Kedves menekült pártiak, nem gondoljátok, hogy ezek fényében be kellene végre látnotok, hogy tévedtetek a menekültek/menekülthelyzet megítélése kapcsán?
Mintha beigazolódnának a korábban "rettegőknek" és "xenofóbnak" titulált emberek állításai:
- a kulturális különbségek már most problémákat okoznak
- a nőket nyilvánvalóan semmibe veszik
- még Németországban is nehéz a menekültek elhelyezése (lehet, hogy mégsem orvosok és egyéb magasan képzett emberek érkeztek?), integrálása
- erőszakosak, követelőznek, fenyegetőznek (öngyilkosság - könnyen radikalizálhatók)
És ez a cikk az index-en jelent meg (nem is értem ezt a pálfordulást). Nálunk még rosszabb lenne a helyzet, ebben biztos vagyok (mivel kevesebb az ilyen célra felhasználható forrás). És a cikk kiemeli, hogy NEM egyedi esetekről van szó, hanem a menekültek nagyobb része viselkedik így.
Azt tudjátok, hogy most, hogy ott vannak, már sokkal nehezebb lesz kitoloncolni őket, és ha nem sikerül (nyitott menekültszállások, kitoloncolás elutasítása), még nagyobb veszélyt fognak jelenteni a társadalomra? Nem érzitek ilyenkor magatokat is felelősnek (hiszen néhányotok amellett kardoskodott, hogy limitációk nélkül mindegyiket azonnal be kell fogadni)? Felfogjátok, hogy mekkora problémával néznénk szemben itt Magyarországon, ha ész nélkül befogadnánk mindenkit?
Jelenleg még nyilván nem arról van szó, hogy itt nálunk szeretnének letelepedni, de ha elfogadjuk a kvótákat, akkor bizony ezrével kerülhetnek ide ilyen emberek (és később azok rokonai). Gondoljátok/tényleg elhiszitek, hogy az ideiglenes letelepedési engedély lejárta után, ha netán rendeződnek a dolgok a hazájukban, haza fognak menni? Ha mégis így lenne, gondoljátok, hogy az időre, amíg itt vannak, ők majd feladják a szokásaikat és alkalmazkodnak a társadalomhoz?
Egy olyan embernek, akinek tényleg segítségre van szüksége és menekült, tényleg így kellene viselkednie ez befogadó társadalommal szemben? Normális ez szerintetek?
Az 56-os magyarokhoz hasonlítottátok őket, még mindig úgy vélitek, hogy ugyanarról a dologról beszélünk, mint ami akkor lejátszódott?
"nem véleményem szerint" -> véleményem szerint. Hát igen, át kellett volna olvasni mielőtt elküldöm :)
Na de ha már újra írok, akkor feltennék még egy kérdést, egy szituációs gyakorlatot.
Adott egy európai városban egy 99%-ban muszlim bevándorlók által lakott negyed. Egy (nem muszlim) nő nem tudja, hogy milyen környék ez és ott vesz ki lakást, mert olcsóbb a lakás és erre van pénze.
Van félnivalója az adott környéken, ha nem a Korán előírásai szerint él, vagy nincs?
Provokáció az részéről, hogy a saját hazájában úgy viselkedik, ahogy korábban is viselkedett a nem muszlimok lakta környéken?
Ha netán megtámadják (mert éppen belefut egy fanatikus rétegbe), azért, mert nem tartja be a Koránt, az kinek a hibája lesz?
"Lehetséges, hogy nem voltak felkészülve a kialakult helyzetre, mivel semmi okuk nem volt feltételezni az előző évek alapján, hogy ilyesmi történhetne."
Ez gyenge magyarázat mikor Nyugat-Európában terrrorfenyegetetség van elvileg de egy olyan kiemelt eseményen mint a szilveszter sehol egy rendőr. A főtéren többszáz nőt molesztáltak, és hol voltak a rendőrök?
"Akkor most végül is kik mellett szeretnél kiállni, a muszlimok vagy a menekültek mellett, vagy csak a muszlim menekültek mellett? A nem muszlimok viselkedhetnek állat módjára? Mindenesetre nem tartom valószínűnek, hogy a tömeges zaklatók javarészt keresztény vallású menekültek lettek volna... "
Én pedig nem tartom valószinünek hogy a tömeges zaklatók muszlimok lettek volna. Az iszlámmal próbálod összemosni az erőszakosan viselkedő menekülteket, továbbá általánositasz. Minden menekültet erőszakosnak állitasz be. Mit szónál ha kitiltanák európábol az ott dolgozó összes magyart csak mert vannak közöttük bünözők vagy olyanok akik nem tudnak viselkedni?
"Szerinted. Szerintük is? Az összes muszlim szerint? BIZTOS vagy ebben? Vállalnád érte a felelősséget, ha neked kellene dönteni a beengedésükről ilyen körülmények között? "
Az iszlám szerint ez igy van. Az erőszakos viselkedés sehol sem elfogadott. Aki ilyet tesz azt meg kell büntetni és kiutasitani.
"Ha a muszlim emberek is szembesülnek ezekkel a hatásokkal, ami erre készteti az európai nőket, akkor szerinted mit fognak tenni? "
Mondja. Gondolod, hogy csak mondani fogja? Itt Európában sokkal nagyobb a szabadság, mint amit ők megszoktak. Szerinted tudnak majd élni vele, képesek lesznek a változásra, vagy minket szeretnének majd megváltoztatni, netán erővel...? Lehet, hogy az a radikális réteg, ami MINKET akar megváltoztatni, már jelen is van? "
Ki akar megváltoztatni? :) Amit irtam muszlim családokra vonatkozik. Ha egy muszlim és egy kersztény összeházosidik tisztában kell hogy legyen hogy egyes dolgok másképp vannak. Ezen kivül mindenki úgy él ahogy eddig. Ha egy itteni nőnek fontosabb a munkáját mint a családját ő dolga. Egy muszlim sem fogja erőszakkal kényszeriteni hogy változtasson ezen.
