Kedves menekült pártiak, nem gondoljátok, hogy ezek fényében be kellene végre látnotok, hogy tévedtetek a menekültek/menekülthelyzet megítélése kapcsán?
Mintha beigazolódnának a korábban "rettegőknek" és "xenofóbnak" titulált emberek állításai:
- a kulturális különbségek már most problémákat okoznak
- a nőket nyilvánvalóan semmibe veszik
- még Németországban is nehéz a menekültek elhelyezése (lehet, hogy mégsem orvosok és egyéb magasan képzett emberek érkeztek?), integrálása
- erőszakosak, követelőznek, fenyegetőznek (öngyilkosság - könnyen radikalizálhatók)
És ez a cikk az index-en jelent meg (nem is értem ezt a pálfordulást). Nálunk még rosszabb lenne a helyzet, ebben biztos vagyok (mivel kevesebb az ilyen célra felhasználható forrás). És a cikk kiemeli, hogy NEM egyedi esetekről van szó, hanem a menekültek nagyobb része viselkedik így.
Azt tudjátok, hogy most, hogy ott vannak, már sokkal nehezebb lesz kitoloncolni őket, és ha nem sikerül (nyitott menekültszállások, kitoloncolás elutasítása), még nagyobb veszélyt fognak jelenteni a társadalomra? Nem érzitek ilyenkor magatokat is felelősnek (hiszen néhányotok amellett kardoskodott, hogy limitációk nélkül mindegyiket azonnal be kell fogadni)? Felfogjátok, hogy mekkora problémával néznénk szemben itt Magyarországon, ha ész nélkül befogadnánk mindenkit?
Jelenleg még nyilván nem arról van szó, hogy itt nálunk szeretnének letelepedni, de ha elfogadjuk a kvótákat, akkor bizony ezrével kerülhetnek ide ilyen emberek (és később azok rokonai). Gondoljátok/tényleg elhiszitek, hogy az ideiglenes letelepedési engedély lejárta után, ha netán rendeződnek a dolgok a hazájukban, haza fognak menni? Ha mégis így lenne, gondoljátok, hogy az időre, amíg itt vannak, ők majd feladják a szokásaikat és alkalmazkodnak a társadalomhoz?
Egy olyan embernek, akinek tényleg segítségre van szüksége és menekült, tényleg így kellene viselkednie ez befogadó társadalommal szemben? Normális ez szerintetek?
Az 56-os magyarokhoz hasonlítottátok őket, még mindig úgy vélitek, hogy ugyanarról a dologról beszélünk, mint ami akkor lejátszódott?
Még mielőtt bárki is félreértené a "saját tapasztalatom hogy a hozzád hasonló emberekre..." kezdetű dolgot, természetesen nem arról van szó, hogy én művelnék bármi ilyesmit is bárkivel (távol áll tőlem az ilyen viselkedés), hanem ha véletlenül valami ilyesmi történik az illetővel, TŐLEM/MINDENTŐL függetlenül, akkor az a személyes tapasztalatom, hogy az illető inkább megszakít minden kapcsolatot azokkal, akik mondták neki, hogy jobb félni mint megijedni, ahelyett, hogy belátná, hogy hibázott. És itt ne csak a migráns ügyben gondolkozzatok, hanem olyan tanácsok tekintetében, hogy rossz környéken éjszaka egyedül nem érdemes mászkálni. Van aki annyira biztonságban érzi magát, annyira vakmerő, hogy hiába próbálja más figyelmeztetni, hogy inkább ne a saját kárán tanuljon.
Ne adja Isten, hogy ilyen történjen bárkivel is, de már láttam ilyen viselkedésű embert.
Talán ezért vagyok én is inkább óvatos és kockázat kerülő(tapasztalatból), hogy később ne kelljen megbánnom, ha valakit bátorítok! Pont ezért tartom felelőtlenségnek az ilyen viselkedést! Remélem így már tiszta.
29-nek
Kedves Miss Dzsihád!
"A helyzet az hogy amiket kiragdtál a Koránból nem úgy van ahogy be akarod állitani."
Ne hadoválj hanem cáfold a konkrétan azokat amiket leírtam. Megjegyzem nehéz sőt lehetetlen.
