Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kádár diktátor volt? Hallottam...

Kádár diktátor volt? Hallottam olyat, aki szerint nem.

Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
92%

Én úgy gondolom, hogy azon emberek többsége, aki volt olyan szerencsés, hogy élhetett a Kádár-korszakban, mindentől függetlenül "visszasírja" azt.

Volt munkám, nem voltam rabszolga, akkor tettem szert lakásra kamatmentes hitelből, beutaztam egész Magyarországot, minden második hónapban tudtam venni új cipőt (pedig az akkori cipők 6-8 évet is kibírtak!), amikor akartunk a cégek párttitkársága révén bármelyik nyáron nyaralhattunk a Balatonon, pedig nem is voltak a szüleim párttagok. Ehhez egyet kellett tenni, csöndben lenni. Titokban pedig hallgattuk a Szabad Európát.

2011. nov. 14. 09:22
 22/78 anonim ***** válasza:
88%
Kádár rendszer ide vagy oda, nem volt az olyan rosz!!!Mindenkinek volt munkálya, épitkezett az egész ország./Gyárakat üzemeket/. Az utcára kimehettél még késö este is nem volt eröszak. Haladtál egyröl a kettöre.Szóval visszajöhetne egy kicsit ez a rendszer. Legalább sok ember metudná,hogy merre hány méter.....
2011. nov. 14. 09:50
 23/78 anonim ***** válasza:
45%
Nem volt mindenkinek munkája. Munkahelyen belüli munkanélküliség volt.
2011. nov. 14. 18:55
 24/78 anonim ***** válasza:

Mindenkinek volt munkája?

Persze, hogy így tűnt.

Hallottál arról, hogy kmk? Közveszélyes munkakerülő?

Na, ha nem volt munkád, lesittelhettek érte.

2011. nov. 14. 19:54
 25/78 anonim ***** válasza:

Munkahelyen belüli munkanélküliség volt.

Nem tudsz olvasni? Megismételjem? Munkahelyen belüli munkanélküliség.

2011. nov. 14. 21:30
 26/78 anonim ***** válasza:

Magyarországon egypártrenszer volt a rendszerváltásig, az USA-ban két párt van ahol is lehet "választani" vagy ez vagy az.Amikor az 50-es években megerősödött az USA-ban a kommunista párt és neves emberek támogatták McCarty szenátor

kezdeményezésére a Kongresszus létrehozta az Amerika Ellenességet Vizsgáló Bizottságot.Embereket tettek tönkre

a nagy demokráciájukban és ma sem hagyják, hogy több párt legyen.Mindenhol van valamiféle diktatúra csak néhol ügyesen álcázzák máshol pedig ügyetlenül nyiltan csinálják.Érdemes a házunk tájan napjainkban is szétnézni és meghallgatni az emberek véleményét.

Már a hozzászólásokból is kiderült, hogy több féle diktatúra van.Francó tábornok a többmint 30 éves diktatúrája alatt Spanyolországot felvirágoztatta.

Tito marsall egyben és renben tartotta Jugoszláviát amit utódai már nem tudtak megtenni.Tehát a feltett kérdést széleskörűen és összetetten kell vizsgálni és véleményt mondani.Ne felejtsük el, hogy Kádár mögött ott állt a nagy Szovjetunió amely már nagyon sok neki nem tetsző politikust likvidált (több "autóbaleset),"gyógykezelés"!)

Kádárnak kötöttek voltak a lehetőségei de azon belül mindent megtett a nép érdekében ezért nevezték Magyarországot a "legvidámabb baraknak.

2011. nov. 15. 06:45
 27/78 Thor válasza:

Igen, fenejó volt a kádár rendszer, mindenkinek volt munkája, 3,60 volt a kenyér, lehetett nyaralni. Azóta is azt fizetjük. Persze hogy könnyű volt felélni a jövőt.

A kérdésre: igen, kádár diktátor volt.

2011. nov. 15. 18:42
 28/78 szamuráj válasza:

Thor: "Azóta is azt fizetjük. Persze hogy könnyű volt felélni a jövőt."

Lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat, de most a sok nulláshitel nem a jövő felélése? Ezt ki fogja kifizetni?

Másnak: KMK?? most MUNKANÉLKÜLI, aki segélyt kap a semmire, TŐLÜNK!!!!

KÖTELEZŐ volt dolgozni, nem pedig JOGOD volt dolgozni!!!

Majd elmúlik az a két generáció, aki emlékezik még a TÉNYekre és majd akkor fog lehetni hülyíteni a népet!!!

A kérdéshez: Igen, diktátor volt. Kína is diktatórikus köztársaság, láss csodát virágzik, sőt, a demokrácia tőlük kér kölcsönt...

2011. nov. 15. 21:03
 29/78 anonim ***** válasza:

Sok haszonélvezője volt a kommunista diktatúrának, ők most visszasírják Kádárt. Ettől még az diktatúra volt. Kádár elárulta az országot, az orosz tankokkal megtámogatva került hatalomra és a kezéhez tapad rengeteg magyar ember vére, akiket 56 után végeztek ki.

Persze a kommunista sajtó sulykolta, hogy milyen rendes ember, meg, hogy nélküle még rosszabb lett volna stb.

A buta emberek, csak úgy gondolkodnak, hogy akkor teletömhették a pofájukat zsemlével, meg parizerrel, ma meg minden milyen drága. Akkor hitelből ment a habzsi-dőzsi, azóta is nyögjük.

2011. nov. 15. 21:29
 30/78 bucimaci válasza:
Tény és való hogy megoszlanak a vélemények még a mai napig is a Kádár korszakot illetően, ha szüleinket kérdezzük akkor ők (saját tapasztalat) szinte biztos hogy azt mondják hogy a mai viszonyokhoz képest sokkal kiszámíthatóbb, biztonságosabb létet említenek. Bár hozzá kell tenni hogy az emberi "szabadságjogok" jobban korlátozva voltak mint manapság. Ergo nem szólhattál azt amit szerettél volna mert akkor 100% hogy sitten végzed. Viszont ha jobban megnézzük a környezetünket akkor igen sok házaspár mert gyereket vállalni a nyolcvanas években (ezek vagyunk ugyebár mi). A lakás és ház vásárlás/építés is jobb volt mert az OTP (akkori nevén Országos Takarék Pénztár) alacsony kamatra biztosított pénzt. Tudom hogy ezzel a kommentel sokan nem fognak egyetérteni, de a szüleim így emlékeznek a Kádár korszakra.
2011. nov. 16. 00:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!