyen munkát nem találunk. HA biztosítva lennének a normális megélhetés feltételei akkor elvárhatják az itthon maradást.
2011. dec. 21. 09:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

12:48

Tudd, hogy értsd. A 21. században egy (hivatalosan) demokratikus államban nehogy már egyénre szabott szankciókhoz kössék, hogy hol dolgozom. Ha mindenkinek kötelező lenne dolgozni 3-5 évet aki pl. 2011 után születik, akkor ehhez a részéhez egy büdös szavam sem lenne. Persze hőbörögnék, hogy vissza térünk a szocializmusba (annak ellenére, hogy dolgozom, diplomám van egy fizetett és egy állami finanszírozott és annak ellenére, hogy lassan örülnék ha csak a szocializmus felé haladna az ország és nem egy bolsevik diktatúra felé).

A másik oldala a problémának a fidesz eddigi megnyilvánulásai. Ok, ha nincs pénz az állami finanszírozásra, akkor fizessen aki tanulni akar ezzel nincs gond (lehet hőbörögni az egyenlő lehetőségeken, de ez az a kérdés ami a válsztófülkében kell eldőljön). No de, egyszer kivisszük a hallgatókat, hogy nem kell tandíj (aminek, egyébként, a megfelelő szociális oldala is ki volt dolgozva), majd mutatjuk, hogy íme a kormány ellen tiltakozók hada, aztán bevezetjük mi a tandíjat???

Rendben van, hogy seggé akarja operáltatni a száját, de ne az én pénzemből!!!

2011. dec. 21. 13:12
 12/27 anonim ***** válasza:

Szerintem el tudnak helyezkedni az orvosok, mérnökök, informatikusok. Az más kérdés, hogy külföldön 10-szer annyi fizetést kapnának. Na, de akkor tényleg az volna a korrekt, hogy menjenek ki tanulni oda, hogy az az ország fizesse a taníttatást, illetve az itthoni legyen fizetős.

A másik meg az, hogy szerinted ezt hogy tudják ellenőrizni? Én diploma után kint voltam 2 évet au-pairnek, nem voltam sehol bejelentve, még munkanélkülinek sem, a kutya sem keresett. Ha meg keres, azt mondom, hogy otthon vagyok, mert nem találtam munkát. Na, bumm. Vagy ha kimész az USÁ-ba, találjon meg. Hogyan? Nemzetközi körözést ad ki ellened? Ugyan már, ez csak formaság, nem tudják betartatni.

2011. dec. 21. 13:34
 13/27 anonim ***** válasza:
Ez most olyan, mintha azt mondanád, hogy "adósságom van, de elmegyek az USA-ba, aztán hajtsák be rajtam ha tudják, hehehe". Érdekes, be tudják hajtani azokon akik így gondolkodnak, akkor szerinted ezeken nem tudnák? Ugyanolyan adóssága van.
2011. dec. 21. 13:55
 14/27 anonim ***** válasza:

SEMMI

Miért Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott becsületszaván kívül mi garantálja, hogy lesz majd nyugdíjad ha megöregszel?

2011. dec. 21. 13:58
 15/27 A kérdező kommentje:

"Ez szerintem korrekt döntés amúgy. Magyarország nincs olyan helyzetben, hogy vidáman taníttassa a nyugati országok számára a képzett munkaerőt. Miközben itt meg néhányból hiány van. "

Úgy látszik elég szűk látókörű vagy. Ha nem kapnak munkát akkor mit csináljanak?

2011. dec. 21. 14:15
 16/27 A kérdező kommentje:

"Szerintem el tudnak helyezkedni az orvosok, mérnökök, informatikusok. "

Ez csak egy kis szelet. Ezeken kívül van még millió egy szak.

2011. dec. 21. 14:19
 17/27 anonim ***** válasza:

"Úgy látszik elég szűk látókörű vagy. Ha nem kapnak munkát akkor mit csináljanak?"

Ha normális, piacképes diplomát szerzel és valóban értesz is a szakmádhoz, akkor itthon is remek állások várnak, jó fizetésért! Persze ha büfészakon végzel és azt is egy nevenincs vidéki főiskolán, akkor meg ne hőbörögj, hogy nincsen munkád.(Hozzátenném, hogy valódi szaktudás nélkül külföldön is csak mcdonalds szintű állásokat kapsz.) Azon a szakon, amelyiken én tanultam, 75-en végeztük el és mindannyiunknak van a szakmájában jól fizető munkája. Aki itthon nem tud boldogulni a diplomájával, annak valószínű hogy meg van az oka! (értéktelen diploma) Külföldre kimenni takarítani, mosogatni és mellette 8-10 emberrel lakni egy fedél alatt, az nem valami nagy karrier.

2011. dec. 21. 14:41
 18/27 anonim ***** válasza:

"Ha normális, piacképes diplomát szerzel és valóban értesz is a szakmádhoz, akkor itthon is remek állások várnak"

Programozó vagyok, nem is rossz. Egy kellemes kis törvénynek köszönhetően két állami cég baszik kifizetni a tartozását. Ha kirúgnak és nem akarok elmenni az országból, esetleg egy aláírásnak köszönhetően nem mehetek akkor mi van? Keresek itthon állást, esetleg a gazdasági leépülés miatt nem találok több mint fél évig, megyek közmunkára?

2011. dec. 21. 14:46
 19/27 anonim ***** válasza:
Programozóként nem kapsz állást fél évig? Na ne röhögtess már!
2011. dec. 21. 14:56
 20/27 anonim ***** válasza:
63%
Miért van az, hogy a fideszkatonák konkrétumot hallva azonnal támadásba lendülnek, hogy "jól van egy eset, de ez nem jellemző", általános megfogalmazás esetén, meg úgy kezelik a mondatot, mint konkrétumot?
2011. dec. 21. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!