"Mivel engem is dzsihadistának nevezel feltételezem szerinted minden muszlim az."
1. nem neveztelek dzsihadistának mindössze annyit írtam hogy dzsihadot folytatsz
2. illogikus, bugyuta feltételezés
"... a hozzád hasonló emberekre az jellenző hogy... ... Aluliskolázottak és az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal a tv."
Iskolázottság? "jellenző" "állitani" "hireket" stb helyesen m, í, í.
Megtanulhatnál végre magyarul vagy elhúzhatnál valamelyik iszlám országba. Tényleg ha annyira szuper helyek az EU-hoz képest akkor mit keresel itt? Büfé-ruhatár szakra jársz? :)
"Úgy látod ilyen nincs Európában? :) Nézd meg a rendőrségi hireket és meglátod mi az igazság."
Igen úgy látom nincs nők savval arcon öntése és nincs csoportos nemi erőszak. Pontosítok már van! és BECSÜLETGYILKOSSÁGOK is. Hozták magukkal muszlimék.
rotherhami muzulmán banda 2013, 1400! gyerekkorú áldozat!
oxfordi muzulmán banda 2012, 50 gyerekkorú prosti
"Tudod Európában vallásszabadság van. Ez azt jelenti hogy neked semmi közöd ahhoz hogy ki miben hisz, és nem fognak betiltani egy vallást csak mert te azt szeretnéd mivel nem vagy képes különbséget tenni a vallás és egyes emberek tettei között."
Tévedés pl nem lehet holokausztot tagadni. A helyzet durvulásával be lesz tiltva ez a vallásnak álcázott intoleráns ideológia.
"Tévedsz, ha csak egy szexuális zaklatóval több lesz az országban emiatt, az már TÚL SOK!"
Szerinted az összes menekült szexuális zaklató? Ha szilveszteri eset elkövetői nem migránsok lennének talán nem is tudnál róla. Egyébként meg érdekes hogy a német rendőrség semmit nem tett mikor állitólag többszáz nőt molesztáltak. Hol voltak a rendőrök?
"Készült olyan statisztika, hogy a családon belüli erőszak elkövetői közül hány százalék "hátrányos helyzetű"? És arról, hogy a magyarországi börtönök "lakói" közül hány százalék tartozik valamilyen kisebbséghez? Amíg nincsenek ilyen adataid, addig légy szíves ne mosd össze az átlag magyar polgárt"
Ja értem, akkor magyar bűnözők nincsenek :) Csak a kisebbség erőszakos, csak ők bűnöznek :)
"Az irodalom szép. De: ezek a szabályok leginkább a feleség(ek)re vonatkoznak. A hitetlen fehérnépre nem vonatkoznak tudtommal ilyen megkötések, ők szabad prédának számítanak."
Rosszul tudod, mindenkire vonatkozik. Ha nem ismered az iszlámot akkor ne találgass.
"Igen, ez azért is lehet, mert az iszlám vallású területeken folyik a háború, így itt könnyebb fanatizálni az embereket. De ez lényegtelen, ha megvizsgálod az összképet, igenis veszélyességi tényező az iszlám vallás"
Elmondom mi az öszkép. Mióta az USA és szövetségesei megtámadták Afganisztánt Irakot és Sziriát többmilló muszlim halt meg és te úgy látod hogy az iszlám a veszélyes. Gratulálok.
"Saját tapasztalatom a hozzád hasonló emberekkel pedig az, hogy miután megerőszakolják, megnyomorítják őket, vagy családtagjaikat, még akkor sem tudják belátni, hogy "Igen, tévedtem", inkább csöndben elsunnyogtok... "
Én belátom ha tévedek de itt nem ez a helyzet. Egyébként a kérdésed teljesen felesleges. Magyarország nem akar menekülteket befogadni menekültek pedig nem akarnak idejönni.
Leirtam neked hogy mi a helyzet Magyarországon a nők elleni erőszak terén. Látom nem tetszik az igazság pedig ez van és én nem szélsőjobbos oldalakról linkelek meg bilkk szinvonalú oldalakról.
