Kedves menekült pártiak, nem gondoljátok, hogy ezek fényében be kellene végre látnotok, hogy tévedtetek a menekültek/menekülthelyzet megítélése kapcsán?
Mintha beigazolódnának a korábban "rettegőknek" és "xenofóbnak" titulált emberek állításai:
- a kulturális különbségek már most problémákat okoznak
- a nőket nyilvánvalóan semmibe veszik
- még Németországban is nehéz a menekültek elhelyezése (lehet, hogy mégsem orvosok és egyéb magasan képzett emberek érkeztek?), integrálása
- erőszakosak, követelőznek, fenyegetőznek (öngyilkosság - könnyen radikalizálhatók)
És ez a cikk az index-en jelent meg (nem is értem ezt a pálfordulást). Nálunk még rosszabb lenne a helyzet, ebben biztos vagyok (mivel kevesebb az ilyen célra felhasználható forrás). És a cikk kiemeli, hogy NEM egyedi esetekről van szó, hanem a menekültek nagyobb része viselkedik így.
Azt tudjátok, hogy most, hogy ott vannak, már sokkal nehezebb lesz kitoloncolni őket, és ha nem sikerül (nyitott menekültszállások, kitoloncolás elutasítása), még nagyobb veszélyt fognak jelenteni a társadalomra? Nem érzitek ilyenkor magatokat is felelősnek (hiszen néhányotok amellett kardoskodott, hogy limitációk nélkül mindegyiket azonnal be kell fogadni)? Felfogjátok, hogy mekkora problémával néznénk szemben itt Magyarországon, ha ész nélkül befogadnánk mindenkit?
Jelenleg még nyilván nem arról van szó, hogy itt nálunk szeretnének letelepedni, de ha elfogadjuk a kvótákat, akkor bizony ezrével kerülhetnek ide ilyen emberek (és később azok rokonai). Gondoljátok/tényleg elhiszitek, hogy az ideiglenes letelepedési engedély lejárta után, ha netán rendeződnek a dolgok a hazájukban, haza fognak menni? Ha mégis így lenne, gondoljátok, hogy az időre, amíg itt vannak, ők majd feladják a szokásaikat és alkalmazkodnak a társadalomhoz?
Egy olyan embernek, akinek tényleg segítségre van szüksége és menekült, tényleg így kellene viselkednie ez befogadó társadalommal szemben? Normális ez szerintetek?
Az 56-os magyarokhoz hasonlítottátok őket, még mindig úgy vélitek, hogy ugyanarról a dologról beszélünk, mint ami akkor lejátszódott?
"Először is ez nem ráhibázás kérdése hanem észérvek alapján, logikus döntés eredménye."
Szinte minden földi vallás a pokollal és büntetéssel fenyeget. Ezzel próbálnak rábírni, hogy az ő szabályaik szerint élj. Ez nem logikus döntés, hanem az gigantikus átverés.
"Mivel most itt vagy te biztosan emberként akartál megszületni, de dönthettél volna másképp."
Ja, hogy itt vagyok, az a bizonyíték, hogy elfogadtam a szerződést :) Róka fogta csuka :) Önigazolás! :)
"Mint mondtam a Korán nem zárja ki hogy sok más értelmes életforma is létezik. Lehetséges hogy mások másként jöttek a világra a világegyetem másik pontján vagy más dimenzióban más feltételekkel. Akár végtelen számú ilyen világ is lehet, más élteformákkal, de ez már csak az én véleményem."
Micsoda? Létezhetnek ufók? Ez tiszta X-akták!
"A Koránban viszont szerepel hogy Isten semmi olyat nem vár tőlünk amire ne lennék képesek tehát minden ember át tud menni ezen a próbatételen, csak rajta múlik."
-> "Ám, aki fösvény és (úgy véli,) nincs szüksége Allahra, s meghazudtolja a tanúságtételt, nos, annak meg fogjuk könnyíteni a rosszcselekedethez vezető útját." Akkor mégsem csak rajta múlik, mert megkönnyítik az útját a pokolba :) Beavatkoznak :) Ja persze, hinni kell Allahban. Mert ha nem, akkor a pokolra jutsz. Igen, ez így egy logikus döntés... :)
"Allah nem terhel senkit sem [súlyosabb teherrel], mint amire képes. (2:286)"
Akkor miért van szükség a pokolra? Mégiscsak elbuknak lelkek a próbatételen, tehát súlyosabb a teher(a kísértés a rossz út választására), mint amit képes lenne elviselni.
"Isten mindent megadott neked ami ahhoz szükséges hogy elkerüld a poklot"
-> "meg fogjuk könnyíteni a rosszcselekedethez vezető útját" igen, minden bizonnyal :) Le van írva, hogy ha nem követed a Koránban leírtakat, akkor a pokolra jutsz. Ugyanez benne van a Bibliában is. És mi van ha számomra kevésbé logikus a Korán, mint a Biblia? Ha ilyen vagyok, ilyennek teremtett Isten, hogy be tud palizni a kereszténység és nem követem az "igaz" muszlim utat? Erről én tehetek? De hiszen én is teremtmény vagyok, ilyen lehetőséggel, képességekkel teremtett Isten.
"Ha nem tudnád hogy létezik pokol és ha nem tudnád hogy a tetteid következtében oda kerülhetsz, az lenne igazságtalan."
De hihetem azt is (joggal), hogy a pokol egy maszlag, amivel a vallások sakkban akarják tartani az embereket. Örökkévaló kínszenvedés és csak ezt a röpke 80évet kell lehúzni egyik vagy másik vallás árnyékában, hogy ne kerüljek oda... Logikus, arányos következmény.
"Ha én figyelmeztettlek hogy ha lopsz, börtön bekerülsz, és te mégis megteszed és bekövetkezik, azért te vagy a hibás nem én."
A teremtés sokkal komplexebb dolog, mint egy csökevényes emberi társadalom. És még szinte semmit sem értettünk meg a teremtésből, de te az emberi társadalomhoz hasonlítod.
"A "védjétek meg magatokat, ha kell erővel is" sokmindent jelenthet". Azt mondod, hogy "harcoljatok ellenük".
Hallottál már a megelőző csapásról? Azt is önvédelemmel igazolják... És ez csak egy csepp a tengerből. Az a vallás, ami bármi módon szentesíti az erőszakot (legyen szó akár önvédelemről), számomra hiteltelen.
"Történészek elismerik hogy Jézus és Mohamed valós személyek, én ezt mondtam. Hogy a tanításaikat elfogadják vagy sem ez az ő dolguk."
De könyörgöm, a próféciák hitelességéről beszéltünk. Te meg azzal jössz, hogy Jézus meg Mohamed valós személyek-e? Megint terelsz. A próféciák hitelességének semmi köze a történelemhez. A próféciákba bármit bele lehet magyarázni. És mint mondtam, ha létezik hiteles prófécia, biztosan nem létezhet szabad akarat. Ez evidencia.
"Isten tudja előre hogyan döntesz, de ez a te döntésed."
Ha tudja azt, hogy hogyan döntesz, akkor már a teremtésed pillanatában tudja, hogy pokolra jutsz-e és akkor téged a pokolra teremtett, hogy szenvedj az idők végezetéig. Ha csak egy színdarabot játszol, az nem szabad akarat és csak egy előre megírt színdarabról lehet előre megmondani pontosan, hogy mi fog történni az 52. percnél.
"Tudom hogy miért megyek be dolgozni a munkahelyemre és tudom hogy miért vagyok ezen a világon."
Ó, te úgy születtél, hogy ennek tudatában voltál? Netán próféta vagy? De hiszen Mohamed után már nem jöhet több próféta, mert Mohamed ezt írta, nem? Az, amikor belépsz a munkahelyre, egyenlő a születésed pillanatával. Az, hogy most muszlim vagy, a születésed bekövetkezte után történő események láncolatának köszönhető. Nem annak, hogy végig tudatában voltál a földi feladatodnak. A példa tökéletes, csak Te nem vagy képes felfogni!
"Először még azt állítottad a hitetlenek a föld megrontói most meg azt hogy bárki :)"
Az, hogy "számtalan dolgot bele lehet magyarázni a föld megrontóiba" nem jelenti azt, hogy mindenki (bárki) az lenne. Az adott személy világképe befolyásolja, hogy kit tart megrontónak. Nyilván nem egyszerre mindenkit. De pont ez a baj ezzel a vallással, amit követsz. De a Te dolgod.
"Ha nem megy a magyar nyelv értő olvasása nem tudok mit tenni, a Koránból egyértelműen kiderül ki ezek."
Törpicúr, ne kezdd már megint az alázást, azt hittem, tudunk normálisan beszélgetni. A Koránnak és sajnos Neked sem sok közöd van a magyar nyelvhez, és annak értő olvasásához.
"Mint mondtam a vers helyes fordítása harcoljatok. Egyébként is a lényeg az hogy megvéded magad, nem azt mondja hogy jókedvedben gyilkolj."
A harc az nem csupán önvédelem. És mint kifejtettem, az önvédelem is vezethet támadáshoz. És akárhogy is, de ez az erőszak szentesítése. Lényegtelen, hogy milyen formában. Az erőszak mindig erőszakot szül. Csak úgy lehet megszüntetni a láncolatot, hogy valaki "benyeli" a pofont, megbocsát. Vagy ezt Mohamed és a "szerető" Allah nem tudta volna? Szerintük a világban az marad fenn, aki erősebb és erőszakkal kiharcolja a túlélést? Ez lenne az út a paradicsomba? Maximum egy bűzölgő, rohadt paradicsomba...
"Továbbra is az a véleményem hogy rasszista provokátor vagy paranoid téveszmékkel."
Nekem meg az a véleményem, hogy te vagy a rasszista provokátor, paranoid téveszmékkel.
"Ez alapján akkor bármilyen törvénykönyvből ki lehetne ollózni részeket ami neked éppen teszik a többit meg figyelmen kívül hagyod. Nyilván nagyon idiótának kellene lenni hogy ezt valaki komolyan gondolja."
Rossz példa. Nem kell az egész törvénykönyvet ismerned ahhoz, hogy az egyes törvényeket értelmezni tudd. Senki sem ismeri az egész törvénykönyvet. Egyes törvények állhatnak kapcsolatban egymással (ilyenkor egzaktul meg van határozva a kapcsolat), de önállóan is értelmezhető egységet alkotnak. Akárcsak a versszakok a Koránban. És ha csak egy ilyen megkérdőjelezhető versszak lenne, de hemzseg az ilyenektől a Korán...
"Egyébként meg ha nem engedné meg, hogy más vallásokat tanulmányozzak, veled sem vitázhatnék a vallásról."
"Akkor ezért nem olvasod el a Koránt? Mert tiltja a vallásod hogy más vallásokat tanulmányoz?"
Érteni magyar? Olvasni kicit' occón' mégeccer'!
"Egy vallás ami tiltja hogy más vallásokat tanulmányozz már alapból gyanús :)"
Ha egy vallás azt állítja, hogy csak az abban hívők reménykedhetnek megbocsátásban, az már alapból gyanús :) Ja várjunk csak, Neked nem, mert Te egy gondolkodó ember vagy, hiszen ezt várja tőled Allah!
"Te vagy a forrás. Az eddigi hozzászólásaid alapján arra lehte következtetni hogy valami ufo hívő vagy."
Játszd újra Sam! Fuss neki még egyszer, hátha sokadszorra megérted a dolgot. Leírtam már, hogy 1. nem láttam még ufo-t, 2. megvetem a vak hitet. Tehát nem lehetek ufó hívő, csupán elképzelhetőnek tartom/nem zárom ki a létezésüket. Jobban, mint az általad felvázolt (véleményem szerint) tökéletlen, haragos, büntető "szeretet" Allahának létezését.
"A mértéke az hogy mennyire élsz az iszlám szerint. Minél jobban betartod annál közelebb kerülsz Istenhez. Több próféta nem lesz. Mohamed volt az utolsó, így nem lehetnek itt közöttünk."
Ki mondja, hogy az Iszlám szerint kell élni, hogy az az igaz vallás? Csak nem az Iszlám szent könyve, a Korán, amit Mohamed írt? Mohamed nagyon régen eltávozott közülünk, ránk férne már egy új próféta, mert messziről jött (régen élt) ember azt mond, amit akar... Kezdi hitelét veszteni a dolog, pláne annak fényében, hogy egyesek miket művelnek az "igaz" iszlám vallásra hivatkozva... Jó lenne már egy kis vérfrissítés.
"Te honnan tudod mennyire közvetlen mikor fogalmad sincs az iszlámról?"
Te vagy a forrás.
"Csak azt ne mond hogy te sokkal közvetlenebb kapcsolatban vagy Istennel."
De bizony.
"Ezt hogy sikerült elérned?"
Például a jelenléttel. Tudtad, hogy Isten a jelenben lakozik? Ja és benned! Mert a forrás egy és állandó. De te, a "gondolkodó", egy poros, emberek által írt könyvben keresed az igazságot :) Vicces vagy!
"Az ufok mondták neked? :)"
Nem beszélek ufo-kkal. Hacsak Te nem vagy az...
"Én nem hazudok. Te vagy az aki szerint a földi életet ufok hozták létre."
Hol írtam azt, hogy az életet az ufók hozták létre? Én maximum nemesítésről, esetleg génmanipulációról írtam, amire már most, az emberiség is képes! Ez még a legdurvább esetben is csak beavatkozás. És te sem zártad ki más intelligens létformák létezésének a lehetőségét. Ahogy írtad, a Korán sem cáfolja ezeket. És ez is csak egy feltételezés, nem vak hit. Nem érteni magyar?
"Akkor én és a többi muszlim az ufókat követjük? :)"
Nem csak Te és a muszlimok, hanem jó eséllyel a földi vallások 90%-a. Valószínűnek tartom, hogy tévedés/félreértés áldozatai vagyunk. Olyan dolgokat láttunk/tapasztaltunk, amit az akkori fejlettségünkkel és megértési szintünkkel így voltunk képesek értelmezni/feldolgozni. Ideje lenne észbe kapni...
