Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kedves menekült pártiak, nem...

Kedves menekült pártiak, nem gondoljátok, hogy ezek fényében be kellene végre látnotok, hogy tévedtetek a menekültek/menekülthelyzet megítélése kapcsán?

Figyelt kérdés

[link]

Mintha beigazolódnának a korábban "rettegőknek" és "xenofóbnak" titulált emberek állításai:

- a kulturális különbségek már most problémákat okoznak

- a nőket nyilvánvalóan semmibe veszik

- még Németországban is nehéz a menekültek elhelyezése (lehet, hogy mégsem orvosok és egyéb magasan képzett emberek érkeztek?), integrálása

- erőszakosak, követelőznek, fenyegetőznek (öngyilkosság - könnyen radikalizálhatók)

És ez a cikk az index-en jelent meg (nem is értem ezt a pálfordulást). Nálunk még rosszabb lenne a helyzet, ebben biztos vagyok (mivel kevesebb az ilyen célra felhasználható forrás). És a cikk kiemeli, hogy NEM egyedi esetekről van szó, hanem a menekültek nagyobb része viselkedik így.

Azt tudjátok, hogy most, hogy ott vannak, már sokkal nehezebb lesz kitoloncolni őket, és ha nem sikerül (nyitott menekültszállások, kitoloncolás elutasítása), még nagyobb veszélyt fognak jelenteni a társadalomra? Nem érzitek ilyenkor magatokat is felelősnek (hiszen néhányotok amellett kardoskodott, hogy limitációk nélkül mindegyiket azonnal be kell fogadni)? Felfogjátok, hogy mekkora problémával néznénk szemben itt Magyarországon, ha ész nélkül befogadnánk mindenkit?

Jelenleg még nyilván nem arról van szó, hogy itt nálunk szeretnének letelepedni, de ha elfogadjuk a kvótákat, akkor bizony ezrével kerülhetnek ide ilyen emberek (és később azok rokonai). Gondoljátok/tényleg elhiszitek, hogy az ideiglenes letelepedési engedély lejárta után, ha netán rendeződnek a dolgok a hazájukban, haza fognak menni? Ha mégis így lenne, gondoljátok, hogy az időre, amíg itt vannak, ők majd feladják a szokásaikat és alkalmazkodnak a társadalomhoz?

Egy olyan embernek, akinek tényleg segítségre van szüksége és menekült, tényleg így kellene viselkednie ez befogadó társadalommal szemben? Normális ez szerintetek?

Az 56-os magyarokhoz hasonlítottátok őket, még mindig úgy vélitek, hogy ugyanarról a dologról beszélünk, mint ami akkor lejátszódott?

2016. jan. 20. 08:55
 101/141 A kérdező kommentje:

"Egy videojátékot nem neveznék virtuális valóságnak, mert ami most van az ez a kategória."

Már nagyon régóta létezik VR. Az idei év is erről fog szólni. Áttörés előtt áll a VR technológia.

"Olyan világot teremts mint a miénk."

Honnan veszed, hogy amiben most vagy, nem egy virtuális valóság? Vagy netán egy valóság a valóságon belül? Azért, mert élethű, azt hiszed, hogy nem lehet virtuális? Haha, naiv vagy! :) Bármi lehetséges!

"Tőlem Mekka keletre van nagyjából :)"

"Ha mégis Magyarországon élsz akkor az irány dél-kelet."

Nagyjából. A közel-kelet is DÉL kelet, mégsem mondják hozzá hogy délkelet, te nagyon okos! Ha így vesszük nem is pontosan délkeletre van...

"Sem a kő sem az épület nem jelképezi Istent."

Akkor nyilván csak poénból csókolgatjátok bőszen a "csodatévő" követeket :)

"Ha ez is bálvány lenne ezt is eltávolította volna."

Lehet azért nem távolította el, mert tényleg azt hitte, hogy abban lakozik Isten :)

"Ha nem lenne ott akkor is ugyanúgy imádkoznánk, volt idő amikor nem is volt ott. Egy olyan muszlimot sem találsz aki azt mondaná hogy a kőhöz imádkozik."

Ne próbáld bemagyarázni, hogy semmi jelentősége nincs, hiszen oda jár a "fajtád" csókolgatni, hosszú, tömött sorokban...

"Hol van itt a sátán? Ez a te tanúságtételed és minden emberé, így később nem mondhatod hogy nem tudtad. A Korán megtiltja a bűnt, az erkölcstelenséget és a jogtalan erőszakot, az igazságra, a jóságra és adakozásra szólít fel. Ez a sátántól van szerinted?"

Nagyon úgy néz ki. Ha ilyen szerződéskötésekről beszélünk, amire aztán nem emlékezhetünk és végül számon kérik rajtunk. Ez eléggé csaló dolognak tűnik...

"Itt nem fogsz emlékezni, különben nem lenne próbatétel."

Te nem érted az egy iszlámológia diplomáddal, hogy ha nem tudod biztosan, hogy próbatételen esel-e keresztül, akkor az nem lehet próbatétel? Logikátlanságokat, zagyvaságokat, gyerekmeséket hiszel valóságnak. Ideje felnőni...

"Ha most megmutatnák neked a poklot és a paradicsomot és azt mondanák ezek várnak rád?"

Nem érted, hogy minden vallás mást mond? Mások a szabályok és az összes többi vallás hamis. Tényleg nem érted meg? Te "diplomás" ! :) Leírtam miért nem lehet próbatétel ez az egész. Egy 10 éves gyereknek több esze van annál, hogy bevegye ezt a próbatétel maszlagot. Ezzel az erővel bármire rá lehet mondani, hogy próbatétel. Nyilván a robbantgató barátaid is azt hiszik, hogy "próbatétel"...

"de csak ha muszlim leszel mert ez az egyetlen vallás amit Isten elfogad"

Önmagad bohózata vagy! :)

2016. márc. 12. 14:48
 102/141 A kérdező kommentje:

"Mondtam már hogy ezeknek az országoknak a vezetőit az USA ültette oda, és nem az iszlám szerint vezetik az országot."

Az a mi szerencsénk. Lehetne rosszabb is a helyzet, mint a mostani.

"Valamiféle UFO- hívő vagy? Amit eddig írtál abból ez jött le. Idegenek hozták létre az emberi fajt? :) Ilyesmi?"

Nem vagyok UFO hívő, de nem zárom ki a létezésüket. És igen, nemesíthették az emberi fajt akár az idegenek is. Mindegy, hogy bukott angyalokról, vagy idegenekről beszélünk, a kettő akár lehetett ugyanaz is.

"Nem ismered mert nem olvastad el :)"

Nem kell ehhez elolvasni semmit, ezt a józan ész diktálja, nem a mese mese meskete.

"Mohamed próféta nem tudott írni olvasni."

Akkor a rossz nyelvek nyilván hazudnak. Biztos ez is az USA műve.

"A Korán kinyilatkoztatása úgy történt hogy Isten Gabriel angyalnak mondta az adott verseket aki azt közvetítőként Mohamednek továbbította."

Jó nagy kópé ez a Gabriel, két kapura játszik (Allah és a Seregek Ura).

"Tehát amit a Koránban olvashatsz az Isten szava."

Hát ha a Koránban meg van írva, hogy a Korán Isten szava, akkor minden kétséget kizáróan csak az lehet (vigyázat, irónia!). :)

"Egyértelműen kiderül hogy fizikai támadásról van szó és a föld megrontója nem a más vallású de ezt már elmondtam."

Csak egy forrást adj a föld megrontója definíciójára a Koránból, elég 10 karakternyi forrásmegjelölés, elolvasom, ígérem. Elvégre Te vagy a szakértő, te ismered a tavat, akarom mondani Koránt.

"Aki azt bizonygatja hogy megértheti az iszlámot anélkül hogy elolvasná a Koránt sajnos messze van a tudományos megközelítéshez, de nagyon."

Nézd, ha nem is érthetem meg 100%osan abból hogy kb 10-15 forrásmegjelölést végignyálaztam azok közül, amiket Te adtál, azért valami egybehangzó véleményt csak alkothatok róla, nem? Ami alapján dönthetek, hogy érdemes e elolvasnom. Olyan ez, mint a tartalomjegyzék, bemutató a könyv hátulján.

"Nem mutattad meg hol van ez a Bibliában. Kíváncsi vagyok, belinkelhetnéd."

A Jehova tanúi ugyanúgy el akarják adni a saját maszlagjukat, mint Te, összegyűjtöttek egy csokor "tudományos" érvet a Biblia mellett:

[link]

"Amit ma Bibliának neveznek kb 3500 év alatt íródott."

Nevetni fogsz, de a Biblia hívők is pont ezt emlegetik meggyőző érvként, hogy 3500 év alatt sok ember írta és milyen összefüggő és "logikus" lett mégis! Jó mi?

"Nem lehet tudni pontosan kik, csak hogy sokan."

Az ószövetséget a zsidók (Tóra), az újszövetséget állítólag az apostolok írták :) Vagy az is lehet, hogy pár vicces kedvű történetíró. És ez a legjobb: képzeld, Isten személyesen vigyázott arra, hogy csak az igazság maradjon meg a Bibliában és senki meg ne rontsa azt! Jó mi? Tudod honnan tudni? Mert a keresztényeket sokáig üldözték, az iratokat elégették, mégis fennmaradt és domináns vallás lett :) Ez "csak" Isten műve lehet! (irónia!).

