Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kádár diktátor volt? Hallottam...

Kádár diktátor volt? Hallottam olyat, aki szerint nem.

Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 mountain ***** válasza:

Igen,igazad van! Valami még kimaradt belőle.1-mondat: Fokozatokkal jobban éltem akkor.

Ennyivel még kiegészíteném.

Egyébként olyan szép volt amit írtál, hogy többször is el fogom olvasni,mert nem tudok vele betelni.

2011. nov. 18. 12:13
 52/78 mountain ***** válasza:
Mivel közben már írt valaki: Bíró Miklós válaszára Tisztelettel!
2011. nov. 18. 12:15
 53/78 anonim ***** válasza:
Bíró Miklósnak üzenném,hogy végre befejezhetné mások pocskondiázását,csak azért,mert másképp láttak,éltek meg dolgokat!!!Nagyon unalmas már ez a HAZUG dolog!Nem vagyunk egyformák,nem kötelező ugyanazt szeretni.Szerinted az nem bün ha valakit hazugnak,butának nevezel?Elvégre nem Te vagy a JóIsten,hogy eldöntsd ki mond igazat és ki nem.Ha ekkora hívő vagy,tudhatnád mi van a bibliába!Jó lenne ha azt követnéd te is!
2011. nov. 18. 12:34
 54/78 anonim ***** válasza:
1981-ben vagy akár 1985-ben Már Grósz kormány volt.Akkor kijelentették,Egyházi,hívő emberek is beléphetnek a pártba.
2011. nov. 18. 13:26
 55/78 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem tudom fiú vagy-e,vagy lány.Nem is kel tudnom.Ha valóban az igazságot keresed,nekem ennyi elég.Ezért most olyan bizonylatot,bizonyságot kapsz tőlem,amit senkitől.

Úgy legyen irgalmas hozzám a Mindenható Isten az öröklétben,ismétlem,az öröklétben,,amilyen tisztán,igazul bántam én a szavakkal eddig,s ahogy alább folytatom. (Lehet,hogy ebben is találnak hibát a komcsik).

Először két,nekem válaszolónak

1. "Egyébként olyan szép volt amit írtál,hogy többször is el fogom olvasni,mert nem tudok vele betelni." Ez nem fog sikerülni,mert "valaki" letörölte.Talán tudod is,hogy ki volt?

2.# 53/54 ma 12/34!

"Bíró Miklósnak üzenném,hogy..." Ugye nem tőlem hallod először,hogy az igazság fájdalmas...

Elhagyva őket,folytatom neked és mindazoknak,akik az igazat akarják hallani.

"Elvtársak"! Mi is volt az a"B" lista?

Itt én csak annyit írok róla,hogy aki azon volt az semmiképp se lehetett azzá amivé válni szeretett volna. Lehetett akármilyen jó fej.

Csak egy példa: Apostagon egy orvos fia jelentkeztt ovos egyetemre. Elutasították --- kétszer! Etzután belépett a KISZ-be. A belépőnek valami tetszetős dumát kellett összhordan,aztán tag lett.(Így tették a népet korrumpálttá,hiszen amiket mondott,maga sem hitte.)

Ő nem ezt tette. Ő kerekperec megmondta:"Kétszer jelentkeztem egyetemre, hiába." - ennek elenére tag lett. Utána lehetett egyetemista.. - Nem érdekes???

Bizonyára tudsz róla:Még a rabszolgatartónak is volt kedves rabszolgája. Lásd Quovadis.

Tán azt is tudod,hogy Mátyáskirály egyszer úgy összezördült kedves íródeákjával,hogy tudta ezért ki kell végeztetni. Nagyon megharagudott rá,de semmiképp se akarta ezt. Valahogy tudatta vele,menekölnie kell.Ő ezt tette,a király meg üldöztette őt egéyz más irányba.

Szeretném tömören írni,bárcsak sikerülne!

Minden korban voltak akik az uralkodónak kedvesek voltak,akiket ellenségnek tekintett,(azokkal elbánt.ha tudott) és a számára közömbösek. A Kádár korban azoknak volt jó akik nyelve könnyen ráállt a ..nyalásra Aki lakatot tudott tenni a szájára annak meg a gyomra liftezett föl,le.

Még az Úttörő szervezetben is úgy nevelték a gyerekeket,hogy a szojet pinírok a mintakép: "Tarsunk lépést ővelük". (dalszöveg)

Hadd hívjam fel a figyelmed újra arra,hogy a Kádár éra nem csak a 70-80-as évekből állt,'56-tól odáig 14 év és ami rettegés,elnyomás abban volt attól Isten mentse meg még az ellenségemet is.