Ettől még Isten nagy valószínűséggel létezik, de nincs szüksége arra, hogy anyagi formában megnyilvánuljon az emberek előtt, hiszen ő a forrás és folyamatosan kapcsolatban áll a legutolsó atomoddal is.
"Igen és elmegyógyintézetben élik az életüket."
Amennyiben az egész világ egy nagy elmegyógyintézet (arra hasonlít a sok egymást támadó vallással és fanatikus őrülttel), akkor igen, ebben a világban próbálunk boldogulni mi is.
"Nem kellene tovább rettegned attól hogy a muszlimok elfoglalják Magyarországot, a magyar társadalombiztosítás pedig megszabadulna az elmegyógyintézeti kezelésed költségétől."
Tévedésben élsz. Senki sem retteg attól, hogy elfoglalják Magyarországot, mivel nálunk annyira elásta magát a "multikulti", hogy nulla esélye van annak, hogy ez bármikor is megtörténhetne a következő 100 évben. Azért nem történne meg, mert a lakosság 90%-a nem hagyná. Itt egyik eljövendő kormány sem fog azzal a kamu dumával választást nyerni, hogy a muszlim menekültekkel fogják majd jól felpörgetni a gazdaságot.
A kérdés azért született meg, hogy az a pár százalék ember, aki még hisz a tündérmesékben, rádöbbent-e végre, hogy mennyire palira vették őket, vagy sem.
Nyilván nem a fanatikus muszlim vallású emberek véleményére voltam kíváncsi elsősorban (bár érdekes a beszélgetés), hiszen pl Neked egyértelmű a motivációd a "menekültsimogatás" tekintetében.
Megmondom őszintén, a TB meg nem nagyon rokkan bele az én "kezelésembe", mivel a gyermekkori náthákat és kötelező oltásokat leszámítva szinte 0 mértékben terheltem, ellentétben azzal, hogy mennyit fizetek be a közösbe az adók által.
"Szinte minden földi vallás a pokollal és büntetéssel fenyeget. Ezzel próbálnak rábírni, hogy az ő szabályaik szerint élj. Ez nem logikus döntés, hanem az gigantikus átverés."
Minden állam börtönnel fenyeget. És bizony ha megszeged a törvényt akár életed végéig börtönbe is kerülhetsz. Gondolom ebben nem kételkedsz, vagy ez is átverés? :)
"Ám, aki fösvény és (úgy véli,) nincs szüksége Allahra, s meghazudtolja a tanúságtételt, nos, annak meg fogjuk könnyíteni a rosszcselekedethez vezető útját." Akkor mégsem csak rajta múlik, mert megkönnyítik az útját a pokolba "
Ez a te döntésed eredménye. Ha minden bizonyíték ellenére ragaszkodsz a téves elképzeléseidhez ne csodálkozz ha a vége nem az lesz amire számítottál. Te nem az igazságot keresed, ez látszik a hozzászólásaidból.
"Akkor miért van szükség a pokolra? Mégiscsak elbuknak lelkek a próbatételen, tehát súlyosabb a teher(a kísértés a rossz út választására), mint amit képes lenne elviselni."
A pokol nem a teher hanem a végeredmény. Allah nem terhel senkit sem [súlyosabb teherrel], mint amire képes erre a világra vonatkozik. azt jelenti képes vagy venni az akadályt ha akarod.
"És mi van ha számomra kevésbé logikus a Korán, mint a Biblia? Ha ilyen vagyok, ilyennek teremtett Isten, hogy be tud palizni a kereszténység és nem követem az "igaz" muszlim utat? Erről én tehetek? De hiszen én is teremtmény vagyok, ilyen lehetőséggel, képességekkel teremtett Isten."
Ahhoz hogy összehasonlítsd előbb el kellene olvasni. Ha így tettél volna látnád hogy a Biblia tele van ellentmondással, a Koránban viszont egy sincs.
" Örökkévaló kínszenvedés és csak ezt a röpke 80évet kell lehúzni egyik vagy másik vallás árnyékában, hogy ne kerüljek oda... Logikus, arányos következmény."
Vagy örökkévaló jólét amihez röpke 80évet kell lehúzni. Ha így nézzük már egészen jó nem gondolod?
"Hallottál már a megelőző csapásról? Azt is önvédelemmel igazolják... És ez csak egy csepp a tengerből. Az a vallás, ami bármi módon szentesíti az erőszakot (legyen szó akár önvédelemről), számomra hiteltelen."
Ezzel a legtöbb esetben a támadok akarják igazolni a tetteiket és általában ők az erőszakos támadók. A Korán pedig nem szentesíti az erőszakot, hanem azt mondja hogy jogod van megvédeni magad. Egyébként a világi törvények köztük a magyar is ezt mondja.
"De könyörgöm, a próféciák hitelességéről beszéltünk. Te meg azzal jössz, hogy Jézus meg Mohamed valós személyek-e? Megint terelsz. A próféciák hitelességének semmi köze a történelemhez. A próféciákba bármit bele lehet magyarázni. És mint mondtam, ha létezik hiteles prófécia, biztosan nem létezhet szabad akarat. Ez evidencia. "
Milyen próféciáról beszélsz? Ne haragudj de nem értem :)
"Ha tudja azt, hogy hogyan döntesz, akkor már a teremtésed pillanatában tudja, hogy pokolra jutsz-e és akkor téged a pokolra teremtett, hogy szenvedj az idők végezetéig. Ha csak egy színdarabot játszol, az nem szabad akarat és csak egy előre megírt színdarabról lehet előre megmondani pontosan, hogy mi fog történni az 52.
percnél."
Ez két különböző dolog. Isten tudja hogy mikor mit fogsz tenni de ez a te döntésed.
"Az, hogy "számtalan dolgot bele lehet magyarázni a föld megrontóiba" nem jelenti azt, hogy mindenki (bárki) az lenne. Az adott személy világképe befolyásolja, hogy kit tart megrontónak. Nyilván nem egyszerre mindenkit. De pont ez a baj ezzel a vallással, amit követsz. De a Te dolgod."
Pedig a Koránban világosan szerepel hogy kik a a föld megrontói. Ez nem szubjektív, csak te akarod így feltüntetni. Először még azt mondtad minden más vallású, végül pedig hogy Magyarország hadban áll a muszlimokkal :)
"A harc az nem csupán önvédelem. És mint kifejtettem, az önvédelem is vezethet támadáshoz. És akárhogy is, de ez az erőszak szentesítése. Lényegtelen, hogy milyen formában. Az erőszak mindig erőszakot szül. Csak úgy lehet megszüntetni a láncolatot, hogy valaki "benyeli" a pofont, megbocsát. Vagy ezt Mohamed és a "szerető" Allah nem tudta volna? Szerintük a világban az marad fenn, aki erősebb és erőszakkal kiharcolja a túlélést? Ez lenne az út a paradicsomba? Maximum egy bűzölgő, rohadt paradicsomba.."
Ha már az iszlámot nem ismered legalább a történelmet ismerhetnéd ami szintén bizonyítékul szolgál. Nézd meg ma mi történik Jeruzsálemben. Mióta a zsidóké vérfürdő az egész térség. És mi történt mikor a keresztesek oda mentek? Szintén vérfürdő. Addig volt béke amig a muszlimoké volt és ezt bármelyik történész igazolja. És azt is hogy a történelem folyamán a muszlim államok voltak a legtoleránsabbak a más vallásuakkal.
"Nem kell az egész törvénykönyvet ismerned ahhoz, hogy az egyes törvényeket értelmezni tudd. Senki sem ismeri az egész törvénykönyvet. Egyes törvények állhatnak kapcsolatban egymással (ilyenkor egzaktul meg van határozva a kapcsolat), de önállóan is értelmezhető egységet alkotnak. Akárcsak a versszakok a Koránban. És ha csak egy ilyen megkérdőjelezhető versszak lenne, de hemzseg az ilyenektől a Korán."
Elmondtam már ezt is néhányszor. Ha a Koránban keresel választ egy kérdésre az összes azzal kapcsolatos verset meg kell nézned. Te kiragadsz egy vereset és azzal próbálod igazolni a téves elképzeléseidet. Ugyanez a helyzet törvénykönyvekkel is. Nem válogathatsz saját kedved szerint hogy mit veszel figyelembe és mit nem.
"Ha egy vallás azt állítja, hogy csak az abban hívők reménykedhetnek megbocsátásban, az már alapból gyanús :) Ja várjunk csak, Neked nem, mert Te egy gondolkodó ember vagy, hiszen ezt várja tőled Allah! "
Mivel Isten egyetlen vallást fogad el. Egyébként megintcsak tévedsz mert az iszlám szerint azok a zsidó és keresztények is reménykedhetnek megbocsátásban akik például Mózest vagy Jézust követték mivel ők is muszlimok voltak. Az összes próféta ugyanannak a vallásnak a küldötte és aki őket követi muszlim.
"Mohamed nagyon régen eltávozott közülünk, ránk férne már egy új próféta, mert messziről jött (régen élt) ember azt mond, amit akar... Kezdi hitelét veszteni a dolog, pláne annak fényében, hogy egyesek miket művelnek az "igaz" iszlám vallásra hivatkozva... Jó lenne már egy kis vérfrissítés."
Nem lesz több próféta és hogy régen élt nem befolyásol semmit. Üzenete minden korban érvényes. Soha nem élt ennyi muszlim mint most és az iszlám a leggyorsabban terjedő vallás így az az állításod hogy hitelét vesztette téves.
"Például a jelenléttel. Tudtad, hogy Isten a jelenben lakozik? Ja és benned!"
És? Ez a megoldás az élet értelmére? Ez valami szektás szlogen lehet. Semmire nem ad választ. Olyan meg nincs hogy Isten a jelenben lakozik. Istenre nem vonatkozik az idő csak ránk ezért ez így értelmetlen.
"Nem csak Te és a muszlimok, hanem jó eséllyel a földi vallások 90%-a. Valószínűnek tartom, hogy tévedés/félreértés áldozatai vagyunk. Olyan dolgokat láttunk/tapasztaltunk, amit az akkori fejlettségünkkel és megértési szintünkkel így voltunk képesek értelmezni/feldolgozni. Ideje lenne észbe kapni..."
Ezt most komolyan mondod? :) Az akkori emberek ufo-kat láttak és így alakultak ki a vallások? :) Teljesen értelmetlen. Tegyük fel járt egy idegen faj itt. Mi a jó nekik abban hogy eljátszák hogy ők Istenek? Mondom, nálad túl sok volt az x-akták :)
"Ettől még Isten nagy valószínűséggel létezik, de nincs szüksége arra, hogy anyagi formában megnyilvánuljon az emberek előtt, hiszen ő a forrás és folyamatosan kapcsolatban áll a legutolsó atomoddal is."
Biztosan létezik, bármerre is nézel, amit látsz ezt bizonyítja. Csak a keresztények állítják hogy anyagi formában, vagyis Jézus lejött a földre. Hogy Isten kapcsolatban áll a legutolsó atomoddal nem zárja ki hogy küldötteken keresztül üzenjen.
"Tévedésben élsz. Senki sem retteg attól, hogy elfoglalják Magyarországot, mivel nálunk annyira elásta magát a "multikulti", hogy nulla esélye van annak, hogy ez bármikor is megtörténhetne a következő 100 évben. Azért nem történne meg, mert a lakosság 90%-a nem hagyná. Itt egyik eljövendő kormány sem fog azzal a kamu dumával választást nyerni, hogy a muszlim menekültekkel fogják majd jól felpörgetni a gazdaságot."
Szerinted ki akar idejönni? :) Azt látod hogy tömegesen jönnek ide külföldiek?
Azzal a kamu dumával hogy megvédik a keresztény Magyarországot a gonosz muszlimoktól viszont választást akar nyerni az éppen kormányzó párt, amit sokan be is vesznek köztük te is. Felmerül a kérdés hogy ha egy menekült sem akar idejönni kitől védik meg az országot? :) Meg az is felmerül hogy mennyire összeegyeztethető a keresztény értékrenddel és az emberjogi kötelezettségeknek hogy kollektíven megtagadják a segítséget a menekültektől. Mégha vannak is köztük gazdasági menekültek, a szíriaiak a háború elől menekülnek.
"A kérdés azért született meg, hogy az a pár százalék ember, aki még hisz a tündérmesékben, rádöbbent-e végre, hogy mennyire palira vették őket, vagy sem."
A kérdés csak provokáció. Köze nincs a valósághoz. Vagy akkor a németek dobjanak ki 1 millió embert mert van köztük néhány ilyen? Biztosan a németországi magyarok között is van bünöző, vagy akár gyilkos is. Mit szólnál ha ezért kiutasítanák az összes magyart? Nem tetszene igaz?
"Nyilván nem a fanatikus muszlim vallású emberek véleményére voltam kíváncsi elsősorban (bár érdekes a beszélgetés), hiszen pl Neked egyértelmű a motivációd a "menekültsimogatás" tekintetében."
Nem vagyok fanatikus. Minden kérdésedre értelmes választ adtam, az eddigi tudásom és tapasztalataim szerint. Ha nem tudok valamit akkor utánanézek. Volt olyan kérdésed amire nem tudtam a pontos választ ezért utánanéztem és nem feltételezéseket írtam.
Menekültsimogatásnak pedig csak rasszista emberek nevezik ezt. Persze ha fordított helyzet lenne és keresztény menekültekről lenne szó te és a hozzád hasonlók lennének felháborodva hogy muszlim országok miért nem fogadják be őket. Jelenleg is muszlim országok fogadták be a legtöbb menekültet. Az 5 millió szíriai menekültből 4 a Szíriával határos országokban van, és 1 millió jött Európába. Erre mint mondanak itt a zsenik? A muszlim menekültek el akarják foglalni Európát, Magyarország meg hadban áll a muszlimokkal :) Gratulálok :)
"Minden állam börtönnel fenyeget. És bizony ha megszeged a törvényt akár életed végéig börtönbe is kerülhetsz. Gondolom ebben nem kételkedsz, vagy ez is átverés? :)"
Csak tudod egy állam területén egy pontosan meghatározott törvénycsomag érvényes. Magyarországon belül nincs 4-5 egymásnak ellentmondó törvénycsomag, amiből válogathat a versenyző. A világban viszont legalább ennyi "nagy" vallás van (a kicsikkel most ne is foglalkozzunk, mert neked a méret a lényeg), ami simán ellentmond egymásnak és választanod kell közülük. Tetszik érteni a különbséget, végy még mindig terelni szeretnél?