"Szerinted és szerintem is, DE garantálod, hogy az összes muszlim így gondolja? Lásd a fenti videót.. "
"És mégis mit üzen, kedves válaszoló? Azt, hogy "szabad préda vagyok, erőszakoljanak meg" ??? Látod, ez a baj!!! Hogy még te is azt mondod, hogy ezek a "titkos" üzenetek léteznek és bármire is feljogosítanak.."
Az ilyen videókat a média szereti kiforgatni, de még ebben sem azt mondja hogy a nők tehetnek róla vagy megérdemlik ami történt hanem hogy hanem hogy ők is felelősek az öltözködősükkel és viselkedésükkel. Tetszik vagynem ebben van igazság. Néhány éve a magyar rendőrség közzétett egy kisfilmet amiben a nemi erőszak veszélyére hívják fel a figyelmet. A lényege az hogy az öltözködéseddel és viselkedéseddel üzensz a külvilágnak. A prostituáltak is okkal öltözködnek úgy ahogy. Egyes emberek ez alapján itélnek meg.
Itt elolvashatod:
Persze ez nem azt jelenti hogy aki hivoan öltözködik azt meglehet erőszakolni vagy megérdemli, de sokmindent tehet hogyezt megelőzze. Tudom most azt fogod mondani hogy az áldozatokat hibáztatom :) de nem igyvan. A magyar rendőrség is ugyanezt mondja mint látod. Akkor ők is muszlimok? :) Szerintem a rendőrségnek van a legnagyobb rálátása arra hogy milyen körülmények között történnek az ilyen erőszakolások. Persze a sok értelmi fogyatékos egyből nekiesett a rendőrségnek mert még csak fel sem fogták mit mondanak.
"Velük szemben, vagy ellenük? Hol van ez a Koránban, hogy hogyan kell bánniuk a nőkkel, HA NEM VALLÁSOSAK és NEM A FELESÉGÜK? "
A tiltások mindekire vonatkoznak és mindenkivel szemben. Általánosságban nőkre és férfiakra és mindegy hogy muszlim vagy sem. Ha valaki nem muszlim arra is ugyanugy vonatkozik a védelem:
Allah bizony az igazságra, a jóságra és a rokonnak való adakozásra szólít fel, és megtiltja a bűnt, az erkölcstelenséget és a jogtalan erőszakot. Óva int benneteket, hogy emlékezzetek! (16:90)
Tehát Isten itt felszólit mindenkit az igazságra és jóságra, megtiltja a bűnt és a jogtalan erőszakot.
Mégegy vers ami ezt megerősiti:
Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat. (60:8)
Mi van a nem hívőkkel? A muszlimok tudják tolerálni azt, hogy egyes nők nem úgy élnek, ahogy a Korán tanítja? Biztos vagy benne? Vállalnád érte a felelősséget, ha nem?
Erre nem válaszoltál konkrét példával, pedig nagyon fontos lenne, hogy hihető legyen a történeted."
Pont erre válaszoltam.A fenti két vers rájuk is vonatkozik. Nem tudom miért nem akarod elhinni. Vagy akkor mutass egy olyan verset a Koránban ami engedi nem muszlim nők bántalmazását gyilkolását stb. Ha nem tudsz ilyet miből gondolod hogy igy van mikor leirtam hogy ez egyértelmüen tilos.
"Nem kell hozzá rakétatudomány, hogy ezt valaki kiforgassa úgy, hogy ha valaki nem tartja be a Korán előírásait, azt zaklathatják, mert önmagának kereste a bajt!"
Ebből sehogy sem következik ez az állitásod. Semmi összefüggés nincs a két dolog között.
"Azért erről keringenek másféle történetek is. Olyan mintha egy álomvilágban élnél.."
Iszlámellenes oldalakon lehet. Egyikünk álomvilágban él az biztos.
"Valljuk be, a fenti videó hallatán azért joggal elgondolkozhatunk, hogy ezek mégis mi a fenét keresnek itt köztünk Európában?"
Csakhogy eddig is éltek nagyszámban muszlimok Európában és itt Magyarországon is, úgy hogy semmi gond nem volt. Az ISIS és az európai követőiknek pedig semmi közük az iszlámhoz.
"hol voltak a rendőrök?"
Még mindig nem értem, hogy mit gondolsz, mi állhat a dolog hátterében. Kifejtenéd? Netán a rendőri erők hanyagsága okozta az eseményt? Nem voltak eléggé jelen? Ezen túl csak úgy érezheti majd biztonságban az ember az utcán, hogy ott figyel minden bokorban egy rendőr? Ennek ezen túl így kell lennie? Mi is változott, hogy erre szükség van?
"mikor Nyugat-Európában terrrorfenyegetetség van"
Kik miatt is volt terror fenyegetettség? Csak nem azt kiabálták mind egytől egyig, hogy "Allahu Akbar"? Ez nem véletlenül a iszlámhoz köthető? Nem tudom, Te vagy a szakértő? Tán nem tetszik a terror fenyegetettség neked sem, ahogy senki más józan érzésű embernek sem a világon? Akkor lehet, hogy nem kellene még segíteni is, hogy a fanatikusok akadály nélkül beszivároghassanak Európába a "békés" tömeggel együtt?
https://www.youtube.com/watch?v=OO7mAEeNRoo
"Mit szónál ha kitiltanák európábol az ott dolgozó összes magyart csak mert vannak közöttük bünözők vagy olyanok akik nem tudnak viselkedni?"
