Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kedves menekült pártiak, nem...

Kedves menekült pártiak, nem gondoljátok, hogy ezek fényében be kellene végre látnotok, hogy tévedtetek a menekültek/menekülthelyzet megítélése kapcsán?

Figyelt kérdés

[link]

Mintha beigazolódnának a korábban "rettegőknek" és "xenofóbnak" titulált emberek állításai:

- a kulturális különbségek már most problémákat okoznak

- a nőket nyilvánvalóan semmibe veszik

- még Németországban is nehéz a menekültek elhelyezése (lehet, hogy mégsem orvosok és egyéb magasan képzett emberek érkeztek?), integrálása

- erőszakosak, követelőznek, fenyegetőznek (öngyilkosság - könnyen radikalizálhatók)

És ez a cikk az index-en jelent meg (nem is értem ezt a pálfordulást). Nálunk még rosszabb lenne a helyzet, ebben biztos vagyok (mivel kevesebb az ilyen célra felhasználható forrás). És a cikk kiemeli, hogy NEM egyedi esetekről van szó, hanem a menekültek nagyobb része viselkedik így.

Azt tudjátok, hogy most, hogy ott vannak, már sokkal nehezebb lesz kitoloncolni őket, és ha nem sikerül (nyitott menekültszállások, kitoloncolás elutasítása), még nagyobb veszélyt fognak jelenteni a társadalomra? Nem érzitek ilyenkor magatokat is felelősnek (hiszen néhányotok amellett kardoskodott, hogy limitációk nélkül mindegyiket azonnal be kell fogadni)? Felfogjátok, hogy mekkora problémával néznénk szemben itt Magyarországon, ha ész nélkül befogadnánk mindenkit?

Jelenleg még nyilván nem arról van szó, hogy itt nálunk szeretnének letelepedni, de ha elfogadjuk a kvótákat, akkor bizony ezrével kerülhetnek ide ilyen emberek (és később azok rokonai). Gondoljátok/tényleg elhiszitek, hogy az ideiglenes letelepedési engedély lejárta után, ha netán rendeződnek a dolgok a hazájukban, haza fognak menni? Ha mégis így lenne, gondoljátok, hogy az időre, amíg itt vannak, ők majd feladják a szokásaikat és alkalmazkodnak a társadalomhoz?

Egy olyan embernek, akinek tényleg segítségre van szüksége és menekült, tényleg így kellene viselkednie ez befogadó társadalommal szemben? Normális ez szerintetek?

Az 56-os magyarokhoz hasonlítottátok őket, még mindig úgy vélitek, hogy ugyanarról a dologról beszélünk, mint ami akkor lejátszódott?

2016. jan. 20. 08:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/141 anonim ***** válasza:
28%

Magyarországon évente 50-en halnak bele családon belüli erőszakba.

És te elvárod hogy az idemenekült milliós teljesen más kúltúrából származó, oktatásbanrészt nem vett emberekből mind hibátlan legyen? PErsze van közöttük bűnöző, erőszaktevő. De ha igaz amit hisztek, hogy több millió van már itt, akkor az a pár ezer mocsadék nem mutat rosszabb arányt mint a nálunk lévő bűnözők aránya. Sőt, jobb az arány.

Azoktól kell megszabadulni akik bűnöznek, akik erőszakolnak, viszont nem szabad általánosítani. Aki dolgozni akar, és normális életet élni, azt miért is dobnád ki? Ezt tanították a templomba vasárnap? Vagy a bibliába olvastad valahol?

2016. jan. 20. 09:05
 2/141 anonim ***** válasza:
8%
Az 56-os "magyarok" gyáva, sunyi emberek voltak ez kétségtelen. Egyébként meg az európaiak közt is rengeteg olyan van aki semmibe nézi a nőket. Elég néhány paraszt magyar hozzászólást elolvasni az oldalon.
2016. jan. 20. 09:21
 3/141 anonim ***** válasza:
52%

Egyáltalán végigolvastad a cikket? Azok a szavak hogy egyes, egy csoport meg hasonlók nem mondanak neked semmit?