"Ha minden bizonyíték ellenére ragaszkodsz a téves elképzeléseidhez ne csodálkozz ha a vége nem az lesz amire számítottál."
Csakhogy ezek a "bizonyítékok" csak számodra bizonyítékok, mert vak hittel hiszed, hogy a Korán igaz. Számomra a Korán csak egy a sok könyv közül, ráadásul a korábban említett okok miatt sokkal kevésbé hiteles számomra, mint a többi.
"A pokol nem a teher hanem a végeredmény. Allah nem terhel senkit sem [súlyosabb teherrel], mint amire képes erre a világra vonatkozik. azt jelenti képes vagy venni az akadályt ha akarod."
Senki sem mondta, hogy a pokol a teher. Inkább ellensúly, fenyegetés, már annak, aki olyan butácska, hogy hisz benne. A teher a kísértés, ami a "rossz" döntésekhez vezet. És azt írtad, hogy aki hajlamos a kísértésnek engedelmeskedni, az még nagyobb kísértésnek lesz kitéve. Ha nem terhelne súlyosabb teherrel senkit Allah, mint amit elbír, akkor nem lenne szükség a pokolra. De mivel létezik pokol, a leírtak alapján Allah egy szadista, aki csak azért indít útnak lelkeket, hogy a végén a pokolban kössenek ki (mivel az indulás pillanatában tudja a végeredményt). Ráadásul az idézeted alapján, aki ingadozik, annak még rádob egy lapáttal, hogy biztosan a pokolra jusson. "Ám, aki fösvény és (úgy véli,) nincs szüksége Allahra, s meghazudtolja a tanúságtételt, nos, annak meg fogjuk könnyíteni a rosszcselekedethez vezető útját." A Te idézeted. Valljuk be, ez így nem túl korrekt!
"Ahhoz hogy összehasonlítsd előbb el kellene olvasni. Ha így tettél volna látnád hogy a Biblia tele van ellentmondással, a Koránban viszont egy sincs."
Igen, a Biblia ellentmondásos. Akárcsak a Korán, mivel a szerető Isten nem adhat ilyen parancsolatokat, mint amiket Te idéztél a Koránból! Ha Isten olyan tökéletlen lenne, mint egy ember, akit a testi kényszerek (éhség, különféle életben maradáshoz szükséges ösztönök), hiúság és egyéb alantas érzések befolyásolnak, akkor hozna ilyen törvényeket. Allah szinte azonos minőségű a Te idézeteid alapján, mint JHVH.
"Vagy örökkévaló jólét amihez röpke 80évet kell lehúzni. Ha így nézzük már egészen jó nem gondolod?"
Ahogy mondani szokás, "az ördög a részletekben lakozik". Ezt a 80 évet tökéletes tudatlanságban kell letöltened, ráadásul nem is egyenlő mennyiségű kísértést kap mindenki, minden ember más környezetbe születik, mást lát a szüleitől, más társaságba kerül, más vallási befolyásolja a mindennapjait. Egyetlen egy felelősségteljesen gondolkodó ember sem menne bele ilyen alkuba.
Nem beszéltél az alternatívákról, mi van ha nem születik le? Ha akkor rosszabbul jár, akkor kényszer a leszületés és egy csapda az élet és Isten egy szadista, aki azért teremtett lelkeket, hogy kínozza őket. Én ezzel nem tudok azonosulni, már megbocsáss.
"Ezzel a legtöbb esetben a támadok akarják igazolni a tetteiket és általában ők az erőszakos támadók. A Korán pedig nem szentesíti az erőszakot, hanem azt mondja hogy jogod van megvédeni magad. Egyébként a világi törvények köztük a magyar is ezt mondja."
A történelmet a győztesek írják, nem hallottál még róla? Sokszor eladták már, hogy a megelőző csapás önvédelem, és sokszor el fogják még adni ezután is.
A magyar törvényekről és az önvédelemről inkább ne beszéljük, mert pl a bácsi, aki áramot vezetett a kerítésébe, de úgy, hogy kitáblázta, valamint véletlenül képtelenség volt hozzáérni, és csak éjszaka kapcsolta be, végül bűnös lett, azért mert meg akarta védeni saját magát a vadaktól...Na de mindegy, nem ez a téma tárgya.
"Isten tudja hogy mikor mit fogsz tenni de ez a te döntésed."
Allah tudja előre, hogy bele fogsz bukni, de a te döntésed, hogy a pokolra jutsz. Odadobja a töltött fegyvert a gyerekjátékok közé, és ha aztán a gyerekek véletlenül lelövik magukat, vagy egymást, akkor az az ő döntésük volt :) Igazi szerető Atya ez az Allah, ugye?
"Pedig a Koránban világosan szerepel hogy kik a a föld megrontói. Ez nem szubjektív, csak te akarod így feltüntetni. Először még azt mondtad minden más vallású, végül pedig hogy Magyarország hadban áll a muszlimokkal :)"
Minden vallás kétségbe vonja a Koránt és Allah isteni szerepét azzal, hogy a többi vallásról azt állítja, hogy hazugság. És Magyarország az alaptörvénye szerint keresztény ország. Tehát Magyarország a többi vallás hitelességét kérdőre vonja, mint állam, mivel a kereszténység azt állítja a többi vallásról, hogy tévhit.
"Ha már az iszlámot nem ismered legalább a történelmet ismerhetnéd ami szintén bizonyítékul szolgál. Nézd meg ma mi történik Jeruzsálemben. Mióta a zsidóké vérfürdő az egész térség. És mi történt mikor a keresztesek oda mentek? Szintén vérfürdő. Addig volt béke amig a muszlimoké volt és ezt bármelyik történész igazolja."
Hát ezt a zsidókkal boltoljátok le, nekem tökmindegy kié Jeruzsálem. Azért van háború, mert mindkét vallás igényt tart ugyanarra a helyre. Látszik, hogy értelmetlen, fanatikus vallásokról beszélünk, ha egy kőszikláért képesek vagytok egymást ölni. Jeruzsálem csak egy hely a földön, nem több, nem kevesebb.
"Elmondtam már ezt is néhányszor. Ha a Koránban keresel választ egy kérdésre az összes azzal kapcsolatos verset meg kell nézned. Te kiragadsz egy vereset és azzal próbálod igazolni a téves elképzeléseidet. Ugyanez a helyzet törvénykönyvekkel is. Nem válogathatsz saját kedved szerint hogy mit veszel figyelembe és mit nem."
Elmondtam már néhányszor, hogy ez tévedés, csak valamiért blokkolt az elmédben az a terület, ami ezt értelmezni tudná. Ha pl az ingatlanokkal kapcsolatos törvényi szabályozásokra vagy kíváncsi, akkor az ezzel foglalkozó (ezt a szakterületet választó) ügyvédeket kell keresned, illetve az ide vonatkozó, pontosan lehatárolható törvényi szabályozásokat kell figyelembe venned. Tehát a fiatalkorúak jogairól szóló törvényi szabályozásokat pl nem.
Ezzel szemben azt állítod, hogy ahhoz, hogy egy versszakot helyesen értelmezni tudj a Koránból, minimum az egész Korán mesterévé kell válnod, mert minden verset ismerned kell. Ha ez így van, nem csoda, hogy a muszlimok fele "félreértelmezi" a vallását és robbantgat :) Erősen kétlem, hogy az azon a vidéken élő egyszerű emberektől azt várná Allah, hogy a teljes Koránt kívülről fújják... Ha mégis így gondolta volna, akkor hibázott és így nem is lehet Isten...
"Mivel Isten egyetlen vallást fogad el. Egyébként megintcsak tévedsz mert az iszlám szerint azok a zsidó és keresztények is reménykedhetnek megbocsátásban akik például Mózest vagy Jézust követték mivel ők is muszlimok voltak. Az összes próféta ugyanannak a vallásnak a küldötte és aki őket követi muszlim."
Tehát azok a keresztények, akik Jézust követik, azok muszlimok? Most kicsit összezavartál... De ők nem tartják be a vallási előírásokat (nők viselkedése, öltözködés, imádkozás, zarándoklat, stb), az nem számít? Mit jelent az, hogy reménykedhetnek? A remény hal meg utoljára :) Legutóbb mintha azt írtad volna, hogy csak a muszlimoknak jár bűnbocsánat. Döntsük el, hogy mi van. Ha a vallási szokások nem kötelező jellegűek, akkor miért művelik azokat a muszlimok?
"Nem lesz több próféta és hogy régen élt nem befolyásol semmit. Üzenete minden korban érvényes. Soha nem élt ennyi muszlim mint most és az iszlám a leggyorsabban terjedő vallás így az az állításod hogy hitelét vesztette téves."
Mire alapozod, hogy nem lesz több próféta? Mert Mohamed, az "UTOLSÓ" (hehe) próféta ezt állította? Mond az neked valamit, hogy "önigazolás" és "vak hit"?
Hát pl a "vágjátok le" manapság már elég elavult, inkább a lőfegyverek és a robbantás a divat... Az, hogy sok muszlim él, nem igazol semmit, a többségük beleszületik a vallásba és a szegény népeknek nagyobb a szaporodási rátája. 1000 légy egyébként sem tévedhet!
"Olyan meg nincs hogy Isten a jelenben lakozik. Istenre nem vonatkozik az idő csak ránk ezért ez így értelmetlen."
A jelen az időtlenség. Mindig most van. A múlt és jövő illúzió csupán.
"Ez a megoldás az élet értelmére?"
Isten maga ad választ az élet értelmére. Nem a Korán és nem a Biblia, amit az emberek írtak. Csak meg kellene tanulnod figyelni rá...
"Ezt most komolyan mondod? :) Az akkori emberek ufo-kat láttak és így alakultak ki a vallások? :)"
Ez csak egy elmélet, nem voltam ott, nem vagyok időutazó. Mindenesetre hihetőbbnek tűnik, mint az, hogy Isten megjelent és azt mondta, hogy "vágjátok le egymást", stb :)
Ismerve az akkori emberek értelmi színvonalát/felfogóképességét, akik még egy furcsa bogárról/állatról is azt hitték, hogy istenség, bizony nagyon is elképzelhető, hogy ha repülő eszközöket, azokból kiszálló emberszerű valamiket láttak, akkor készpénznek vették, hogy istenekkel találkoztak.
"Teljesen értelmetlen. Tegyük fel járt egy idegen faj itt. Mi a jó nekik abban hogy eljátszák hogy ők Istenek?"
Az amerikai gyarmatosítók miért fogták be a mezőkön szaladgáló vadlovakat? Csak nem azért, mert erőforrást képviseltek, amivel munkát tudtak végeztetni? Egy fejlettebb életforma bizony joggal nézhette az akkori embereket "lovaknak". Munkaállat, ennyi. Minél okosabb, annál hasznosabb.
"Csak a keresztények állítják hogy anyagi formában, vagyis Jézus lejött a földre."
Javíts ki ha tévednék, de a Korán is nyilatkozik arról, hogy Isten közvetlenül beleavatkozott az anyagi világ történéseibe. Pl az egyiptomiakra mért csapások valószínűleg nagyon is megfogható anyagi természetű dolgok voltak. Bármilyen csoda, amit az emberek látnak Istentől és anyagi természetű, anyagi formában történő beavatkozásnak számít.
"Hogy Isten kapcsolatban áll a legutolsó atomoddal nem zárja ki hogy küldötteken keresztül üzenjen."
Miért választana egyes küldötteket, ha mindenkivel mindennel kapcsolatban áll...?
"Szerinted ki akar idejönni? :) Azt látod hogy tömegesen jönnek ide külföldiek?"
Én azt látom, hogy tömegesen vásárolnak letelepedési államkötvényeket és ingatlanokat külföldiek szerte az országban. Persze nem a csóringer rétegről beszélünk, akik a szociális hálóra csimpaszkodva képzelik el a jövőjüket (nálunk egy nyilván halva született ötlet :)). Tehát van olyan külföldi aki ide akar jönni. De ezek nem "menekültek" és nem a zöldhatáron jönnek.
"Azzal a kamu dumával hogy megvédik a keresztény Magyarországot a gonosz muszlimoktól viszont választást akar nyerni az éppen kormányzó párt, amit sokan be is vesznek köztük te is."
Nem ezzel akarnak választást nyerni, ez nem lenne elég a választás megnyeréséhez, legalábbis remélem, hogy a többség nem olyan buta, hogy csak ez alapján ítéljen. Itt nem is arról van szó, hogy a gonosz muszlimok el akarnák foglalni Magyarországot, sokkal inkább arról, hogy az EU felhatalmazást érez arra, hogy eldöntse, kinek hány menekültet kell befogadnia, ezáltal beleszólhat az egyes tagországok társadalmi összetételébe. Erre egyetlen tagország sem adott felhatalmazást az EU-nak.
"Felmerül a kérdés hogy ha egy menekült sem akar idejönni kitől védik meg az országot? :)"
Felmerül a kérdés, hogy akkor miért akarják Magyarországot 250k euróra büntetni migránsonként/évente, ha nem is akarnak ide migránsokat küldeni - mert azok nem akarnak ide jönni (ezzel történetesen egyetértek). De ha jönnének is, úgy kellene visszatoloncolgatni ide őket, mert azonnal tovább is állnának nyugatra. Hogyan érnék el, hogy itt maradjanak? Vegyünk fel IMF hitelt, hogy ők úri életet élhessenek? Abszurd ez az egész!
Ha nem áll fenn a veszélye, hogy meg kellene védeni a nemzeti szuverenitásunkat a kényszerbetelepítéseket tervező EU vezetőséggel szemben, akkor miért hoznak ilyen szankciókat ellenünk?
Nem a migránsokkal van a baj, hanem azzal, ahogy a vadliberális vezetőségű EU kezelni akarja ezt a problémát, amit saját maga generált, és aminek a következményeit most "nagylelkűen" szét akarja osztani minden tagországra a közös teherviselés jegyében.