Azért nem ugyanaz a kategória. Még SOHA de SOHA nem fordult elő, hogy 1000 magyar összefogott volna, hogy egy rendezvény tagjait szexuálisan zaklassák. A többség DOLGOZNI megy ki és nem a SEGÉLYEKÉRT. Ellenben a védenceid (akik muszlimok lakta területről érkeztek, tehát valószínűleg muszlimok voltak) már bizonyítottak. Szerinted miért tartotta fontosnak, hogy megszólaljon a témában a kölni mecset imámja? PONT ott és PONT egy imám? Szerinted ez véletlen ? :) Maszat maszat.
"Az iszlám szerint ez igy van. Az erőszakos viselkedés sehol sem elfogadott. Aki ilyet tesz azt meg kell büntetni és kiutasitani."
Ok, az iszlám szerint nem így van. Ezt elfogadom. De ha ez igaz, akkor az iszlám még a saját hazájában/területein is ELNYOMOTT vallás, hiszen azok vannak erőfölényben, akik az iszlámot nem így értelmezik és ők bizony elég erőszakosak.
"Ha egy muszlim és egy kersztény összeházosidik tisztában kell hogy legyen hogy egyes dolgok másképp vannak."
Tehát szerinted is a keresztény szemlélet fogja a rövidebbet húzni, mert a kettő nem kompatibilis egymással... Akkor ezt játsszuk le nagyban, netán több millió muszlim menekült hozzáadásával a többnyire keresztény Európa lakosságához. Lehet, hogy feszültséget fog okozni?
"Egy muszlim sem fogja erőszakkal kényszeriteni hogy változtasson ezen."
Hát, hallani másféle történeteket is, amik persze nyilvánvalóan félreértéseken alapulnak és aljas rágalmak, szerinted.
"de még ebben sem azt mondja hogy a nők tehetnek róla vagy megérdemlik ami történt hanem hogy hanem hogy ők is felelősek az öltözködősükkel és viselkedésükkel"
Ha felelősek érte, akkor ők tehetnek róla! Ez ilyen egyszerű. Például ha te vagy egy baleset felelőse, akkor te tehetsz róla. Maszat maszat!!!
"Tetszik vagynem ebben van igazság. Néhány éve a magyar rendőrség közzétett egy kisfilmet amiben a nemi erőszak veszélyére hívják fel a figyelmet."
És a rendőrség is el lett küldve annó a jó büdös 3,14-csába! Talán nem kellene hagyni a vadakat/állatokat szabadon kóricálni az utcákon és akkor nem lehetne baj...
"Egyes emberek ez alapján itélnek meg."
Akkor az imám is az öltözködés alapján ítél? Hiszen ő egy muszlim vallási vezető...
"de sokmindent tehet hogyezt megelőzze"
Pl alkalmazkodjon a jövevények vallási szokásaihoz és kultúrájához, nehogy felizgassa szegényeket. Az uszodában a nők csak csadorban úszhatnak? Akkor most kinek kell alkalmazkodnia kihez? Ha egy országot elözönlenek idegenek és az ország lakóinak kell alkalmazkodnia az idegenek szokásaihoz, akkor az nem egyenlő a MEGSZÁLLÁSSAL?!
"A tiltások mindekire vonatkoznak és mindenkivel szemben. Általánosságban nőkre és férfiakra és mindegy hogy muszlim vagy sem."
"Allah bizony az igazságra, a jóságra és a ROKONNAK való adakozásra szólít fel, és megtiltja a bűnt, az erkölcstelenséget és a jogtalan erőszakot."
Rokonnak... Mindenhol ott van a dudva, a kibúvó, nem is kell nagyon keresni.
"Allah nem tilt el benneteket azoktól, AKIK NEM HARCOLNAK ELLENETEK A VALLÁS MIATT, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük"
Kiemelve, ezt úgy is lehet értelmezni, hogy akik elfogadják a vallásodat és a te szabályaidat, más vallások tagjaira, akik nem hajlandók felhagyni a szokásaikkal, tehát NEM vonatkozik.
Vagy hogyan máshogy értelmeznéd a "nem harcolnak ellenetek"-et? Ha egy nő nem az iszlám szerint öltözködik és viselkedik az utcán, muszlimok környezetében, azt simán értelmezhetik egyfajta dacosságnak/harcnak!
"Pont erre válaszoltam.A fenti két vers rájuk is vonatkozik."
Szerinted. Szerintem meg úgy forgatom ki, ahogy akarom. Pedig te magad hoztad a szerinted leginkább bizonyító erejű példákat a Koránból...
"Vagy akkor mutass egy olyan verset a Koránban ami engedi nem muszlim nők bántalmazását gyilkolását stb."
Amit nem tilt a törvény, azt szabad. Azért van a törvény, hogy korlátozzon. Például arra sincs törvény, hogy minden nap használhatod a wc-det a lakásodban. Egyszerűen nem tiltja, akkor lehet.
És a fenti versszakok feltételeit is könnyen félre lehet értelmezni. Te hozz olyan példát (Te vagy a válaszoló - a tudás birtokosa, én csak egy kérdező vagyok), ahol konkrétan le van írva, hogy IDEGENNEK sem árthatnak, függetlenül a vallásától, viselkedésétől, stb. Az eddigi példák nem támasztják ezt alá, sajnálom. Kifejtettem miért.
"Iszlámellenes oldalakon lehet. Egyikünk álomvilágban él az biztos."
