Kedves menekült pártiak, nem gondoljátok, hogy ezek fényében be kellene végre látnotok, hogy tévedtetek a menekültek/menekülthelyzet megítélése kapcsán?
Mintha beigazolódnának a korábban "rettegőknek" és "xenofóbnak" titulált emberek állításai:
- a kulturális különbségek már most problémákat okoznak
- a nőket nyilvánvalóan semmibe veszik
- még Németországban is nehéz a menekültek elhelyezése (lehet, hogy mégsem orvosok és egyéb magasan képzett emberek érkeztek?), integrálása
- erőszakosak, követelőznek, fenyegetőznek (öngyilkosság - könnyen radikalizálhatók)
És ez a cikk az index-en jelent meg (nem is értem ezt a pálfordulást). Nálunk még rosszabb lenne a helyzet, ebben biztos vagyok (mivel kevesebb az ilyen célra felhasználható forrás). És a cikk kiemeli, hogy NEM egyedi esetekről van szó, hanem a menekültek nagyobb része viselkedik így.
Azt tudjátok, hogy most, hogy ott vannak, már sokkal nehezebb lesz kitoloncolni őket, és ha nem sikerül (nyitott menekültszállások, kitoloncolás elutasítása), még nagyobb veszélyt fognak jelenteni a társadalomra? Nem érzitek ilyenkor magatokat is felelősnek (hiszen néhányotok amellett kardoskodott, hogy limitációk nélkül mindegyiket azonnal be kell fogadni)? Felfogjátok, hogy mekkora problémával néznénk szemben itt Magyarországon, ha ész nélkül befogadnánk mindenkit?
Jelenleg még nyilván nem arról van szó, hogy itt nálunk szeretnének letelepedni, de ha elfogadjuk a kvótákat, akkor bizony ezrével kerülhetnek ide ilyen emberek (és később azok rokonai). Gondoljátok/tényleg elhiszitek, hogy az ideiglenes letelepedési engedély lejárta után, ha netán rendeződnek a dolgok a hazájukban, haza fognak menni? Ha mégis így lenne, gondoljátok, hogy az időre, amíg itt vannak, ők majd feladják a szokásaikat és alkalmazkodnak a társadalomhoz?
Egy olyan embernek, akinek tényleg segítségre van szüksége és menekült, tényleg így kellene viselkednie ez befogadó társadalommal szemben? Normális ez szerintetek?
Az 56-os magyarokhoz hasonlítottátok őket, még mindig úgy vélitek, hogy ugyanarról a dologról beszélünk, mint ami akkor lejátszódott?
"Van egy téves elképzelésed az iszlámról ami a média hazugságain alapul és te ehhez próbáltad igazítani a Korán verseket."
A mostani kijelentéseim majdnem kizárólag azoknak a versrészeknek a megismerésén alapulnak, amiket Te idéztél. Mivel nem is erről szólt a kérdés, nem készültem külön a Koránból, mert minden második versben hasonló dolgokat találtam, mint amiket Te is idéztél (és amikről leírtam a SAJÁT véleményem), és enyhén szólva ez értelmetlenné tette a tovább olvasását.
"Mivel a Koránt nem olvastad nem is lehet összehasonlítási alapod."
Az alapján, amit olvastam, ezt szűrtem le. Kétlem, hogy a Korán másik fele, amit nem olvastam, képes lenne feloldani ezt a megállapítást. A Koránban lévő "istenkép" általam nem elfogadható, ez van. Ahogy az bibliai seregek ura sem.
"Mondtam hogy ha az illető nem hallott az iszlámról az más kategória. Te önmagadért felelsz és mikor ott fogsz állni Isten előtt nem az egész életüket tanyán töltő embereket fogják tőled számonkérni hanem hogy miért nem olvastad el a Koránt."
Vehetem ezt fenyegetésnek? Ha nem akarok elkárhozni, gyorsan olvassam el a Koránt és éljek a (számomra barbárnak tűnő) "istened" utasításai szerint? Mi van, ha elolvasom a Koránt és nem győz meg teljes mértékben? Hát, én személy szerint megkockáztatnám, hogy nem dőlök be ezen hazugságoknak.
De visszatérve azokra, akik nem hallottak az Iszlámról: szóval azért, mert ők oda születtek, mentességet kapnak a törvények betartása alól? Nem kell keletlen fordulva imádkozni és zarándokolni, stb, hogy a mennyországba juthassanak és megkaphassák a jól megérdemelt 10 szüzet (amúgy mi van a nőkkel, ők mit kapnak, háztartási gépeket? :))? Miféle kettős mérce ez? Nem ők tehetnek róla, hogy oda születtek és mi sem tehetünk róla, hogy ide, eme vallásoktól teletűzdelt katyvasz közepére, ahol ISMÉTLEM: MINDEN VALLÁS AZT MONDJA MAGÁRÓL, HOGY Ő AZ IGAZ, ÉS AKI MÁSBAN HISZ AZ ELKÁRHOZIK. Ezáltal nyilvánvaló, hogy maximum csak egy vallás lehet az igaz és az összes többi hazugság. Vagy az is elképzelhető, hogy egyetlen egy sem igaz, ami ezt hirdeti magáról (ez a valószínűbb). Egyszerűen azért, mert nem tudsz pártállás nélkül dönteni egy egy vallás mellett, nagyon nagy befolyásoló tényező, hogy milyen környezetbe születsz. EZ TÉNY. És szerinted EZT kérik majd számon rajtunk. Hát ennek nem sok értelme van. Gondolkozz, ez így nem igazságos.
"Ha nem a magyar törvények szerint élsz akkor szintén neked annyi. Akkor a magyar törvények is betegek?"
A magyar törvények egzaktak. Könnyen utánajárhatsz, mik érvényesek egy ország területére. És nem az van, hogy van egy kínálat, amiből választanod kell és ha szerencséd van, mert jól választottál, akkor nem büntetnek meg. Tetszik érteni a különbséget?
Ha lennének ilyen számon kérhető törvények, akkor egyértelműen tudatában lennénk azoknak. Így lenne az igazságos. És Isten sem kevésbé igazságos, mint egy emberek által alapított állam.
"Ha mindenki az iszlám szerint élne nem lenne gyilkosság, lopás csalás stb."
Persze, mert aki ölne, megölnék, mert aki lopna, levágnák a kezét, aki csalna azt szolgává tennék. Egy idő után nem maradna garantáltan olyan, aki nem az iszlám szerint élne. Ebben egyet értünk!
"És megmutatjuk nekik a jeleinket a Föld tájain és
saját magukban, hogy nyilvánvaló legyen a számukra, hogy ez (a Korán) az Igazság."
"Hol van az a Bibliában hogy tanulj és tanulmányozd a természeti jelenségeket a Bibliában?"
Azt írja, hogy megmutatja a jeleket. Ha megmutatja, az azt jelenti, hogy nem kell keresni, odaviszi eléd, megmutatja. Nem keresed, nem önszántadból tanulod, hanem az arcodba nyomja. Ez megint csak belemagyarázás. Ebbe a mondatba én is bármit bele tudok magyarázni.
"És Mi megmagyarázzuk a jeleket az olyan népnek amely tudással bír."
És mi van azokkal a népekkel, akik nem bírnak a tudással? Ők mehetnek a kukába? Mi van, ha még nem tartanak ott, hogy megértsék a tudást? Esélyt sem adunk nekik? :)
"Allah-nál a legrosszabb élőlények a süketek és némák, akik nem élnek az eszükkel."