"Meg az is felmerül hogy mennyire összeegyeztethető a keresztény értékrenddel és az emberjogi kötelezettségeknek hogy kollektíven megtagadják a segítséget a menekültektől."
Annak ellenére, hogy a kormány nemzetközi szinten ezzel akar takarózni, semmi köze nincs ennek a problémának a keresztény valláshoz. Ez inkább társadalmi problémákat okozna nálunk, hiszen az ország nagyobbik fele így is szegénységben él. Egyszerűen nincs rá elég pénz, hogy sikerrel integrálni tudjunk magyarul nem beszélő, nincstelen menekülteket.
"Biztosan a németországi magyarok között is van bünöző, vagy akár gyilkos is. Mit szólnál ha ezért kiutasítanák az összes magyart? Nem tetszene igaz?"
Nekem mindegy mit csinálnak a németek. Az ő országuk, az ő döntésük. Magyarország a mi országunk, a mi döntésünk. Azért a magyarokra nem jellemző, hogy aK47-essel mennek bulizni, meg "kirobbanóan" jó személyiségek lennének odakinn. És a Magyarországról kitelepült "c" kategóriájú "honfitársainkat" se nagyon hasonlítsd a ténylegesen munkát vállaló magyarokkal, akik betartják a szabályokat és semmi gondot nem okoznak.
"Nem vagyok fanatikus."
Szerintem meg igen. Az összes vakhitű fanatikus valamilyen szinten.
"Minden kérdésedre értelmes választ adtam, az eddigi tudásom és tapasztalataim szerint. Ha nem tudok valamit akkor utánanézek."
Ez részben igaz (már amikor nem veszed elő a "rajtam kívül mindenki tudatlan hülye meg náci" kártyát), köszönöm is az ilyen válaszokat és az idődet.
"Volt olyan kérdésed amire nem tudtam a pontos választ ezért utánanéztem és nem feltételezéseket írtam."
És a legvégső válasz természetesen mindig az "olvasd el a teljes Koránt mert csak úgy fogod megérteni". Ha elolvasnám és nem értenék egyet veled, akkor az lenne a válasz, hogy "olvasd el újra és fogadd el, ne kötözködj". Ismerős... Te vagy az idegenvezetőm a Korán világában, abból amit láttam, levontam a következtetést.
"Persze ha fordított helyzet lenne és keresztény menekültekről lenne szó te és a hozzád hasonlók lennének felháborodva hogy muszlim országok miért nem fogadják be őket."
És mégis mi elől menekülnének a keresztény menekültek Európából pont a muszlim országokhoz (bár lassan Európa is muszlim lesz :))? Ne mondd már, hogy a muszlimoknak nem volt köze hozzá, hogy folyamatosan háborúk dúlnak azokon a vidékeken és mindenről csak a gonosz nyugat tehet!
"Jelenleg is muszlim országok fogadták be a legtöbb menekültet.Az 5 millió szíriai menekültből 4 a Szíriával határos országokban van, és 1 millió jött Európába."
Talán azért, mert ők vannak ott a szomszédban? "és 1 millió jött Európába."... a jobb megélhetés reményében, hiszen mint mondtad, a szomszédos többé kevésbé "békés" muszlim országok befogadnák őket...
"A muszlim menekültek el akarják foglalni Európát, Magyarország meg hadban áll a muszlimokkal :)"
A tendenciát nézd, ne azt, hogy EDDIG 1 millió menekült érkezett. Egyébként nem a muszlim menekültekkel van a baj, hanem az európai vezetőség életképtelenségével/inkompetenciájával. Azzal, hogy egyes országok hasznot akarnak húzni még ebből is, de a problémákat már szét szeretnék osztani. Ezt az egész szituációt nem így kellene kezelni, hanem ott kellene segíteni, ahol a baj van, nem importálni a problémát a saját határokon belülre.
"Tehát azok a keresztények, akik Jézust követik, azok muszlimok? Most kicsit összezavartál... De ők nem tartják be a vallási előírásokat (nők viselkedése, öltözködés, imádkozás, zarándoklat, stb), az nem számít? Mit jelent az, hogy reménykedhetnek? A remény hal meg utoljára :) Legutóbb mintha azt írtad volna, hogy csak a muszlimoknak jár bűnbocsánat. Döntsük el, hogy mi van. Ha a vallási szokások nem kötelező jellegűek, akkor miért művelik azokat a muszlimok?"
Én nem a mai keresztényekről beszélek mert ők már rég nem Jézust követik. A mai keresztény irányzatok mind egyes emberek hamisításai. Azokról beszélek akik valóban Jézust követték annak idején. Mózes, Jézus Mohamed mind ugyanannak az egyetlen igaz vallásnak a prófétái, akik pedig őket követik muszlimok. Így már érted? Azért írtam hogy reménykedhetnek és nem csak ők hanem mindenki más mert csak Isten döntheti el ki mit érdemel.
"Mire alapozod, hogy nem lesz több próféta? Mert Mohamed, az "UTOLSÓ" (hehe) próféta ezt állította? Mond az neked valamit, hogy "önigazolás" és "vak hit"?"
Az iszlám szerint így van. Vagy te tudsz prófétát mondani az elmúlt 1400 évben? Az zsidók még várják, de hiába. Abból sem esik le nekik hogy korábban rövid időközönként érkezett hozzájuk próféta de már többezer éve senki. Amugy meg ha nem hiszel a prófétákban egyáltalán miből gondolod hogy jönni fog? UFO-k mondták neked? :)
"Hát pl a "vágjátok le" manapság már elég elavult, inkább a lőfegyverek és a robbantás a divat... Az, hogy sok muszlim él, nem igazol semmit, a többségük beleszületik a vallásba és a szegény népeknek nagyobb a szaporodási rátája. 1000 légy egyébként sem tévedhet!"
Ezt már megbeszéltük. Nem az igazolja hogy sok muszlim él, hanem hogy sokan térnek át az iszlámra. Közép-Amerika, Dél-Amerika, Közép-Afrika, Dél-Afrika, szegény és keresztény többségű. Ott is sok gyerekek születik. Kínában ateista sok gyerekkel, India hindu, szintén sok gyerekkel.
"A jelen az időtlenség. Mindig most van. A múlt és jövő illúzió csupán."
Ezt a star trek-ben hallottad? :)
"Isten maga ad választ az élet értelmére. Nem a Korán és nem a Biblia, amit az emberek írtak. Csak meg kellene tanulnod figyelni rá..."
Beszél hozzád? Kicsit nehéz elhinni.
"Ez csak egy elmélet, nem voltam ott, nem vagyok időutazó. Mindenesetre hihetőbbnek tűnik, mint az, hogy Isten megjelent és azt mondta, hogy "vágjátok le egymást", stb :) "
Isten nem mondott olyat hogy vágjátok le egymást. Az idegenek meg ha tényleg léteznek, nem avatkoznának be, vagy nyíltan felfednék magukat. Ez a két lehetőség van. Viszont semmiképen sem játszanának Istent.
"Az amerikai gyarmatosítók miért fogták be a mezőkön szaladgáló vadlovakat? Csak nem azért, mert erőforrást képviseltek, amivel munkát tudtak végeztetni? Egy fejlettebb életforma bizony joggal nézhette az akkori embereket "lovaknak". Munkaállat, ennyi. Minél okosabb, annál hasznosabb."
Butaság. Egy fejlettebb életforma akik utaznak az űrben nem emberi munkásokat fog alkalmazni. egyébként is mikor és mit dolgoztunk mi az idegeneknek? Fát vágtunk nekik? :)
"Javíts ki ha tévednék, de a Korán is nyilatkozik arról, hogy Isten közvetlenül beleavatkozott az anyagi világ történéseibe. Pl az egyiptomiakra mért csapások valószínűleg nagyon is megfogható anyagi természetű dolgok voltak. Bármilyen csoda, amit az emberek látnak Istentől és anyagi természetű, anyagi formában történő beavatkozásnak számít."
Prófétákhoz köthetőek ezek a tettek, amik valóban Isten segítségével történtek, de ez nem jelenti azt hogy Isten megjelent akkor. Ez alapján ha esik az eső akkor azt is anyagi formában történő beavatkozásnak számítana. Valószínüleg nem is tudnánk a jelenlegi fizikai adottságainkkal Isten látni, hallani, érzékelni.
"Miért választana egyes küldötteket, ha mindenkivel mindennel kapcsolatban áll...?"
Mert ez szubjektív lenne. Egyébként hány olyan embert Ismersz akihez Isten közvetlenül szólt? Persze nem elmegyógyintézeti lakóra gondolok. Csak a prófétákhoz szólt Isten közvetlenül. Ha viszont egy küldött jön hozzád kézzel fogható üzenettel (Korán és a többi kinyilatkoztatás) nem mondhatod hogy hozzád nem szólt és mindenki ugyanazt az üzenetet kapja, így igazságos. Isten pontosan tudja hogy mit gondolsz, akkor is ha nem mondod ki. Ezért írja azt a Korán hogy ha el akarsz jutni az igazsághoz és használod az eszed, Isten segít ebben, de ha nem akkor nem fogsz.
"Én azt látom, hogy tömegesen vásárolnak letelepedési államkötvényeket és ingatlanokat külföldiek szerte az országban. Persze nem a csóringer rétegről beszélünk, akik a szociális hálóra csimpaszkodva képzelik el a jövőjüket (nálunk egy nyilván halva született ötlet :)). Tehát van olyan külföldi aki ide akar jönni. De ezek nem "menekültek" és nem a zöldhatáron jönnek."
Tévedés. Akik ilyen kötvényt vesznek nagyrészt nem Magyarországon akarnak élni, csak a letelepedési engedély kell nekik, hogy szabadon mozogjanak az EU-ban. Egyébként érdekes hogy Magyarország szívesen fogadja azokat a muszlimokat akik fizetnek. Ők nem veszik el a munkát a magyaroktól? :) Nem lehet köztük terrorista? :)
"Nem ezzel akarnak választást nyerni, ez nem lenne elég a választás megnyeréséhez, legalábbis remélem, hogy a többség nem olyan buta, hogy csak ez alapján ítéljen. Itt nem is arról van szó, hogy a gonosz muszlimok el akarnák foglalni Magyarországot, sokkal inkább arról, hogy az EU felhatalmazást érez arra, hogy eldöntse, kinek hány menekültet kell befogadnia, ezáltal beleszólhat az egyes tagországok társadalmi összetételébe. Erre egyetlen tagország sem adott felhatalmazást az EU-nak."
Te mondtad hogy Magyarország hadban áll a muszlimokkal, és még sokan nyilatkoztak úgy hogy a menekültek igazából azért jönnek hogy elfoglalják Európát. Ez lesz ha butaság párosul a félelemmel.
"Felmerül a kérdés, hogy akkor miért akarják Magyarországot 250k euróra büntetni migránsonként/évente, ha nem is akarnak ide migránsokat küldeni - mert azok nem akarnak ide jönni (ezzel történetesen egyetértek). De ha jönnének is, úgy kellene visszatoloncolgatni ide őket, mert azonnal tovább is állnának nyugatra. Hogyan érnék el, hogy itt maradjanak? Vegyünk fel IMF hitelt, hogy ők úri életet élhessenek? Abszurd ez az egész!"
Az EU nem csak abból áll hogy küldik neked a pénzt. Kötelezettségei is vannak a tagoknak. Ha te nem vagy hajlandó együttműködni megbüntetnek. Mit vártál. Még Szlovénia és hajlandó volt önként befogadni menekülteket, Mo-nak meg kb 1300-at kellene, amiért az EU fizet,nem hitelből kellene.
"És a Magyarországról kitelepült "c" kategóriájú "honfitársainkat" se nagyon hasonlítsd a ténylegesen munkát vállaló magyarokkal, akik betartják a szabályokat és semmi gondot nem okoznak."
Nem tetszik az álltalánosítás? :) Érdekes, mert te a muszlimok esetében pont ezt teszed. Akkor te se hasonlítsd a másfél milliárd muszlimot ahhoz a néhány ezer elmebeteghez. A párizsi és brüsszeli támadásokért ugyanaz a kis csoport felelős. A muszlimok nagyrésze dolgozni jött Európába ahogy a magyarok többsége is.
"És a legvégső válasz természetesen mindig az "olvasd el a teljes Koránt mert csak úgy fogod megérteni". Ha elolvasnám és nem értenék egyet veled, akkor az lenne a válasz, hogy "olvasd el újra és fogadd el, ne kötözködj". Ismerős... Te vagy az idegenvezetőm a Korán világában, abból amit láttam, levontam a következtetést."
Ezzel kapcsolatban már elmondtam a véleményem. Ha téged komolyan az igazság érdekelne már rég elolvastad volna. Olyat soha nem mondanék hogy fogadd el és ne kötözködj. Ezt a keresztények mondják, mikor nem tudnak értelmes választ adni. Tapasztalatból tudom. Ha kérdezel az már jó jel. Azt jelenti gondolkozol.
"És mégis mi elől menekülnének a keresztény menekültek Európából pont a muszlim országokhoz (bár lassan Európa is muszlim lesz :))? Ne mondd már, hogy a muszlimoknak nem volt köze hozzá, hogy folyamatosan háborúk dúlnak azokon a vidékeken és mindenről csak a gonosz nyugat tehet!"
Jelenleg nem, de a jövőben előfordulhat. Ahogy a múltban megtörtént. Például Törökország fogadott be többezer magyart akik részt vettek az 1848-as szabadságharcban és nem adták ki őket. Továbbá nem tudhatod hogy neked mikor lesz szükséged segítségre. Ha úgy állsz hozzá hogy forduljon fel az összes menekült, téged nem érdekel, akkor lehet hogy te sem kapsz segítséget mikor neked kell.
"Én nem a mai keresztényekről beszélek mert ők már rég nem Jézust követik."
Szóval akkor a mai keresztényeknek gyakorlatilag lőttek. Pedig már kezdett szimpatikussá válni az Iszlám, hogy megenged bizonyos fokú vallási kicsapongásokat, de akkor nem, pont ugyanolyan, mint a többi: "ha nem ebben hiszel, elkárhozol", vagy talán reménykedhetsz :)
"csak Isten döntheti el ki mit érdemel"
Igazán jó fej a Te Istened, hogy az általa kikényszerített (hiszen csak az léphet be a mennyek országába, aki kiállja a "próbát"), tudatlanságban eltöltött évek után simán megítél :)
"Az iszlám szerint így van."
