Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kedves menekült pártiak, nem...

Kedves menekült pártiak, nem gondoljátok, hogy ezek fényében be kellene végre látnotok, hogy tévedtetek a menekültek/menekülthelyzet megítélése kapcsán?

Figyelt kérdés

[link]

Mintha beigazolódnának a korábban "rettegőknek" és "xenofóbnak" titulált emberek állításai:

- a kulturális különbségek már most problémákat okoznak

- a nőket nyilvánvalóan semmibe veszik

- még Németországban is nehéz a menekültek elhelyezése (lehet, hogy mégsem orvosok és egyéb magasan képzett emberek érkeztek?), integrálása

- erőszakosak, követelőznek, fenyegetőznek (öngyilkosság - könnyen radikalizálhatók)

És ez a cikk az index-en jelent meg (nem is értem ezt a pálfordulást). Nálunk még rosszabb lenne a helyzet, ebben biztos vagyok (mivel kevesebb az ilyen célra felhasználható forrás). És a cikk kiemeli, hogy NEM egyedi esetekről van szó, hanem a menekültek nagyobb része viselkedik így.

Azt tudjátok, hogy most, hogy ott vannak, már sokkal nehezebb lesz kitoloncolni őket, és ha nem sikerül (nyitott menekültszállások, kitoloncolás elutasítása), még nagyobb veszélyt fognak jelenteni a társadalomra? Nem érzitek ilyenkor magatokat is felelősnek (hiszen néhányotok amellett kardoskodott, hogy limitációk nélkül mindegyiket azonnal be kell fogadni)? Felfogjátok, hogy mekkora problémával néznénk szemben itt Magyarországon, ha ész nélkül befogadnánk mindenkit?

Jelenleg még nyilván nem arról van szó, hogy itt nálunk szeretnének letelepedni, de ha elfogadjuk a kvótákat, akkor bizony ezrével kerülhetnek ide ilyen emberek (és később azok rokonai). Gondoljátok/tényleg elhiszitek, hogy az ideiglenes letelepedési engedély lejárta után, ha netán rendeződnek a dolgok a hazájukban, haza fognak menni? Ha mégis így lenne, gondoljátok, hogy az időre, amíg itt vannak, ők majd feladják a szokásaikat és alkalmazkodnak a társadalomhoz?

Egy olyan embernek, akinek tényleg segítségre van szüksége és menekült, tényleg így kellene viselkednie ez befogadó társadalommal szemben? Normális ez szerintetek?

Az 56-os magyarokhoz hasonlítottátok őket, még mindig úgy vélitek, hogy ugyanarról a dologról beszélünk, mint ami akkor lejátszódott?

2016. jan. 20. 08:55
 121/141 anonim ***** válasza:
20%

Mások is látják hogy csak egy rasszista provokátor vagy. A hozzászólásaidból ezt egyértelmü. A magyar nyelv értő olvasása sem megy igy kétlem hogy lenne diplomád. Legfeljebb 8 általánost végezhettél. Továbbá javaslom keress fel egy pszichiátert mert paranoid téveszméid vannak. Nem létező dolgokat képzelsz valósnak.

Továbbá vallási kérdésekben tett nyilatkozataidat sem tudom komolyan venni. A fent leirtakon tul, azt állitod hogy a te egyszmélyes vallásod az igaz, és minden más csak kitaláció. Kialakitottál magadnak egy istenképet hoolywoodi filmek alapján :), amire te azt mondod az igazság :) Hogy történt? Nézted az x-aktákat és megvilágosodtál? :) De igazából mindegy, és megértem hogy nem irtad le mert csak nevetségessé tennéd magad.

2016. márc. 25. 11:19
 122/141 A kérdező kommentje:

"Mások is látják hogy csak egy rasszista provokátor vagy."

Kedves Törpicúr! Lényegtelen hányszor írod még ezt le, ettől még nem lesz igaz. Csak egyre szánalmasabb.

"A magyar nyelv értő olvasása sem megy igy kétlem hogy lenne diplomád. Legfeljebb 8 általánost végezhettél."

Nagyon oda vagy a diplomákkal. Ha lenne diplomád, tudhatnád, hogy azért nem olyan nehéz dolog azt összehozni. Kicsit stresszes és fárasztó, de nem vészes. Tudod, ez egy próbatétel, ismered a szabályokat, ismered az elvárásokat, tehetsz érte, hogy sikerüljön, csak ennyi kell :) Mivel folyamatosan ezt feszegeted, véleményem szerint ez egy törés lehet az életedben. Ne aggódj, 50 fölött is neki lehet futni újra, még van esélyed megszerezni! Allah büszke lesz rád, ha tanulsz!