Akkor az összes muszlim elég rossz helyen van Allahnál... Persze használd az eszed, de Allah-ot nem kérdőjelezheted meg, mert akkor romlást hozol a földre és levágnak :)
"Nem látsz semmilyen hibát a Kegyelmes teremtésében. Nézd hát meg újra: látsz-e bármilyen hiányosságot. Aztán nézd meg újra. A tekinteted szégyenülten és fáradtan fog visszatérni hozzád."
Ami azt illeti, a hiba/hiányosság téves felismerése származhat a természeti törvények ismeretének a hiányából is. Mivel nem vagyunk mindent tudók, nem vagyunk képesek megállapítani azt sem, hogy mi a hiba és mi az önszabályozó rendszer tűréshatára, amit még képes lekezelni. Ez egy lőzung, csak akkor tudod megállapítani valamiről, hogy hibás-e, ha ismered a teljes működését. Hogyan is kérhette ezt Allah az embertől akkoriban, amikor még annyit sem tudtunk, mint most?
Vagy ez egy önmagát megválaszoló kérdés akart lenni, miszerint ha találsz hibát (pl. a rák egy olyan példa, amit sokan emlegetnek - bár én annak a híve vagyok, hogy a teremtés valószínűleg hibátlan, a rák csak egy következmény, létezik egy okozat, ami miatt szabályszerű a kialakulása) akkor az a tudatlanságodból fakad?
"Azt mondja használd az eszed és tanulmányozd a világot hogy megbizonyosodj."
Ha ez nem egy önmegválaszoló kérdés, akkor ez valóban szimpatikus dolog. Hogyan lehet bekerülni az iszlám vallásba? :)
Ha gondolkodni kell, akkor mi a logikus magyarázat a kelet felé való imádkozásnak? Miért nem lehet ott és ahogyan jól esik imádkozni? És még sorolhatnám az iszlám értelmetlennek tűnő dolgait. Vagy ezeket nem szabad megkérdőjelezni? Ha az Iszlám a szeretet vallása, miért vannak minden versben kitételek a szeretetet illetően?
"Ha azt vesszük hogy örök életed van, az itt eltöltött 60-80 év ahhoz képest egy másodperc."
Eddig jól látod. Még annyi se.
"Gyakorlatilag neked egy másodpercet kell dolgoznod ahhoz hogy elnyerd a későbbi jólétet ami örökké tart. Ez neked ellentmondás? Ráadásul ehhez minden segítséget megkapsz."
Na ez már bajos. Ha így lenne, nem arányos a dolog :) Ez ellentmondás. És NEM kapsz meg minden segítséget, tudatlanságot kapsz és megannyi befolyásoló tényezőt, amik mind mind erővel magukhoz akarnak láncolni. Ez egy aljas csapdákkal teli útvesztő, nem egy fair próbatétel. Nagyon könnyű hibázni és ha tévedsz, AKÁR ÖNHIBÁDON KÍVÜL IS, akkor a pillanatnyi tévedésért cserében ÖRÖK KÁRHOZAT vár. Így is korrektnek látszik a dolog? Gyakorlatilag ez egy orosz rulett. Ki az a hülye, aki ilyen játékot játszana önszántából?
Mi van ha Te tévedsz, megéri ez a 80 évnyi pillanat bebukni az örökkévalóságot? A Korán azt írja, hogy gondolkozz, szerinted ez logikus így? És mi van azokkal, akik tanyára születnek és nem vonatkoznak rájuk a törvények, mivel nem ismerhették meg azokat. Ők ingyen megkapják azt, amiért Te vásárra vitted a bőröd? Szerinted korrekt ez így? Gondolkozz, ezt kérte Tőled Allah!
"Akkor neked az is ellentmondás hogy tanulnod kell az iskolában mert nem lesz munkád, és az is ellentmondás hogy dolgoznod kell mert nem lesz nyugdíjad std. Igy az egész életed egy nagy ellentmondás."
Lényegtelen, hogy mennyit tanulsz. Ha tehetséged van valamire, akár kétkezi munkásként is élhetsz nagyon jól. Végezhetsz egyetemet és kiköthetsz nyugaton "rabszolgaként" (vagy itthon "közmunkásként"), koszos edényeket mosogatva, vagy szemetet guberálva.
A nyugdíjad nem attól függ, hogy mennyit dolgozol. Amit most dolgozol, abból a jelenlegi nyugdíjasok élnek. Ha a társadalom nem lesz képes eltartani a nyugdíjasokat akkor, amikor Te kerülnél sorra, akkor semmit nem értél el vele, hogy a beled is kidolgoztad a szép nyugdíjas évek érdekében. Ha teszel félre pénzt, az elértéktelenedik akkorra, szintén buktad. Direkt arra van kihegyezve a rendszer, hogy kiszolgáltatott legyél. Igen az élet egy nagy ellentmondás. Az boldogul legjobban, aki másokon élősködik. A termelő munkának kisebb az értéke, mint a manipulációnak és csalásnak. A bűnösöket nem kérik számon.
"Ha odáig eljutsz hogy ez bizonyíték Istenre, akkor már csak azt kell megnézed melyik vallás tökéletes."
NINCS tökéletes vallás, mivel mindet emberek alkották...
"Melyikben nincs ellentmondás, melyik ad értelmes válaszokat."
Azt elismerem, hogy a Korán következetesebb, mint a Biblia. De később is készült! Talán tanultak a hibákból :)
"Ezért lesz sok keresztény muszlim. Tudják hogy Isten létezik, de ellenmondásokat látnak a kereszténységben."
Én tudom, hogy Isten létezik, de azt is tudom, hogy NEM olyan minőségű, mint Allah. Isten a tökéletes, önzetlen szeretet. Allah nem ilyen minőségű. Allahban ott a harag, a számonkérés, stb. Ezt nem tagadhatod. Bár szerinted ez igazságos, szerintem meg a tudatlanságunk miatt nem. Ez a bajom a Koránnal és Allah-hal.
"Küldhetek olyan videókat amiben ilyen emberek nyilatkoznak."
Az ő véleményük hol érint engem? Aki egy emberek által írt könyvben keresi Istent, azzal nem tudok azonosulni.
"De közben vágd le a hitetlent és a föld megrontóját."
"Ha még mindig itt tartasz nem tehetek érted semmit."
Kérdés: szerepel e ez a versekben vagy nem? Oda van-e írva kerek perec? Mi jogosít fel rá, hogy ezt ne vegyük figyelembe, vagy átértelmezzük, úgy, hogy "szép" legyen.
"A Korán leírja hogy minden ami körülötted van Isten teremtette."
Képzeld, erre magamtól is rájöttem, mivel a világ szabályszerű és a szabályszerűség intelligenciát, vagy valamilyen rendező erőt feltételez, ami szintén szabályos.
"Mivel még a Koránt sem vagy hajlandó elolvasni, nem hiszem hogy bármelyik tudományterületen mélyebb ismeretekkel rendelkeznél."
Haha, ez jó, ez most olyan földbe döngölős dolog akart lenni? 8 osztályt végzett szakmunkás segédként nem lehetek értelmes ember (az igazság egyébként az, hogy 2 diplomás mérnök vagyok, elég műveltnek tartom magam)? Te olvastad az Egyiptomi Halottas Könyvet, vagy a Védákat? Elolvastad az ÖSSZES vallás ÖSSZES "szent" könyvét? Hiszen elérhetsz mindent! Ha nem olvasod el őket, honnan tudhatod, hogy nincs a Koránnál igazabb tanítás?