"Azt is emberek döntötték el melyik könyvek kerüljenek bele és melyek ne Jézus után többszáz évvel."

De Isten ott állt mellettük és csak a hiteles könyvek kerültek bele. Ezt egy több diplomás művelt, "józan eszű" ember mondta nekem. És tényleg el is hitte!

"Jézus arámi nyelven beszélt, az apostolok viszont görögül írták le."

No, akkor mégiscsak tudod, hogy az újszövetségi könyveket kiktől származtatják...

"Tehát a mai Biblia egy fordítás fordításának fordítása."

Ja, de Isten vigyázott rá, nézd meg milyen harmonikus végeredmény lett belőle minden nyelven! Ez "csak" isten műve lehet! :) Nem ugratlak, ezt sokan hittel vallják!

"És akkor a tartalmi dolgokba még bele sem mentem."

Pedig az is érdekes lenne! Az lenne a legérdekesebb számomra. Hogyan látja egy muszlim a Biblia tartalmi összefüggéseit?

"Ezzel szemben a Koránt már Mohamed próféta idején elkezdték leírni"

Nem azt mondtad, hogy Mohamed írta le és Gabriel diktálta neki? Most akkor leírták, vagy ő írta le? :)

"Akivel találkozott Gabriel angyal volt, és nem adta ki magát Istennek."

Nem lehet, hogy Gabriel is be volt szervezve? Honnan tudni, hogy angyal volt? És ha nem angyal volt, csak angyalnak adta ki magát? És ha csak ő maga (mármint Gabriel) találta ki az egészet, csak azért hivatkozott Istenre, mert félt, hogy felismerik máshonnan és lebukik? És ha Gabriel a Sátán? Vagy a Sátán Gabrielnek adta ki magát? Vagy erre vigyázna Isten, akárcsak a Bibliára? :)

2016. márc. 12. 19:46
 103/141 anonim ***** válasza:
90%

"Honnan veszed, hogy amiben most vagy, nem egy virtuális valóság? Vagy netán egy valóság a valóságon belül? Azért, mert élethű, azt hiszed, hogy nem lehet virtuális? Haha, naiv vagy! :) Bármi lehetséges!"

Akkor az miért nem lehet hogy Isten teremtette a világot ahogy a Koránban szerepel. Bármi lehet csak az nem? :)

"Nagyjából. A közel-kelet is DÉL kelet, mégsem mondják hozzá hogy délkelet, te nagyon okos! Ha így vesszük nem is pontosan délkeletre van... "

Azért a dél-kelet mégiscsak pontosabb mint a kelet nemigaz? :) Semmi gond, a kedvenc oldalad is tévedhet néha :) Biztos csak elírás volt :)

"Akkor nyilván csak poénból csókolgatjátok bőszen a "csodatévő" követeket :)"

Meg akarják érinteni, de nem tartja senki csodatevőnek.

"Lehet azért nem távolította el, mert tényleg azt hitte, hogy abban lakozik Isten :)"

Akkor ezt mondta volna, de nem tette. Vagy ez szerepelne a Koránban, de nem szerepel, tehát nem lakik ott Isten és a kő sem jelképezi Istent. Ez megint csak a te téves elképzelésed az iszlámról és csak a te fejedben létezik. Kedvencem mikor muszlimoknak akarják elmesélni hozzád hasonló "szakértők" hogy miről is szól az iszlám.

"Ne próbáld bemagyarázni, hogy semmi jelentősége nincs, hiszen oda jár a "fajtád" csókolgatni, hosszú, tömött sorokban... "

A rasszista kijelentésedre nem reagálnék, ez téged minősít. Mondtam már hogy úgy tartják még Ábrahám használta fel a követ a Kába építéséhez, ugyanis ez volt az első imahely a Földön. Abból az időből maradt fent a kő, ezért tiszteletből megtartották.

"Nagyon úgy néz ki. Ha ilyen szerződéskötésekről beszélünk, amire aztán nem emlékezhetünk és végül számon kérik rajtunk. Ez eléggé csaló dolognak tűnik..."

Honnan tudod hogy nem a sátán akarja elhitetni veled hogy elbukj. Tegyük fel létezik a sátán. Mi neki a legjobb? Ha te azt hiszed hogy csak kitaláció az egész. Biztos vagy magadba? Mi van a ha sátán tévesztett meg és azért gondolod így?

"Te nem érted az egy iszlámológia diplomáddal, hogy ha nem tudod biztosan, hogy próbatételen esel-e keresztül, akkor az nem lehet próbatétel? Logikátlanságokat, zagyvaságokat, gyerekmeséket hiszel valóságnak. Ideje felnőni..."

Tudjuk mert szerepel a Koránban. Egyébként ha most emlékeznél mindenre akkor mi lenne ebben a próbatétel? Te azt kéred tesztírás közben mutassák meg neked a válaszokat.

"Nem érted, hogy minden vallás mást mond? Mások a szabályok és az összes többi vallás hamis. Tényleg nem érted meg? Te "diplomás" ! :) Leírtam miért nem lehet próbatétel ez az egész. Egy 10 éves gyereknek több esze van annál, hogy bevegye ezt a próbatétel maszlagot. Ezzel az erővel bármire rá lehet mondani, hogy próbatétel. Nyilván a robbantgató barátaid is azt hiszik, hogy "próbatétel"..."

Hogy kinek mennyi esze van abba inkább ne menjünk bele. Egy 10 éves gyereknek is több esze van annál, hogy úgy beszéljen valamiről hogy gyakorlatilag semmit nem tud arról :)

A robbantgatók nem a barátaim, és biztos hogy hozzád hasonlóan nem olvasták a Koránt.

2016. márc. 12. 19:55
 104/141 A kérdező kommentje:

"Akkor az miért nem lehet hogy Isten teremtette a világot ahogy a Koránban szerepel. Bármi lehet csak az nem? :)"

Az én elméletem nem mondja azt, hogy egy titkos szerződést kötsz a tudatlan életedre, ahol bármi megtörténhet, akár nem is kell, hogy rajtad múljon, majd életed végén ez alapján jól megítélnek, és ha netán rossz vallást választottál, akkor megbocsátás sincs. Már megbocsáss, de erről már mérföldekről szaglik, hogy egy szánalmas hazugság. És Te nagyjából ezt állítod.

"Semmi gond, a kedvenc oldalad is tévedhet néha"

Nem, ezt az USA mondta.

"Meg akarják érinteni, de nem tartja senki csodatevőnek."

Meg akarják érinteni a követ, ami nem csodatévő, de csodát várnak tőle, hátha. Szuper, logikusan hangzik. Mert ha nem, akkor miért akarnák megérinteni? Ha mindenki megfogdossa, tele lehet fertőzéssel, stb. Kíváncsi lennék, hogy mekkora tragédia lenne abból, ha valaki ellopná ezt a kődarabot...

"Akkor ezt mondta volna, de nem tette."

Én azt mondtam, hogy "lehet", nem pedig azt, hogy biztosan ez van. Te vagy a szakértő, valami miatt csak kialakult ez a szokás és csak fontos az a fekete kődarab, ha ennyire kiemelt figyelmet kap. Soha nem mondtam, hogy szakértő lennék. Én csak a kérdező vagyok, Te adod a válaszokat. Én csak a véleményem írom le a válaszról.

"Mondtam már hogy úgy tartják még Ábrahám használta fel a követ a Kába építéséhez, ugyanis ez volt az első imahely a Földön."

Az a kő egy meteorit darabja. Csak van valami értelme, hogy pont ezt használta fel.

"Tegyük fel létezik a sátán. Mi neki a legjobb?"

Neki az a legjobb, ha az emberek nem gondolkoznak, egymás vallásait fogadják el, ami egymás ellen uszítja őket :) Tudod, vak hit. PONTOSAN ez történik. És a slusszpoén, hogy lehet, hogy nem is Istenhez fohászkodtok, hanem Sátánhoz. Ahogy a bibliai seregek ura is simán lehet a Sátán. Már HA létezik a Sátán. Az lenne a legtökéletesebb mesterterv, hogy ő hoz létre olyan vallásokat, amik az embereket egymás ellen uszítja. ÉS valljuk be, mindezt megtehette :) A hívő ember nem gondolkozik, tökéletes kelepce!

"Biztos vagy magadba? Mi van a ha sátán tévesztett meg és azért gondolod így?"

Teljes mértékben. Véleményem szerint a Sátán, mint önálló teremtett entitás, nem létezik, nincs teremtett rossz, mi teremtjük meg magunknak és egymásnak. És ez egybevág azzal is, amit az előbbi véleményezésemben írtam.

"Tudjuk mert szerepel a Koránban. Egyébként ha most emlékeznél mindenre akkor mi lenne ebben a próbatétel? Te azt kéred tesztírás közben mutassák meg neked a válaszokat."

Az is szerepel a Koránban, hogy az az igazság, minden más hazugság. A Biblia és az összes többi vallási könyv is ezt állítja magáról illetve a konkurenciáról.

A tesztírás tökéletes példa arra, hogy nem érted mi a próbatétel. A teszt előtt tudni fogod, hogy milyen tananyagból fogsz vizsgázni és megtanulhatod a tananyagot, készülhetsz rá, ÉS EZ A TUDÁS VÉGIG VELED MARAD a teszt ideje alatt. Igen, ez próbatétel, tudod mi a tárgy és fel is készülhetsz rá. De ez merőben más, mint ami a Koránban van (szerződés - teljes tudatlanság - számonkérés). Ez a probléma forrása!!!