"Leírtam" és az "igy" helyesen "így". Nyilván mindenki vét helyesírási hibákat, de egy ilyen felvilágosult, iskolázott személytől, mint Te, nem ezt várnám!"
A billentyűzetemen nem működik az í betű de köszönöm hogy felhivtad erre a figyelmem :)
Az 58%-os válaszoló minden muszlimokkal kapcsolatos kérdéshez belinkeli ugyanazokat a hülyeségeket.
Mondtam már hogy it le van írva részletesen minden:
Ezek pedig Mohamed próféta szavai a nőkkel kapcsolatban:
"Ó,emberek, igaz, hogy vannak bizonyos jogaitok az asszonyaitokkal kapcsolatban, de nekik is vannak jogaik felettetek.Ha megadják nektek a jogaitokat, akkor az ő joguk, hogy etessétek és ruházzátok őket, és kedvesen bánjatok velük, mert ők a társaitok és elkötelezett segítőitek.És a ti jogotok tőlük az, hogy ne barátkozzanak azzal, akivel nem engeditek, és hogy sohase kövessenek el házasságtörést.
Egyébként ugyanez már el lett neked itt magyarázva de nem vagy képes felfogni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb-..
"Megtanulhatnál végre magyarul vagy elhúzhatnál valamelyik iszlám országba."
Majd te fogod megmondani mit tegyek :) Elárulod hány éves vagy és milyen iskolai végzettséggel rendelkezel? Csak azért kérdezem mert egy átlagos intelligenciával rendelkező ember már megértette volna de úgy látom nálad ez reménytelen.
"Tévedés pl nem lehet holokausztot tagadni. A helyzet durvulásával be lesz tiltva ez a vallásnak álcázott intoleráns ideológia."
Ez a kijelentésed elárulja miféle ember is vagy. Amugy a holokauszt tagadásnak nincs köze a vallásszabadsághoz, legfeljebb a szólásszabadsághoz, de miért nem azzal kezdted hogy náci vagy. Mert igy már minden érthető.
"Egyébként meg érdekes hogy a német rendőrség semmit nem tett mikor állitólag többszáz nőt molesztáltak. Hol voltak a rendőrök?"
Ezzel arra utalsz netán, hogy a feljelentők hazudtak volna? Azt ugye tudod, hogy ezzel nem segíted a szexuális bűnesetek felszámolását, ha hazugnak nevezed azokat a nőket, akik mertek feljelentést tenni, vállalni a procedúrát?
"Ja értem, akkor magyar bűnözők nincsenek :) Csak a kisebbség erőszakos, csak ők bűnöznek :)"
Megint ködösítesz. Nem mondtam, hogy 100%-ban kisebbség lenne csak börtönben. De ezek szerint Te úgy gondolod, hogy ők vannak ott többségben. Ez nagyon aljas általánosítás, ugye tudod? Én csak egy ártatlan kérdést tettem fel, mindenféle általánosítás nélkül, a többit Te gondoltad hozzá...
"Rosszul tudod, mindenkire vonatkozik. Ha nem ismered az iszlámot akkor ne találgass."
Oké, de ezt a muszlimok is tudják (legalábbis azok, akik tömegesen érkeztek az utóbbi hónapokban Európába)? Vagy ők sem ismerik az iszlámot? A szilveszteri eset alapján úgy tűnik, hogy nem nagyon... Nem lehetséges, hogy az iszlám szabályait nem tartják kötelező érvényűnek azokra, akik nem az ő vallásukat követik? Hogyan nyilatkozik erről az iszlám? Mielőtt azt mondanád, hogy nem tesz különbséget hívő és hitetlen között, biztos vagy ebben, hogy ezt az összes "jövevény" muszlim így gondolja?
"Mióta az USA és szövetségesei megtámadták Afganisztánt Irakot és Sziriát többmilló muszlim halt meg és te úgy látod hogy az iszlám a veszélyes. Gratulálok."
Én nagyon is jól látom, hogy ez csak az okozat, ami most Európában történik. És bizony tudatában vagyok, hogy sokan közülük tényleg a háború elől menekülnek. De nem az a megoldás, hogy ezért ellenőrizetlenül, nagy tömegekben meghívjuk őket Európába, aztán a problémás egyedeket kvóta alapján szétszórjuk az egész EU-ban.