"Minél többet foglalkozom a tudománnyal, annál inkább hiszek Istenben."
Einstein zsidó volt, bár úgy tudom nem tartotta a vallását, de az Iszlám vallásra sem tért át! Minő meglepetés! Nyilván nem rendelkezett bármelyik tudomány területen is mélyebb ismeretekkel :) Haha. Amúgy történetesen teljes mértékben egyetértek Einsteinnel :)
Beleolvastam a linkelt könyvbe. Képzeld, a keresztényeknek is van pont ilyen okosságokról szóló könyvük :) A korát megelőző tudományos ismeretek egész tárháza van a Bibliában! Tudtad?
Nos igen, alapjában érdekes, hogy ezek az ősi "szent" iratok (pl a Védák is) a korukat megelőző fejlett tudásról árulkodnak. Honnan származhat ez? Csak nem az égből érkező "istenektől"? Vagy te kizárod annak a lehetőségét, hogy a teremtett világegyetemben más teremtett értelmes lények is lehetnek, akiket netán korábban teremtettek, mint az emberiséget, netán az emberiség az ő beavatkozásuk által lett az ami? Ha gondolkodó vagy, akkor hogyan zárhatod ki ezt a lehetőséget, milyen bizonyítékok alapján? Mert most csak egy dolog biztos: a teremtett világegyetem csak egy kis szegletét vagyunk képesek érzékelni, belátni, megérteni. Honnan tudhatnánk, hogy a többi részben mi vár ránk? Gondolkozz logikusan, ezt kéri Tőled Allah!
Nagyon egyszerű pl a kérdező hisz Istenben de a vallásokban nem. A vallások emberi kitalációk (szerintem az is hogy a világot Isten teremtette)
"Azért nem ilyen egyszerű. Én elutasítom a vak hitet, minden formáját."
Érdekes világnézet lehet. Szerinted minden vallást az emberek találtak ki és az ateizmus is tévedés. Akkor valami olyasmi lehet hogy mindből kiválogatod ami neked tetszik, igaz? Persze tiszteletben tartom, mint mondtam a te élet és a te dolgod.
"Az alapján, amit olvastam, ezt szűrtem le. Kétlem, hogy a Korán másik fele, amit nem olvastam, képes lenne feloldani ezt a megállapítást. A Koránban lévő "istenkép" általam nem elfogadható, ez van. Ahogy az bibliai seregek ura sem."
Én pedig azt kétlem hogy a Korán felét olvastad volna. Soha nem fog összeállni a kép ha nem olvasod el. Csak kiváncsiságból kérdezem. Mit gondolsz egy olyan emberről aki úgy mond véleményt hogy például nem olvasta el azt a könyvet, nem látta a filmet, nem ismeri azt a személyt, stb de úgy gondolja hogy mindent tud :)?
"Vehetem ezt fenyegetésnek? Ha nem akarok elkárhozni, gyorsan olvassam el a Koránt és éljek a (számomra barbárnak tűnő) "istened" utasításai szerint? Mi van, ha elolvasom a Koránt és nem győz meg teljes mértékben? Hát, én személy szerint megkockáztatnám, hogy nem dőlök be ezen hazugságoknak."
Ha a tanár azt mondja tanulj vagy megbuksz fenyegetésnek veszed? De igazából vedd aminek akarod. És ahhoz hogy azt mond hazugság tudnod kellene mi áll benne. Ha nem tartod be a magyar törvényeket akkor meglesz a következmény ahogy ennek is.
"De visszatérve azokra, akik nem hallottak az Iszlámról: szóval azért, mert ők oda születtek, mentességet kapnak a törvények betartása alól? Nem kell keletlen fordulva imádkozni és zarándokolni, stb, hogy a mennyországba juthassanak és megkaphassák a jól megérdemelt 10 szüzet"
Először is a Korán szerint minden nép kapott prófétát. Egy hadiszban 120 ezer próféta szerepel. A lényeg az hogy valamikor minden néphez eljutott az üzenet. A 10 szüz pedig a kedvenc iszlámellenes oldalad agyszüleménye. Erre azért nem tudok egyértelműen válaszolni mert mindenkit egyénenként bírálnak el és csak Isten tudja ki hova kerül. Az biztos hogy senkit nem ér igazságtalanság. Isten igazságos. Azt is figyelembe kell venni hogy az illető aki nem hallott az iszlámról milyen vallást követ. Például lehet egy keresztény remete, de ugye a keresztények valamikor Jézust követték akit Isten küldött, így részben aszerint él, mégha azt meg is változtatták. Ugyanigy a zsidóknál is és lehet más vallásoknál is. De ahogy mondtam te biztosan nem tartozol ebbe a kategóriába.
"Egyszerűen azért, mert nem tudsz pártállás nélkül dönteni egy egy vallás mellett, nagyon nagy befolyásoló tényező, hogy milyen környezetbe születsz. EZ TÉNY. És szerinted EZT kérik majd számon rajtunk. Hát ennek nem sok értelme van. Gondolkozz, ez így nem igazságos."
Nem így van. Sok más vallású tér át az iszlámra.
Hallgasd végig. Azért ajánlom mert az előadó korábban keresztény volt így hallhatod olyantól is aki nem muszlimnak született:
https://www.youtube.com/watch?v=MAZ-L8vQIEY
"A magyar törvények egzaktak. Könnyen utánajárhatsz, mik érvényesek egy ország területére. És nem az van, hogy van egy kínálat, amiből választanod kell és ha szerencséd van, mert jól választottál, akkor nem büntetnek meg. Tetszik érteni a különbséget?"
Ezért próbatétel. Meg kell találnod a helyes utat, de ha nem is keresed az a te bajod.
"Ha lennének ilyen számon kérhető törvények, akkor egyértelműen tudatában lennénk azoknak. Így lenne az igazságos. És Isten sem kevésbé igazságos, mint egy emberek által alapított állam."
Úgy állítod ezt hogy sok mindent nem tudsz. Nagyon is tudatában voltál. Isten előbb a lelkeket teremtette meg, és minden ember születése előtt tanúságott tett:
7/172 saját maguk ellen tétetett velük tanúságot: " Talán nem én vagyok a ti Uratok?" Mondták: "De igen! Tanúságot teszünk." Nehogy a feltámadás Napján azt mondjátok: " Nekünk erről nem volt tudomásunk."
Tehát magyarul aláírtad a szerződést, mégha most nem is emlékszel erre, mivel ez egy próbatétel. Igy nem mondhatod azt hogy nem tudtál erről, nem akartál részt venni ebben stb.
"Persze, mert aki ölne, megölnék, mert aki lopna, levágnák a kezét, aki csalna azt szolgává tennék. Egy idő után nem maradna garantáltan olyan, aki nem az iszlám szerint élne. Ebben egyet értünk!"
Nem értünk egyet. Muszlimok tudják hogy ezek nem helyes dolgok és távol tartják magukat ettől igy büntetni sem kell senkit.
"Azt írja, hogy megmutatja a jeleket. Ha megmutatja, az azt jelenti, hogy nem kell keresni, odaviszi eléd, megmutatja. Nem keresed, nem önszántadból tanulod, hanem az arcodba nyomja. Ez megint csak belemagyarázás. Ebbe a mondatba én is bármit bele tudok magyarázni."
A jeleket mutatja meg, amiből te eljuthatsz az igazságig ha használod az eszed mert ugye próbatétel.