Sehol nem irja hogy a legtöbb menekült igy viselkedne, ezt csak te képzeled oda. A bünozőket ki kell szürni, ennyi.

"Felfogjátok, hogy mekkora problémával néznénk szemben itt Magyarországon, ha ész nélkül befogadnánk mindenkit?"

Magyarország egyelőre senkit nem fogad be, kár emiatt hergelned magad. Keres mást ami miatt retteghetsz.

2016. jan. 20. 09:41
 4/141 Koplárovics Béci ***** válasza:
81%

"oktatásbanrészt nem vett emberek"

Eddig arról volt szó, hogy szinte mind orvos, vagy mérnök, vagy más jól képzett, motivált munkaerő. Most akkor melyik?

"Magyarországon évente 50-en halnak bele családon belüli erőszakba."

Tehát "refugees welcome", itt otthon érezhetik magukat, itt már úgyis van erőszaktevőből, úgyhogy elférnek még néhányan. Abban a kultúrában Ákos itthon megvetett szavait igencsak komolyan veszik, ezt nem árt ha tudod. Ha jól sejtem Ákost elítéled azért, amit mondott, de az, hogy a védenceid nemhogy beszélnek róla, de gyakorlatilag is tenyészállatnak tartják a nőket az már rendben van?

"PErsze van közöttük bűnöző, erőszaktevő."

Nem (csak) arról van szó, hogy bűnözők lennének. De egyrészt idejönnek és egyből követelőznek meg fenyegetőznek, hogy ha nem kapnak házat-autót-allahtudjamit akkor öngyilkosok lesznek? Még az ígéretüket sem tartják be.

"Ezt tanították a templomba vasárnap? Vagy a bibliába olvastad valahol?"

Számomra ez józan ész, nem vallási kérdés. Attól, hogy valakinek esetleg(!) van egy vallása, attól még nem mindent él aszerint. Vagy te arra vezeted vissza képzelt felsőbbrendőségedet?

"Azoktól kell megszabadulni akik bűnöznek, akik erőszakolnak, viszont nem szabad általánosítani."

Csak tőlük? Tehát aki nem akar vagy nem tud beilleszkedni, ezzel csak feszültséget okoz, az maradjon?

2016. jan. 20. 09:57
 5/141 A kérdező kommentje:

"Egyáltalán végigolvastad a cikket? Azok a szavak hogy egyes, egy csoport meg hasonlók nem mondanak neked semmit?

Sehol nem irja hogy a legtöbb menekült igy viselkedne, ezt csak te képzeled oda."

3-as, segítek:

"Ha azonban őszinte vagyok, a munka azoknak a 90 százalékával, akikkel én találkozom, inkább kellemetlen, és sajnos nem olyan, ahogy korábban elképzeltem"

"Kolléganői is hasonló kellemetlenségekről számoltak be, de azzal vigasztalták: ez hozzátartozik ehhez a munkához, nem nagyon lehet mit tenni ellene."

"Sok kollégám és kolléganőm szintén fel akar mondani, mert nem bírják tovább, mert nem tudják végignézni, milyen rosszul mennek a dolgok, és ők nem tudnak semmit tenni ez ellen. "És ha őszinte vagyok: már én sem bírom ezt tovább"

Úgy gondolom, hogy nem elszigetelt csoportokról van szó, hanem AZON a menekültszálláson, ahol az illető dolgozik, ez a helyzet.

Mivel ezt az infót is közvetlenül az alkalmazott szivárogtatta ki és nem a hivatalok, ahová a bejelentések beérkeznek, joggal feltételezhetem, hogy a többi menekültszállón is hasonló problémák vannak, csak a központi hivataloknál hírzárlat van.

Megjegyezném, hogy a cikk úgy fogalmaz, hogy "a menekültek", nem pedig úgy, hogy egyes csoportok vagy egyének.

"A menekültek közül nagyon sokan extrém módon követelőzőek..."

"A szociális munkás levele szerint a menekültek gyakran megbízhatatlan információkat adnak meg magukról."

"A szociális munkásnak elege lett abból is, hogy a menekültek nagy része nem tartja be azt, amiben megállapodnak."