"Magyarország nem akar menekülteket befogadni menekültek pedig nem akarnak idejönni."
Ez eddig korrekt. De mi van a kvótával és az emiatt fenyegetőző osztrákokkal? Ezek szerint a kvóta szerinted sem megoldás (hiszen utaltál rá, hogy a menekültek nem akarnak ide jönni, erőszakkal itt tartani őket meg mi értelme?)...
"Látom nem tetszik az igazság pedig ez van és én nem szélsőjobbos oldalakról linkelek meg bilkk szinvonalú oldalakról."
Nem, te szélsőbalos és eleve elfogult oldalakról linkeltél. Összekevered a szezont a fazonnal, az index és origo nem blikk színvonalon vannak azért. Magyarország két legnagyobb netes hírportáljáról beszélünk. És inkább baloldali beállítottságúak ők is. Szóval megint az a fránya maszatolás a forrásokat illetően...
"A billentyűzetemen nem működik az í betű de köszönöm hogy felhivtad erre a figyelmem :)"
Igazán nincs mit!
"Ó,emberek, igaz, hogy vannak bizonyos jogaitok az asszonyaitokkal kapcsolatban, de nekik is vannak jogaik felettetek.Ha megadják nektek a jogaitokat, akkor az ő joguk, hogy etessétek és ruházzátok őket, és kedvesen bánjatok velük, mert ők a társaitok és elkötelezett segítőitek.És a ti jogotok tőlük az, hogy ne barátkozzanak azzal, akivel nem engeditek, és hogy sohase kövessenek el házasságtörést."
Azt tudod, hogy ez az eltartósdi dolog már nem nagyon működik Európában? A nők karriert, szabadságot és egyenjogúságot akarnak, többek között talán ezért is csökkent a születések száma. Ha ezt a szemléletmódot követi minden hithű muszlim, és ezt várják el az európai nőktől is, akkor itt komoly problémák lesznek... Az európai nők nem akarnak 9 gyereket szülni, miközben a dolgos muszlim apuka eltartja őket az agysebész (reméljük nem machetével) diplomájával. És azt tudod, hogy a menekültek 90%-a életerős fiatal férfi. Összeállt a kép, vagy még segítsek?
Ez elég sokféleképpen értelmezhető:
"akivel nem engeditek, és hogy sohase kövessenek el házasságtörést."
A mai szabad nők nem nagyon örülnek neki, ha beleszólnak abba, hogy hová és mikor mennek például szórakozni. A "nem engedés" fizikailag nem engedést jelent (verés)? Mert számomra úgy hangzik... Ez egy újabb problémaforrás.
És azt is, hogy itt megint csak a feleségekről van szó, nem önállóan a hitetlen/más vallásokhoz tartozó nőkről.
De mivel Te annyira otthon vagy az iszlám vallásban(és én megbízom a tudásodban), hozhatnál példákat speciálisan ezekre az esetekre is:
- hogyan kell viszonyulnia egy hithű muszlimnak egy vélhetően hajadon, más vallású nőhöz, aki szabad elvű életet él (kihívóan öltözködik, netán lányokkal csókolózik, flörtöl a szórakozóhelyeken).
- van olyasmire utalás, hogy ezeket a nőket tisztelniük kell, hogy emiatt ne könyveljék őket el rögtön könnyelmű, mindenre használható nőcskéknek?
- hogyan viselkednek, ha utcalányokkal találkoznak, tiszteletben tartják ezen nők jogait is?
- a muszlimoknál hány éves kortól tekinthetők a nők szexuális partnernek? Itt Európában nem a család rendeli a férfihez a nőt, nincsenek ilyesfajta kötöttségek. Tudják egyáltalán, hogy ez nem azt jelenti, hogy mindenki szabad préda?
Pontos forrás megjelöléseket hozz légy szíves, hogy a szövegkörnyezetet is lehessen ellenőrizni. Köszönöm!
"Ezzel arra utalsz netán, hogy a feljelentők hazudtak volna? Azt ugye tudod, hogy ezzel nem segíted a szexuális bűnesetek felszámolását, ha hazugnak nevezed azokat a nőket, akik mertek feljelentést tenni, vállalni a procedúrát?"