"És mi van azokkal a népekkel, akik nem bírnak a tudással? Ők mehetnek a kukába? Mi van, ha még nem tartanak ott, hogy megértsék a tudást? Esélyt sem adunk nekik? :)"
Ezért is küldött Isten prófétákat, a Korán szerint minden népnek. Ha ezt az emberek nem fogadták el butaságból már más kérdés. Az arabok az iszlám előtt egy elmaradott nép volt, az iszlám hatására a kor legfejlettebb állama lett minden területen.
"Akkor az összes muszlim elég rossz helyen van Allahnál... Persze használd az eszed, de Allah-ot nem kérdőjelezheted meg, mert akkor romlást hozol a földre és levágnak :)"
És te vagy aki él az eszével? :) Aki úgy nyilatkozik valamiről hogy közben fogalma sincs róla, de biztos benne hogy igaza van mert a kurucinfón azt olvasta :) És mondtam már hogy nem vágnak le csak mert hitetlen vagy de nem akarod megérteni.
"Ami azt illeti, a hiba/hiányosság téves felismerése származhat a természeti törvények ismeretének a hiányából is. Mivel nem vagyunk mindent tudók, nem vagyunk képesek megállapítani azt sem, hogy mi a hiba és mi az önszabályozó rendszer tűréshatára, amit még képes lekezelni. Ez egy lőzung, csak akkor tudod megállapítani valamiről, hogy hibás-e, ha ismered a teljes működését. Hogyan is kérhette ezt Allah az embertől akkoriban, amikor még annyit sem tudtunk, mint most?"
Hogyne lehetne megállapítani? Tudsz a semmiből teremteni egy élőlényt? 1000 éve nem tudtak, ma sem tudunk és 1000 év múlva sem.
"Ha ez nem egy önmegválaszoló kérdés, akkor ez valóban szimpatikus dolog."
Jó akkor hozz létre egy világegyetemet, sok milliárd csillaggal, aztán a földet tele élettel stb. Nem tudod megismételni? Akkor nem önmegválaszoló kérdés hanem bizonyíték.
"Ha gondolkodni kell, akkor mi a logikus magyarázat a kelet felé való imádkozásnak? Miért nem lehet ott és ahogyan jól esik imádkozni? És még sorolhatnám az iszlám értelmetlennek tűnő dolgait. Vagy ezeket nem szabad megkérdőjelezni? Ha az Iszlám a szeretet vallása, miért vannak minden versben kitételek a szeretetet illetően?"
Először is nem kelet felé imádkozunk hanem Mekka felé. Ha még ezt sem tudod..... Egyébként meg te a kötelező imákra gondolsz. Ezen felül te imádkozhatsz Istenhez akár reggeltől estig is. Isten megteremtett téged hogy megismerhesd, ezért hálával tartozol. És nincs kitétel a szeretetet illetően.
"Na ez már bajos. Ha így lenne, nem arányos a dolog :) Ez ellentmondás. És NEM kapsz meg minden segítséget, tudatlanságot kapsz és megannyi befolyásoló tényezőt, amik mind mind erővel magukhoz akarnak láncolni. Ez egy aljas csapdákkal teli útvesztő, nem egy fair próbatétel. Nagyon könnyű hibázni és ha tévedsz, AKÁR ÖNHIBÁDON KÍVÜL IS, akkor a pillanatnyi tévedésért cserében ÖRÖK KÁRHOZAT vár. Így is korrektnek látszik a dolog? Gyakorlatilag ez egy orosz rulett. Ki az a hülye, aki ilyen játékot játszana önszántából? "
Ez a befolyásoló tényező a Sátán, de minden segítséget megkapsz. Az pedig nem igaz hogy pillanatnyi tévedésért cserébe örök kárhozat vár. Isten megbocsáltja a bűnöket csak kérned kell. Iszlám szerint kétfajta bűn van. Az egyik ami rád és Istenre tartozik, például nem ha imádkozol. A másik pedig amit másik ember sérelmére követsz el. Az utóbbinál már a sértettől is megbocsáltást kell kérned. Akkor is ha a sértett nem muszlim. Semmi igazságtalan nincs ebben. Megvannak a szabályok és még ha meg is szeged akkor is eltörölhetik az általad elkövetett bűnt. Összesítik a tetteidet aztán ez alapján kerülsz egyből a paradicsomba, vagy a pokolban letöltöd a büntetésed és utána mehetsz a paradicsomba, vagy örökre a pokolban maradsz.
"Lényegtelen, hogy mennyit tanulsz. Ha tehetséged van valamire, akár kétkezi munkásként is élhetsz nagyon jól. Végezhetsz egyetemet és kiköthetsz nyugaton "rabszolgaként" (vagy itthon "közmunkásként"), koszos edényeket mosogatva, vagy szemetet guberálva."
Ha megnézed a munkanélküli statisztikákat még mindig a diplomások között van a legkevesebb munkanélküli. A tanulás kifizetődik.
"A nyugdíjad nem attól függ, hogy mennyit dolgozol. Amit most dolgozol, abból a jelenlegi nyugdíjasok élnek. Ha a társadalom nem lesz képes eltartani a nyugdíjasokat akkor, amikor Te kerülnél sorra, akkor semmit nem értél el vele, hogy a beled is kidolgoztad a szép nyugdíjas évek érdekében. Ha teszel félre pénzt, az elértéktelenedik akkorra, szintén buktad. Direkt arra van kihegyezve a rendszer, hogy kiszolgáltatott legyél. Igen az élet egy nagy ellentmondás. Az boldogul legjobban, aki másokon élősködik. A termelő munkának kisebb az értéke, mint a manipulációnak és csalásnak. A bűnösöket nem kérik számon."
A jelenlegi gazdasági és pénzügyi rendszer a hitelre és főleg a kamatra épül, amit az iszlám tilt. Ez a rendszer az általad említett problémák forrása. A világot gyakorlatilag néhány bankárcsalád irányítja. Szerinted mi a véleményük egy olyan vallásról ami tiltja a kamatot? Érdekük e hogy ezt a vallást ne ismerjék meg az emberek? Érdekük-e hogy az embereknek hazudjanak az iszlámról?
"Én tudom, hogy Isten létezik, de azt is tudom, hogy NEM olyan minőségű, mint Allah. Isten a tökéletes, önzetlen szeretet. Allah nem ilyen minőségű. Allahban ott a harag, a számonkérés, stb. Ezt nem tagadhatod. Bár szerinted ez igazságos, szerintem meg a tudatlanságunk miatt nem. Ez a bajom a Koránnal és Allah-hal."
Felmerül a kérdés hogy honnan tudod. Számonkérés azért van mert ez egy próbatétel, és mivel mindenki számára óriási a tét, bizony annak ára van ha másoknak ártasz. Megbocsájtás pedig minden emberre vonatkozik élete utolsó pillanatáig, még a legrosszabb emberekre is. Ez mi ha nem önzetlen szeretet? Megteremtett téged, a földet pedig neked adta hogy használd, továbbá örök életet is kaptál.
"Aki egy emberek által írt könyvben keresi Istent, azzal nem tudok azonosulni."
Én sem, de a Koránt nem emberek írták.
"De közben vágd le a hitetlent és a föld megrontóját."
"Ha még mindig itt tartasz nem tehetek érted semmit."
"Kérdés: szerepel e ez a versekben vagy nem? Oda van-e írva kerek perec? Mi jogosít fel rá, hogy ezt ne vegyük figyelembe, vagy átértelmezzük, úgy, hogy "szép" legyen."