"Továbbá javaslom keress fel egy pszichiátert mert paranoid téveszméid vannak. Nem létező dolgokat képzelsz valósnak."

Nem létező dolgok: Köln, Párizs, Brüsszel és még ki tudja mennyi ilyen lesz még. Valahogy furcsa, hogy a terrorizmus összefonódott az Iszlám vallással. Véletlen lenne? Tudod, a gyümölcséről ismerszik meg a fa leginkább (be szép mondás!). Ezek a rasszista provokátor tények. Persze ezt mind a média ferdíti csak el, valójában ez nem is igaz és azok az emberek, akik az életüket (a számukra legfontosabb dolgot) is feláldozzák Allahért, biztosan nem hívők("S bármit áldoztok Allah útján, hát viszonoztatik néktek, s ti nem kárhozhattok el. 8,60")...

"Továbbá vallási kérdésekben tett nyilatkozataidat sem tudom komolyan venni."

Egészen pontosan mit is? Azt, hogy nem veszem be az elfelejtett szerződéses próbatételes dolgot? Még mindig nevetek azon, hogy egy magát józanul gondolkodónak valló, felnőtt ember, hogyan vehet be ekkora dajkamesét. Netán a húsvéti nyuszi és a télapó is létezik? Nem látod, hogy ezzel az erővel bármire ráhúzható, hogy "hm, ez biztosan egy próbatétel"! Csak írok hozzá egy könyvet, kell egy hiszékeny és akaratgyenge ember és máris van egy szolgám, aki azt csinálja, amit mondok neki, mert minden egy próbatétel. Szánalmas :)

"A fent leirtakon tul, azt állitod hogy a te egyszmélyes vallásod az igaz, és minden más csak kitaláció."

Az én vallásom személyes megtapasztalásokra épül, nem pedig emberek által írt könyvekre. Tudod, én az a fajta vagyok, aki azt mondja, hogy "hiszem ha látom" (jelen esetben tapasztalom). És ne hidd, hogy ez a vallás "egyszemélyes" lenne :) Messze nem :) Ennyire zavar, hogy a sötét szobádba egy kis fény és levegő jutott? Hát sajnállak!

"Kialakitottál magadnak egy istenképet hoolywoodi filmek alapján :), amire te azt mondod az igazság :)"

Konkrétan miről beszélsz, ami filmekből származna (bár azért valljuk be, Allahról is készültek filmek és nem csak a robbantgató terrorista filmekre gondolok itt)? Az, hogy az "ősi" "istenek" mibenlétéről megvan az elképzelésem (ami csupán egy feltételezés, de a jelenlegi tudásunk alapján nem zárható ki, és magyarázatot szolgálhat sok megválaszolatlan kérdésre), az messze nem a vallásom része. Tudod, a vallás Istennel foglalkozik, nem pedig szánalmas imposztorokkal, akik "istennek" vallják magukat.

"Hogy történt? Nézted az x-aktákat és megvilágosodtál? :)"

Honnan jön ez az X-akták? Álmodtad? Vagy a Koránban olvastad? Forrás?

"De igazából mindegy, és megértem hogy nem irtad le mert csak nevetségessé tennéd magad."

Most írom le harmadszor: bármilyen konkrét kérdésedre hajlandó vagyok válaszolni privátban. Azért privátban, mert ez a téma nem az én vallásomról szól és félő, hogy az egész kifejtése, több oldalnyi szöveget generálna, mint amit ez a téma jelenleg tartalmaz. Ha az első két alkalommal nem voltál képes felfogni azt, amit írtam, harmadszorra vajon sikerülni fog (ugye a magyar nyelv értő olvasása)...

2016. márc. 25. 21:10
 123/141 anonim ***** válasza:
19%

"Mások is látják hogy csak egy rasszista provokátor vagy."

"Kedves Törpicúr! Lényegtelen hányszor írod még ezt le, ettől még nem lesz igaz. Csak egyre szánalmasabb."

Olvasd el a másik válaszoló hozzászólását Azt hiszem neked szól :) Nyilvánvaló ki a rasszista provokátor.

"Nagyon oda vagy a diplomákkal. Ha lenne diplomád, tudhatnád, hogy azért nem olyan nehéz dolog azt összehozni. Kicsit stresszes és fárasztó, de nem vészes. Tudod, ez egy próbatétel, ismered a szabályokat, ismered az elvárásokat, tehetsz érte, hogy sikerüljön, csak ennyi kell"

Továbbra is kétlem hogy van diplomád :) Egyébként ez is egy bizonyíték és még így sem esik le. Egész életben teljesítened kell hogy elérj valamit. Iskolában, munkahelyen stb, vagyis meg kell dolgoznod értem és meglesz a jutalma. Ezzel egyet is értesz, de odáig már nem jutsz el hogy ez az életed egészére is igaz.

