Kádár diktátor volt? Hallottam olyat, aki szerint nem.
Kedves # 59/61 tegnapelőtt 17:22!
Írásod úgy hatott rám,mint sivatagi vándorra egy oázis.
Végre a sok tudatosan,szándékosan hazudozók írása után olvashattam igaz szavakat teljes tárgyilagosság által.
Az itélet Istené,de tippelni nekem is szabad: Ezekért a szavakért nem kerülsz pokolra,mint a jövő nemzedéket tudatosan,szándékosan becsapó "elvtársak" akik "fénykorukban" úgy hozzászoktak a sokféle hazudozáshoz (A hatalmas szuvjetunió! A Világbéke őre! Szavazz a népfrontra! - Mér? Más is volt? - ) hogy már abba se bírnák hagyni.Sajnos nagyon gyűlölöm a hazug embert. Nem szeretnék pokolra kerülni,de ha csak egy napig fűthetnék ott alattuk,az igenjól esne.
Isten áldjon meg őszinte soraidér.
Na,erre reagálnom kell,mert nem akartam,de kényszerem van.
Értsétek meg! Én nem a rendszert sírom vissza,hanem azt az élet formát.
Nem vagyok sem bal,sem jobb oldali,de kimondom!
Nem érdekel engem,hogy milyen rendszer adja a számba a kenyeret,érted? NEM ÉRDEKEL!!! Felőlem még szélső is lehet,ha megteszi hogy ne kelljen éheznem és megéljek rendesen. Erről van szó. Ha meg már itt tartunk jegyezném meg,hogy nem annyira az oroszokat kell szidni, hogy itt voltak,hanem azt a kormányt amelyik 1941-ben a nácik oldalán a háborúba lépett,és megtámadta a Szovjetúniót.
nem,majd azt mondták volna: Húú,de jó!! Gere Vengrija!!! Rohanjál már le minket,mindig erre vágytunk!
Nem úgy szokott ez történni, hogy akit megtámadnak,védekezik, és ha erősebbnek bizonyul,bizony nem csak kikergeti,de be is hatol a területére és megszállja,bizony meg!!!
Régen is ez volt,csak akkor nem volt kámunyizmuz,barátaim,de bizony a győztes a vesztes területéből lehasítgatott darabokat. Néha jókorákat.
Ha akkor mi nemet mondunk a németeknek,akkor azok megszállnak minket,igaz,de az oroszok csak kikergetik őket,oszt annyi. Hagynak minket békén. Ausztriát miért nem szállták meg vajon?
Egyébként meg,a keleti zóna azért is alakulhatott meg szerintem,mert a hatalmak így egyeztek meg. Erre áldását adta anglia meg az usa is.
Azt mondták rá: Yes,ok! Bizony ám!
Na,hát most kb ennyi. Tisztelettel!!!
"NEM ÉRDEKEL"
Hitler nagyon jó életszinvonalat és megélhetést biztosított
a német népnek, sohasem éltek olyan jól mint az ő uralma alatt,nem véletlenül istenítették.Mégis hová juttata Németországot!Itt érdemes megkérdezni: ki vagy kik tették lehetővé Hitler uralmát hát a nemzetközi finánctőke amely
akkor is napjainkban is a hitelekkel (adok, nem adok) uralja a világot.Gyakolatilag nekik "köszönhetjük" Hitlert és a II. világháborút.
Akkor sem tudtuk megtenni, hogy nem lépünk be a háborúba mert ha az a kormány nem akkor majd egy másik megteszi.Amikor Horthy Kormányzó Úr ellenállt Őt is elhurcolták és jöttek a német barát nyilasok.
Igy történt ez a sztálini diktatúrában is, ha nem Kádár akkor akadt volna másik személy.Kádár szerintem "kényszer" diktátor volt és a lehetőségein belül nagyon sokat tett a magyar népért.Helyette lehetett volna rosszabb is, mint ahogy előtte Rákosi Mátyás sokkal rosszabb volt.(Az a véleményem hogy némi kis szigorra szükség van a kormányzásban l.pl. csenőrség.) persze az alkotmányos jogok betertásával.Apropó Horthy Miklós is diktátor volt
csak az idő múlásával ez elfelejtődött.
# 63/64 ........."Nem érdekel engem,hogy milyen rendszer adja a számba a kenyeret,érted? NEM ÉRDEKEL!!! "
Akkor sem ha lopott kenyeret adnak a szádba, olyan kenyeret amiért nem te dolgoztál meg, olyan kenyeret amit nem te fizetsz ki hanem a gyerekeid , udokáid, amellyel megeszed a családod jövőjét????
# 64/64 Én a helyedben, ha már ennyire érdekel Horthy, megpróbálnám autentikus forrásokból begyűjteni az információt, mert kevés az olyan közéleti személyiség mint Horthy akiről irodalmi mennyiségű hamisítvány került a köztudatba és amelyet még a mai napig sem sikerült lebontani.