Nem tudom hányszor írjam még le. Más vallásúakkal kedvesen kell bánni, nem lehet bántani őket. Kizárólag önvédelemből ha muszlimokra támadnak. A föld megrontója pedig nem egyenlő a más vallásuakkal.
"Képzeld, erre magamtól is rájöttem, mivel a világ szabályszerű és a szabályszerűség intelligenciát, vagy valamilyen rendező erőt feltételez, ami szintén szabályos."
Végre valami.
"Haha, ez jó, ez most olyan földbe döngölős dolog akart lenni? 8 osztályt végzett szakmunkás segédként nem lehetek értelmes ember (az igazság egyébként az, hogy 2 diplomás mérnök vagyok, elég műveltnek tartom magam)? Te olvastad az Egyiptomi Halottas Könyvet, vagy a Védákat? Elolvastad az ÖSSZES vallás ÖSSZES "szent" könyvét? Hiszen elérhetsz mindent! Ha nem olvasod el őket, honnan tudhatod, hogy nincs a Koránnál igazabb tanítás?"
Az az igazság hogy ez meglepett. Helyzet az hogy nekem is van diplomám de eszembe nem jutna úgy nyilatkozni valamiről hogy alap dolgokat nem tudok. Egy diplomás embertől a minimum hogy megnézi az elsődleges forrást mielőtt bármit is kritizálna.
Ezeket a könyveket nem olvastam de az összes hindu és egyiptomihoz hasonló többistenhitű vallás könnyen kizárható. Ki hiszi el hogy a nap egy Isten, vagy a hold vagy a föld stb. Ezekben a vallásokban kb mindennek van egy Istene. Teljesen nyilvánvaló hogy ezek emberek által kitalált vallások.
"Einstein zsidó volt, bár úgy tudom nem tartotta a vallását, de az Iszlám vallásra sem tért át! Minő meglepetés! Nyilván nem rendelkezett bármelyik tudomány területen is mélyebb ismeretekkel :) Haha. Amúgy történetesen teljes mértékben egyetértek Einsteinnel :)"
A tudománnyal közelebb jutott Istenhez, ezt mondja. Hogy nem lett muszlim az már az ő baja de odáig eljutott hogy Isten létezik. Nem ugy mint a tudományról beszélő ateisták.
"Beleolvastam a linkelt könyvbe. Képzeld, a keresztényeknek is van pont ilyen okosságokról szóló könyvük :) A korát megelőző tudományos ismeretek egész tárháza van a Bibliában! Tudtad? "
Jaj most mi lesz? :) Akkor az sincs meg hogy a Biblia is Isteni kinyilatkoztatás, és a Tóra is csak időközben az emberek meghamisították, és 1400 éve a Korán érvényes mindenkire.
"Nos igen, alapjában érdekes, hogy ezek az ősi "szent" iratok (pl a Védák is) a korukat megelőző fejlett tudásról árulkodnak. Honnan származhat ez? Csak nem az égből érkező "istenektől"? Vagy te kizárod annak a lehetőségét, hogy a teremtett világegyetemben más teremtett értelmes lények is lehetnek, akiket netán korábban teremtettek, mint az emberiséget, netán az emberiség az ő beavatkozásuk által lett az ami? Ha gondolkodó vagy, akkor hogyan zárhatod ki ezt a lehetőséget, milyen bizonyítékok alapján? Mert most csak egy dolog biztos: a teremtett világegyetem csak egy kis szegletét vagyunk képesek érzékelni, belátni, megérteni. Honnan tudhatnánk, hogy a többi részben mi vár ránk? Gondolkozz logikusan, ezt kéri Tőled "
Ahogy mondtam minden nép kapott prófétát, igy lehet hogy a Védák is az igy szerzett tudás alapján íródott, de ez csak az én feltételezésem. A teremtett világegyetemben más teremtett értelmes lények is lehetnek. Nem zárom ki ennek lehetőségét. Már csak azért sem mert a Korán úgy kezdődik hogy Köszönet Allahnak a teremtmények Urának. Tehát nem csak emberek léteznek. A Korán még két értelmes életformát említ meg. Az angyalok és a dzsinnek (amit a filmekben láttál azt felejtsd el :), és az is lehet hogy ezeken kívül más teremtett lények is lehetnek, akár sok is, de még ha így is van, ez nem változtat semmit.
"Akkor valami olyasmi lehet hogy mindből kiválogatod ami neked tetszik, igaz?"
Akkor az én vallásom mitől nem épülne ugyanúgy vak hitre, pont úgy, mint amikből "kiválogattam"? Szerinted logikus lenne így, amit írtam?
Korán minősítésre reagálnék összefoglalva: ahogy korábban is leírtam, nem olvastam a teljes Koránt, csak azon versek szövegkörnyezetét, amit Te is idéztél, illetve egyszer nekifutottam az elejétől, DE arra jutottam, hogy ott ugyanazon abszurdumokra leltem, mint amiket Te is idéztél. Ez nem más, mint mintavételezés.
Adott egy tó. Megkértem a tó szerelmesét (ez lennél Te), hogy mutassa be a tó legtisztább vizű részeit, hogy megvizsgálhassam. Te mutattál részeket, amelyekről a vizsgálat után kiderült, hogy bizony erősen szennyezettek. Ezek után még adtam egy esélyt a tónak és a legészakabbi pontján kezdtem vizsgálni, ami szintúgy szennyezett volt.
Miért gondolnám ezek után, hogy a tó vize bárhol is alkalmas az ivásra/fürdésre, amikor az összes, egymástól eltérő pozíciójú mintavételezés fertőzött vizet mutatott ki? Ráadásul a tó szerelmese sem tudott olyan helyet mutatni, ahol tiszta lenne a víz. Ez számomra elegendő érv arra, hogy ne vizsgáljam újra a tavat. Még akkor is, ha Te azt mondod, hogy a vize bizony iható és én mértem félre, a véleményed nem mérvadó, mivel te ezek szerint nem vizsgálod a vizet, hanem csak iszod.
Remélem érthető volt a példa.
"Ha a tanár azt mondja tanulj vagy megbuksz fenyegetésnek veszed?"
Tudod a tanórán egyébként sincs demokrácia/szabad akarat. Lehet, hogy nálatok "iszlámisztánban" az van, de itt Magyarországon nem. És a tanórai szabályok, illetve az év végi osztályzás szabályai egzaktul definiálva vannak. Különös érzéked van a hibás példák hozatalára.
"És ahhoz hogy azt mond hazugság tudnod kellene mi áll benne."
Én adtam volna szívesen esélyt rá, hogy több próbát is tegyek a tő vizével, de Te sem tudtál tiszta vizű helyet mutatni rajta. Pedig Te ismered és szereted a tavat az elmondásod alapján. Akkor én mégis mit gondoljak erről?
"Először is a Korán szerint minden nép kapott prófétát. Egy hadiszban 120 ezer próféta szerepel. A lényeg az hogy valamikor minden néphez eljutott az üzenet."
Mivel múlt időben beszélsz, gondolom ez jóval korábban történt, mint a jelenkor. Mi van akkor, ha az adott népek nem ismerték fel a prófétát? Mi van ha elfeledték? A következő generációknak így honnan kellene ismernie Isten szavát? Miért felelősek az őseik hibáiért? Ez így igazságos, logikus?
"Erre azért nem tudok egyértelműen válaszolni mert mindenkit egyénenként bírálnak el és csak Isten tudja ki hova kerül."