Iszlámbarát oldalakon meg csak arról van szó, hogy az iszlám a szeretet vallása. Aztán jön az "Allahu Akbar" és kiderül, hogy mégsem. Nem nekem kell bizonyítanom, mert az iszlám vallás egyes képviselői már bizonyítottak. Ha a domináns többség erőszakos, akkor ez egy erőszakos vallás. Ez van. Sohasem hallottam olyant, hogy a gépfegyverrel hadonászó véglényekhez odament volna egy hithű muszlim koránnal a kezében, és elmagyarázta volna neki, hogy amit csinál az helytelen.
Csak hallgatást meg felháborító dolgokat lehet hallani a muszlim vallási vezetők részéről. Persze, ők elítélik az ilyen erőszakos cselekedeteket, de azért megjegyzi, hogy a nőknek sem kellene úgy öltözködnie... Ugyan már, kit néztek ti hülyének?
"Csakhogy eddig is éltek nagyszámban muszlimok Európában és itt Magyarországon is, úgy hogy semmi gond nem volt."
Sajnálom, amikor ilyeneket írsz, mert elrontod a vita örömét. Ugyanis olyanok ellen nem izgalmas érvelni, akik a saját maguk igazát cáfolják meg.
1. Magyarországon azért még nincsenek olyan nagy számban. Nem hallom, hogy Budapesten meg a vidéki nagyvárosokban muszlim negyedek lennének. Kis csoportok vannak, akik nem dominálnak, emiatt alkalmazkodniuk kell a társadalomhoz, nem alakíthatják ki a saját kis környezetüket, ahol ők diktálhatnának. Ha ez így marad, akkor nincs is semmi gond.
2. Európa már más tészta: hallottál már a muszlimok lakta no-go zónákról? És a Sária járőrökről?
Talán nem az történik ezeken a helyeken, hogy a bevándorlók az őshonos többségre próbálják erőszakolni a nézeteiket? Aki meg nem hajlandó HOZZÁJUK alkalmazkodni, az veszélyben érezheti magát az utcán, hiába az ő hazája?
Szóval ez IGENIS GOND. És ennek a szintnek az elérését nem kellene engedni itt Magyarországon. Nem kívánok semmilyen szinten sem vallási fanatikusok értékrendszeréhez alkalmazkodni!
És bizony talán ez is az oka annak, hogy a magyarok idegenkednek a többségében muszlim vallású bevándorlóktól, mert külföldön, ahogy évek óta nagyobb tömegben felhalmozódtak, már elkezdtek problémát okozni!!! Ez kérem szépen TÉNY. Sajnos.
"többségében muszlim vallású" természetesen azt akartam írni, hogy iszlám vallású, még mielőtt belekötne bárki is :)
Ez a baj a nagy kommentekkel, sok bennük a hiba...
"Ezen túl csak úgy érezheti majd biztonságban az ember az utcán, hogy ott figyel minden bokorban egy rendőr?"
Akkor csak nekem furcsa hogy a rendőrség nem intézkedett és egy letartóztatás sem volt?
"Kik miatt is volt terror fenyegetettség? Csak nem azt kiabálták mind egytől egyig, hogy "Allahu Akbar"? Ez nem véletlenül a iszlámhoz köthető?"
Ettől máris muszlim lesz az illető szerinted? Ha te is elkiáltod magad akkor te is muszlim leszel? :) Ha valaki ki megy az utcára, legyilkol 100 embert és azt kiáltja Jézus nevében tette akkor ezért a kereszténység felelős?
Kik miatt van terror fenyegetettség? Azok miatt akik létrehozták a tálibokat, az Alkaidát az ISIS-t és a hasonló terrorszervezeteket. Remélem nem kell részleteznem melyik nagyhatalomhoz köthetőek.
"Azért nem ugyanaz a kategória. Még SOHA de SOHA nem fordult elő, hogy 1000 magyar összefogott volna, hogy egy rendezvény tagjait szexuálisan zaklassák. A többség DOLGOZNI megy ki és nem a SEGÉLYEKÉRT. Ellenben a védenceid (akik muszlimok lakta területről érkeztek, tehát valószínűleg muszlimok voltak) már bizonyítottak. Szerinted miért tartotta fontosnak, hogy megszólaljon a témában a kölni mecset imámja? PONT ott és PONT egy imám? Szerinted ez véletlen ? :) Maszat maszat. "
Ha akarja a média be tudja állitani akárkiről hogy mind bűnöző, terrorista és csak a segély kell nekik. Muszlimok már a második világháború óta élnek Európában nagy számban. Akkor miért csak mostanában van tele ezekkel a média? Úgyanezt meg tudják csinálni a magyarokkal. Csak muszlim helyet magyart mondanak :) Ennyi, a sok birka meg gondolkodás nélkül elhiszi. A világon sokfelé történnek erőszakos támadások, de csak akkor nevezik terrortámadásnak ha az illető állítólag muszlim. Más esetben soha pedig az USA-ban minden hétre esik egy ilyen támadás. Hallotál már olyanról hogy keresztény terrorista vagy keresztény terrorszervezet, vagy zsidó vagy bármilyen más vallású?
"De ha ez igaz, akkor az iszlám még a saját hazájában/területein is ELNYOMOTT vallás, hiszen azok vannak erőfölényben, akik az iszlámot nem így értelmezik és ők bizony elég erőszakosak."
A legtöbb muszlim országban olyanok vannak hatalmon akiket az USA ültetett oda.
"Tehát szerinted is a keresztény szemlélet fogja a rövidebbet húzni, mert a kettő nem kompatibilis egymással..."