Egy szóval sem mondtam ilyet. Azt irtam hogy érdekes hogy a rendőrség nem intézkedett. A város főterén többszáz embert molesztálnak, rendőrség pedig sehol. Miért nem tartóztatták le ezeket ott a helyszinen? Miért nem intézkedtek?
"Ez nagyon aljas általánosítás, ugye tudod"
Ezt te mondod nekem? :) Az egész kérdésed aljas általánositás.
"Oké, de ezt a muszlimok is tudják (legalábbis azok, akik tömegesen érkeztek az utóbbi hónapokban Európába)? Vagy ők sem ismerik az iszlámot?"
Miből gondolod hogy az elkövetők muszlimok voltak? Attól még hogy arab országból származnak nem biztos hogy muszlimok. Lehet más vallású vagy lehet hogy muszlimnak mondja magát de nem érdekli a vallás. Az is lehet hogy nem vallásos.
"Én nagyon is jól látom, hogy ez csak az okozat, ami most Európában történik. És bizony tudatában vagyok, hogy sokan közülük tényleg a háború elől menekülnek."
Te az áldozatokat nevezed terroristának, gyilkosnak, erőszaktevőnek stb. Többszázezer emberről beszélünk több országból. Van köztük mindenféle, lehetnek bünözők is de amit te csinálsz az általánositás. Továbbá egyes emberek tettit az iszlámmal hozod összefőggésbe, miközben semmi köze hozzá.
"Ez eddig korrekt. De mi van a kvótával és az emiatt fenyegetőző osztrákokkal? Ezek szerint a kvóta szerinted sem megoldás"
Az lenne a megoldás ha befejeződne a háború Sziriában, de ezt sem az USA sem pedig az EU nem akarja.
"Nem, te szélsőbalos és eleve elfogult oldalakról linkeltél."
Én az EU által készitett kutatásból másoltam ki részeket. Ők is balosok igaz :)
"Azt tudod, hogy ez az eltartósdi dolog már nem nagyon működik Európában? A nők karriert, szabadságot és egyenjogúságot akarnak, többek között talán ezért is csökkent a születések száma. Ha ezt a szemléletmódot követi minden hithű muszlim, és ezt várják el az európai nőktől is, akkor itt komoly problémák lesznek... Az európai nők nem akarnak 9 gyereket szülni, miközben a dolgos muszlim apuka eltartja őket az agysebész (reméljük nem machetével) diplomájával. És azt tudod, hogy a menekültek 90%-a életerős fiatal férfi. Összeállt a kép, vagy még segítsek?"
Neked nem állt össze a kép úgy látom. ez nem azt jelenti hogy a nő nem dolgozhat. Mohamed próféta felesége is kereskedelemmel fogalkozott. Itt arról van szó hogy családon belül is a nőnek és a férfinak is megvan a feladata. Az iszlám szerint a férfinak kötelessége eltartani a családját. A nő ha akar dolgozhat, de neki nem kötelező. Ha mégis dolgozik akkor az általa keresett pénzt a férfi nem veheti el tőlle, az a nőt illeti. Az európai nők nem tudják fentartani az egyensúlyt a munka és a család között. Előtérbe helyezik a munkát ezért széthullanak a családok. Persze ez nem csak az ő hibájuk hanem a rendszer ilyen. Féltik a munkájukat, félnek hogy ha elveszitik nem lesz másik. Igy már érthető?
"A mai szabad nők nem nagyon örülnek neki, ha beleszólnak abba, hogy hová és mikor mennek például szórakozni."
Az miért probléma ha a férj azt mondja a feleségének hogy xy-al ne barátkozz? Egyáltalán egy férjes asszony miért érzi szükségesnek hogy idegen férfiakkal barátkozzon? De ez ugyanugy igaz a férfire is. Nős férfi sem jó ha idegen nőkkel barátkozik. Ezért van annyi házasságtörés, megcsalás és válás Európában. Kedvesen bánjatok velük, mert ők a társaitok és elkötelezett segítőitek. Ezt mondja az iszlám a nőkről.