Értem, szóval egyéni bírálat. És az úgy korrekt, hogy egyeseknek könnyebb feltételek jutnak és ezáltal könnyebb megítélésben részesülnek, mint mások? Pedig ugyanazt a "szerződést" írták alá, ugyanaz a következmény! Ez így szerinted igazságos? Max a gumiszobában az...
"Az biztos hogy senkit nem ér igazságtalanság. Isten igazságos."
Isten az, de Allah és a Korán sajnos nem (persze csak az általad ismertetett példák alapján!).
"Például lehet egy keresztény remete, de ugye a keresztények valamikor Jézust követték akit Isten küldött, így részben aszerint él, mégha azt meg is változtatták. Ugyanigy a zsidóknál is és lehet más vallásoknál is."
Akkor tisztázzuk, mégsem követelmény az igaz vallás követése és Allah imádata? Ha több vallást is megismer, és "rosszul" dönt, akkor nem Allahot fogja imádni. És mint leírtam, nem csak rajta múlik a döntés, hanem azon is, hogy az egyes vallások közül melyik gyakorolja rá a környezete/tapasztalatai által a legnagyobb hatást. Pedig lehetősége lett volna megismerni és elfogadni a Koránt is. De NEM csak rajta múlik(sőt, többnyire nem rajta múlik), hogy számára mi tűnik igaznak.
"De ahogy mondtam te biztosan nem tartozol ebbe a kategóriába."
És miért ne tartoznék ebbe a kategóriába?
"Nem így van. Sok más vallású tér át az iszlámra. Hallgasd végig."
És sok iszlám vallású tér át a keresztény vallásra is. Nem jelent semmit.
Még egyszer idevágom, amit írtam, mert nem erre reagáltál:
"Egyszerűen azért, mert nem tudsz pártállás nélkül dönteni egy egy vallás mellett, nagyon nagy befolyásoló tényező, hogy milyen környezetbe születsz. EZ TÉNY. És szerinted EZT kérik majd számon rajtunk. Hát ennek nem sok értelme van. Gondolkozz, ez így nem igazságos."
Nem teszel Allah kedvére, ha nem gondolkozol.
"Ezért próbatétel. Meg kell találnod a helyes utat, de ha nem is keresed az a te bajod."
Haha, ezen felnevettem! Az szerinted próbatétel, ha benevezel egy versenyre, amiről nem is tudod, hogy miben versenyeznek? Te keletnek indulsz, pedig igazából az lenne a cél, hogy ki tud gyorsabban 100 métert futni nyugatra! :) Próbatétel, haha. Az biztos!
"Nagyon is tudatában voltál. Isten előbb a lelkeket teremtette meg, és minden ember születése előtt tanúságott tett...Tehát magyarul aláírtad a szerződést, mégha most nem is emlékszel erre, mivel ez egy próbatétel. Igy nem mondhatod azt hogy nem tudtál erről, nem akartál részt venni ebben stb."
Óriási hazugság! Nézzük csak, ALÁÍRSZ egy SZERZŐDÉST, hogy annak függvényében, hogy a TELJES tudatlanságod röpke 80 éve alatt milyen vallást fogsz követni, bírálják meg az örökkévaló lelked :)
1. probléma: aki aláír egy ilyen szerződést, az HÜLYE. Ennél még a devizahiteles szerződések is igazságosabbak voltak, még úgy is, ha netán tudták előre, hogy mi lesz a vége :)
2. probléma: van választásod, hogy aláírod-e a szerződést és berizikózod az orosz rulettet, vagy ki is hagyhatod és létezhetsz boldogan tiszta teremtett lélekként Isten oldalán? Mert ha van ilyen kihagyós variáció, szerintem senki sem rizikózná be a tudatlanságból fakadó büntetést. Ha meg alá KELL írni, akkor ez nem önszántadból történik, hanem belekényszerítenek, hogy nézz a fegyver csövébe. Ha a "kihagyós" döntésű lélek hátrányba kerül azzal szemben, aki rizikózik, az már kényszer, csak szólok... Hol így a szabad akarat? Ezt a szadista "istent" szeretnéd szolgálni? Ez szerinted igazságos?
Ez akkor hazugság, hogy még egy kiscsoportos óvodás sem hinné el... Te designer drogokon nőttél fel, vagy mi? Ez lenne a logikus gondolkodás, amit Allah elvár Tőled?
"Nem értünk egyet. Muszlimok tudják hogy ezek nem helyes dolgok és távol tartják magukat ettől igy büntetni sem kell senkit."
Csakhogy a nem muszlimok nem tartják távol magukat a "helyes dolgokat követő" muszlimoktól és a Korán kimondja (legalábbis az általad idézett szövegek erre utalnak), hogy védjék meg magukat a támadókkal szemben :) Tehát végső soron igazam lesz :)
"A jeleket mutatja meg, amiből te eljuthatsz az igazságig ha használod az eszed mert ugye próbatétel."
Aha, és mi van azokkal, akik nem veszik észre önhibájukon kívül a "jeleket", sőt, még csak arról sem tudnak, hogy jeleket kell keresni? Ez így miféle próbatétel? Ugyan már!
"Ezért is küldött Isten prófétákat, a Korán szerint minden népnek. Ha ezt az emberek nem fogadták el butaságból már más kérdés."
És ezeknek az embereknek a leszármazottjaik felelnek az őseik tudatlanságáért is? Szerinted ez igazságos? Gondolkozz!
"Az arabok az iszlám előtt egy elmaradott nép volt, az iszlám hatására a kor legfejlettebb állama lett minden területen."
Meg lehet nézni, hogy az arabok milyen rohadt fejlettek még most is az európai keresztény népekhez képest (...kíváncsi lennék, hogy az olaj nélkül milyen "fejlettek" lennének...) Nem is csoda, hogy az európaiak migrálnak tömegesen megélhetési szándékkal az Iszlám uralta területekre. Ja várjunk csak, hogy ez fordítva van?! Akkor most ez mit igazol? Gondolkozz! Ja, persze, a háború elől menekülnek...a szírek lehet, de a többi megélhetési bevándorlóval mi van? Többek között a törökökkel is, van belőlük szép számmal az EU-ban. Öngól?
"Aki úgy nyilatkozik valamiről hogy közben fogalma sincs róla"
Ha ez így van, akkor az a Te hibád, mert a Te idézeteid alapján hoztam döntést és Te voltál az Iszlám vallás szószólója ebben a kérdésben. Te vezettél be a "hitetlenségbe"! Azt kértem, adj pontos forrásmegjelöléseket, megadtad (eleinte, utóbbi időkben már nem, csak a saját véleményed írod többnyire), szó szerint elolvastam és levontam a következtetést. Nem a kurucinfó a forrás, hanem TE.
Légy szíves forrással igazold, hogy ki az aki "romlást hoz a földre"? Kikre vonatkozik ez? Talán azok, akik műtrágyával szórják be a termőföldet a nagyobb termény érdekében?
"És mondtam már hogy nem vágnak le csak mert hitetlen vagy de nem akarod megérteni."
Ja ezért találnak levágott fejeket manapság az EU muszlimok lakta környékein. Micsoda véletlen! Persze, az mind az ISIS! Haha.
"Hogyne lehetne megállapítani? Tudsz a semmiből teremteni egy élőlényt? 1000 éve nem tudtak, ma sem tudunk és 1000 év múlva sem...Jó akkor hozz létre egy világegyetemet, sok milliárd csillaggal, aztán a földet tele élettel stb. "
Már most képesek vagyunk élethű virtuális valóságokat "teremteni", a SEMMIBŐL. Tudod, először vala a logosz, ezzel teremtünk mi is világokat. Egyre nagyobbakat és egyre részletesebbeket. Csak idő kérdése (nem is olyan sok), hogy egy egész univerzumot megteremtsünk a legapróbb részletekig. Akár egy ilyen teremtett univerzumban is lehetünk most. Amint a kicsiben, úgy az a nagyban.