"Egy 10 éves gyereknek is több esze van annál, hogy úgy beszéljen valamiről hogy gyakorlatilag semmit nem tud arról :)"

Félreérted a dolgot, én ARRÓL beszélek, amit TE kommunikáltál felém. Olyan dologról nyilván nem tudok nyilatkozni, amit nem ismerek. TE voltál a "tanító", amit felhoztál meggyőzésemül az csak pont az ellenkezőjét eredményezte. Gondoltam megpróbáltad a dolog esszenciáját közvetíteni felém, hiszen meg szerettél volna győzni az igazadról...

"A robbantgatók nem a barátaim, és biztos hogy hozzád hasonlóan nem olvasták a Koránt."

Vagy olvasták és félreértették. Vagy TE érted félre. Elvégre nincs egy központja az Iszlámnak, amit mindenhol elfogadnak és elmondja, hogy hogyan kellene értelmezni a dolgokat. És a Korán olyan, hogy bizony úgy értelmezheted, ahogy éppen jónak látod. A TE példáid is ezt bizonyították. Elég csak SZÓ SZERINT értelmezni és csúnya dolgok jöhetnek ki belőle.

Kértem, hogy fejtsd ki a föld megrontóját, azt sem tetted, csak utalgattál rá, hogy az nem azt jelenti, amit én mondtam. De akkor mit? Hol van ez leírva? Mert ha nincs egzaktul definiálva, akkor BÁRMIT jelenthet. Érted?

2016. márc. 13. 12:55
 105/141 anonim ***** válasza:
90%

"Az én elméletem nem mondja azt, hogy egy titkos szerződést kötsz a tudatlan életedre, ahol bármi megtörténhet, akár nem is kell, hogy rajtad múljon, majd életed végén ez alapján jól megítélnek, és ha netán rossz vallást választottál, akkor megbocsátás sincs. Már megbocsáss, de erről már mérföldekről szaglik, hogy egy szánalmas hazugság. És Te nagyjából ezt állítod. "

Először is honnan veszed hogy titkos? Egyértelműen szerepel a Koránban. Hogy hogyan döntesz rajtad múlik. Ha te még arra sem vagy képes hogy utánanézz akkor nem tudom mit vársz. Azt is mondtam hogy a többi vallás könnyen kizárható. Még csak nem is kell muszlimnak születned. Ezt bizonyítja a sok millió ember akik korábban más vallást követtek, de megtértek az iszlámra. Az az szánalmas ha valaki alig tud valamit egy vallásról, és így akarja megítélni.

"Nem, ezt az USA mondta."

Ha az USA mondja biztosan csak igaz lehet :)

"Meg akarják érinteni a követ, ami nem csodatévő, de csodát várnak tőle, hátha. Szuper, logikusan hangzik. Mert ha nem, akkor miért akarnák megérinteni? Ha mindenki megfogdossa, tele lehet fertőzéssel, stb. Kíváncsi lennék, hogy mekkora tragédia lenne abból, ha valaki ellopná ezt a kődarabot..."

Nem találsz olyan muszlimot aki a kőhöz imádkozna vagy attól várna bármit is. Ez teljesen ellentétes lenne az iszlámmal. Ha nem lenne ott mindenki ugyanúgy imádkozna ahogy eddig is, volt idő amikor nem is volt ott.

"Én azt mondtam, hogy "lehet", nem pedig azt, hogy biztosan ez van. Te vagy a szakértő, valami miatt csak kialakult ez a szokás és csak fontos az a fekete kődarab, ha ennyire kiemelt figyelmet kap. Soha nem mondtam, hogy szakértő lennék. Én csak a kérdező vagyok, Te adod a válaszokat. Én csak a véleményem írom le a válaszról."

Mint mondtam úgy tartják hogy Ábrahám idején is megvolt a kő és ő is felhasználta a Kába építésénél ezért tiszteletből megtartották. Nem kap kiemelt figyelmet, csak azok jönnek ezzel akik nem ismerik az iszlámot.

"Neki az a legjobb, ha az emberek nem gondolkoznak, egymás vallásait fogadják el, ami egymás ellen uszítja őket :) Tudod, vak hit. PONTOSAN ez történik. És a slusszpoén, hogy lehet, hogy nem is Istenhez fohászkodtok, hanem Sátánhoz. Ahogy a bibliai seregek ura is simán lehet a Sátán. Már HA létezik a Sátán. Az lenne a legtökéletesebb mesterterv, hogy ő hoz létre olyan vallásokat, amik az embereket egymás ellen uszítja. ÉS valljuk be, mindezt megtehette :) A hívő ember nem gondolkozik, tökéletes kelepce!"

A sátánnak az a legjobb ha te nem hiszed el hogy létezik Isten vagy a sátán vagy ha hamis vallást követsz. Szerinted a muszlimok a sátánhoz fohászkodnak? :) Ezt a keresztények hangoztatják akik amugy azt állítják 3 Isten van és mindenféle szentnek nevezett emberek képeihez meg szobraihoz imádkoznak. Hogy az iszlámot nem ismered az nyilvánvaló, de a sátánizmust sem. Ma már ugy is divat sátánistának lenni, kérdezz meg egyet hogy mit is követ, aztán eldöntheted hogy egyenlő e az iszlámmal. A Koránban Allah többször is az igazságra, a jóságra, adakozásra szólít fel, és megtiltja a bűnt, az erkölcstelenséget és a jogtalan erőszakot. Ez szerinted a sátánizmus?

"Véleményem szerint a Sátán, mint önálló teremtett entitás, nem létezik, nincs teremtett rossz, mi teremtjük meg magunknak és egymásnak. És ez egybevág azzal is, amit az előbbi véleményezésemben írtam."

Egyáltalán mi alapján döntöd el hogy mi jó és mi rossz? A Korán egyértelműen leírja hogy mi a jó és mi a rossz, de ha te ezt nem fogadod el hogy különbözteted meg. Neked akár a tömeggyilkosság is lehet jó, vagy az adakozás rossz.

"Az is szerepel a Koránban, hogy az az igazság, minden más hazugság. A Biblia és az összes többi vallási könyv is ezt állítja magáról illetve a konkurenciáról."

Mondtam már. Nézz utána ezeknek a vallásoknak és döntsd el melyik igaz. Egyébként a iszlám nem azt mondja hogy a Tóra és Biblia alapból hazugság hanem hogy azok is Isteni kinyilatkoztatások, de menet közben emberek meghamisították. Tehát Mózes, Jézus, Mohamed, a Tóra, Biblia, Korán mind az egy igaz valláshoz tartozik.

"A tesztírás tökéletes példa arra, hogy nem érted mi a próbatétel. A teszt előtt tudni fogod, hogy milyen tananyagból fogsz vizsgázni és megtanulhatod a tananyagot, készülhetsz rá, ÉS EZ A TUDÁS VÉGIG VELED MARAD a teszt ideje alatt. Igen, ez próbatétel, tudod mi a tárgy és fel is készülhetsz rá. De ez merőben más, mint ami a Koránban van (szerződés - teljes tudatlanság - számonkérés). Ez a probléma forrása!!!"

A tesztírás tökéletes példa arra, hogy te nem érted mi a próbatétel. Az itteni életed a teszt, te ezt nem akarod elfogadni, de attól még teszt marad. Minden rendelkezésedre áll, ha te ezt gondolkodás nélkül elutasítod az már a te bajod. Te azt kéred hogy tesztírás közben mutassák meg neked a válaszokat, ami nyilván nem lehetséges. A tesztírás végén láthatod a válaszokat, csak ebben az esetben kicsit nagyobb a tét.

"Félreérted a dolgot, én ARRÓL beszélek, amit TE kommunikáltál felém. Olyan dologról nyilván nem tudok nyilatkozni, amit nem ismerek. TE voltál a "tanító", amit felhoztál meggyőzésemül az csak pont az ellenkezőjét eredményezte. Gondoltam megpróbáltad a dolog esszenciáját közvetíteni felém, hiszen meg szerettél volna győzni az igazadról..."

Egyfolytában olyan dolgokról beszélsz amit nem ismersz. Te tévesen állítottál dolgokat az iszlámról én ezekre mutattam verseket amik bizonyítják hogy tévedsz.

"Vagy olvasták és félreértették. Vagy TE érted félre. Elvégre nincs egy központja az Iszlámnak, amit mindenhol elfogadnak és elmondja, hogy hogyan kellene értelmezni a dolgokat. És a Korán olyan, hogy bizony úgy értelmezheted, ahogy éppen jónak látod. A TE példáid is ezt bizonyították. Elég csak SZÓ SZERINT értelmezni és csúnya dolgok jöhetnek ki belőle."

Nem lehet félreérteni mert egyértelmű. Aki nem olvassa el csak azt lehet megtéveszteni. Nem is támogatom hogy legyen egy ilyen központ, mert a jelenlegi helyzetben csak arra használnák hogy az embereket manipulálják ahogy a pápa a keresztényeket. Mindenki el tudja olvasni a Koránt, és ehhez még arabul sem kell értenie mert sok nyelvre lefordították. Ha meg valamit nem ért elmehet egy mecsetbe, vagy többe hogy megbizonyosodjon, megkérdezhet más muszlimokat stb. Ahogy korábban is mondtam egyetlen olyan vers sincs a Koránban ami erőszakra ösztönözne, pont hogy az ellenkezője igaz.