Egy más vallású nő úgy él ahogy akar. Ez az ő döntése. Ettől függetlenül a paráznaság vagy az erőszak ugyanúgy tiltott. Mindegy hogy az illető muszlim vagy sem. Egy muszlim nem találkozik utcalányokkal, nem keres ilyen nőket mert ez bünnek számit. Ha meg mégis akkor bünt követ el. Ha egy nő kihívóan öltözködik az az ő dolga, de akkor ne csodálkozzon rajta ha előitéletesek vele és ehhez nem kell muszlimnak lenni.
(24: 30) Mondd a hívő férfiaknak, hogy süssék le a tekintetüket és őrizzék szemérmüket! Ez illendőbb nekik! Allahnak tudomása van mindarról, amit tesztek. És mondd a hívő nőknek, hogy süssék le tekintetüket és őrizzék szemérmüket, és ne mutassák díszeiket [idegenek számára], kivéve azt, ami mutatható és kendőzzék el ruhakivágásaikat és ne mutassák [testük] ékeit.
(33: 59)Ó Próféta! Mondd a feleségeidnek, a lányaidnak és a hívők feleségeinek, hogy takarják magukat méltányos öltözetükkel! Így érhető el leginkább az, hogy elismertessenek, és ne legyenek zaklatva. Allah megbocsátó és könyörületes.
A test eltakarása nem elnyomás hanem védelem. Ha valaki félmesztelenül megy ki az utcára az üzen valamit. És az is aki ugy megy ki hogy eltakarja magát.
Alapvetően serdülő kortól számit valaki felnőtnek de ez változó. Például 1000 éve más volt a helyzet mint ma. Az iszlám szerint sem a családnak kell a nőhöz rendelni a férfit. Mindenki beleegyezése szükséges. Ha a nő nem akarja a házasságot nem kényszerithető.
Az én hozzászólásaimat megpróbálod kiforditani vagy olyandolgkat képzelsz bele amit én nem mondtam. A 60%-os válaszoló alábbi véleményére viszon semmit nem reagááltál. Ezt irta:
"Tévedés pl nem lehet holokausztot tagadni. A helyzet durvulásával be lesz tiltva ez a vallásnak álcázott intoleráns ideológia."
Egyetértesz vele? Szerinte Európában nincs vallásszabadság mert tilos a holokauszttagadás. És közben betiltaná a világ egyik legnagyobb vallását. Ezek a kijelentések nem zavarnak?
Kedves 41%-os Miss Dzsihád!
Lepontoznak? Magadban keresd az okát. Általánosítások, megalapozatlan feltételezések, sokszor összefüggéstelen és logikátlan irományok.
És folyamatosan MASZATOLSZ.
El ne felejtsem a dogmáidat: állítasz valamit de nem bizonyítod, nem támogatod meg érvekkel. Érdemi vita helyett, harcolsz, na meg személyeskedsz (pl nácizás, hülyézés).
Értem én hogy a keleti fifikás-hazudós + "erős kutya b_szik" világban ez nyerő, de errefelé - a kocsmákat leszámítva - nem arat osztatlan sikert.
Ráadásul mindenkinek lejött hogy hasonló vallási fanatikus vagy mint amilyen a bécsi muszlim ovisokból lesz.
"Elárulod hány éves vagy és milyen iskolai végzettséggel rendelkezel? Csak azért kérdezem mert egy átlagos intelligenciával rendelkező ember már megértette volna de úgy látom nálad ez reménytelen."
Majd ha megtanulsz arabul elárulom.