"Először is nem kelet felé imádkozunk hanem Mekka felé."
Tőlem Mekka keletre van nagyjából :) Amúgy az imairány nem Mekka, hanem a Szent Mecset közepén álló építmény, a Kaaba. A sária szerint max 30 fokos eltérés engedélyezett. Ha még ezt sem tudnád... És azon belül egy meteorit van. Egy fekete kődarab. Ehhez imádkoztok :) Egy fekete követ csókolgattok, mert ez logikus :) Nem azt kérte Allah, hogy gondolkozzatok? Röhej! Hát ez biztos logikusabb, mint a keresztény vallás :)
"Ez a befolyásoló tényező a Sátán, de minden segítséget megkapsz."
Na várjunk csak, nem a sátánnal szoktak szerződéseket kötni a lelkeket illetően? Korábban valami szerződést emlegettél, ráadásul olyant, amelynek elég igazságtalanok a feltételei :) Nem lehet, hogy Ti a Sátánnal szövetkeztetek véletlenül ? :)
"Iszlám szerint kétfajta bűn van. Az egyik ami rád és Istenre tartozik, például nem ha imádkozol. A másik pedig amit másik ember sérelmére követsz el. Az utóbbinál már a sértettől is megbocsáltást kell kérned."
Oké, akkor életem végén, amikor visszakapom a tudásom, bocsánatot kérek Istentől, hogy tudatlanságomban nem imádkoztam hozzá, nem tartottam a szokásait. Az embertársaimat meg nem szekálom életemben. Probléma megoldva, jöhet az örök boldogság :) Meg is fejtettük az iszlám vallást? Ez így még igazságos is lehetne, ha ennek tudatában élhetnénk... De mivel nem, mindenféleképpen igazságtalan a számonkérés :)
"Ha megnézed a munkanélküli statisztikákat még mindig a diplomások között van a legkevesebb munkanélküli. A tanulás kifizetődik."
Igen, főleg ha szociológia meg bárányfelhő számláló szakra jelentkezel...
"Szerinted mi a véleményük egy olyan vallásról ami tiltja a kamatot?"
Nem is tudtam, hogy pl Törökországban nem kamatra adnak hitelt! És hogy a szaudi olajmilliárdosok nem kamatoztatják a kizsákmányolásra épülő romlott nyugati világ pénzrendszerében a pénzüket. Szuper jó! Tetszik!
"Felmerül a kérdés hogy honnan tudod."
Tudod, nekem is van saját vallásom, ami kapcsolatot teremt Istennel. Mondjuk úgy, hogy tapasztalat.
"Számonkérés azért van mert ez egy próbatétel"
Nem próbatétel, mivel nem ismered a próbatétel ideje alatt a szabályokat :)
"Én sem, de a Koránt nem emberek írták."
Idézet: "A Korán az iszlám elsődleges forrása és szent irata, az iszlám tantételei szerint Isten Mohamed prófétán keresztül kinyilatkoztatott szava, mely öröktől való." Nos, Mohamed ember volt. És rossz nyelvek azt mondják, hogy még csak írni sem tudott, tehát úgy diktálta az íródeákjának Zajd ibn Thábit-nak. Ő pláne ember volt. És Isten nem írta alá fénylő aláírásával a Koránt, vagy legalábbis egy Korán könyvben sem láttam még ilyesmit. A tiédben biztos van...
"Más vallásúakkal kedvesen kell bánni, nem lehet bántani őket."
Az általad idézett forrás nem erre utalt.
"Kizárólag önvédelemből ha muszlimokra támadnak."
Kérdés az, hogy ki mit tart támadásnak :)
"A föld megrontója pedig nem egyenlő a más vallásuakkal."
Akkor mivel egyenlő? Forrás?
"Helyzet az hogy nekem is van diplomám de eszembe nem jutna úgy nyilatkozni valamiről hogy alap dolgokat nem tudok."
Iszlámológiából diplomáztál? A részleges mintavételezés eredménye érdemtelenné tette a további mintavételezéseket.
"Egy diplomás embertől a minimum hogy megnézi az elsődleges forrást mielőtt bármit is kritizálna."
Megvizsgáltam az általad hivatkozott forrásokat és értelmeztem, szó szerint, ahogy kell. Gondolkoztam, megpróbáltam Allah kedvére tenni!
"Teljesen nyilvánvaló hogy ezek emberek által kitalált vallások."
Akárcsak minden vallás, amit ember alapított.
"Jaj most mi lesz? :)"
Te kezdted... Csak a szokásos öngólt produkáltad.
"Akkor az sincs meg hogy a Biblia is Isteni kinyilatkoztatás, és a Tóra is csak időközben az emberek meghamisították"
Tudsz konkrét bizonyítékokat, amik nem felelnek meg az "eredeti" tekercsek szövegeinek? Mi igazolja, hogy a Koránt nem hamisították meg? Bizonyíték?
"A Korán még két értelmes életformát említ meg. Az angyalok és a dzsinnek (amit a filmekben láttál azt felejtsd el :), és az is lehet hogy ezeken kívül más teremtett lények is lehetnek, akár sok is, de még ha így is van, ez nem változtat semmit."
Mi igazolja azt, hogy akivel Mohamed találkozott/lépett kapcsolatba, nem egy ilyen "varázslatos" nagy tudású teremtett lény volt, aki Istennek adta ki magát, csak azért mert megtehette?
"Már most képesek vagyunk élethű virtuális valóságokat "teremteni", a SEMMIBŐL. Tudod, először vala a logosz, ezzel teremtünk mi is világokat. Egyre nagyobbakat és egyre részletesebbeket. Csak idő kérdése (nem is olyan sok), hogy egy egész univerzumot megteremtsünk a legapróbb részletekig. Akár egy ilyen teremtett univerzumban is lehetünk most. Amint a kicsiben, úgy az a nagyban."
Kicsit előre szaladtál :) Egy videojátékot nem neveznék virtuális valóságnak, mert ami most van az ez a kategória. Egyébként is benne van a nevében hogy virtuális. Olyan világot teremts mint a miénk.
"Tőlem Mekka keletre van nagyjából :) Amúgy az imairány nem Mekka, hanem a Szent Mecset közepén álló építmény, a Kaaba. A sária szerint max 30 fokos eltérés engedélyezett. Ha még ezt sem tudnád... És azon belül egy meteorit van. Egy fekete kődarab. Ehhez imádkoztok :) Egy fekete követ csókolgattok, mert ez logikus :) Nem azt kérte Allah, hogy gondolkozzatok? Röhej! Hát ez biztos logikusabb, mint a keresztény vallás :)"
Ha Mekka tőled keletre van akkor valahol Afrikában élhetsz :) Ha mégis Magyarországon élsz akkor az irány dél-kelet. Látod előbb utána kellene nézni és csak utána nyilatkozni :). Nem azt mondtam hogy Mekka városához imádkozunk hanem hogy az irány Mekka. Az is a kedvenc oldalad hazugsága hogy egy kőhöz imádkozunk. Sem a kő sem az épület nem jelképezi Istent. Mohamed próféta az összes bálványt eltávolította a Kábából de a követ meghagyta. Ha ez is bálvány lenne ezt is eltávolította volna. Ha nem lenne ott akkor is ugyanúgy imádkoznánk, volt idő amikor nem is volt ott. Egy olyan muszlimot sem találsz aki azt mondaná hogy a kőhöz imádkozik. Valószínű hogy még Ábrahám próféta idejéből maradt és felhasználták a Kába építésénél.