"Kértem, hogy fejtsd ki a föld megrontóját, azt sem tetted, csak utalgattál rá, hogy az nem azt jelenti, amit én mondtam. De akkor mit? Hol van ez leírva? Mert ha nincs egzaktul definiálva, akkor BÁRMIT jelenthet. Érted?"

Ha normálisan kérdezel akkor válaszolok. Pontosan le van írva a Koránban hogy ki a föld megrontója:

7/85 És Medjanhoz elküldtük a testvérüket, Suaibot. Azt mondta: Népem! Szolgáljátok Allahot, nincs más istenetek Rajta kívül. Bizony, nyilvánvaló bizonyíték jött hozzátok Uratoktól. Adjatok hát teljes mértékkel és súllyal, és ne fosszátok meg az embereket a részüktől, és ne okozzatok romlást a földön, miután jóvá lett téve. Ez jobb nektek ha hívők vagytok.

7/86 És ne üljetek minden úton, fenyegetve az embereket és távol tartva őket Allah útjától, azokat akik hisznek benne, és azt keresve, hogy ferdévé tegyétek. És emlékezzetek amikor kevesen voltatok, és Ő megsokasított benneteket. És lássátok milyen lett azoknak a vége akik romlást okoztak.

7/88 A vezetők akik arrogánsak voltak a népéből, azt mondták: Suaib! Bizony ki fogunk űzni a városunkból téged és azokat akik hisznek veled, vagy vissza kell térnetek a vallásunkra. Azt mondta Suaib: " Még akkor is ha kényszerből tennénk azt?

Világos hogy kik a föld megrontói. Ezek az emberek nemcsak hogy bűnt követnek el, de azt akarják hogy más is ezt tegye és hogy a saját vallásukat kövesse. Tehát erőszakkal rákényszerítik a vallásukat, és ha nem fogadják el akkor elüldözik vagy megölik őket.

Lót próféta és Szodoma történetét gondolom valamennyire azért ismered. A Biblia szerint az azonos neműek szexuális szokásai miatt pusztította el Isten a várost, de ennél többről van szó. Nem fogadták el Lót prófétát, és azt akarták hogy olyan legyen mint ők, mikor pedig erre nem volt hajlandó el akarták üldözni a városból.

7/82 És a népe válasza nem volt más, mint hogy azt mondták: Üzzétek ki őket a városotokból. Bizony olyan nép ez (Lót próféta és akik vele voltak) akik tisztán tartják magukat.

Mózes és a fáraó esete újabb példa:

7/103 És elküldtük utánuk (korábbi próféták után) Mózest a Mi jeleinkkel a Fáraóhoz és a vezetőihez, de igazságtalanok voltak azokkal szemben. Lásd hát milyen volt a vége azoknak akik romlást okoztak.

Rabszolgaságban tartották a zsidókat, megölték a fiú gyerekeiket hogy ne legyenek túl sokan, és nem akarták hogy az igaz vallást kövessék és elhagyják az ő vallásukat. Végül pedig meg akarták ölni őket.

Láthatod hogy a szó nincs arról hogy a föld megrontója a más vallású ember lenne. Jó példa még erre a keresztény inkvizíció. Erőszakkal kényszerítették hogy térj át az ő hitükre, ha nem tetted megöltek vagy elüldöztek. Spanyolország kb 600 évig volt az araboké, de a 16. századra egyetlen muszlim sem maradt mert megölték vagy elüldözték őket, és ugyanígy a zsidókat is.

2016. márc. 15. 11:47
 106/141 A kérdező kommentje:

"Először is honnan veszed hogy titkos?"

Onnan, hogy életedben nem úgy születsz, hogy tudatában lennél a szerződésnek. Így azt sem tudod, mit kellene betartani.

"Egyértelműen szerepel a Koránban."

Ahogy az összes többi vallásban is szerepel hasonló hazugság. Ezt is kifejtettem már. Az, hogy a Koránban szerepel, nem jelent semmit, mert csupán önigazolás a Korán részéről.

"Hogy hogyan döntesz rajtad múlik."

Nem egészen. Leginkább azon múlik, hogy az életed során milyen vallások befolyása alá kerülsz! És azt remélem már Te is tisztán látod, hogy az az érv, hogy "minden vallást megismerhetsz" mennyire balgaság. Ott voltak az elszigetelt esetek, illetve az is, ha pl egy Jehova tanúi nevezetű szektához tartozó család gyerekeként nősz fel... Ez után vagy vallásos maradsz a JT-n belül, vagy gyűlölni fogsz minden vallást(az értelmesebb fajta így dönt, amikor rájön, mennyire megnyomorították az életét), ami csak kicsit is hasonló a JT-hez. Persze, vannak kirívó eltérések is, most a nagy általánosságról beszéltünk. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vallású családban, környezetben nősz fel. Erre nincs ráhatásod!

"Ha te még arra sem vagy képes hogy utánanézz akkor nem tudom mit vársz."

Mi van, ha az én vallásom bűnnek tartja, hogy a Koránt tanulmányozzam? Mi van, ha csak be akarom tartani azt, amire egész gyermekkoromban neveltek és ez tart távol a Korán megismerésétől? Ez az ÉN HIBÁM? Vagy az ÉN LUSTASÁGOM lenne?

"Azt is mondtam hogy a többi vallás könnyen kizárható."

A Korán is könnyen kizárható ilyen alapon.

"Ezt bizonyítja a sok millió ember akik korábban más vallást követtek, de megtértek az iszlámra."

Nem, ez nem bizonyít semmit :) Nyilvánvalóan olyanok is akadnak szép számmal, akik muszlimok voltak, de felvették a keresztény vallást...

"Az az szánalmas ha valaki alig tud valamit egy vallásról, és így akarja megítélni."

Nem, igenis sokat tudhat, akár egy átlagos, a Koránnal semmit sem foglalkozó ember is erről a vallásról: elég ha csak megnézi a magukat muszlimnak valló emberek viselkedését. Ez sok mindent elárul. A keresztény valláshoz képest lényegében KŐKEMÉNY fanatikusok vagytok. Mind egy szálig. Madarat tolláról.

"Nem találsz olyan muszlimot aki a kőhöz imádkozna vagy attól várna bármit is."

Akkor ugye nem lenne balhé belőle, ha egyszer csak eltűnne az a kő és nem lenne mit taperolni/nyalogatni a zarándokutak végén? Nem folyna vér emiatt, ugye?

"Nem kap kiemelt figyelmet, csak azok jönnek ezzel akik nem ismerik az iszlámot."

Talán azért gondolja ezt az átlag ember, mert milliók zarándokolnak el oda tömött sorokban, hogy megtaperolják a fekete követ? De biztos nem lényeges, ha Te mondod :)

"A sátánnak az a legjobb ha te nem hiszed el hogy létezik Isten vagy a sátán vagy ha hamis vallást követsz."

Te már csak tudod, hiszen Téged is ő kér számon :) Ha érdeke, hogy hamis vallást kövess és még véletlenül se találd meg az utad Istenhez, akkor nyilván érdeke volt létrehozni az emberek manipulálásával azt a megannyi egymásnak ellentmondó vallást! Sőt, az is lehet, hogy az ÖSSZES az ő műve, ez lenne a legnagyobb becsapás :) Megtehette? Igen!

Isten létezését csak a balgák tagadják, akik azt hiszik magukról, hogy okosak, ezekért nem kár :) Szerencse, hogy nincs számonkérés :)

"Szerinted a muszlimok a sátánhoz fohászkodnak? :)"

Szerződést kötöttél, nem ? :) Istennek nem lenne szüksége szerződésre, bármit megtehet, mindenható :)

"Ezt a keresztények hangoztatják akik amugy azt állítják 3 Isten van és mindenféle szentnek nevezett emberek képeihez meg szobraihoz imádkoznak."

Ezt én is felróttam már nekik, de azt mondták, hogy EZ nem bálványimádás. Hát jó :) Pedig a Biblia és a Korán is egyfajta bálvány, ha elfogadod, hogy Isten szava :) De psszt, ne mondd el senkinek!

"Ma már ugy is divat sátánistának lenni, kérdezz meg egyet hogy mit is követ, aztán eldöntheted hogy egyenlő e az iszlámmal."

Fogalmuk sincs mit követnek. Én viszont tudom: a semmit. Saját maguk által kitalált projekciókat, délibábot...

"A Koránban Allah többször is az igazságra, a jóságra, adakozásra szólít fel, és megtiltja a bűnt, az erkölcstelenséget és a jogtalan erőszakot."

Jézus is ezt mondja, csak éppen a Bibliában és nem szűkíti le a kört a hittársaira (tudod, ha a Koránt SZÓ SZERINT értelmezed, előfordulhatnak ilyen félreértések :)). És még mindig nem tudjuk kik a föld megrontói :)

"Ez szerinted a sátánizmus?"

Van a Koránban szerződés, vagy nincs ? :) Egy ilyen szerződést csak a Sátán találhatott ki, ez vitán felüli! :)

"Egyáltalán mi alapján döntöd el hogy mi jó és mi rossz?"

A jó és a rossz viszonyfogalmak. Tehetsz rosszat jó szándékkal is. Nem tudhatod, hogy ami neked jó az másnak is jó-e. Még akkor sem, ha a Koránt követed! Pl a Koránban le van írva, hogy a nőknek hogyan kell viselkednie. Van olyan nő, akinek ez nem jó, állatnak érzi magát tőle.

"Neked akár a tömeggyilkosság is lehet jó, vagy az adakozás rossz."