Azt írtad "félmesztelenül" ... oké tudom nincs "í" a billentyűzeteden :)
Általánosítások, megalapozatlan feltételezések, sokszor összefüggéstelen és logikátlan irományok. Úgy látod ezek rám igazak? :) Az iszlámot kevered más vallásokkal, folyamatason hülyeségeket beszélsz, holokauszttagadást vallásnak gondolod stb stb
Válszoltam a kérdéseidre, többször is, de téged ez nem érdekel. Nem érdekel az igazság csak a saját téveszméidet ismételgeted. Rákeresel a neten az iszlámellenes oldalakra és belinkeled. Na ennyire vagy képes. Hogy jönnek ide a bécsi ovodások? Ez volt az egyetlen iszlámellenes cikk amit még nem linkeltél be? :)
Nyilvánvaló hogy legfeljebb 8 általánost végeztél. Ez nem szégyen de nem kellene hozzászólnod olyan dolgokhoz amiket nem értesz meg. Ha nem tévedek munkanélküli vagy, és legfeljebb minimálbérért alkalmaznának. Ez viszont már a te hibád. Tudod a munkaadók nem szivesen alkalmaznak hozzád hasnló embereket akik képtelenek gondolkodni és még náci elveket is vallasz. Azt is látom hogy valamiért a menekülteket és a muszlimokat hibáztatod minden bajodért. Ez a náci Németországra volt jellemző. Mindenért a zsidókat hibáztatták. Bármi is a bajod azt csak magadnak köszönheted.
"Miért nem tartóztatták le ezeket ott a helyszinen? Miért nem intézkedtek?"
Lehetséges, hogy nem voltak felkészülve a kialakult helyzetre, mivel semmi okuk nem volt feltételezni az előző évek alapján, hogy ilyesmi történhetne.
"Az egész kérdésed aljas általánositás."
A források alapján igencsak megalapozottnak látom a kérdés feltételét!
"Attól még hogy arab országból származnak nem biztos hogy muszlimok. Lehet más vallású vagy lehet hogy muszlimnak mondja magát de nem érdekli a vallás. Az is lehet hogy nem vallásos."
Akkor most végül is kik mellett szeretnél kiállni, a muszlimok vagy a menekültek mellett, vagy csak a muszlim menekültek mellett? A nem muszlimok viselkedhetnek állat módjára? Mindenesetre nem tartom valószínűnek, hogy a tömeges zaklatók javarészt keresztény vallású menekültek lettek volna...
"Te az áldozatokat nevezed terroristának, gyilkosnak, erőszaktevőnek"
Egy szóval nem mondtam, hogy az ÖSSZES menekült erőszaktevő lenne. Csupán azt, hogy egy érzékelhetően nagy réteg közülük már bizonyított és ezekből egyet is óriási hiba beengedni Európába. Ezeket a problémás egyedeket még Európa határain kívül ki kellene szűrni és zéró toleranciát kellene alkalmazni a legelső kihágás alkalmával. Mert ők a jövevények, NEKIK KELL ALKALMAZKODNI a mi szokásainkhoz, NEM NEKÜNK. Úgy vélem, hogy ahhoz képest, hogy ők szegény áldozatok, nagyon elszaladt velük a ló! Nem az a megoldás, hogy hagyjuk magunkat, hogy hamarabb túl legyünk a dolgon, hanem be kell tartatni VELÜK azokat a szabályokat, amit minden normális európai polgár betart. Ők csak vendégek itt.
"Neked nem állt össze a kép úgy látom. ez nem azt jelenti hogy a nő nem dolgozhat."
Szerinted. Szerintük is? Az összes muszlim szerint? BIZTOS vagy ebben? Vállalnád érte a felelősséget, ha neked kellene dönteni a beengedésükről ilyen körülmények között?
"Az európai nők nem tudják fentartani az egyensúlyt a munka és a család között. Előtérbe helyezik a munkát ezért széthullanak a családok. Persze ez nem csak az ő hibájuk hanem a rendszer ilyen. Féltik a munkájukat, félnek hogy ha elveszitik nem lesz másik."
Ha a muszlim emberek is szembesülnek ezekkel a hatásokkal, ami erre készteti az európai nőket, akkor szerinted mit fognak tenni?
"Az miért probléma ha a férj azt mondja a feleségének hogy xy-al ne barátkozz?"
Mondja. Gondolod, hogy csak mondani fogja? Itt Európában sokkal nagyobb a szabadság, mint amit ők megszoktak. Szerinted tudnak majd élni vele, képesek lesznek a változásra, vagy minket szeretnének majd megváltoztatni, netán erővel...? Lehet, hogy az a radikális réteg, ami MINKET akar megváltoztatni, már jelen is van?
https://www.youtube.com/watch?v=Z1MeKw0Qa6M
"Egy más vallású nő úgy él ahogy akar. Ez az ő döntése."