Már a kezdetben is így volt. Omar Kalifa szavai:
„Én tudom, hogy te csak egy kő vagy, nem segíthetsz, és nem árthatsz nekem semmit, és ha nem láttam volna Allah prófétáját ekként cselekedni, én sem tennék így.
"Na várjunk csak, nem a sátánnal szoktak szerződéseket kötni a lelkeket illetően? Korábban valami szerződést emlegettél, ráadásul olyant, amelynek elég igazságtalanok a feltételei :) Nem lehet, hogy Ti a Sátánnal szövetkeztetek véletlenül ? :)"
7/172 saját maguk ellen tétetett velük tanúságot: " Talán nem én vagyok a ti Uratok?" Mondták: "De igen! Tanúságot teszünk." Nehogy a feltámadás Napján azt mondjátok: " Nekünk erről nem volt tudomásunk."
Hol van itt a sátán? Ez a te tanúságtételed és minden emberé, így később nem mondhatod hogy nem tudtad. A Korán megtiltja a bűnt, az erkölcstelenséget és a jogtalan erőszakot, az igazságra, a jóságra és adakozásra szólít fel. Ez a sátántól van szerinted?
"Oké, akkor életem végén, amikor visszakapom a tudásom, bocsánatot kérek Istentől, hogy tudatlanságomban nem imádkoztam hozzá, nem tartottam a szokásait. Az embertársaimat meg nem szekálom életemben. Probléma megoldva, jöhet az örök boldogság :) Meg is fejtettük az iszlám vallást? Ez így még igazságos is lehetne, ha ennek tudatában élhetnénk... De mivel nem, mindenféleképpen igazságtalan a számonkérés :)"
Tényleg nem érted? Pedig két diplomával azért már le kellene hogy essen. Az itteni életed alapján ítélnek meg. Itt nem fogsz emlékezni, különben nem lenne próbatétel. Ha most megmutatnák neked a poklot és a paradicsomot és azt mondanák ezek várnak rád? Nyilván egy ember sem kételkedne és az utolsó betűig betartana mindent, de így nem beszélhetnénk próbatételről. Az ítélet napján fogsz emlékezni mindenre, amikor szembesítenek a tetteiddel és ez alapján kapod meg amit megérdemelsz. Nincs olyan ember aki nem követ el bűnt, de Isten ezeket megbocsáthatja, életed utolsó pillanatáig, de csak ha muszlim leszel mert ez az egyetlen vallás amit Isten elfogad.
"Nem is tudtam, hogy pl Törökországban nem kamatra adnak hitelt! És hogy a szaudi olajmilliárdosok nem kamatoztatják a kizsákmányolásra épülő romlott nyugati világ pénzrendszerében a pénzüket. Szuper jó! Tetszik!"
Mondtam már hogy ezeknek az országoknak a vezetőit az USA ültette oda, és nem az iszlám szerint vezetik az országot.
"Tudod, nekem is van saját vallásom, ami kapcsolatot teremt Istennel. Mondjuk úgy, hogy tapasztalat."
Valamiféle UFO- hívő vagy? Amit eddig írtál abból ez jött le. Idegenek hozták létre az emberi fajt? :) Ilyesmi?
"Nem próbatétel, mivel nem ismered a próbatétel ideje alatt a szabályokat :)"
Nem ismered mert nem olvastad el :)
"Idézet: "A Korán az iszlám elsődleges forrása és szent irata, az iszlám tantételei szerint Isten Mohamed prófétán keresztül kinyilatkoztatott szava, mely öröktől való." Nos, Mohamed ember volt. És rossz nyelvek azt mondják, hogy még csak írni sem tudott, tehát úgy diktálta az íródeákjának Zajd ibn Thábit-nak. Ő pláne ember volt. És Isten nem írta alá fénylő aláírásával a Koránt, vagy legalábbis egy Korán könyvben sem láttam még ilyesmit. A tiédben biztos van... "
Mohamed próféta nem tudott írni olvasni. A Korán kinyilatkoztatása úgy történt hogy Isten Gabriel angyalnak mondta az adott verseket aki azt közvetítőként Mohamednek továbbította. Tehát amit a Koránban olvashatsz az Isten szava.
"Kérdés az, hogy ki mit tart támadásnak :)"
"A föld megrontója pedig nem egyenlő a más vallásuakkal."
Akkor mivel egyenlő? Forrás? "
Egyértelműen kiderül hogy fizikai támadásról van szó és a föld megrontója nem a más vallású de ezt már elmondtam. Nem kezdem előről. Ez csak a te állításod és a kedvenc szélsőjobbos oldaladé ami a te forrásod.
"Iszlámológiából diplomáztál? A részleges mintavételezés eredménye érdemtelenné tette a további mintavételezéseket. "
Közgazdasági diplomám van. Hanyagold ezt a tudományos szöveget mert nem áll jól :) Sajnos nem tudok tőled komolyan venni bármilyen tudománnyal kapcsolatos kijelentést. Aki azt bizonygatja hogy megértheti az iszlámot anélkül hogy elolvasná a Koránt sajnos messze van a tudományos megközelítéshez, de nagyon.
"Akárcsak minden vallás, amit ember alapított."
Csakhogy az iszlámot nem ember alapította és nem is Mohamed prófétával kezdődött. Ez is egy tévhit. Ádámmal kezdődött az iszlám. Istennek egyetlen vallása van. Ennek volt prófétája Ádám, Ábrahám, Mózes, Jézus, Mohamed és még sokan.
"Te kezdted... Csak a szokásos öngólt produkáltad."
Nem mutattad meg hol van ez a Bibliában. Kíváncsi vagyok, belinkelhetnéd.
"Tudsz konkrét bizonyítékokat, amik nem felelnek meg az "eredeti" tekercsek szövegeinek? Mi igazolja, hogy a Koránt nem hamisították meg? Bizonyíték?"
Ha csak a tárgyi bizonyítékokat nézzük világos hogy a Tóra és az Evangélium nem eredeti. Amit ma Bibliának neveznek kb 3500 év alatt íródott. Nem lehet tudni pontosan kik, csak hogy sokan. A keletkezés időpontjából nem maradt fent írott változat. Azt is emberek döntötték el melyik könyvek kerüljenek bele és melyek ne Jézus után többszáz évvel. Jézus arámi nyelven beszélt, az apostolok viszont görögül írták le. A középkorban a latin nyelvü változat terjedt el, majd ezt fordították le a többi nyelvre. Tehát a mai Biblia egy fordítás fordításának fordítása. És akkor a tartalmi dolgokba még bele sem mentem. Ezzel szemben a Koránt már Mohamed próféta idején elkezdték leírni, az első kalifa idején pedig már könyv formájában is megvolt. Ez máig fennmaradt. Ma a Korán úgy néz ki hogy egyik oldalon megtalálod az eredetit arab nyelven, a másik oldalon pedig a fordítást adott nyelvre.
"Mi igazolja azt, hogy akivel Mohamed találkozott/lépett kapcsolatba, nem egy ilyen "varázslatos" nagy tudású teremtett lény volt, aki Istennek adta ki magát, csak azért mert megtehette? "
Akivel találkozott Gabriel angyal volt, és nem adta ki magát Istennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!