.."Kádár szerintem "kényszer" diktátor volt.." .... aha és vajon ki kényszerítette, hogy évekkel a forradalom után Mansfeld Pétereket akasszon?????? Azért legyünk már észnél még akkor is ha nehéz a közel 40 évig teljes gőzzel és professzionálisan köztudatba beleégetett mítoszokat lebontani
Kádár nem volt diktátor...ááááááááá dehogy...hogy lett vóna má... az viszont igaz,hogy még kiskorút is felakasztatot.kár hogy nem tudom a nevét. Nem kiskorú ként akasztották fel,de ha netán búsult volna amiat hogy elmarad a büntetés,"megvígasztalták" ,majd akkor akasztunk fel ha már nagykorú leszel. ---M E G T Ö R T É N T! Csak azért nem minősítem,mert törölvr lesz
És amit Horthiról irtak némely fazonok.Hitler végigverte Európát...Ha horthy jobban ellenáll,mint ahogy,mit gondolsz mit csinál a fűrer. Ne törd a fejed megmondom én neked te úgyse tudnád: Hát eljön a magyar határig oszt ott letérdel,s addig könyörög,ha kell sírva mig horthy meg nem szánja,s végre ajtót nyit.
Jééééééé nicsak hmmmmm most jut eszembe már volt is horthyelőtt példa,hisz Hitler minde ország előtt ezt csinálta
De jó hogy ennyi okos emberféle irogat ide...Legalább van kitől tanúlni.Ennyi ésszel szabadlábon... a diliház meg üres... vagy azt azért záratta be Gyurcsány,nehogy ő is odakerüljön? Nahááát,most jut eszembe: Kádár végül megháborodott. Komcsik ezt nem tudjátok lehazuidni,mert ez köztudott.
Jó lenne ha nagy összefüggésekben néznétek a történelmet és pl. Kádár helyzetét is, mert nem érted miért neveztem "kényszer" diktátornak, a helyzetéből adódóan.Mint írtam ha nem Ő akkor egy sokkal rosszabbb másik.A történelmi események sokkal összetettebbek mint ahogy egy laikus látja.
A nagy politikában nagyon durva dolgok történnek meg, csak gondoljátok végig napjaink világpolitikáját, pár ezer ártatlan ember élete nem számít annak érdekében, hogy megvalósuljon a főcél.
Előttem író,az nem ok,a szomszéd lop-én is lopok.Lehetett volna másképpen is politizálni.Meg nem csak Kádár volt ott,akkor a főbűnös,hanem elvtársai is Biszku egyebek közt.
Képzeld a helyesírás ellenőrző alá húzta még az is irtózik a nevétől!
"láp pál"
Egyetértek azzal amit írsz!De ma már nagyon nehéz megérteni az akkori helyzetet és azon belül Kádár helyzetét.A Nagy Szovjetunió oly mértékben hatalmaskodott az általa megszállt országokon, hogy nélküle semmit nem lehetett lépni, a "szakértői" mindenhol ott voltak, mindenről tudni akartak.Egy kis példa:a hadseregben a szovjet tanácsadők napi gyakorisággal bóklásztak az alegységeknél, mindenre kiterjedt a figyelmük és feljebb is ugyan ez történt.Ha nem tetszett nekik a politikai vezető tevékenysége, valamilyen módon rövid úton leváltották, voltak esetek amikor kinyírták.Kádár borotvaélen politizált.Ha egy embert, különösen egy politikust értékelünk a negatívumai mellett a pozitívumait is ismerni kell, azokat nem lehet figyelmen kívül hagyni és egyoldalúan szidni.Próbáljátok objektív módon látni az akkor történteket.Nem volt jó az az időszak (én tudom mert átéltem!), nagyon kivoltunk zsákmányolva,bérből és fizetésből nagyon nehezen lehetett létezni, voltak nagyon kicsi nyugdíjak akkor is.A szocializmus nem volt más mint államkapitalizmus, de az ország sok mindenben fejlődött ugyan akkor folyamatosan süllyedt a fejlődő országok szintjére.Hatalmas lakásépítkezések voltak országszerte, ingyenes volt az eü. ellátás (hálapénz akkor is volt).Sok minden korlátozva volt pl. a külföldi utazás, valuta birtoklás.Amiket a rendszerváltás után eladogattak, elkótyavetyéltek azok akkor épültek a mi fáradságos munkánkkal.Összegezve: Kádár vitán felül diktátor volt de voltak nála sokkal rosszabb diktátorok is pl.Szálasi Ferenc.
Itt érdemes megemlíteni:kevesen tudják, hogy a szovjet politika távlati terve és célja az volt, hogy a megszállt országok tagállamként csatlakozzanak a Szovjetunióhoz úgy mint korábban Litvánia,Észtország és Lettország.Nagyon a küszöbön állt ez az esemény és ha nem jön közbe a forradalom rövid időn belül meg is valósult volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!