Nem mondtam ilyet, te folyamatosan olyasmit állítasz amit én nem mondtam vagy nem következik ebből :)
Az iszlám szerint muszlim férfi feleségül vehet keresztény nőt. Ennek a menete ugyanaz mintha a nő muszlim lenne és nem kényszerítheti rá erőszakkal az iszlámot. Nyilván akik igy házasodnak, meg kell hogy ismerjék a másik vallását.
"Ha felelősek érte, akkor ők tehetnek róla! Ez ilyen egyszerű. Például ha te vagy egy baleset felelőse, akkor te tehetsz róla. Maszat maszat!!!És a rendőrség is el lett küldve annó a jó büdös 3,14-csába! Talán nem kellene hagyni a vadakat/állatokat szabadon kóricálni az utcákon és akkor nem lehetne baj... "
Akkor lehet hogy közben a magyar rendőrség is muszlim lett, nem igaz? :) Szerintem a rendőrségnek nagyobb rálátása és szakértelme van mint neked. Ők találkoznak ilyen esetekkel nap mint nap. Tudják hogy milyen körülmények között történtek az ilyen esetek. Egyébként az az imám és a rendőrség sem azt mondja hogy az áldozat a felelős hanem hogy tehet azért hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe. Mondhatjuk úgy is hogy a magyar rendőrség ugyanazt mondja itt mint az iszlám, mivel ezt diktálja a józan ész. Az öltözködésed és viselkedésed üzenet kifelé. Persze ez nem azt jelenti hogy az áldozat ezt megérdemli vagy ezt kell vele tenni.
"Pl alkalmazkodjon a jövevények vallási szokásaihoz és kultúrájához, nehogy felizgassa szegényeket."
Magyarországon szerinted kik követnek el nemi erőszakot, muszlimok? :)
"Rokonnak... Mindenhol ott van a dudva, a kibúvó, nem is kell nagyon keresni. "
Elbeszélgetünk egymás mellett. Én mondok valamit erre belektötsz valami másba ami egyébként teljesen másról szól. Egyébként nem csak a rokonokra vonatkozik, de ebben a versben ezt emeli ki. Az iszlám egyik alappillére a szegények támogatása, nem csak a rokonoké. És ez nem ajánlott hanem kötelező.
"Kiemelve, ezt úgy is lehet értelmezni, hogy akik elfogadják a vallásodat és a te szabályaidat, más vallások tagjaira, akik nem hajlandók felhagyni a szokásaikkal, tehát NEM vonatkozik."
Nekem meg úgy tűnik szövegértelmezési problémáid vannak. Akik elfogadják az iszlám vallást és szabályait azok a muszlimok :) HARCOLNAK ELLENETEK A VALLÁS MIATT azt jelenti hogy meg akarják ölni a muszlimokat a vallásuk miatt vagy elüldözni a hazájukból. Ha egy nő nem az iszlám szerint öltözködik és viselkedik azzal nem öli meg a muszlimokat vagy üldözi el őket hazájukból :)
"Szerinted. Szerintem meg úgy forgatom ki, ahogy akarom. Pedig te magad hoztad a szerinted leginkább bizonyító erejű példákat a Koránból... "
Ügyes vagy, kiforgattad, ha nálad öltözködéssel meg lehet valakit ölni akkor igazad van :) Szerintem hiába beszélek neked. Az ide vonatkozó versek egyértelműek, te azért nem hiszed mert nem akarod.
"Amit nem tilt a törvény, azt szabad. Azért van a törvény, hogy korlátozzon. Például arra sincs törvény, hogy minden nap használhatod a wc-det a lakásodban. Egyszerűen nem tiltja, akkor lehet."
Mondtam hogy tiltja és általánosságban érvényes nőkre férfiakra gyerekekre vallástól függetlenül. Teljesen egyértelmű. A magyar törvény is tiltja és bünteti az emberölést de nem sorolja fel hogy nő, férfi, gyerek, idős, fiatal, szőke barna stb re vonatkozik. Gondolom te sem fogsz nekiállni vörös hajú törpe norvégokat gyilkolni csak mert a törvény nem említi konkrétan így :)
"Te hozz olyan példát (Te vagy a válaszoló - a tudás birtokosa, én csak egy kérdező vagyok), ahol konkrétan le van írva, hogy IDEGENNEK sem árthatnak, függetlenül a vallásától, viselkedésétől, stb. Az eddigi példák nem támasztják ezt alá, sajnálom. Kifejtettem miért. "
Én pedig kifejtettem hogy miért tévedsz. Le van írva hogy senkire nem kényszerithető rá az iszlám erőszakkal, le van írva hogy ártatlanok legyilkolása nagyon nagy bűn és a jogtalan erőszak is, és hogy más vallásuakkal is kedvesen és igazságosan kell bánni. Ezt még a legbutább ember is megértheti csak az nem aki nem akarja. A történelem is igazolja ezt.
"Sohasem hallottam olyant, hogy a gépfegyverrel hadonászó véglényekhez odament volna egy hithű muszlim koránnal a kezében, és elmagyarázta volna neki, hogy amit csinál az helytelen."
Mert a média neked nem ezt mutatja. Minden muszlim ország elítéli az ilyeneket de erről nem számol be, te pedig gondolkodás nélkül elhiszed. Gondolom erről sem hallottál:
Az ISIS tettei "csak" 24 főbb pontban ellentétesek az iszlámmal, de szerinted az ISIS az iszlámot képviseli :)
"Ugyan már, kit néztek ti hülyének?"
Én azokat az embereket nézem hülyének akik minden elhisznek amit a médiában hallanak gondolkodás nélkül, és úgy ítélnek meg egy vallást hogy közben semmit nem tudnak róla, azokat meg hazugnak nevezik akik elmondják az igazságot.