A tömeggyilkosságot sokkal több muszlim (magát muszlimnak valló) tartja jónak, mint keresztény, ez is vitán felüli, mert ez a tapasztalat. Én speciel semmi olyant nem teszek szándékosan, amivel másoknak árthatnék. Ha lehet, inkább segítek nekik, de csak olyan esetekben, ha a sors úgy hozza, hogy be kell avatkoznom. Pedig nem is vagyok a mai értelemben vett keresztény.

Az adakozás is lehet rossz. Pl ha adsz a koldusnak 10.000 ftot, mert azt mondja, hogy fájdalomcsillapítóra kell, aztán az öreg a te pénzedből vesz egy jó adag kannás bort és halálra issza magát. Igaz, hogy véget érnek a szenvedései, de nyilván nem ezért adtad neki az adományt, hanem azért, hogy jobb élete legyen... Szóval igen, az adományozás is lehet rossz! Pláne, ha valaki megszokja, hogy adományokból tartja fenn magát, függővé válik tőle!

"de menet közben emberek meghamisították"

Ezek a vallások előbb léteztek, mint a Korán és a forrásuk igazolható az eredeti tekercsek által. Azt, hogy a szöveget átírták volna az eredetihez képest, nem nagyon tudod bizonyítani. Csak egy példát hozz, légy szíves!

Mi igazolja, hogy a Koránt nem hamisították meg? Az, hogy a Korán ezt írja? Hát, nagyobb az esélye, hogy a Koránt hamisították és a Korán részéről ez (az állítás) önigazolás, tehát nem sokat ér.

"Az itteni életed a teszt, te ezt nem akarod elfogadni, de attól még teszt marad."

De az életed közben nem tudhatod biztosan, hogy mi a vizsga tárgya! :) TÉNYLEG nem érted?

"Minden rendelkezésedre áll, ha te ezt gondolkodás nélkül elutasítod az már a te bajod."

Nem igaz, egy halom tévút áll a rendelkezésedre. És gondolkodó, hittel teli emberek, bizony más vallást választanak, mint a Iszlám. Mert tudod gondolkoznak és meglátják azt, amit én is megláttam azokban a példákban, amit idéztél...!

"Te azt kéred hogy tesztírás közben mutassák meg neked a válaszokat, ami nyilván nem lehetséges."

Nem, nem azt kérem. Azt kérem, hogy tudjuk meg, miről szól a teszt és azt a lehető legjobb tudásom szerint szeretném végigvinni. De még csak ennyit sem tudunk! Ja, hogy le van írva a Koránban? Más vallás könyvében meg más van leírva! Az egyik üti a másikat. Annak az esélye, hogy a hiteles vallást találd meg, konvergál a nullához. Ez nem TESZT. Ez egy csapda, egy átverés! Luciferkó már melegíti neked az üstöt...

"A tesztírás végén láthatod a válaszokat, csak ebben az esetben kicsit nagyobb a tét."

Ha ilyen nagy a tét, akkor pláne kellene tudni, hogy miről szól a teszt :) EGZAKTUL DEFINIÁLVA, nem úgy, hogy válassz egyet találomra a sok vallás közül :) Pl: az élet arról szól, hogy "találd meg az utad Istenhez", vagy "szolgáld Istent ezeket és ezeket a törvényeket betartva", vagy "szeresd embertársaidat minden körülmények között".

Ez után jönne egy élet, amiben mindenki a mocsárba döngöl és kihasznál Téged, ez lenne a TESZT, a PRÓBA, hogy képes vagy-e a szeretet törvényei szerint élni. DE tudatában kellene lenned annak, hogy mi is az élet értelme (születésedtől fogva!), mi a TESZT. ÍGY lenne értelme a próbának. És igenis iszonyatos kihívás lenne még így is betartani.

Úgy ahogy Te mondod, egyenes út vezet a pokolba, és még csak nem is az emberek hibájából.

Ez a TESZT amiről te beszélsz, kb arról szól, hogy beküldenek egy szobába és azt mondják, hogy oké, akkor most tesztelünk. És te csak állnál ott bután, talán próbálnál ezt azt csinálni, aztán egyszer csak szólnának hogy oké ennyi volt, megbuktál, neked cigánykereket kellett volna vetned, de semmi ilyent nem mutattál, buktad a tesztet, köszönjük, viszlát, ennyi volt.

Érted már?

2016. márc. 15. 21:51
 107/141 A kérdező kommentje:

"Te tévesen állítottál dolgokat az iszlámról én ezekre mutattam verseket amik bizonyítják hogy tévedsz."

Pont ezekkel bizonyítottad, hogy nem tévedek, mindegyikhez leírtam, hogy miért.

"Nem lehet félreérteni mert egyértelmű."

Ha egyértelmű, akkor az azt jelenti, hogy szó szerint kell értelmezni, ami nem a Te érvrendszeredet támasztja alá.

"Nem is támogatom hogy legyen egy ilyen központ, mert a jelenlegi helyzetben csak arra használnák hogy az embereket manipulálják ahogy a pápa a keresztényeket."

Oké, akkor az biztos jó számodra, hogy így most meg önjelölt vallási vezetők küldik a halálba az embereket Allah nevében! Mert ez a helyzet! Szerinted ezek az emberek mennyire lehetnek hívők, hogy képesek a saját életüket is eldobni Allah nevében? Nem fáj neked, hogy a hitedet erre használják?

"Ha meg valamit nem ért elmehet egy mecsetbe, vagy többe hogy megbizonyosodjon, megkérdezhet más muszlimokat stb."

Lehet, hogy pont ezt tette, mielőtt magára aggatta a bombákat és felrobbantotta magát a tömegben...

"Ahogy korábban is mondtam egyetlen olyan vers sincs a Koránban ami erőszakra ösztönözne, pont hogy az ellenkezője igaz."

Már Neked is sikerült olyan verset idézned, amit úgy is lehet értelmezni, ha SZÓ SZERINT veszed, hogy támogatja az erőszakot. Leírtam miért. Azt mondtad félreértelmeztem, pedig csak szó szerint értelmeztem ami le volt írva.

7/85-7/88

Ne haragudj, de ide az van leírva, hogy akik az Iszlámot korlátozzák (a terjedését, a hívőket), azok a megrontók. Ez egyértelműen értelmezhető azokra a vallásokra, akik nem tűrik meg maguk mellett az Iszlámot. Tehát pl a keresztényekre is. Ilyen szempontból Magyarország miniszterelnöke is a föld megrontója lehetne, mivel nem akarja beengedni a muszlim bevándorlókat tömegével, ellenőrizetlenül az országba, nem akar segítséget nyújtani nekik! Sőt, mindenki, aki nem mond le önként a területeiről, javairól, ha azt egy muszlim megkívánja. Ez könnyen kiforgatható olyan irányba, hogy a vallása miatt nem tűrik meg ("ez azért van mert xyz vallású vagyok?") Ez így NAGYON NAGYON problémás dolog! Csak megerősítetted a kételyeimet az Iszlámmal kapcsolatban!!!

Egész Európa felfogható Szodomaként, ha így vesszük... Ki akarják toloncolni a tisztázatlan szándékú, helyzetű(nem szíriai) muszlimokat!

"7/103 És elküldtük utánuk (korábbi próféták után) Mózest a Mi jeleinkkel a Fáraóhoz és a vezetőihez, de igazságtalanok voltak azokkal szemben. Lásd hát milyen volt a vége azoknak akik romlást okoztak."

Ha Allahnak köze volt az Egyiptomot sújtó csapásokhoz, akkor ugyanolyan korrupt, tökéletlen "isten", mint a seregek ura. Helyeben vagyunk.

"Láthatod hogy a szó nincs arról hogy a föld megrontója a más vallású ember lenne. Jó példa még erre a keresztény inkvizíció. Erőszakkal kényszerítették hogy térj át az ő hitükre, ha nem tetted megöltek vagy elüldöztek."

Miben különbözik ettől az integrációs politika a migránsok ügyében? Elvárják tőlük, hogy az európai társadalmi normákat kövessék (ezek némileg ütköznek az Iszlám szabályaival, pl a nők viselkedése), a legtöbb helyen nem örülnek a muszlim vallásnak sem.

Ha mégsem alkalmazkodnak, kiutasítják őket(elűzik), vagy éppen be sem engedik. A föld megrontója fogalma érvényes azokra is, akik nem szeretnének muszlim vallású szomszédokat... És azért valljuk be, kit nem nyugtalanítana, ha a szomszédjába egy muszlim férfiakat ellátó menekültszállót létesítenének? Én pl nem merném éjszaka kiengedni (és nappal is csak felügyelettel) a gyerekemet ilyen körülmények között! Magyarország népességének a nagy része a föld megrontója ezek alapján! Akkor máris háborúban állunk a Korán szerint, mindenféle hadüzenet nélkül?

2016. márc. 15. 22:24
 108/141 anonim ***** válasza:
90%

"Pont ezekkel bizonyítottad, hogy nem tévedek, mindegyikhez leírtam, hogy miért."

Mondtam már, neked van egy téves elképzelésed az iszlámról, és ehhez próbálod igazítani a verseket. A versek egyértelműek. Most is azt állítottad hogy a föld megrontói a más vallásuak pedig ez egyik versben sem szerepelt. Leírtam hogy kik a föld megrontói a Korán versek alapján, amikből kiderül hogy nem a más vallásuak. Tehát az állításod téves, ahogy a korábbi esetekben is.