A kereszténység szerint meg máshogy. Mi van ha mindkettő téved?
"Vagy te tudsz prófétát mondani az elmúlt 1400 évben?...Persze nem elmegyógyintézeti lakóra gondolok. Csak a prófétákhoz szólt Isten közvetlenül."
Ha a jelenlegi világban megjelennének ugyanazok a próféták, akik annak idején tették, és kiállnának a nyilvánosság elé, valószínűleg ők is egy elmegyógyintézetben kötnének ki, mindenféle "gyógyszerrel" teletömködve, vegetálva. Gondolj csak bele, ennek elég nagy az esélye a mai materialista világban... És mi van, ha pontosan ez történt?
"Amugy meg ha nem hiszel a prófétákban egyáltalán miből gondolod hogy jönni fog?"
Én abban hiszek, hogy mindenki próféta a maga módján. Isten mindenkivel közvetlen kapcsolatban áll, csak meg kell tanulni figyelni rá. A Koránban és a Bibliában (és más vallási könyvekben) hiába keresed Istent, ugyanis benned van. Ilyenformán osztom Jézus próféta véleményét (gondolom nem kell idéznem, tudod miről beszélek).
"Nem az igazolja hogy sok muszlim él, hanem hogy sokan térnek át az iszlámra."
A "sok" az egy relatív fogalom. És nem a méret/mennyiség a lényeg. Minél nagyobb a hazugság, annál könnyebb bedőlni neki. Ha sok a "hívő", akkor valószínűleg nagy a hazugság.
"Ezt a star trek-ben hallottad? :)"
Nem ott hallottam. Ez egy következtetés.
"Beszél hozzád? Kicsit nehéz elhinni."
Mindenkihez "beszél", mivel mindennel kapcsolatban áll. Ezt te sem tagadtad. Az, hogy nem vagy kíváncsi rá, nem figyelsz, a te dolgod. Te például a tökélyre fejlesztetted a "nemfigyelés" művészetét.
"Isten nem mondott olyat hogy vágjátok le egymást."
Akkor miért írta ezt bele Mohamed a Koránba? Ja persze, azt nem úgy kell érteni... :)
"Az idegenek meg ha tényleg léteznek, nem avatkoznának be, vagy nyíltan felfednék magukat. Ez a két lehetőség van. Viszont semmiképen sem játszanának Istent."
Akkoriban más szinten voltak az emberek. Az emberek is befogják a lovakat szántani, de ha a lovad hirtelen elkezd sakkozni veled, akkor rájössz, hogy talán másként kellene viszonyulnod az egészhez. Elképzelhető, hogy egy időre távoztak és most már mások a viszonylatok és nem avatkozhatnak be közvetlenül.
"Egy fejlettebb életforma akik utaznak az űrben nem emberi munkásokat fog alkalmazni."
Miért ne? Amerikában afrikai bennszülöttekkel dolgoztattak, azok is embernek néztek ki, csak sötétebb volt a bőrük. Ennek ellenére állatként kezelték őket saját "embertársaik". És a rabszolga multifunkciós volt, nem csak igavonást és gyapotszedést lehetett rájuk bízni, hanem bonyolultabb dolgokat is. Ha mi emberek megcsinálhattuk ezt egymással, akkor ők is megcsinálhatták velünk! Tény.
"egyébként is mikor és mit dolgoztunk mi az idegeneknek"
Az űrtechnikához ideális az arany (és az egyéb nemes fémek, kristályok). Azt meg nem lehet csak úgy a fáról leszedni. Ha idejöttek mondjuk 25-en, akkor egy kis zseblámpás műsorért cserében szerezhettek maguknak milliónyi rabszolgát, akik "bűnbocsánat" címén mindenre hajlandóak voltak, hogy "isteneik" kedvében járjanak. Egyszerű matek! Mi megtennénk más civilizációkkal? Meg bizony! A SAJÁT fajtánkkal is képesek voltunk megtenni!
"Ez alapján ha esik az eső akkor azt is anyagi formában történő beavatkozásnak számítana."
Azért az Egyiptomra mért 10 csapásnál nem egy sima esőről volt szó, hanem konkrét, kézzel fogható dolgokról. És még sorolhatnám...
"Valószínüleg nem is tudnánk a jelenlegi fizikai adottságainkkal Isten látni, hallani, érzékelni."
Ha Isten mindenható, akkor bizony tudnánk. Egyébként meg értelmetlen lenne ezt tennie, mivel minden létezővel közvetlen kapcsolatban van (csak így lehet mindentudó) és végtelen hatalma van felette (ezért mindenható). Fölösleges lett volna ilyen műsort csinálnia Egyiptomban is, egy csettintéssel kitörölhette volna az egyiptomiakat a létezésből. De nem tette, mert NEM Isten volt, és az az imposztor, aki a nevében cselekedett, messze nem volt mindenható. Ez az egyedüli logikus következtetés, ha félreteszed a maszlagot és a vak hitet...
"Egyébként hány olyan embert Ismersz akihez Isten közvetlenül szólt?"
Az én Istenem mindenkihez közvetlenül szól, csak sokan nem figyelnek rá.
"Persze nem elmegyógyintézeti lakóra gondolok."
Hozzájuk is szól :)
"Csak a prófétákhoz szólt Isten közvetlenül."
Mindenki próféta és egyben senki sem az. Isten nem válogat. Ha válogatna, a saját tökéletlenségét tárná fel.
"Ha viszont egy küldött jön hozzád kézzel fogható üzenettel (Korán és a többi kinyilatkoztatás) nem mondhatod hogy hozzád nem szólt és mindenki ugyanazt az üzenetet kapja, így igazságos."
Ha manapság jönne küldött, az egyenesen beköltözhetne az elmegyógyintézetbe, és/vagy kapná a vicces pirulákat.
"Ezért írja azt a Korán hogy ha el akarsz jutni az igazsághoz és használod az eszed, Isten segít ebben, de ha nem akkor nem fogsz."
Isten segítsége abban kimerül, hogy ő teremtette meg a lehetőségek tárházát. Ez éppen elég. Nem avatkozik be azt életedbe közvetlenül, mert ez a Te játékod. Ha beavatkozna, akkor pláne nem ítélhetne meg a végén, ahogy te mondod...
"Tévedés. Akik ilyen kötvényt vesznek nagyrészt nem Magyarországon akarnak élni, csak a letelepedési engedély kell nekik, hogy szabadon mozogjanak az EU-ban."
Nem probléma, dupla haszon. Welcome :)
"Ők nem veszik el a munkát a magyaroktól?"
A nem létező munkára gondolsz? Vagy az alulfizetettre, amit a kutya sem vállal el akkora fizetésért, nemhogy egy "nemes szívű" muszlim? Senki sem tart attól, hogy ők elvennék a munkát. Én attól tartok, hogy nekik sem jutna munka!!!
"és még sokan nyilatkoztak úgy hogy a menekültek igazából azért jönnek hogy elfoglalják Európát"
És szerinted miért jönnek a muszlimok? Amúgy ne szó szerint értelmezd, hogy "hadban áll", nem volt hadüzenet, nem üldözik Magyarországon a muszlimokat. DE mint korábban is írtam, nem kezelik egyenlőként az iszlám vallást, korlátozva vannak a muszlimok vallási lehetőségei (nem kapnak, vagy kisebb támogatást kapnak, mint a keresztények), és nem is nagyon akarunk befogadni muszlim "menekülteket". Szóval, ez ha úgy vesszük simán kimeríti a "föld megrontója" címet. A Korán pedig elég egyértelműen nyilatkozik a föld megrontóiról...
"Az EU nem csak abból áll hogy küldik neked a pénzt. Kötelezettségei is vannak a tagoknak"
Az EU sohasem volt jótékonysági intézmény. A felzárkóztatási támogatásért cserében pl nincsen vám a határon, illetve megnyitottuk a piacainkat a külföldi multik előtt. Amik igen nagy gazdasági előnnyel rendelkeztek a hazai cégekkel szemben. A felzárkóztatás nélkül abszolút ráfizetés lett volna az EU. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy a hazai munkaerőt aprópénzért felszippantják a nyugati gazdagabb országok. Szóval nem csak úgy "küldik" a pénzt, ezért súlyos árat fizet az ország...
"Ha te nem vagy hajlandó együttműködni megbüntetnek."
Nincs joguk beleszólni az egyes országok társadalmi összetételébe, hogy kik éljenek ott, milyen számban. Úgy meg pláne nem, hogy még csak ki sem kérik az ott élők véleményét! Erre SOHA SENKI nem jogosította fel őket, egyik tagországban sem! Amikor csatlakoztunk az EU-hoz, nem egy királysághoz csatlakoztunk jobbágyként, bármennyire is ezt szerették volna.
"Mo-nak meg kb 1300-at kellene, amiért az EU fizet,nem hitelből kellene."
Az, amit fizet az EU, messze nem elég arra, hogy ezeket az embereket integráljuk. Aztán ugye ott a családegyesítés fogalma. És arról még nem is beszéltünk, hogy ez az ELSŐ 1300 ember, ugyanis állandó kvótát akarnak, tehát szépen folyamatosan küldik majd az utánpótlást. Ki tudja mennyit, ki tudja meddig.
Túl sok a kérdőjel! Az is lehet, hogy még 200 évig nem lesz vége a háborúnak. Vagy az, hogy 20 év múlva kitalálják, hogy a környék lakhatatlan, aztán idepaterolnak még random 50 millió, törzsi körülmények között élő négert Afrikából, pusztán erkölcsi kötelességből, mert ott kevés a víz, nem teremnek növények és éheznek/szomjaznak. Simán lehetséges, hallottál már a "klímaválságról"? Ez csak a kezdet és ezt nem is tagadják!
Tudod mi történik, ha egy duzzasztógát közepéből kiveszel csak egy 10 forintos nagyságú darabkát, ahol simán folyhat át a víz? Annak a gátnak meszeltek, elönti a völgyet a víz! Erről van szó.
"Érdekes, mert te a muszlimok esetében pont ezt teszed. Akkor te se hasonlítsd a másfél milliárd muszlimot ahhoz a néhány ezer elmebeteghez."
Nem tenném, ha nem az Allahu Akbar című műsort nyomatná a néhány ezer elmebeteg. Az a néhány ezer állat, azért már felveti a kérdést, hogy ezzel a vallással lehet, hogy nem stimmel valami...
"A muszlimok nagyrésze dolgozni jött Európába ahogy a magyarok többsége is."
És Németország tárt karokkal várja is őket, ez így rendben is van. Na de vájunk csak?! Akkor most miért is akarják szétosztani őket kvóta alapján? Mi, itt Magyarországon nem üzentünk a szíriaiaknak, hogy jöhetnek. Sőt, ők sem akarnak ide jönni közmunkára! Akkor miért erőlködnek a kvótával, ha igazságtalan és erőszakos?
"Ha téged komolyan az igazság érdekelne már rég elolvastad volna."
Érdekel az igazság, de az oda vezető utat már megtaláltam. Így azt is tudom, hogy a Koránban sajnos nem az igazság van. Hála neked, már megismerhettem belőle hazugságokat!
"Ha úgy állsz hozzá hogy forduljon fel az összes menekült, téged nem érdekel, akkor lehet hogy te sem kapsz segítséget mikor neked kell."
Nem, én úgy állok hozzá, hogy segítenék neki, ha lenne rá módom és jó vendég módjára viselkednének. Ha berúgják a kaput a határon, megdobálják a rendőröket, netán nőket erőszakolgatnak, na az NEM jó vendég. Meggyőződésem, hogy Magyarország nem rendelkezik azokkal az eszközökkel/erőforrásokkal/lehetőségekkel, amelyek segítségével egy tömeges menekültbefogadás sikertörténetté változhatna. Ezzel szemben a gazdag nyugati országok igen.
"Szóval akkor a mai keresztényeknek gyakorlatilag lőttek. Pedig már kezdett szimpatikussá válni az Iszlám, hogy megenged bizonyos fokú vallási kicsapongásokat, de akkor nem, pont ugyanolyan, mint a többi: "ha nem ebben hiszel, elkárhozol", vagy talán reménykedhetsz :)"
Te átengednél-e valakit a matek vizsgán úgy hogy azt állítja 1+1+1=1 ? Mert ma a keresztények ezt mondják. Továbbá azt is hogy Jézus Isten, miközben a kereszten azt mondta "Istenem miért hagytál el engem". Sok ilyen ellentmondás van még, de már ebből egyértelmű hogy Jézus nem Isten. Azok az emberek viszont akik valóban Jézust követték, ők muszlimok ahogy mi is.
"Igazán jó fej a Te Istened, hogy az általa kikényszerített (hiszen csak az léphet be a mennyek országába, aki kiállja a "próbát"), tudatlanságban eltöltött évek után simán megítél :)"
Te önmagadat tartod tudatlanságban :) Ha nem érdekel az igazság és inkább kreálsz magadnak egy vallást hollywoodi filmek alapján az a te bajod.
"Ha a jelenlegi világban megjelennének ugyanazok a próféták, akik annak idején tették, és kiállnának a nyilvánosság elé, valószínűleg ők is egy elmegyógyintézetben kötnének ki, mindenféle "gyógyszerrel" teletömködve, vegetálva. Gondolj csak bele, ennek elég nagy az esélye a mai materialista világban... És mi van, ha pontosan ez történt?"
Egyesek biztosan ezt tennék, de tudjuk hogy újabb próféta nem lesz.
"A "sok" az egy relatív fogalom. És nem a méret/mennyiség a lényeg. Minél nagyobb a hazugság, annál könnyebb bedőlni neki. Ha sok a "hívő", akkor valószínűleg nagy a hazugság."
Ha az iszlám hazugság lenne, akkor tömegesen hagynák ott az emberek ahogy a kereszténységet. A helyzet viszont az hogy tömegesen térnek az iszlámra.