"Sajnálom, amikor ilyeneket írsz, mert elrontod a vita örömét. Ugyanis olyanok ellen nem izgalmas érvelni, akik a saját maguk igazát cáfolják meg."
Nem igaz hogy eddig is nagy számban éltek muszlimok Európában? Nézz utána :)
"1. Magyarországon azért még nincsenek olyan nagy számban. Nem hallom, hogy Budapesten meg a vidéki nagyvárosokban muszlim negyedek lennének."
De ha uggy van ahogy te állítod és az iszlám vallás előirná más vallásuak szabadon gyilkolását akkor mindenhol ez menne a világon függetlenül hogy hány muszlim él abban a városban.
"Talán nem az történik ezeken a helyeken, hogy a bevándorlók az őshonos többségre próbálják erőszakolni a nézeteiket? "
Nem ez történik. Ha van is ilyen valószninű az ISIS-hez köthető.
" Nem kívánok semmilyen szinten sem vallási fanatikusok értékrendszeréhez alkalmazkodni!"
Senki nem kérte ezt tőled.
"És bizony talán ez is az oka annak, hogy a magyarok idegenkednek a többségében muszlim vallású bevándorlóktól, mert külföldön, ahogy évek óta nagyobb tömegben felhalmozódtak, már elkezdtek problémát okozni!!! Ez kérem szépen TÉNY. "
A magyarok 99 %-ának fogalma sincs az iszlámról. Csak azt a sok hazugságot hallja amit a média akar elhitetni. A másik pedig hogy általában nem igazán nagy a vendégszeretet errefelé. Mint tudjuk a pirézeket sem akartuk befogadni :)
Kedves 40%-os Miss Dzsihád!
"Az iszlám szerint muszlim férfi feleségül vehet keresztény nőt. Ennek a menete ugyanaz mintha a nő muszlim lenne és nem kényszerítheti rá erőszakkal az iszlámot."
A gyerekek pedig muszlimok lesznek ugyebár... Ami fontosabb hogy MUSZLIM NŐ CSAK ÉS KIZÁRÓLAG MUSZLIM FÉRFIVAL HÁZASODHAT különben a család kitagadja (vagy megöli lásd becsületgyilkosságok). Szóval az iszlám egy hódításra/terjeszkedésre írt vallás (pontosabban (politikai ideológia).
"A másik pedig hogy általában nem igazán nagy a vendégszeretet errefelé."
Megint kevered a dolgokat. A vendég az aki idejön aztán hazamegy. A muszlim csürhe úgy dobálta ezrével a csomagolt ételt a földre mintha szemét lenne. Sok magyar szívesen megette volna.
Egyéb definíciók:
A menekült: türelmes, elfogadó, hálás, beilleszkedő, alkalmazkodó, tisztelettudó, kér, megköszön, alázatos, törvénytisztelő, szelíd
A megszálló: türelmetlen, elutasító, hálátlan, befogadó kultúrával szembehelyezkedő, zavaró, tiszteletlen, követel, kritizál, domináns, öntörvényű, agresszív
65%-os válaszoló. Minden egyes hozászólásoddal csak azt bizonyitod mekkor sötétség van a fejedben.
"A gyerekek pedig muszlimok lesznek ugyebár... Ami fontosabb hogy MUSZLIM NŐ CSAK ÉS KIZÁRÓLAG MUSZLIM FÉRFIVAL HÁZASODHAT különben a család kitagadja (vagy megöli lásd becsületgyilkosságok)."
A gyerekek maguk döntik el hogy muszlimok vagy kersztények lesznek. Aki egy ilyen családban nő fel az nyilván ismeri midkét vallást. Muszlim nő csak muszlim férfivel házasodhat, ez igy van. Az iszlám szerint a férfi kötelessége hogy eltartsa a feleségét és a családját, keresztényeknél viszont nincs ilyen. Láthatjuk hogy Európában milyen nagy probléma a családon belüli erőszak és nagyon sok a válás. Továbbá muszlim nő, ha hivő soha nem akarna hozzámenni nem muszlim férfihoz. Ha nagyon szereti a férfit akkor megkéri hogy legyen muszlim. De ha mégis hozzámegy akkor sem lehetne ezért megölni, ez kizárt. A becsületgyilkosság megint más dolog, de az sem helyes és ellentétes az iszlámmal.
"Megint kevered a dolgokat. A vendég az aki idejön aztán hazamegy. A muszlim csürhe úgy dobálta ezrével a csomagolt ételt a földre mintha szemét lenne. Sok magyar szívesen megette volna."
Nem tudom miért izgatod fel magad. Egy menekült sem akar idejönni, amit én meg is értek. A magyar kormány szinte semmit nem tett, csak civilek segitetek. A menekület szemeteltek? Talán azért mert az illetékesek még arra sem voltak képesek hogy kitegyenek néhány szemetest. Ez sem véletlen. Ez a kormány szándékos úszitó politikájának része. A menekültek ellen úszitják a népet, hogy eltereljék a figyelmet másrol és amig sok az ilyen agyhalott ember mint a 65%-os ez sikerül is nekik. Láttunk már menekült gyerekeket rugdosó riporternőt, menekeülteket támadó foci huligánokat csak hogy néhányar emlitsek. Gondolom te ezekre még büszke is vagy. Az egész világ látta hogy Magyaországon milyen a vendégszeretet hála az ilyen buta embereknek.
#47-nek
Soraidat olvasva kiderül hogy szerinted az itteni világ rossz (családon belüli erőszak, vendégszeretet hiánya, idegengyűlölet, agymosott európai népség, csúnya szabadosság) az iszlám pedig jó.