"Ha egyértelmű, akkor az azt jelenti, hogy szó szerint kell értelmezni, ami nem a Te érvrendszeredet támasztja alá. "

Nem tudom miről beszélsz.

"Oké, akkor az biztos jó számodra, hogy így most meg önjelölt vallási vezetők küldik a halálba az embereket Allah nevében! Mert ez a helyzet! Szerinted ezek az emberek mennyire lehetnek hívők, hogy képesek a saját életüket is eldobni Allah nevében? Nem fáj neked, hogy a hitedet erre használják?"

Senki sem mondta hogy jó, de ilyen fanatikusok más vallásokban is vannak. Általánosságban az oktatás javitásával lehetne megelőzni. A legutóbbi ankarai merénylet szélsőbalos csoporthoz köthető, tehát vallásellenesek.

"Lehet, hogy pont ezt tette, mielőtt magára aggatta a bombákat és felrobbantotta magát a tömegben... "

Vagy inkább azért mert soha nem olvasta a Koránt. Nézd már meg a párizsi merénylőket. A nő meztelen képet tett fel magáról a netre, a többi meg ránézésre kábítószer függő.

"Már Neked is sikerült olyan verset idézned, amit úgy is lehet értelmezni, ha SZÓ SZERINT veszed, hogy támogatja az erőszakot. Leírtam miért. Azt mondtad félreértelmeztem, pedig csak szó szerint értelmeztem ami le volt írva."

Te kiragadtál egy rövid rész, de ha elolvasod a megelőző és az azt következő verseket már egészen mást jelent. A magyar törvényben is az szerepel leegyszerűsítve hogy önvédelemből ölhetsz. Ha ebből levágjuk hogy önvédelemből, akkor marad az hogy ölhetsz. Na te pont ezt csinálod :)

"Ne haragudj, de ide az van leírva, hogy akik az Iszlámot korlátozzák (a terjedését, a hívőket), azok a megrontók. Ez egyértelműen értelmezhető azokra a vallásokra, akik nem tűrik meg maguk mellett az Iszlámot. Tehát pl a keresztényekre is. Ilyen szempontból Magyarország miniszterelnöke is a föld megrontója lehetne, mivel nem akarja beengedni a muszlim bevándorlókat tömegével, ellenőrizetlenül az országba, nem akar segítséget nyújtani nekik! Sőt, mindenki, aki nem mond le önként a területeiről, javairól, ha azt egy muszlim megkívánja. Ez könnyen kiforgatható olyan irányba, hogy a vallása miatt nem tűrik meg ("ez azért van mert xyz vallású vagyok?") Ez így NAGYON NAGYON problémás dolog! Csak megerősítetted a kételyeimet az Iszlámmal kapcsolatban!!! "

Mond te tényleg nem érted a magyar nyelvű szöveget? Ha nem megy az értő szövegolvasás akkor miért erőlteted?

Ezt írtam: Világos hogy kik a föld megrontói. Ezek az emberek nemcsak hogy bűnt követnek el, de azt akarják hogy más is ezt tegye és hogy a saját vallásukat kövesse. Tehát erőszakkal rákényszerítik a vallásukat, és ha nem fogadják el akkor elüldözik vagy megölik őket.

Magyarország miniszterelnöke akkor lenne a föld megrontója ha az itt élő muszlimokat erőszakkal arra kényszerítené hogy felvegyék a kereszténységet, ha pedig nem teszik akkor meg akarná ölni őket.

"Egész Európa felfogható Szodomaként, ha így vesszük... Ki akarják toloncolni a tisztázatlan szándékú, helyzetű(nem szíriai) muszlimokat!"

Menekültek esete megint rossz példa. Ők elmenekültek saját hazájukból és menedéket kértek. Egyébként sem kényszerítik őket arra hogy keresztények legyenek és nem akarják őket ezért megölni.

Megint olyasmiket állítasz ami nem szerepel a Korán versekben.

"Ha Allahnak köze volt az Egyiptomot sújtó csapásokhoz, akkor ugyanolyan korrupt, tökéletlen "isten", mint a seregek ura. Helyeben vagyunk."

Ezzel mi a gondod? Az egyiptomiak rabságban tartották a zsidókat, megölték a gyerekeiket hogy ne legyenek tul sokan, nem engedték hogy gyakorolják saját vallásukat, sőt rájuk kényszerítették a saját hitüket. A csapások előtt Mózes figyelmeztette őket, de nem hallgattak rá. Így a büntetés teljesen jogos.

"Miben különbözik ettől az integrációs politika a migránsok ügyében? Elvárják tőlük, hogy az európai társadalmi normákat kövessék (ezek némileg ütköznek az Iszlám szabályaival, pl a nők viselkedése), a legtöbb helyen nem örülnek a muszlim vallásnak sem."

Nagyon sokmindenben. Európában vallásszabadság van. Tehát nem kényszerítik a muszlimokat vallásuk elhagyására és a kereszténység felvételére. Hogy a vallások között vannak különbségek teljesen más történet.

"Magyarország népességének a nagy része a föld megrontója ezek alapján! Akkor máris háborúban állunk a Korán szerint, mindenféle hadüzenet nélkül?"

Ebből a hozzászólásodból is látszik hogy nem a válaszok érdekelnek hanem csak provokáció és az uszítás a célod.

"Mi van, ha az én vallásom bűnnek tartja, hogy a Koránt tanulmányozzam? Mi van, ha csak be akarom tartani azt, amire egész gyermekkoromban neveltek és ez tart távol a Korán megismerésétől? Ez az ÉN HIBÁM? Vagy az ÉN LUSTASÁGOM lenne? "

Ha a vallásod korlátoz téged ilyesmiben akkor már alapból gondok vannak. Az iszlám nem tiltja hogy elolvasd a Bibliát vagy a Tórát vagy hogy tanulmányozz más vallásokat.

"A Korán is könnyen kizárható ilyen alapon."

Akkor zárható ki ha ellentmondást találsz az alaptanításokban. Csakhogy az iszlámban nincs ellentmondás. Hogy te nem értesz egyet valamivel az nem ellentmondás :)

"Nem, ez nem bizonyít semmit :) Nyilvánvalóan olyanok is akadnak szép számmal, akik muszlimok voltak, de felvették a keresztény vallást... "

Tévedés. Nagyon kevés az aki muszlimból lesz keresztény.

"Nem, igenis sokat tudhat, akár egy átlagos, a Koránnal semmit sem foglalkozó ember is erről a vallásról: elég ha csak megnézi a magukat muszlimnak valló emberek viselkedését. Ez sok mindent elárul. A keresztény valláshoz képest lényegében KŐKEMÉNY fanatikusok vagytok"

Már elmondtam a véleményem azokról akik néhány, magukat muszlimnak mondó emberek tettei alapján ítélik meg a vallást. És ezt csak azért mert a média neked ezt mutatja. Mintha azt mondanád néhány magyar bűnöző alapján hogy az összes magyar bűnöző.

"Akkor ugye nem lenne balhé belőle, ha egyszer csak eltűnne az a kő és nem lenne mit taperolni/nyalogatni a zarándokutak végén? Nem folyna vér emiatt, ugye? "

Mindenki ugyanúgy imádkozna ahogy eddig.

"Talán azért gondolja ezt az átlag ember, mert milliók zarándokolnak el oda tömött sorokban, hogy megtaperolják a fekete követ?"

Csak azok mondják ezt akiknek fogalmuk sincs az iszlámról.

"Te már csak tudod, hiszen Téged is ő kér számon :) Ha érdeke, hogy hamis vallást kövess és még véletlenül se találd meg az utad Istenhez, akkor nyilván érdeke volt létrehozni az emberek manipulálásával azt a megannyi egymásnak ellentmondó vallást! Sőt, az is lehet, hogy az ÖSSZES az ő műve, ez lenne a legnagyobb becsapás :) Megtehette? Igen!"

Ha nem tudod megkülönböztetni a hamist az igazitól a te bajod.

"Te már csak tudod, hiszen Téged is ő kér számon :) Ha érdeke, hogy hamis vallást kövess és még véletlenül se találd meg az utad Istenhez, akkor nyilván érdeke volt létrehozni az emberek manipulálásával azt a megannyi egymásnak ellentmondó vallást! Sőt, az is lehet, hogy az ÖSSZES az ő műve, ez lenne a legnagyobb becsapás :) Megtehette? Igen!"

Te döntöd el ki kit szolgál? :)

"Isten létezését csak a balgák tagadják, akik azt hiszik magukról, hogy okosak, ezekért nem kár :) Szerencse, hogy nincs számonkérés :)"

És ezt honnan tudod? Az UFO-k mondták neked? :)

"Szerződést kötöttél, nem ? :) Istennek nem lenne szüksége szerződésre, bármit megtehet, mindenható :)"

Túl sok filmet néztél :) Ez tanúságtétel amivel elfogadtat hogy egyetlen Isten létezik.

"Fogalmuk sincs mit követnek. Én viszont tudom: a semmit. Saját maguk által kitalált projekciókat, délibábot... "

Tudom, UFO-k mondták neked :)

"Jézus is ezt mondja, csak éppen a Bibliában és nem szűkíti le a kört a hittársaira"

A Korán sem szűkíti le. Sőt kiemeli hogy jól kell bánni a más vallásuakkal.

"A jó és a rossz viszonyfogalmak. Tehetsz rosszat jó szándékkal is. Nem tudhatod, hogy ami neked jó az másnak is jó-e. Még akkor sem, ha a Koránt követed! Pl a Koránban le van írva, hogy a nőknek hogyan kell viselkednie. Van olyan nő, akinek ez nem jó, állatnak érzi magát tőle."