"Mindenkihez "beszél", mivel mindennel kapcsolatban áll. Ezt te sem tagadtad. Az, hogy nem vagy kíváncsi rá, nem figyelsz, a te dolgod. Te például a tökélyre fejlesztetted a "nemfigyelés" művészetét."
Tehát te vagy az aki figyel? :)
"Akkoriban más szinten voltak az emberek. Az emberek is befogják a lovakat szántani, de ha a lovad hirtelen elkezd sakkozni veled, akkor rájössz, hogy talán másként kellene viszonyulnod az egészhez. Elképzelhető, hogy egy időre távoztak és most már mások a viszonylatok és nem avatkozhatnak be közvetlenül."
És mit nyeretek volna ezzel? Nem fogtak be senkit munkára, és mivel most sem fedték fel magukat, egyértelmű hogy az elméletedből legfeljebb egy közepes mozifilmet lehet kihozni :)
"Miért ne? Amerikában afrikai bennszülöttekkel dolgoztattak, azok is embernek néztek ki, csak sötétebb volt a bőrük. Ennek ellenére állatként kezelték őket saját "embertársaik". És a rabszolga multifunkciós volt, nem csak igavonást és gyapotszedést lehetett rájuk bízni, hanem bonyolultabb dolgokat is. Ha mi emberek megcsinálhattuk ezt egymással, akkor ők is megcsinálhatták velünk! Tény."
"Az űrtechnikához ideális az arany (és az egyéb nemes fémek, kristályok). Azt meg nem lehet csak úgy a fáról leszedni. Ha idejöttek mondjuk 25-en, akkor egy kis zseblámpás műsorért cserében szerezhettek maguknak milliónyi rabszolgát, akik "bűnbocsánat" címén mindenre hajlandóak voltak, hogy "isteneik" kedvében járjanak. Egyszerű matek! Mi megtennénk más civilizációkkal? Meg bizony! A SAJÁT fajtánkkal is képesek voltunk megtenni!"
Hogy emberek rabszolgaságra kényszerítették egymást tény, de nem látom hogy az ember milyen munkát végzett volna az idegeneknek. Akik a csillagok között utaznak nem fognak embereket tartani aranymosásra. Fejlett technológiával sokkal gyorsabb és hatékonyabb minden munka. Megint csak azt tudom mondani hogy túl sok filmet néztél.
"Ha Isten mindenható, akkor bizony tudnánk. Egyébként meg értelmetlen lenne ezt tennie, mivel minden létezővel közvetlen kapcsolatban van (csak így lehet mindentudó) és végtelen hatalma van felette (ezért mindenható). Fölösleges lett volna ilyen műsort csinálnia Egyiptomban is, egy csettintéssel kitörölhette volna az egyiptomiakat a létezésből. De nem tette, mert NEM Isten volt, és az az imposztor, aki a nevében cselekedett, messze nem volt mindenható. Ez az egyedüli logikus következtetés, ha félreteszed a maszlagot és a vak hitet.. "
Ha egy csettintéssel kitörölte volna az egyiptomiakat kicsit igazságtalan lett volna nem gondolod? Pedig te jössz azzal hogy minden igazságtalan :) A csapások célja figyelmeztetés volt, nem az egyiptomiak elpusztítására irányult. Nem tudom hányan de a kivonuló zsidó között voltak egyiptomiak is.
"Az én Istenem mindenkihez közvetlenül szól, csak sokan nem figyelnek rá."
Tehát azt állítod közvetlenül beszél hozzád? Azt elárulod hogy mit mond? Kicsit nehezen tudom ezt elhinni. Pontosabban egyáltalán nem.
"Mindenki próféta és egyben senki sem az. Isten nem válogat. Ha válogatna, a saját tökéletlenségét tárná fel."
Pedig én nem hallottam hogy közvetlenül hozzám szólt volna. Tehát tennem kell valamit hogy meghalljam. De honnan tudjam hogy mit csináljak? :) Ez így igazságtalan nem? :) Vagyis a te vallásod szerint is, bármi is legyen az, tenni kell azért hogy eredménye legyen, ahogy az iszlámban is. Csakhogy az iszlámban van egy kinyilatkoztatás, a Korán, és sok próféta ami alapján tudhatjuk mit kell tenni, addig a te vallásodban semmi ilyen nincs. Akkor melyik az igazságtalan? :)
"Isten segítsége abban kimerül, hogy ő teremtette meg a lehetőségek tárházát. Ez éppen elég. Nem avatkozik be azt életedbe közvetlenül, mert ez a Te játékod. Ha beavatkozna, akkor pláne nem ítélhetne meg a végén, ahogy te mondod.. "
De igen, ha szeretnéd megtudni az igazságot, mert ez már részedről egy lépés. Te kéred, azért történik. Én még nem hallottam olyat hogy valaki véletlenül lett muszlim. Az igazságot kereste és megtalálta.
"És szerinted miért jönnek a muszlimok? Amúgy ne szó szerint értelmezd, hogy "hadban áll", nem volt hadüzenet, nem üldözik Magyarországon a muszlimokat. DE mint korábban is írtam, nem kezelik egyenlőként az iszlám vallást, korlátozva vannak a muszlimok vallási lehetőségei (nem kapnak, vagy kisebb támogatást kapnak, mint a keresztények), és nem is nagyon akarunk befogadni muszlim "menekülteket". Szóval, ez ha úgy vesszük simán kimeríti a "föld megrontója" címet. A Korán pedig elég egyértelműen nyilatkozik a föld megrontóiról.."
Akkor Magyarország mégsem áll hadban a muszlimokkal? :). Hogy ki a a "föld megrontója" azt már megbeszéltük.
"Nincs joguk beleszólni az egyes országok társadalmi összetételébe, hogy kik éljenek ott, milyen számban. Úgy meg pláne nem, hogy még csak ki sem kérik az ott élők véleményét! Erre SOHA SENKI nem jogosította fel őket, egyik tagországban sem! Amikor csatlakoztunk az EU-hoz, nem egy királysághoz csatlakoztunk jobbágyként, bármennyire is ezt szerették volna."
De bizony beleszólnak és még sokminden másba is mert az Eu-ban a gazdagabb diktál. Ezeket a csatlakozás előtt kellett volna átgondolni, nem csak az érkező pénzre gondolni.
"Az, amit fizet az EU, messze nem elég arra, hogy ezeket az embereket integráljuk. Aztán ugye ott a családegyesítés fogalma. És arról még nem is beszéltünk, hogy ez az ELSŐ 1300 ember, ugyanis állandó kvótát akarnak, tehát szépen folyamatosan küldik majd az utánpótlást. Ki tudja mennyit, ki tudja meddig."
Az hogy még 1300 rászorulót sem akar Magyarország befogadni az bizony az itten embereket minősíti. Ez nem egy nagy szám, és egyáltalán nem okozna gondot. Nem azért mondom mert ezek az emberek muszlimok. Akkor is azt mondanám ha más vallású menekültekről lenne szó.
"Nem tenném, ha nem az Allahu Akbar című műsort nyomatná a néhány ezer elmebeteg. Az a néhány ezer állat, azért már felveti a kérdést, hogy ezzel a vallással lehet, hogy nem stimmel valami... "
Ahova az USA és európai szövetségeseik beteszik a lábukat ott érdekes módon megjelennek ezek a terrorista szervezetek, úgy hogy korábban nem is voltak ott. Továbbá ezek az országok felelősekk közvetlenül vagy közvetve több millió muszlim haláláért ami szerintem egyértelműen bizonyítja ki is van emögött.
"Érdekel az igazság, de az oda vezető utat már megtaláltam. Így azt is tudom, hogy a Koránban sajnos nem az igazság van. Hála neked, már megismerhettem belőle hazugságokat!"
Tudod mi szerepel a Koránban anélkül hogy elolvastad volna? Nem olvastad de tudod hogy hazugság :) Ezt a hang mondta neked a fejedben? :)
"Nem, én úgy állok hozzá, hogy segítenék neki, ha lenne rá módom és jó vendég módjára viselkednének. Ha berúgják a kaput a határon, megdobálják a rendőröket, netán nőket erőszakolgatnak, na az NEM jó vendég. Meggyőződésem, hogy Magyarország nem rendelkezik azokkal az eszközökkel/erőforrásokkal/lehetőségekkel, amelyek segítségével egy tömeges menekültbefogadás sikertörténetté változhatna. Ezzel szemben a gazdag nyugati országok igen."
A menekültek senkit sem bántottak mikor átmentek az országon. A rendőröket valóban megdobálták de ebben azért benne van a velük szembeni durva bánásmód is. Az meg nem igaz hogy Magyarország nem rendelkezik a szükséges erőforrásokkal. Nem százezreket kellene befogadni, de néhány ezer embert simán tudna. Meg ilyen esetekben ha emberéletről van szó nem azt kell nézni hogy mennyibe is kerül a megmentésük. Ha viszont te mégis úgy látod hogy sokba kerülne ez Magyarországnak és inkább hagynád meghalni ezeket az embereket, akkor semmiben sem különbözöl az ISIS terroristáktól.
"Te átengednél-e valakit a matek vizsgán úgy hogy azt állítja 1+1+1=1 ?"
Az, hogy a judeokeresztény vallás egy nagy hazugság, az evidencia. Ezen a téren nem fogok vitatkozni. Viszont meggyőződésem, hogy az igaz Isten, nem avatkozik bele az emberek dolgaiba, nem vonja felelősségre őket, nem bünteti meg őket, és nem létezik pokol, hacsak nem mi - emberek - teremtjük meg magunknak és egymásnak. Szóval véleményem szerint éppen ezért az Iszlám is hazugság. Még akkor is, ha csak a prófétákon keresztül szólt szerinted. Az összes olyan vallás hazugság, ami arra utal, hogy félni kell Istentől. És ez bizony ott van az Iszlámban is.
"Ha nem érdekel az igazság és inkább kreálsz magadnak"
Az igazságot nem más emberek fogják elmondani neked, nem poros könyvekből fogod megtudni, hanem benned van és meg is fogod találni, ha készen állsz rá/nyitott vagy rá. Az igazság Isten.
"de tudjuk hogy újabb próféta nem lesz"
Mert Mohamed, az UTOLSÓ próféta, akitől származik, ezt állította :) Nála van az utolsó szó, punktum :) Ez vak hit pozitív, nem józan ész.
"Ha az iszlám hazugság lenne, akkor tömegesen hagynák ott az emberek ahogy a kereszténységet. A helyzet viszont az hogy tömegesen térnek az iszlámra."
https://www.youtube.com/watch?v=fwaM6ZcVAVU
Mi számít tömegesnek? Ő csak egy csepp a tengerből... És biztos vagyok benne, hogy sokan otthagynák az iszlám vallást, ha nem kellene attól rettegniük, hogy levágják a fejüket, megölik a családjukat emiatt. Ez a különbség a keresztény és az iszlám vallás között, az iszlámról nem éppen veszélytelen áttérni egy muszlimok lakta közösségben. Pl ahol az ISIS is garázdálkodik.
"Tehát te vagy az aki figyel?"
Hát nem figyelsz?
"És mit nyeretek volna ezzel?"
Áldozat a bűnbocsánatért. A Bibliában pl grammra pontosan le van írva, hogy milyen bűnért mennyi aranyat, egyéb nemesfémet, kristályt, húst (nyersanyag) kell áldozni. És az is, hogy a "szent tűz" az emberek szeme láttára emésztett fel áldozatokat. Szerinted hová tűnt az a sok arany, amit a zsidók a találkozás sátrához cipeltek (miután JHVH arra utasította őket, hogy követeljenek az egyiptomiaktól aranyat a bűnök bocsánatára távozáskor). A papi kasztnak nem lehetett vagyona, tehát az áldozatot nem használták fel saját célra.
A nemesfémek felajánlása az "istenek" számára más kultúrákban is megfigyelhető. Nem is olyan agyament teória ám ez...
"Fejlett technológiával sokkal gyorsabb és hatékonyabb minden munka."
De nyilvánvaló, hogy korlátozott számú saját "emberi" erőforrással rendelkezhettek. Nyilván ezek a "látogatók" csak azt pakolták fel a kis űrjárgányaikba, amire feltétlen szükség volt. Onnan gondolom, hogy az emberek is ezt teszik. Szóval hiába a technológia, nem tudják csak úgy kisugározni a föld alól azokat az ásványokat, amikre szükségük van. Ellenben ha van egymillió "bennszülött" emberük, akkor az "aranymosás" sem kivitelezhetetlen dolog, sok kicsi sokra megy. És nekik semmibe sem került, csak megvillantották a zseblámpájukat.
"Ha egy csettintéssel kitörölte volna az egyiptomiakat kicsit igazságtalan lett volna nem gondolod?"
Lénygében egy csettintéssel (egy éjszaka alatt) megölte az elsőszülött gyerekeket. Ha ez belefért neki, akkor már játszhatott volna nagyban is. Hiszen ő JHVH a mindenható... JHVH nagyon messze áll az igazságosságtól...
"A csapások célja figyelmeztetés volt"
Igen, megelőző csapás... :) Közvetlen beavatkozás, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy JHVH nem mindenható, nem Isten. És ha a Te "istened" Allah megegyezik JHVH alakjával, akkor rossz hírem van: ő sem lehet Isten.
"Tehát azt állítod közvetlenül beszél hozzád? Azt elárulod hogy mit mond?"
Természetesen nem szavakban beszél hozzám. Amit "mond", azt nekem mondja, nem neked. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit mond, saját magadban kell keresned a választ. Semmibe sem kerül. Mellette imádkozhatsz Mekka felé. Vagy ahová akarsz.
"Pedig én nem hallottam hogy közvetlenül hozzám szólt volna."
Persze, mert nem figyelsz rá.
"Tehát tennem kell valamit hogy meghalljam."
Ha befogod a füled és elfordulsz tőle, persze hogy nem "hallod" meg a mondandóját. Csak tiszteletben tarja a döntésed.
"De honnan tudjam hogy mit csináljak? :) Ez így igazságtalan nem? :)"
Nem igazságtalan, mert nincs következménye ha nem figyelsz rá. Majd akkor figyelsz rá, ha igényed lesz rá.