"A szociális munkás számára a legkellemetlenebb az, ahogy a menekült férfiak egy része a nőkkel, így vele is viselkedik. Becslése szerint a menekültek 65-70 százaléka 20-25 év körüli, egyedülálló férfi. Egy részük semmibe veszi a nőket és egyáltalán nem veszi komolyan őket..."

"A menekültek a nők után fütyülnek, aztán saját nyelvükön különböző megjegyzéseket tesznek, amin a többiek hangosan röhögnek."

Én elolvastam, de úgy néz ki, hogy Nálad a rózsaszín képernyőszűrő be van kapcsolva.

2016. jan. 20. 10:01
 6/141 Koplárovics Béci ***** válasza:
78%

"Sehol nem irja hogy a legtöbb menekült igy viselkedne"

Azért ha egy önkéntes azt írja, hogy 90%-ukkal kellemetlen a munka, az valamit jelent. Ismétlem: önkéntesről van szó, aki önszántából segíteni akar, aki egyébként a menekültek mellett áll. És szerinte kellemetlen.

És mi innen Magyarországról csak ugatjuk a problémát jelenleg. A németek egyre kevésébé vannak oda értük, sőt már Merkel pártján-szövetségén belül is erősen ellenzik a feltétlen befogadást. Én továbbra is azt mondom, hogy bőven elég problémánk van menekültek nélkül is, nem szükséges mégegyet a nyakunka venni. Ha neked, nektek nincs problémátok, akkor tegyétek össze a két kezeteket.

2016. jan. 20. 10:03
 7/141 anonim ***** válasza:
81%

"nem mutat rosszabb arányt mint a nálunk lévő bűnözők aránya. Sőt, jobb az arány. "

Igen? Mutass már, kérlek erre vonatkozólag valami statisztikát!

2016. jan. 20. 10:42
 8/141 A kérdező kommentje:

"Aki dolgozni akar, és normális életet élni, azt miért is dobnád ki?"

Senki sem akarja kidobni ezeket az embereket, de ha dolgozni jön, akkor miért a zöldhatáron jött papírok nélkül? Nyilván nem a becsületes réteg fogja rendezni azt a balhét, amiről a cikk írt.

A beszámoló alapján AZON a menekültszálláson, ahol az önkéntes dolgozott, olyan 10% körül van a becsületes, beilleszkedni vágyó emberek aránya. Ez elég rossz arány.

"Ezt tanították a templomba vasárnap? Vagy a bibliába olvastad valahol?"

Tessék, Biblia:

"Mózes II. könyve 21. rész

23. De ha veszedelem történik: akkor életért életet adj.

24. Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért;

25. Égetést égetésért, sebet sebért, kéket kékért."

Sajnálom, de az ószövetség is a Biblia része :) Még jó, hogy nem vagyok keresztény.

2016. jan. 20. 10:45
 9/141 anonim ***** válasza:
31%

"Azért ha egy önkéntes azt írja, hogy 90%-ukkal kellemetlen a munka, az valamit jelent"

Ez egy önkéntes véleménye és hiba lenne általánositani. Továbbá a menekültekkel kapcsolatos hireket egyesek kiszinezik a problémákat felnagyitják. Kétlem hogy minden menekült saját házat meg kocsit követelne.

Magyarországon nincsenek menekültek de vannak olyan emberek akik azokból az országokból származnak és itt élnek. Volt velük valami probléma?

2016. jan. 20. 11:16
 10/141 anonim ***** válasza:
74%

"Ez egy önkéntes véleménye és hiba lenne általánositani. Továbbá a menekültekkel kapcsolatos hireket egyesek kiszinezik a problémákat felnagyitják."

Ja az index egészen biztosan szélsőséges, idegengyűlölő hírportál...

"Kétlem hogy minden menekült saját házat meg kocsit követelne."

Na akkor megnyugodtam.

"Magyarországon nincsenek menekültek de vannak olyan emberek akik azokból az országokból származnak és itt élnek. Volt velük valami probléma?"

Franciaországban elég sok. Nálunk nem, itt vannak jó arab orvosok, jó gyrososok (bár vannak elég rosszak is :D), nem velük van a probléma nyilvánvalóan.

2016. jan. 20. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!