Nem tudom mi a jó abban ha egy nő végigmegy az utcán és mindenki megbámulja vagy csak azért kapja meg azt állást mert úgy öltözködik. Én ettől érezném magam állatnak. Ha meg nem veszed figyelembe a Koránt akkor neked akár a lopás és gyilkosság is jó tett lehet ha saját kedved szerint válogatod ki.

"A tömeggyilkosságot sokkal több muszlim (magát muszlimnak valló) tartja jónak, mint keresztény, ez is vitán felüli, mert ez a tapasztalat."

Ezt nem mondhatod komolyan. Párizsban kb 120 ember halhatott meg. A Közel-Keleten pedig naponta hall meg ennyi, összesen már milliokban lehet mérni, köszönhetően az USA és az EU támadásának. Gondolom azt is látod hogy izrael hogyan gyilkolja a palesztinakt. Bármerre is nézek azt látom hogy tömegesen halnak meg muszlimok.

"Ezek a vallások előbb léteztek, mint a Korán és a forrásuk igazolható az eredeti tekercsek által. Azt, hogy a szöveget átírták volna az eredetihez képest, nem nagyon tudod bizonyítani. Csak egy példát hozz, légy szíves!"

Eredeti tekercsek? :) A Tórát 3500 éve kezdték írni. Mutass ebből a korból származó Tórát vagy Jézus korából származó Bibliát. Ráadásul emberek válogatták ki melyik könyvek kerüljenek a Bibliába Jézus után többszáz évvel.

"Mi igazolja, hogy a Koránt nem hamisították meg? Az, hogy a Korán ezt írja? Hát, nagyobb az esélye, hogy a Koránt hamisították "

A Bibliát 3500 éven át írták, nem lehet tudni ki, és azt sem mikor. Nincs az adott korból megmaradt írott változat, és még ma is vitatkoznak mi része és mi nem. Jézus arámi nyelven beszélt, a tanitványai görög nyelven írták le, ezt fordították latinra, majd erről a többi nyelvre. Ezzel szemben a Korán Mohamed próféta halála után könyv formájában már létezett és ez azóta is megmaradt. Ezek alapján pedig te úgy látod a Koránt hamisították meg?

"De az életed közben nem tudhatod biztosan, hogy mi a vizsga tárgya! :) TÉNYLEG nem érted?"

Te nem érted. Ez is a vizsga tárgya.

"Nem igaz, egy halom tévút áll a rendelkezésedre. És gondolkodó, hittel teli emberek, bizony más vallást választanak, mint a Iszlám. Mert tudod gondolkoznak és meglátják azt, amit én is megláttam azokban a példákban, amit idéztél...!"

Te vagy a gondolkozó igaz? Még arra sem vagy képes hogy elolvasd a Koránt de biztos igazad van :) A legyorsabban terjedő vallás az iszlám.

"Nem, nem azt kérem. Azt kérem, hogy tudjuk meg, miről szól a teszt és azt a lehető legjobb tudásom szerint szeretném végigvinni. De még csak ennyit sem tudunk! Ja, hogy le van írva a Koránban? Más vallás könyvében meg más van leírva! Az egyik üti a másikat. Annak az esélye, hogy a hiteles vallást találd meg, konvergál a nullához. Ez nem TESZT. Ez egy csapda, egy átverés! Luciferkó már melegíti neked az üstöt..."

Úgy nyilatkozol hogy nem tudod mi szerepel a Koránban. Olvasd el utána a többi könyvet és úgy mondj véleményt. Nem azt mondtad hogy lucifer nem létezik? :)

"Ez után jönne egy élet, amiben mindenki a mocsárba döngöl és kihasznál Téged, ez lenne a TESZT, a PRÓBA, hogy képes vagy-e a szeretet törvényei szerint élni. DE tudatában kellene lenned annak, hogy mi is az élet értelme (születésedtől fogva!), mi a TESZT. ÍGY lenne értelme a próbának. És igenis iszonyatos kihívás lenne még így is betartani."

Gyerekkorodban még nem vagy felelős a tetteidért. Mire felnőt leszel megszerzed azt a tudást amivel el tudod dönteni melyik a helyes út. Pontosabban életed utolsó pillanatáig. Utána már nem.

"Úgy ahogy Te mondod, egyenes út vezet a pokolba, és még csak nem is az emberek hibájából."

Jó magyar szokás szerint hibáztass másokat :)

"Ez a TESZT amiről te beszélsz, kb arról szól, hogy beküldenek egy szobába és azt mondják, hogy oké, akkor most tesztelünk. És te csak állnál ott bután, talán próbálnál ezt azt csinálni, aztán egyszer csak szólnának hogy oké ennyi volt, megbuktál, neked cigánykereket kellett volna vetned, de semmi ilyent nem mutattál, buktad a tesztet, köszönjük, viszlát, ennyi volt. "

Neked komolyan nem megy a magyar nyelv értő olvasása. Ez akkor lenne igaz ha egy prófétát és egy szent kinyilatkoztatást sem kaptak volna az emberek.

2016. márc. 19. 09:50
 109/141 A kérdező kommentje:

"Most is azt állítottad hogy a föld megrontói a más vallásuak pedig ez egyik versben sem szerepelt. Leírtam hogy kik a föld megrontói a Korán versek alapján, amikből kiderül hogy nem a más vallásuak."

Nézd, minden vallás azt állítja magáról, hogy ő az igaz út, értelem szerűen a másik vallások hazugságok. A hazugságokat pedig nem tűrik maguk körül. Ez már csak ilyen. Lehet, hogy a Korán azt írja, hogy "jól kell bánni a másik vallásúakkal", de ez csak addig igaz, amíg nem ütközik a muszlimok "szabadsága" a másik vallások (vagy éppen vallástalanságok - társadalmi berendeződések) képviselői által állított falakba. És BIZTOS lehetsz benne, hogy CSAK ILYEN falakba ütközik az Iszlám terjedése. Szó sincs róla, hogy meg kellene ölniük a megrontáshoz a muszlimokat, csupán korlátozni és kényszeríteni kell őket a vallásuk hanyagolására. És ez simán kimerül az európai társadalmi normák hatásában. Pl vannak olyan országok, ahol TILTJÁK a csador viselését!

"Te kiragadtál egy rövid rész, de ha elolvasod a megelőző és az azt következő verseket már egészen mást jelent."

Ha jól emlékszem, pont TE voltál az, aki ezt tette és csúnyán le is buktál vele, amikor megnéztem és idéztem a szövegkörnyezetet... Én nem vágtam le semmit sehonnan, csupán szó szerint értelmeztem a verset. És EGYÉRTELMŰ VOLT. A szövegkörnyezet is azzá tette. Cáfolj meg! De ne úgy, hogy "olvasd el a Koránt". Ha valami egységes és igaz, akkor a részei (amik egységet képviselnek, pl egy versszak, nem pedig egy szótöredék egy mondatból) önállóan is igazak.

"Mond te tényleg nem érted a magyar nyelvű szöveget? Ha nem megy az értő szövegolvasás akkor miért erőlteted?"

Ez inkább rólad mondható el. Sajnos.

"Ezek az emberek nemcsak hogy bűnt követnek el, de azt akarják hogy más is ezt tegye és hogy a saját vallásukat kövesse. Tehát erőszakkal rákényszerítik a vallásukat, és ha nem fogadják el akkor elüldözik vagy megölik őket."

Az elüldözés helytálló Európára. Kitoloncolás, ha nem tartod be a társadalmi normákat. És a muszlimok egy része nem tartja be, mert ahonnan ők jönnek, mások a szokások (és ezek gyökere vallási alapokban keresendő).

"Magyarország miniszterelnöke akkor lenne a föld megrontója ha az itt élő muszlimokat erőszakkal arra kényszerítené hogy felvegyék a kereszténységet"

Talán nem pont te voltál felháborodva, hogy Magyarországon nem engedik kibontakozni a muszlimok igényeit? Temető, imaház, stb. Ez számomra erős korlátozásnak tűnik. Miközben más vallásokat (zsidó, keresztény) támogat is az állam. Ez a kettős mérce kimeríti a korlátozást és a kényszert (amennyiben nincs annyi lehetőséged muszlimként vallásilag érvényesülni, mint a fent említett vallások tagjainak).

"Ők elmenekültek saját hazájukból és menedéket kértek. Egyébként sem kényszerítik őket arra hogy keresztények legyenek és nem akarják őket ezért megölni."

Ha bizonyos országokban nem érvényesülhetnek megfelelően muszlimként, akkor az igenis kényszer. És ezt a megöléses dolgot nem értem miért forszírozod, az inkább a "hittestvéreid" (legalábbis ők annak vallják magukat és csak ez számít, mivel nincs központi vezetés, ami egyértelmű határozatokat hozhatna globálisan) körében szokás. Senki nem mondta, hogy kötelező kritérium lenne a muszlimok megölése, bőven elég a jogaik, vallásuk korlátozása (netán elüldözésük) is a szöveg alapján.

"Az egyiptomiak rabságban tartották a zsidókat, megölték a gyerekeiket hogy ne legyenek tul sokan, nem engedték hogy gyakorolják saját vallásukat, sőt rájuk kényszerítették a saját hitüket."

Az ÖSSZES egyiptomi felelős ezért? Biztos vagy benne??? Mert "Isten" az összeset büntette egyformán.