"Vagyis a te vallásod szerint is, bármi is legyen az, tenni kell azért hogy eredménye legyen, ahogy az iszlámban is."
Egészen pontosan elég annyi is, ha nem teszel ellene. És nincs olyan hogy KELL. Szabad vagy.
"Csakhogy az iszlámban van egy kinyilatkoztatás, a Korán, és sok próféta ami alapján tudhatjuk mit kell tenni, addig a te vallásodban semmi ilyen nincs."
Mert az én vallásom a személyes megtapasztaláson alapszik, nem mások kitalációin. Ennél hitelesebb forrás nem létezik.
"Az igazságot kereste és megtalálta."
Hát, sajnos rossz helyen kereste. De a muszlim lét sem haszontalan időtöltés. Akárcsak a kereszténység. Ez nem egy verseny. Tetszőlegesen választhatsz, hogy milyen módon szeretnéd letölteni az éppen aktuális életedet. Nincs következménye.
"Ahova az USA és európai szövetségeseik beteszik a lábukat ott érdekes módon megjelennek ezek a terrorista szervezetek, úgy hogy korábban nem is voltak ott. Továbbá ezek az országok felelősekk közvetlenül vagy közvetve több millió muszlim haláláért ami szerintem egyértelműen bizonyítja ki is van emögött."
Tehát akkor az USA egyértelműen a föld megrontója, mert muszlimokat öl? Az még a Te mércédben is bőven kimeríti a "föld megrontója" kategóriát, aminek a megoldása a "vágjátok le". Az ISIS és egyéb terrorista szervezetek pont ezt teszik. Netán szimpatizálsz velük, ha tényleg ez a véleményed? Az USA a NATO tagja, akárcsak Magyarország. Akkor mi is rossz oldalon állunk. Lehet, hogy mégis hadban állunk, hiszen egy csapatban játszunk az "ellenséggel"?
"De bizony beleszólnak és még sokminden másba is mert az Eu-ban a gazdagabb diktál. Ezeket a csatlakozás előtt kellett volna átgondolni, nem csak az érkező pénzre gondolni."
De bizony nem szólhat bele, nem egy olyan EU-hoz csatlakoztunk, ami tekintély elven, számára aprópénzből eldönt dolgokat, amit aztán a tagországokra kényszerít. Ilyenről szó sem volt csatlakozáskor...
"Az hogy még 1300 rászorulót sem akar Magyarország befogadni az bizony az itten embereket minősíti."
Még egyszer leírom: NEM az 1300 emberről van szó, ez az ÁLLANDÓ KVÓTA első részlete. Ha azt mondanák, hogy 1300 és soha több, és nincs családegyesítés (9Xes szorzó), illetve egyéb baromságok, akkor szerintem senki sem vitázna az 1300 ember IDEIGLENES elhelyezéséről (rögzített időszakot vállalva, zárt menekülttáborban, vagy egyéb ellenőrzött körülmények között, max mondjuk 10 évre)!
"Tudod mi szerepel a Koránban anélkül hogy elolvastad volna?"
Te magad adtad a forrást, az általad megadott forrásmegjelöléseket (és azok környezetét) tanulmányoztam, ez bőven elegendő volt egy vélemény megalkotásához. De ezt már többször is leírtam.
"A menekültek senkit sem bántottak mikor átmentek az országon."
Mondd ezt azoknak a tanyatulajoknak, akiknek feltörték és megrongálták a tulajdonait. Vagy annak a néninek, akinek az udvarára beözönlöttek a "menekültek", tönkretették az ajtóját, akitől lopták az áramot, stb. Tényleg nem bántottak senkit.
"A rendőröket valóban megdobálták de ebben azért benne van a velük szembeni durva bánásmód is."
Az durva bánásmód, hogy húznak egy kerítést és mögé állnak? Egyem azt a csöpp kis érzékeny lelketeket!
"Az meg nem igaz hogy Magyarország nem rendelkezik a szükséges erőforrásokkal."
Mondd ezt a zsákfalvak lakóinak, az elnéptelenedő falvaknak, az éhező embereknek. Totálisan jó ötletnek tűnik ennek a tetejére még akár csak 10 embert is idefogadni, akik ráadásul egy szót sem tudnak magyarul és "különleges igényeik" is vannak.
Illetve azt szögezzük már le, hogy ezek a "kvótás" "menekültek" még véletlenül sem Magyarországra akartak jönni! Mi lesz ha rájönnek, hogy ide fognak kerülni? Nem hinném, hogy ujjongva fogadnák...
"Nem százezreket kellene befogadni, de néhány ezer embert simán tudna. Meg ilyen esetekben ha emberéletről van szó nem azt kell nézni hogy mennyibe is kerül a megmentésük."
Nézd, mi itt Magyarországon egy szóval sem mondtuk, hogy ide jöjjenek, mert el tudjuk látni őket. Sőt, éppen az ellenkezőjét kommunikálták. Ellenben Angela Merkel szabályosan meghívta őket! Tehát ha ott nem telepedhetnek le, akkor HAZUDOTT NEKIK.
"Ha viszont te mégis úgy látod hogy sokba kerülne ez Magyarországnak és inkább hagynád meghalni ezeket az embereket, akkor semmiben sem különbözöl az ISIS terroristáktól."
Igazad van, jöjjenek csak ide, aztán majd főzünk nekik kőlevest és mindenki boldog lesz. Hát nem hinném... Ha befogadnánk őket, folyamatosan a nyakunkra járna az EU, hogy ilyen meg olyan körülmények kellenek, közben meg a "saját" szegényeink tized annyi támogatást nem kapnának, mint a szegény "menekültek". Hát ez aztán veszettül igazságos lenne... Mert ha tovább viszed a gondolatmenetet, ez lesz a vége!
"Az, hogy a judeokeresztény vallás egy nagy hazugság, az evidencia. Ezen a téren nem fogok vitatkozni. Viszont meggyőződésem, hogy az igaz Isten, nem avatkozik bele az emberek dolgaiba, nem vonja felelősségre őket, nem bünteti meg őket, és nem létezik pokol, hacsak nem mi - emberek - teremtjük meg magunknak és egymásnak. Szóval véleményem szerint éppen ezért az Iszlám is hazugság. Még akkor is, ha csak a prófétákon keresztül szólt szerinted. Az összes olyan vallás hazugság, ami arra utal, hogy félni kell Istentől. És ez bizony ott van az Iszlámban is."
Nem tudom mit értesz judeokeresztény valláson, de ma egy két kisebb irányzatot kivéve a keresztények Jézust Istennek gondolják. Ha nem lenne következménye a tetteinknek igazságtalan lenne. Sok ember sok rossz dolgot követ el. Szerinted nem úgy igazságos ha ezeket számon kérik rajtuk? Vagy akkor szerinted bárki bármit elkövethet következmény nélkül? Nem hiszem hogy ezt te átgondoltad.
"Az igazságot nem más emberek fogják elmondani neked, nem poros könyvekből fogod megtudni, hanem benned van és meg is fogod találni, ha készen állsz rá/nyitott vagy rá."
Kérlek áruld el ezt melyik filmben hallottad? :)
"Mert Mohamed, az UTOLSÓ próféta, akitől származik, ezt állította :) Nála van az utolsó szó, punktum :) Ez vak hit pozitív, nem józan ész."
Akkor sorold fel a prófétákat az előző 1400 évben.
" https://www.youtube.com/watch?v=fwaM6ZcVAVU
Mi számít tömegesnek? Ő csak egy csepp a tengerből... És biztos vagyok benne, hogy sokan otthagynák az iszlám vallást, ha nem kellene attól rettegniük, hogy levágják a fejüket, megölik a családjukat emiatt. Ez a különbség a keresztény és az iszlám vallás között, az iszlámról nem éppen veszélytelen áttérni egy muszlimok lakta közösségben. Pl ahol az ISIS is garázdálkodik."
Általában ezt linkelik be mikor az a kérdés muszlimok áttérnek-e keresztény vallásra mert több nincs is :) Nem hiszem hogy végignézted, de én megtettem már korábban és kommenteltem is a videó alá co2200 néven. Vicces Egyébként. Először felsorolja hogy milyen ellentmondások vannak a keresztény vallásban de meg sem próbálja ezeket tisztázni. Aztán azt mondja ezért lett keresztény mert volt egy álma :) Ezt sem részletezi és ez az egyetlen indoka. Tehát a keresztények azt mondják tegyük félre a józan eszünket és hallgassunk egy emberre aki álmodott valamit :)
Azt pedig már többször elmondtam hogy az iszlám szerint senki nem büntethető a vallás elhagyása miatt és Korán versekkel bizonyítottam.
"Áldozat a bűnbocsánatért. A Bibliában pl grammra pontosan le van írva, hogy milyen bűnért mennyi aranyat, egyéb nemesfémet, kristályt, húst (nyersanyag) kell áldozni. És az is, hogy a "szent tűz" az emberek szeme láttára emésztett fel áldozatokat. Szerinted hová tűnt az a sok arany, amit a zsidók a találkozás sátrához cipeltek (miután JHVH arra utasította őket, hogy követeljenek az egyiptomiaktól aranyat a bűnök bocsánatára távozáskor). A papi kasztnak nem lehetett vagyona, tehát az áldozatot nem használták fel saját célra."
Biztos lehetsz benne hogy az arany a papoknál kötött ki. Köztudott hogy a zsidók igencsak kedvelik a pénzt, a vatikán pedig gazdagabb mint sok ország. Egyébként az iszlámban nincs olyan hogy aranyat kellene bemutatni vagy hasonló.
"De nyilvánvaló, hogy korlátozott számú saját "emberi" erőforrással rendelkezhettek. Nyilván ezek a "látogatók" csak azt pakolták fel a kis űrjárgányaikba, amire feltétlen szükség volt. Onnan gondolom, hogy az emberek is ezt teszik. Szóval hiába a technológia, nem tudják csak úgy kisugározni a föld alól azokat az ásványokat, amikre szükségük van. Ellenben ha van egymillió "bennszülött" emberük, akkor az "aranymosás" sem kivitelezhetetlen dolog, sok kicsi sokra megy. És nekik semmibe sem került, csak megvillantották a zseblámpájukat."
Ha valaki a csillagok között utazik nem csákánnyal fogja kibányásztatni az aranyat. Már fejlett országokban sem emberek bányásznak hanem nagyrészt gépesített mert sokall hatékonyabb. Ez az elméleted is legfeljebb valamelyik mozifilmben szerepelhetett :)
"Lénygében egy csettintéssel (egy éjszaka alatt) megölte az elsőszülött gyerekeket. Ha ez belefért neki, akkor már játszhatott volna nagyban is. Hiszen ő JHVH a mindenható... JHVH nagyon messze áll az igazságosságtól..."
Kicsit unalmas úgyanazt többször leírni. A Biblia szerint haltak meg az elsőszülött egyiptomi gyerekeket, nem az iszlám szerint.
"Igen, megelőző csapás... :) Közvetlen beavatkozás, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy JHVH nem mindenható, nem Isten. És ha a Te "istened" Allah megegyezik JHVH alakjával, akkor rossz hírem van: ő sem lehet Isten."
Megelőző csapás egészen mást jelenet :) A Biblia pedig egy meghamisított könyv. Hogy abban mi szerepel az nem vonatkozik az iszlámra.
"Természetesen nem szavakban beszél hozzám. Amit "mond", azt nekem mondja, nem neked. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit mond, saját magadban kell keresned a választ. Semmibe sem kerül. Mellette imádkozhatsz Mekka felé. Vagy ahová akarsz."
Ha nem szavakkal mondja akkor hogy? :) És én mégis hogy keressem a választ? Ez olyan mintha azt mondanád vizsgáz le magadtól nulla segítséggel.
"Persze, mert nem figyelsz rá.Ha befogod a füled és elfordulsz tőle, persze hogy nem "hallod" meg a mondandóját. Csak tiszteletben tarja a döntésed. "
Nem mondtad el hogy figyeljek.
"Nem igazságtalan, mert nincs következménye ha nem figyelsz rá. Majd akkor figyelsz rá, ha igényed lesz rá.Egészen pontosan elég annyi is, ha nem teszel ellene. És nincs olyan hogy KELL. Szabad vagy. "
Akkor azt csinálhatok amit akarok? Például ha kedvem tartja átmehetek a szomszédhoz lopni gyilkolni? Következmény nélkül? Remek kis vallásod van. Még ösztön is a bűn elkövetésére.
"Mert az én vallásom a személyes megtapasztaláson alapszik, nem mások kitalációin. Ennél hitelesebb forrás nem létezik."
Ez alapján bárki bármit mondhat és tehet. Például azt hogy egy hang azt mondta a fejében hogy gyilkoljon.
"Hát, sajnos rossz helyen kereste. De a muszlim lét sem haszontalan időtöltés. Akárcsak a kereszténység. Ez nem egy verseny. Tetszőlegesen választhatsz, hogy milyen módon szeretnéd letölteni az éppen aktuális életedet. Nincs következménye. "
Következmények nélküli élet? CSak szeretnéd. Minden tettednek van következménye.
"Tehát akkor az USA egyértelműen a föld megrontója, mert muszlimokat öl? Az még a Te mércédben is bőven kimeríti a "föld megrontója" kategóriát, aminek a megoldása a "vágjátok le". Az ISIS és egyéb terrorista szervezetek pont ezt teszik. Netán szimpatizálsz velük, ha tényleg ez a véleményed? Az USA a NATO tagja, akárcsak Magyarország. Akkor mi is rossz oldalon állunk. Lehet, hogy mégis hadban állunk, hiszen egy csapatban játszunk az "ellenséggel"?"
A föld megrontója nem egy ország hanem emberek. Egészen pontosan azok akik a háborúkat indítják, és most nem az USA elnökére gondolok mert az csak egy bábú. Ezek az emberek milliók haláláért felelősek és gyakorlatilag ők irányítják a világ nagyobb részét.