Ne légy könnyen hívő,mert sok a hazug,aki már csak azért is hazudik,hogy elhitesse sajátmagával: nem voltunk mi olyan rosszak.

Isten áldjon.

2011. nov. 18. 20:55
 56/78 anonim ***** válasza:
Aki Mátyáskirályjal összezördült. Jánus Pannonius.
2011. nov. 18. 21:00
 57/78 anonim ***** válasza:

láp pálnak:Hát akkor mégis csak kiegészítésre szorult a kommented!Szépen hangzanak ezek a "mindenkit kivégeztek" dolgok,csak hozzá kellene tenni mikor történtek.Mint ahogy már többen is írták,senki nem a kivégzős korszakot sírja vissza a kommunizmusból,hanem a nem kivégzős 70' 80' ast.(Értékelem,hogy kultúráltan tudsz vitatkozni,így kellene mindenkinek!)

Bíró Miklósnak:olvasd el a szabályzatot amit a hozzászólásokkal kapcsolatban be kell tartani,és akkor rájössz ki törölte le!

2011. nov. 19. 02:29
 58/78 anonim ***** válasza:

"Ugye nem tőlem hallod először hogy az igazság fájdalmas"

De igen!

2011. nov. 19. 12:14
 59/78 anonim válasza:
...sokan visszasírják azt a rendszert!!a kiszámíthatóságot:hogy mindenkinek volt munkája,nem volt ekkora létbizonytalanság-és a stressz gyakorlatilag ismeretlen volt a szüleim korában-megvolt annak a kornak is a maga szépsége,és jó volt gyereknek lenni,még ha szegényen is,mert nem voltak ekkora különbségek,amik elválasztanak,mint most!!!....
2011. nov. 19. 17:22
 60/78 anonim ***** válasza:

# 14/59- nek Azt hiszem a Kádár rendszert nem a kádár rendszer történelemtanítása szerint kellene értékelni. Főleg nem a Horthy rendszert. Sürgősen valami hitelesebb forráshoz kellene fordulnod meg néha gondolkodni sem árt. A Hősök terei ünneplésekre valóban nem gépfegyverrel hajtották az embereket. Annál sokkal hatékonyabb és aljasabb módszerekkel, és nem csak 57-ben, hanem 67-ben meg 77-ben is.

Nem a komcsi történelmet kell tanulni, mert abban például nincs benne, az , hogy a dicsőséges 133 nap alatt 600 politikait végeztek ki kunbéla elvtársék. Számosat nevezetesen Kun Béla sajátkezűleg lőtt tarkón élvezetből. Ez nem vicc bármennyire is horror és hihetetlen. Az, hogy Horthy ezek után összeszedette ezeket az embereket, már akit tudott mielőtt az elmenekült volna a nagy testvérhez az normális törvénykezés. Persze a komcsik ezt terrornak nevezik.

Soka hivatkoznak itt a 70-es 80-as évekre, csak elfelejtik, hogy akkor már gáz volt, kellett az "új gazdasági mechanizmus" az orosz államadósság eltüntető Kapolyi elvtárs vezetésével. Ez az évtized végére becsődölt. Persze kánaán az még volt, mert ugyanazt tették mint Gyurcsány ész nélkül vették föl a hitelt

Erre a Kádári jólétre hivatkozni enyhén nevetséges. Meg a 3,60-as kenyérre is. Talán ki kellene számolni mennyi kenyeret is lehetett venni abból az 1500 Ft-ból amit vidéken megkaphatott egy munkavállaló??? És ez nagyon jó fizetés volt. Mai 200 Ftos kenyérrel számolva 85e fizunak felel meg. Hol van itt az akkori a rohadt nagy jólét. Egy TV három havi kereset, a 80-as évek elején egy automata mosógép 3-4 havi kereset. Legyünk már észnél. Kiszámíthatóság az persze volt, amíg tartott a kölcsön, meg a társadalmi feszültséget is le kellett engedniük valahol ezért puhítottak, nem önszántukból, no meg a nyugati kölcsönt is meg kellett kapni, arrafelé meg nagyon nem szívlelték volna, ha itt a szomszédjukban balhét. Az oroszok meg kaptak a lóvéból. Szóval az volt a nagy kiszámíthatóság, hogy az egyre nagyobb csődöt, amikor már minden elindúlt a bedőlésbe, beletolták a rendszerváltásba. Hát köszönjük szépen.

2011. nov. 21. 13:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!