Szerinted és szerintem is, DE garantálod, hogy az összes muszlim így gondolja? Lásd a fenti videót...
"Ettől függetlenül a paráznaság vagy az erőszak ugyanúgy tiltott."
Velük szemben, vagy ellenük? Hol van ez a Koránban, hogy hogyan kell bánniuk a nőkkel, HA NEM VALLÁSOSAK és NEM A FELESÉGÜK? Erre nem válaszoltál konkrét példával, pedig nagyon fontos lenne, hogy hihető legyen a történeted. Te mondtad, hogy a téma szakértője vagy, biztosan tudsz ilyent (pontos forrásmegjelölést kérek, mert elolvasnám a szövegkörnyezetet is).
"...És mondd a HÍVŐ nőknek..."
"...Mondd a feleségeidnek, a lányaidnak és a hívők feleségeinek..."
Mi van a nem hívőkkel? A muszlimok tudják tolerálni azt, hogy egyes nők nem úgy élnek, ahogy a Korán tanítja? Biztos vagy benne? Vállalnád érte a felelősséget, ha nem?
"Így érhető el leginkább az, hogy elismertessenek, és ne legyenek zaklatva."
Nem kell hozzá rakétatudomány, hogy ezt valaki kiforgassa úgy, hogy ha valaki nem tartja be a Korán előírásait, azt zaklathatják, mert önmagának kereste a bajt! Erre utalt a vallási vezető a fenti videóban is...
"A test eltakarása nem elnyomás hanem védelem. Ha valaki félmesztelenül megy ki az utcára az üzen valamit."
És mégis mit üzen, kedves válaszoló? Azt, hogy "szabad préda vagyok, erőszakoljanak meg" ??? Látod, ez a baj!!! Hogy még te is azt mondod, hogy ezek a "titkos" üzenetek léteznek és bármire is feljogosítanak...
"Alapvetően serdülő kortól számit valaki felnőtnek de ez változó. Az iszlám szerint sem a családnak kell a nőhöz rendelni a férfit. Mindenki beleegyezése szükséges. Ha a nő nem akarja a házasságot nem kényszerithető."
Azért erről keringenek másféle történetek is. Olyan mintha egy álomvilágban élnél...
"A 60%-os válaszoló alábbi véleményére viszon semmit nem reagááltál."
Azért nem reagáltam, mert nem véleményem szerint nem tartozik a témához. A holokauszt nem vallás, hanem történelmi tény. Nem csak zsidók ellen elkövetett holokauszt létezik, de valamiért őket emelték ki leginkább, lehetséges, hogy ez bántja a válaszoló érzéseit. Tény, hogy Magyarországon nem kimondottan a zsidó holokauszt tagadását tiltja a törvény.
"Most látom hogy megint le lettem pontozva :) Ehhez már hozzászoktam mert itt az oldalon az emberek 99 %-a nem ismeri az iszlámot"
Az én lelkiismeretem tiszta, nem nyomtam rád lepontozást, mivel tisztelem, hogy legalább egyedül megpróbálod képviselni a nézeteidet. Én arra bátorítanék mindenkit, hogy ha mást nem, hát legalább ezt tiszteljétek és NE pontozzatok.
"Nem tudom mi köze a holokauszttagadásnak bármelyik valláshoz"
Abszolút mértékben semmi köze nincs a valláshoz.
"ráadásul még be is tiltaná az iszlámot"
Valljuk be, a fenti videó hallatán azért joggal elgondolkozhatunk, hogy ezek mégis mi a fenét keresnek itt köztünk Európában? Ha a vallási képviselőjük egyike olyan **** hülye, hogy nyíltan provokál azzal, hogy az ő értékrendjüket ránk akarja erőltetni, akkor természetes önvédelmi ösztön, hogy azt kívánja az átlagember, hogy tiltsák be az iszlámot. Mint mondtam, nem nekünk, hanem NEKIK kellene alkalmazkodniuk hozzánk, mivel ők a vendégek. Ha erre nem képesek, akkor semmi keresnivalójuk itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!