Akkor most Magyarország hadban áll a muszlimokkal vagy sem? :) Már eldönthetnéd :)
"De bizony nem szólhat bele, nem egy olyan EU-hoz csatlakoztunk, ami tekintély elven, számára aprópénzből eldönt dolgokat, amit aztán a tagországokra kényszerít. Ilyenről szó sem volt csatlakozáskor... "
Ez nem így müködik. Ha egy közösség tagja vagy akkor vannak kötelezettségeid.
"Még egyszer leírom: NEM az 1300 emberről van szó, ez az ÁLLANDÓ KVÓTA első részlete. Ha azt mondanák, hogy 1300 és soha több, és nincs családegyesítés (9Xes szorzó), illetve egyéb baromságok, akkor szerintem senki sem vitázna az 1300 ember IDEIGLENES elhelyezéséről (rögzített időszakot vállalva, zárt menekülttáborban, vagy egyéb ellenőrzött körülmények között, max mondjuk 10 évre)!"
Ezt csak álszent emberek mondják, akik egyébként senkit nem akarnak befogadni.
"Te magad adtad a forrást, az általad megadott forrásmegjelöléseket (és azok környezetét) tanulmányoztam, ez bőven elegendő volt egy vélemény megalkotásához. De ezt már többször is leírtam."
A Koránban több mint 6 ezer vers van. Én néhány olyan verset hoztam amik bizonyítják hogy az állításaid tévesek. Azt ne várd hogy mindent leírjam neked és azt is mondtam hogy egy okos ember azzal kezdi hogy elolvassa.
"Mondd ezt azoknak a tanyatulajoknak, akiknek feltörték és megrongálták a tulajdonait. Vagy annak a néninek, akinek az udvarára beözönlöttek a "menekültek", tönkretették az ajtóját, akitől lopták az áramot, stb. Tényleg nem bántottak senkit. "
Kérdés hogy ebből mennyi igaz. A magyar médiát ismerve még 10 százaléka sem.
"Az durva bánásmód, hogy húznak egy kerítést és mögé állnak? Egyem azt a csöpp kis érzékeny lelketeket!"
Sok újságíró számolt be arról hogy durván bántak a menekültekkel, nem adtak enni inni stb.
"Mondd ezt a zsákfalvak lakóinak, az elnéptelenedő falvaknak, az éhező embereknek. Totálisan jó ötletnek tűnik ennek a tetejére még akár csak 10 embert is idefogadni, akik ráadásul egy szót sem tudnak magyarul és "különleges igényeik" is vannak."
Ha nem lenne egy menekült sem ez a probléma akkor is fennállna. Két külön dolog.
"Illetve azt szögezzük már le, hogy ezek a "kvótás" "menekültek" még véletlenül sem Magyarországra akartak jönni! Mi lesz ha rájönnek, hogy ide fognak kerülni? Nem hinném, hogy ujjongva fogadnák..."
Azok jönnének akik elfogadják. Erőszakkal nyilván nem megy.
"Nézd, mi itt Magyarországon egy szóval sem mondtuk, hogy ide jöjjenek, mert el tudjuk látni őket. Sőt, éppen az ellenkezőjét kommunikálták."
Magyarország el tudná látni őket. Néhány ezret biztosan csak nem akarja.
"Igazad van, jöjjenek csak ide, aztán majd főzünk nekik kőlevest és mindenki boldog lesz. Hát nem hinném... Ha befogadnánk őket, folyamatosan a nyakunkra járna az EU, hogy ilyen meg olyan körülmények kellenek, közben meg a "saját" szegényeink tized annyi támogatást nem kapnának, mint a szegény "menekültek". Hát ez aztán veszettül igazságos lenne... Mert ha tovább viszed a gondolatmenetet, ez lesz a vége!"
Persze, biztos nagyon jó lehet egy menekülttáborban élni. Ezt a gondolatmenetet csak egy féleszű vinné ebbe az irányba. Menekültek jobban élnek mint a magyarok? :)
"Nem tudom mit értesz judeokeresztény valláson"
Azt a keresztény vallást, ami a Bibliát tekinti az alapjául, ezáltal az ószövetségi zsidó JHVH "istent" azonosítja Jézus atyjával. Az összes olyan vallást, ami elfogadja, hogy Isten "választott" népe a zsidó nép.
"de ma egy két kisebb irányzatot kivéve a keresztények Jézust Istennek gondolják"
Hát tévednek. Azok is pont olyan okosak, mint egy talicska apró-majom. Egészségükre!
"Ha nem lenne következménye a tetteinknek igazságtalan lenne."
A társadalmi törvények miatt vannak következmények, amiket még az életed alatt meg is tapasztalsz. De ezek nem "isteni" törvények.
"Sok ember sok rossz dolgot követ el."
A jó és rossz relatív fogalmak. Az örökkévalóság és anyagtalanság szempontjából 80 év anyagi "jó", vagy "rossz", semmit sem ér.
"Vagy akkor szerinted bárki bármit elkövethet következmény nélkül?"
Amennyiben a társadalmi törvények megengedik, akkor igen. Amit itt a földön teszel, az itt marad, nem bélyegzik meg érte az örökkévaló, anyagtól teljesen függetlenül létező lelkedet. Azért, mert nem tudsz kárt tenni az anyagban, és teljes tudatlanságban éled az életed!
"Kérlek áruld el ezt melyik filmben hallottad? :)"
Pl a Bibliában is akad néha egy egy igazság elvétve, pl: Zsoltárok könyve 82/6
"Akkor sorold fel a prófétákat az előző 1400 évben."
Attól próféta valaki, hogy elismerik a vallások és leírják egy könyvbe? Milliónyi próféta lehetett azóta és elképzelhető, hogy milliónyi él a földön pillanatnyilag is.
"Tehát a keresztények azt mondják tegyük félre a józan eszünket és hallgassunk egy emberre aki álmodott valamit"
Akárcsak a muszlimok! Mohamed is álmodta az egészet! Ha manapság tette volna, zárt osztályra kerül dilibogyókkal.
"Azt pedig már többször elmondtam hogy az iszlám szerint senki nem büntethető a vallás elhagyása miatt és Korán versekkel bizonyítottam."
Csak éppen elveszti a bűnbocsánat lehetőségét. Vagy max reménykedhet benne. Illetve a mély muszlim környékeken puszta tudatlanságból (nyilván nem ismerik az ide vonatkozó verseket, vagy csak párat ismernek belőlük) levágják a fejét. Nem probléma :)
"Biztos lehetsz benne hogy az arany a papoknál kötött ki."
Olvasd el, elvileg a Levitáknak nem lehetett vagyonuk. Az a sok arany csak feltűnt volna valakinek...
"Köztudott hogy a zsidók igencsak kedvelik a pénzt, a vatikán pedig gazdagabb mint sok ország."
Ne keverd a mostani állapotokkal. Több mint 2000 éve eltávoztak közülünk ezek az "istenek".
"Ha valaki a csillagok között utazik nem csákánnyal fogja kibányásztatni az aranyat."
Ha vannak szolgáid, akik imádatból megtesznek neked mindent, akár az életüket is adják érted, akkor mindegy, hogy fogpiszkálóval, vagy körömreszelővel bányásznak. Csak az a lényeg, hogy sok szolgád és területed legyen.
"Már fejlett országokban sem emberek bányásznak hanem nagyrészt gépesített mert sokall hatékonyabb."
Tévedsz, még mindig kellenek emberek, akik irányítják ezeket a gépeket. De ha rabszolgáim vannak és korlátoltak az egyéb erőforrásaim, akkor nem fog izgatni, hogy a milliónyi birka mivel hozza a "bűnbocsánatért" járó nyersanyagokat.
"A Biblia szerint haltak meg az elsőszülött egyiptomi gyerekeket, nem az iszlám szerint."
Szerinted a Biblia hazugság, szerintem meg a Korán sem mentes a hazugságoktól. A Biblia szerint nem csak az egyiptomiakat abajgatta JHVH, ott van például Szodoma és Gomora története, illetve az özönvíz. Ez csak pár példa a közvetlen "isteni" beavatkozásra... Gondolom ezekről sem szól a Korán...
"A Biblia pedig egy meghamisított könyv. Hogy abban mi szerepel az nem vonatkozik az iszlámra."
A keresztények szerint pedig a Korán hamis. Most akkor mi van? Annak van igaza, aki a végén életben marad?
"Ez olyan mintha azt mondanád vizsgáz le magadtól nulla segítséggel."
Nincs vizsga, nincs ítélet, nincs közvetlen beavatkozás.
"Nem mondtad el hogy figyeljek."
De bizony elmondtam. De még rám sem figyelsz :)
"Például ha kedvem tartja átmehetek a szomszédhoz lopni gyilkolni? Következmény nélkül?"
Ha egy kannibál törzs tagja vagy és a helyi társadalom, közösség tolerálja ezt, akkor igen. A következmény maximum az lesz, hogy ha már legyengülsz kicsit, akkor téged gyilkolnak le.
"Remek kis vallásod van. Még ösztön is a bűn elkövetésére."
Nem ösztönöz, én azt vallom, hogy ha másokkal teszel valamit, akkor az olyan, mintha magaddal tennéd, mert minden egy. Ilyen egyszerű.
"Ez alapján bárki bármit mondhat és tehet. Például azt hogy egy hang azt mondta a fejében hogy gyilkoljon."
Hát igen, volt már pár ilyen a történelem folyamán...
"Következmények nélküli élet? CSak szeretnéd. Minden tettednek van következménye."
Annak nincs következménye a lelkedre nézve, hogy milyen vallást választasz tudatlanságodban. Annak, hogy mit művelsz az életedben, még az életedben következménye lesz. Mindennek. De a lelked ettől független, nem az anyag rabja. Ha igaz az, hogy van lelkünk, akkor az élet nem több, mint egy több játékos számítógépes játék. A lélek szempontjából az egész virtuális.
"Egészen pontosan azok akik a háborúkat indítják, és most nem az USA elnökére gondolok mert az csak egy bábú."
Aha, mégis ezek a bábúk jelentették be, hogy most x-y területre demokráciát importálnak bombázókkal és drónokkal. Ezeket az elnököket az amerikai emberek választották, és választják újra és újra.
"Ezek az emberek milliók haláláért felelősek és gyakorlatilag ők irányítják a világ nagyobb részét."
No, kik ezek az aljas alakok, tegyük már tisztába... Konkrétan kik ezek?
"Akkor most Magyarország hadban áll a muszlimokkal vagy sem? :) Már eldönthetnéd :)"
Ha a muszlimok az USA-ra és annak szövetségeseire haragszanak, akkor bizony hadban, mert elvileg mi is NATO tagok vagyunk...
"Ez nem így müködik. Ha egy közösség tagja vagy akkor vannak kötelezettségeid."
Ha észak Észak-Koreához csatlakoztunk volna az EU helyett, akkor minden bizonnyal így lenne! De mivel az EU a demokráciáról szól és garantálták, hogy független nemzetállamok maradhatunk, korántsem ez a helyzet. Ilyenformán nem szólhatnak bele, hogy kikkel kell együtt élnünk a saját hazánkban.
"Ezt csak álszent emberek mondják, akik egyébként senkit nem akarnak befogadni."
Tévedés, ezt halálosan komolyan gondoltam.
"Én néhány olyan verset hoztam amik bizonyítják hogy az állításaid tévesek."
Micsoda? Egyet sem hoztál, ami meggyőző lett volna!!! Sőt, éppen ellenkezőleg!
"Kérdés hogy ebből mennyi igaz. A magyar médiát ismerve még 10 százaléka sem."
Persze, nem igaz, a sorozatos erőszakolások/erőszakoskodások sem igazak tőlünk nyugatabbra (figyelem, irónia!).
"Sok újságíró számolt be arról hogy durván bántak a menekültekkel, nem adtak enni inni stb."
Nekem sem adnának enni, ha állat módjára megindulnék 1000 másik társammal megnézni, hogy az angol királyi család háza körül milyen szép a gyep... Örüljenek, hogy nem lőtték le őket, ugyanis szándékosan fittyet hánytak minden szabályra!
"Ha nem lenne egy menekült sem ez a probléma akkor is fennállna. Két külön dolog."
Tévedsz. Az ilyen célra fordítható forrásokon osztoznak a zsákfalvak lakói is... Tehát ha akár csak 1 nincstelen menekült is érkezik az országba, az ő pénzükön IS osztozkodnak. Amíg ennyi nincstelen van az országban, addig nincs értelme újabbakat befogadni. Ez olyan, mintha egy erőszakoskodó, alkoholista, drogos apának akarnál örökbe adni árva gyerekeket.
"Azok jönnének akik elfogadják. Erőszakkal nyilván nem megy."
OKÉ! MEGEGYEZTÜNK!!! De azért ennek nézz utána, most nem erről szól a fáma!
"Magyarország el tudná látni őket. Néhány ezret biztosan csak nem akarja."
Csak ugye nem néhány ezerről van szó. Nincs limitálva, hogy mennyiről van szó és meddig.
"Ezt a gondolatmenetet csak egy féleszű vinné ebbe az irányba. Menekültek jobban élnek mint a magyarok? :)"
Tegyük fel, hogy egy menekült havonta kapna 30-40.000 ft segélyt alanyi jogon. Ebből bizony még disznó párizsira sem telik nagyon. Munkája nem lesz, mert a magyarnak sincs, pláne ha alulképzett. Mit fog tenni? Visszaszökik nyugatra.
Aztán egy idő után nyugaton feltűnik a vezetőségnek, hogy nincs rendben valami, nem akar csökkenni az éhes tömeg. Aztán rájönnek, hogy akiket ide küldtek, már nincsenek itt. Mi történik ez után?
MINKET vonnak felelősségre és nyilván meghatároznak egy minimum segélyt, amit ki KELL fizetnünk, mert ez biztosítja az emberi jogaikat és szükségleteiket (bal bla bla) és mi ezeket a menekülteket ugye BEFOGADTUK. Na ez után állhat elő az a furcsa helyzet, hogy a magyar zsákfalu lakója felét sem kapja annak, mint az idegen menekült.
Ne feledd, ha befogadjuk őket önként, FELELŐSSÉGET VÁLLALUNK értük. Tehát felelősségre is vonhatnak minket miattuk. Teljesen logikus ez a gondolatmenet, az a féleszű, aki ezt nem látja előre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!