"A csapások előtt Mózes figyelmeztette őket, de nem hallgattak rá."

A fáraót figyelmeztette, és őt NEM DEMOKRATIKUSAN választották, tehát nem a nép jelölte ki vezetőjeként. Ilyenformán a nép nem vonható felelősségre a tetteiért. Mégis őket büntették javarészt. Igen, az ártatlanokat is! Ez így gazságos, NEM igazságos.

"Így a büntetés teljesen jogos."

Maximum a TE elborult, abnormális világodban jogos, ahol az emberek vakon járnak és a fejüket a falba veregetik, mert ez Allah "parancsolata"... (hasonlat volt, még mielőtt számon kéred rajtam a falba verős részt, hogy hol van ilyen a Koránban...)

"Tehát nem kényszerítik a muszlimokat vallásuk elhagyására és a kereszténység felvételére."

Európa nem egységes ilyen téren. A nagyon keresztény területeken NEM várják szívesen a muszlimokat, mégis Európa részei. Máshol meg a társadalmi törvények miatt nem élhetnek úgy, ahogy azt a Korán megírja nekik! Igaz, senki sem mondja azt, hogy fel kell venniük a kereszténységet, mégis, muszlimként falakba ütközhetnek! Ez olyan, minthogy a törökök nem várták el az Iszlám felvételét az elnyomott területeken, de ha felvetted, bizonyos adók alól mentesültél...(ez csak példa volt, hogy megértsd, itt nem ez a konkrét helyzet, nincs adó a muszlimokra)

"Ebből a hozzászólásodból is látszik hogy nem a válaszok érdekelnek hanem csak provokáció és az uszítás a célod."

Csak tényeket közöltem.

"Ha a vallásod korlátoz téged ilyesmiben akkor már alapból gondok vannak. "

Ki vagy te, hogy mások vak hitét megkérdőjelezd? A Te vak hited mitől jobb az övékénél?

"Csakhogy az iszlámban nincs ellentmondás. Hogy te nem értesz egyet valamivel az nem ellentmondás :)"

"Tévedés. Nagyon kevés az aki muszlimból lesz keresztény."

Mondta ezt a vakhitű.

"Már elmondtam a véleményem azokról akik néhány, magukat muszlimnak mondó emberek tettei alapján ítélik meg a vallást. És ezt csak azért mert a média neked ezt mutatja."

Már megint az USA, meg a "hazug" zsidó média, ugye?

"Ha nem tudod megkülönböztetni a hamist az igazitól a te bajod."

Sajnos ez inkább Rád igaz :)

"Te döntöd el ki kit szolgál? :)"

Nem, Te mondtad el, hogy kit szolgálsz. Szerződést is kötöttél, minden rendben van.

"És ezt honnan tudod? Az UFO-k mondták neked? :)"

Leírtam, hogy miért nincs számonkérés, csak te nem érteni magyar, lenni vak hitű. Az UFO egyébként azonosítatlan repülő objektumot jelent, és mint ilyen egy jármű lehet. Az UFO nem beszél hozzád, max a benne lévő utasok, ha vannak.

Egyébként még nem volt részem földön kívüli értelmes élőlényekkel való találkozásban (vagy csak nem tudok róla). Tehát ők nem mondhatták :) Ettől még nem zárom ki a létezésüket.

"Ez tanúságtétel amivel elfogadtat hogy egyetlen Isten létezik."

Isten színe előtt, leszületésünket megelőzően miért kellene tanulságot tennünk az irányban, hogy egyetlen Isten létezik, hiszen ott/akkor látjuk, megtapasztaljuk, hogy ez így van.

"A Korán sem szűkíti le. Sőt kiemeli hogy jól kell bánni a más vallásuakkal."

Hazudsz. Te magad idézted, hogy leszűkíti.

"mi a jó abban ha egy nő végigmegy az utcán és mindenki megbámulja"

Önbizalom? Tudom, csadorban ez nehéz. A muszlim férfi zsákba "macskát" vesz.

"Ha meg nem veszed figyelembe a Koránt akkor neked akár a lopás és gyilkosság is jó tett lehet ha saját kedved szerint válogatod ki."

Hogy az aktuális témánál maradjunk: fegyvereket lopni terroristáktól (mondjuk egy rendőrségi akció kereteiben) bűn lenne? Terroristákon rajtaütni és kivégezni őket még a mészárlásaik előtt bűn lenne? Vagy netán Te pártolod ezeket a dolgokat, csinálják, amit akarnak?

"A Közel-Keleten pedig naponta hall meg ennyi, összesen már milliokban lehet mérni, köszönhetően az USA és az EU támadásának."

Az USA és az EU támadásai első sorban NEM ártatlan civileket céloznak. Ha ezt tennék akkor nem lenne ennyi menekült és már régen szarrá bombázták volna az egész területet, úgy, hogy egy baktérium sem maradt volna életben a környéken.

"Gondolom azt is látod hogy izrael hogyan gyilkolja a palesztinakt."

Te kicsit zsidó ellenes vagy, nem? Az iszlám nem a szeretet vallása? Vagy ez a zsidókra nem vonatkozik? A zsidók azt állítják, hogy terroristákat ölnek. A másik oldalról meg a zsidók a terroristák. Akkor hogy is van ez? Akkor lesz szeretet, ha már senki sem (vagy már csak egy ember) él?

"Mutass ebből a korból származó Tórát vagy Jézus korából származó Bibliát."

Nézz utána, hogy kik, hogyan, miért és miből állították össze a Bibliát. A Koránt is emberek írták. Ez van, barátkozz meg vele.

"A Bibliát 3500 éven át írták, nem lehet tudni ki, és azt sem mikor."

Éppenséggel lehet tudni. Aki nem hiszi, járjon utána!

"Nincs az adott korból megmaradt írott változat, és még ma is vitatkoznak mi része és mi nem."

Tévedés.

"Jézus arámi nyelven beszélt, a tanitványai görög nyelven írták le, ezt fordították latinra, majd erről a többi nyelvre."

És?

"Ezek alapján pedig te úgy látod a Koránt hamisították meg?"

Ne kérdezz vissza, mi igazolja, hogy a Koránt nem hamisították meg?

2016. márc. 19. 13:48
 110/141 A kérdező kommentje:

"Te nem érted. Ez is a vizsga tárgya."

Szóval a vizsga tárgya az is, hogy megállapítsd, hogy van-e vizsga? Haha, ezt az abszurd hülyeséget te tényleg elhiszed? Te "gondolkozó"...

"Még arra sem vagy képes hogy elolvasd a Koránt de biztos igazad van :)"

Azért nem olvasom el, mert képes vagyok a gondolkodásra és már abból levontam, hogy nettó hazugság az egész, amit TE idéztél. Ha beleharapok egy almába és már az első falat rohadt, akkor nem fogom megenni az egészet.

"A legyorsabban terjedő vallás az iszlám."

Ha ez valóban így van, minden bizonnyal szükség is van rá, mert egy részetek buzgón feláldozza (öngyilkos merénylők) magát Allah nevében, kell az utánpótlás! Nem lehet köze ennek ahhoz, hogy a szegény országokban a szaporodási ráta nagyobb, és aki már ebbe a vallásba születik (és ez NEM választás kérdése), az lesz annyira tudatlan, korlátolt és fanatikus, hogy még sem próbálkozik más vallásokkal? Tudod, a szegénység szegénységet szül, minden értelemben (lelki értelemben is)...

"Úgy nyilatkozol hogy nem tudod mi szerepel a Koránban."

Te idéztél? Akkor hazudtál, vagy nem mondtad el a teljes igazságot?

"Nem azt mondtad hogy lucifer nem létezik? :)"

Bármikor teremthetsz magadnak, vagy másoknak is akár 10000 Lucifert is.

"Mire felnőt leszel megszerzed azt a tudást amivel el tudod dönteni melyik a helyes út."

Honnan, kitől? A többi tudatlantól? Mi van, ha nincs esélyed megszerezni a tudást? Mi van, ha nem is találkozol a helyes úttal? Ez nem csak rajtad múlik!!!

"Jó magyar szokás szerint hibáztass másokat :)"

Én nem hibáztattam másokat, pont ellenkezőleg, azt mondtam, hogy még csak az emberek sem felelősek érte, hogy így járnak.

"Neked komolyan nem megy a magyar nyelv értő olvasása."

Te beszélsz nekem a magyar nyelvről? Nyilván én is hibázok, de te??? A helyzet az, hogy nem vagy teljesen 100-as, ha nem érted ezt, nem lehet veled mit kezdeni, értelmesen, részletesen, példákkal leírtam mindent, hogy miért gondolom úgy, ahogy. Erre ez a válaszod. Haha.

"Ez akkor lenne igaz ha egy prófétát és egy szent kinyilatkoztatást sem kaptak volna az emberek."

Mindenki kap személyesen egy prófétát és kinyilatkoztatást? Itt van a farzsebben? Mert ha nem, akkor személyesen ő nem tehet róla, ha netán hozzá nem jut el az üzenet. És ilyenformán nem tehet róla, hogy hibásan cselekszik. Honnan tudhatnánk, hogy ki a próféta, mi a szent kinyilatkoztatás? Mert azt állítja magáról, ez elég? Ugyan már! Van még benned annyi értelem, hogy felfogd ezt? Már többször leírtam. Próbáld meg értelmezni! Allah azt várja tőled, hogy gondolkozz!!! Lehet, hogy nincs mivel?!

2016. márc. 19. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!