EZEK UTÁN FELVETŐDIK A KÉRDÉS HOGY MIÉRT VAGY ITT??????????????
Mielőtt az usával és háborúval maszatolnál jelzem hogy nincs háború ezekben se Irán, Egyiptom, Szaúd-Arábia, Pakisztán, Algéria, Marokkó és van még van 10 további szóval a választék nagy.
MIRE VÁRSZ? MIÉRT KÍNZOD MAGAD EURÓPÁVAL? INDULJ HÁT! GYERÜNK!
Már mindenki unja a hülyeségeidet 40-es hittérítő.
Javaslom, hogy fogadd meg bölcs vezetőd tanácsát (tudod, "el lehet menni"), aztán húzz innét a migrijeidhez a 3,14csába a fröcsögés helyett! :D
Azt meg sem kérdezem hányat fogadtál be, mert gondolom egyet sem.
"A menekület szemeteltek? Talán azért mert az illetékesek még arra sem voltak képesek hogy kitegyenek néhány szemetest. Ez sem véletlen. Ez a kormány szándékos úszitó politikájának része."
Talán az lett volna a magyar kormány kötelessége, hogy a hívatlanul, a zöld határon, illegálisan érkező csürhének lépten-nyomon kitegyen egy egy szemetest végig az országon keresztül? Az tudod, hogy nem nagyon kell megerőltetnem magam ahhoz, hogy példát találjak arra, hogy vidéken az ott tanyázgató menekültek ANNAK ELLENÉRE nem használták a szemetest, hogy közterületen nem is egy megtalálható volt. Amikor ezt felrótták nekik és adtak szemetes zsákokat és kesztyűt, hogy szedjék fel, akkor is inkább odanyomták az asszony meg a gyerekek kezébe, hogy takarítsanak ők. Erről ennyit.
"Akkor csak nekem furcsa hogy a rendőrség nem intézkedett és egy letartóztatás sem volt?"
Szerinted a német rendőrség a csőcselék tombolásának megtűrésével akar uszítani a muszlimok ellen? Fejtsd már ki ezt légy szíves...
"Ettől máris muszlim lesz az illető szerinted? Ha te is elkiáltod magad akkor te is muszlim leszel? :)"
Értem, akkor aki békés és integrálódásra hajlandó, az a muszlim, aki pedig ugyanúgy a muszlim szokásokat követi, de agresszív (bár ugyanabból a vallásból származtatja ezt a viselkedési mintát), az nem muszlim. A muszlim csak ártatlan lehet. Aki azt kiabálja hogy "Allahu Akbar", az csak a muszlimokra akarja kenni a balhét. Logikusan hangzik... Ez olyan, mint amikor a kisebbségi lop, akkor ő szegény elnyomott mély szegény, akit sajnálni kell, de ha idősöket öl, akkor ő magyar fiatal. Tipikus liberális kettős mérce. Ezzel tele a padlás, senki sem vevő rá.
"Kik miatt van terror fenyegetettség? Azok miatt akik létrehozták a tálibokat, az Alkaidát az ISIS-t és a hasonló terrorszervezeteket. Remélem nem kell részleteznem melyik nagyhatalomhoz köthetőek."
Rendben, akkor emiatt vállalja a felelősséget az európai lakosság! Szuper!
"Ha akarja a média be tudja állitani akárkiről hogy mind bűnöző, terrorista és csak a segély kell nekik..."
ÁCSI, nyugaton a média inkább szélsőségesen liberális, és mint ilyen, a multikulturalizmus támogatója. A legutóbbi eseményeket mégis a nyugati média hozta le első sorban. A magyar média megosztott, az állami kötöttségű része inkább jobb oldali, a kereskedelmi csatornák baloldaliak. Nem kötelező a média által hozott logikai következtetéseket átvenni, viszont bizonyos tényszerűségek alapján le lehet vonni a saját következtetéseket. Tény:
- hogy a kölni eset megtörtént
- az imám reagált rá (pedig szerinted ő hithű muszlim) - emiatt nyilvánvaló a vallás és az esemény közötti kapcsolat
- hogy problémák vannak a muszlimokkal azokkal az országokban, ahol már régebben nagy számban jelen vannak (Franciaország, Svédország, Dánia és még sorolhatnám)
- tény, hogy kézzelfogható törekvéseket táplálnak a befogadó társadalom átformálására (Sária rendőrség, NO-GO zónák).
Ezek NEM a média kitalációi, ezek puszta tények. És ez mind szoros kapcsolatban áll a muszlimokkal. A média összeesküvésről alkotott elképzelésed pedig egyenesen nevetséges (legalábbis a nyugati média tekintetében, a magyar média, mint mondtam, igencsak megosztott!).
"A legtöbb muszlim országban olyanok vannak hatalmon akiket az USA ültetett oda."
És erről Európa tehet? Legyünk szolidárisak?
"Akkor lehet hogy közben a magyar rendőrség is muszlim lett, nem igaz? :) Szerintem a rendőrségnek nagyobb rálátása és szakértelme van mint neked. Ők találkoznak ilyen esetekkel nap mint nap."
Az összes olyan "tanács" abszolút cinizmus véleményem szerint a rendfenntartó erők részéről, ami azt sugallja, hogy inkább a saját szabadságodat korlátozd, mert a terep a bűnözőké. Mintha azt mondanák a nőknek, hogy ha megerőszakolják őket akkor inkább ne küzdjenek, hagyják magukat, mert akkor könnyebben szabadulnak! ABSZURD!!! Ha egyetértesz ezzel, sajnállak! A rendfenntartó erők azért kapják a fizetésüket a közemberek adójából, hogy ezeket a férgeket ELTAKARÍTSÁK AZ UTCÁRÓL! Ez a dolguk!!!
"Magyarországon szerinted kik követnek el nemi erőszakot, muszlimok? :)"
Már megint a kavarás. Megállapodtunk abban, hogy a muszlimok nincsenek olyan nagy számban Magyarországon, hogy saját kis világot alakítsanak ki maguknak. Megint a magyarokra akarsz általánosítani, mintha mi olyan erőszakoló népek lennénk. Te is nagyon jól sejted, hogy nagy általánosságban kik(melyik réteg) követnek el erőszakot Magyarországon (persze nyilvános statisztika nincs erről). Ez a maszatolás, amit csinálsz szánalmas. Azt hiszed, hogy ezt rajtad kívül bárki más is beveszi?
"Elbeszélgetünk egymás mellett. Én mondok valamit erre belektötsz valami másba ami egyébként teljesen másról szól. Egyébként nem csak a rokonokra vonatkozik, de ebben a versben ezt emeli ki."
Én kifejezetten azt kértem, hogy konkrét példákat hozz. Te a korábbi verseket hoztad, amik tele vannak kiskapuval. Én csak rávilágítottam, hogy mi a probléma az idézeteiddel. Hozz konkrét példát forrás megjelöléssel.
"Az iszlám egyik alappillére a szegények támogatása, nem csak a rokonoké. És ez nem ajánlott hanem kötelező."
Várom az idézeteket, azok nélkül meg mese mese meskete amit mondasz... Bár a szegényeknek semmi köze ahhoz, amit Európában művelnek. Abban biztos vagyok, hogy a muszlimok nem sok németországi hajléktalanon segítettek és néhányuknak igencsak jól jönne az a támogatás/élelem, amit szegény menekültek a kukába dobnak...
"Nekem meg úgy tűnik szövegértelmezési problémáid vannak."
Rossz hírem van: NEKED vannak szövegértési problémáid. A harc az nem életre szóló küzdelmet jelenthet csak. Pl lehet harcolni a korrupció ellen, az államadósság növekedése ellen és még sorolhatnám. Ez a harc nem abban merül ki, hogy megöljük a korrupt politikusokat, hanem abban, hogy olyan folyamatokat léptetünk érvénybe, ami akadályozza a korrupció kialakulását.
Ugyanez a gondolatmenet tökéletesen megfeleltethető annak is, ha valaki nem akarja követni az iszlám előírásait, hiszen az iszlám követői szemében az igaz és hiteles vallás csak és kizárólag az iszlám, az összes többi HAZUGSÁG. Ezért ha valaki nem fogadja el az igazságot, az kvázi hazudik, ellenáll, dacol, harcol ellene.
"HARCOLNAK ELLENETEK A VALLÁS MIATT azt jelenti hogy meg akarják ölni a muszlimokat a vallásuk miatt vagy elüldözni a hazájukból."
Az idézetedben sehol nem volt írva hogy "életedre tör"! Mese mese meskete! Lehet, hogy Te ezt szeretnéd hinni, de hinni a templomban kell. Mint mondtam, az iszlám el nem fogadása is harc az iszlám ellen, hiszen az iszlám szerint csak egy Isten létezik, Allah. A keresztény Istent nem Allahnak hívják.
"Az ide vonatkozó versek egyértelműek, te azért nem hiszed mert nem akarod."
"Ügyes vagy, kiforgattad, ha nálad öltözködéssel meg lehet valakit ölni akkor igazad van"
Hozzál egyértelmű idézeteket, forrás megjelöléssel és akkor hinni fogok neked! Amit eddig hoztál az sajnos kiforgatható! Ha neked az jött le, hogy szerintem öltözködéssel ölni lehet, akkor a Te szövegértéseddel vannak problémák, sajnálom.
" A magyar törvény is tiltja és bünteti az emberölést de nem sorolja fel hogy nő, férfi, gyerek, idős, fiatal, szőke barna stb re vonatkozik."
Amennyiben a szőke barna hajó is embernek számít, akkor a törvény konkrétan nyilatkozik róla, hogy tilos a megölése. Ez teljesen egyértelmű. Te semmi hasonló példát nem hoztál, pedig ezt kértem tőled. Konkrét idézeteket forrás megjelöléssel. Nem az általad kitalált fantazmagóriát.
"le van írva hogy ártatlanok legyilkolása nagyon nagy bűn és a jogtalan erőszak is, és hogy más vallásuakkal is kedvesen és igazságosan kell bánni"
Epekedve várom az idézetet forrás megjelöléssel!
"Mert a média neked nem ezt mutatja. Minden muszlim ország elítéli az ilyeneket de erről nem számol be, te pedig gondolkodás nélkül elhiszed."
Az egész nyugati sajtó azon dolgozik gőzerővel, hogy a migránsokat mosdassák, elhallgassák az atrocitásokat. És bizony hallottam én is erről a nyilatkozatról, még a magyar kereskedelmi tvk-k egyike is beszámolt róla. De tények mellett ez sajnos pusztába kiáltott szó...
"Az ISIS tettei "csak" 24 főbb pontban ellentétesek az iszlámmal, de szerinted az ISIS az iszlámot képviseli :)"
Szerinted/szerintük nem, de az ISIS szerint igen. És amíg náluk a hatalom addig ők formálják az iszlám arcát. A keresztény papok is bizonyítva látják a cölibátus jogosságát a Biblia által, pedig a Biblia sehol nem ír ilyent. Csak értelmezés kérdése. A végén annak lesz igaza, aki életben marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!