"Nem létező dolgok: Köln, Párizs, Brüsszel és még ki tudja mennyi ilyen lesz még. Valahogy furcsa, hogy a terrorizmus összefonódott az Iszlám vallással. Véletlen lenne?"

Az USA bevakozott Afganisztánba, létrejött a talib terrorszervezet. Utána beavatkozott Irakba, létrejött az alkaida. Majd beavatkozott Líbiába és Szíriába és létrejött az ISIS. Véletlen lenne?

"Persze ezt mind a média ferdíti csak el, valójában ez nem is igaz és azok az emberek, akik az életüket (a számukra legfontosabb dolgot) is feláldozzák Allahért, biztosan nem hívők"

Elmondtam már hogy ezek az emberek öngyilkosságot követnek el hogy civileket öljenek meg. Ez teljesen ellentétes az iszlámmal. És igen, a média ferdíti el.

"Egészen pontosan mit is? Azt, hogy nem veszem be az elfelejtett szerződéses próbatételes dolgot? Még mindig nevetek azon, hogy egy magát józanul gondolkodónak valló, felnőtt ember, hogyan vehet be ekkora dajkamesét."

Erre már válaszoltam: Allah megteremtett a semmiből, örök életet adott neked és szabad akaratot. Mindezt szeretetből és azért hogy megismerhesd, ezért alapból hálásnak kellene lenned. Itt a földön is a rendelkezésedre bocsátott mindet, tehát már itt is jó és boldog életed lehet, a paradicsomban pedig csak is jó és gondtalan életed lesz. Ezért mit vár cserébe? Hogy itteni életed alatt, ami az örök életedhez képest egy pillanat, hozzá imádkozz, Őt szolgáld és úgy élj ahogy parancsolta. Hogy segítsen ebben prófétákat küldött neked, és nem is kéri hogy csak úgy elhidd. Bizonyítékul szolgál a körülötted lévő világ. Az élőlények, természeti jelenségek, az egész világ és te magad is. Szerinted Isten igazságtalan, pedig ha végig gondolod láthatod hogy egyáltalán nem igazságtalan. Egy kis munka árán hatalmas jutalmat kaphatsz. De ha ennyire sem vagy képe akkor az a te bajod. Egyébként a muszlimokon kivül a keresztények is úgy hiszik hogy Isten teremtett mindent és náluk is van mennyország és pokol és szerintük is tetteid alapján ítélnek majd meg tehát kb minden második ember hisz ebben.

Az sem igaz hogy nem tudhatod melyik vallás igaz. Minden emberben felteszi a kérdést hogy mi az élete értelme, miért van itt. Ha a tudományban keres választ akkor arra a következtetésre jut hogy annyira bonyolult és szabályozott a világ amiben élünk hogy nem lehet véletlen. Kell lennie egy felsőbb hatalomnak. Maradnak a vallások. Ha tanulmányozod mindet ki tudod zárni azt ami ellentmondásos, vagy nem ad választ a kérdéseidre. Írtam hogy a kereszténységben is alaptanításokban milyen ellentmondások vannak, a többiről nem is beszélve. Az iszlám az egyetlen vallás amiben nincs ellentmondás és megtalálod a válaszokat. Tehát még csak nem is kell muszlimnak születned. Akik később lettek muszlimok mind hasonló utat jártak be. Keresztények vagy más vallásuak voltak, de látták az ellentmondásokat saját vallásukban, utána ateisták lettek, de mégis kutattak tovább. Tanulmányozták a többi vallást, és rájöttek hogy az iszlám az igazság. Ennyire egyszerű.

"Az én vallásom személyes megtapasztalásokra épül, nem pedig emberek által írt könyvekre. Tudod, én az a fajta vagyok, aki azt mondja, hogy "hiszem ha látom" (jelen esetben tapasztalom). És ne hidd, hogy ez a vallás "egyszemélyes" lenne :)"

És hányan követik? Persze az elmegyógyintézetek lakóit ne számold bele :) Ha jól gondolom akkor így te maradsz egyedül :) Még hogy tapasztaltad :) Elvittek az ufó-k? :)

"Honnan jön ez az X-akták? Álmodtad? "

Amit eddig írtál abból ez következik :) Lehet túl sokat nézted és az agyadra ment :)

"Most írom le harmadszor: bármilyen konkrét kérdésedre hajlandó vagyok válaszolni privátban. Azért privátban, mert ez a téma nem az én vallásomról szól és félő, hogy az egész kifejtése, több oldalnyi szöveget generálna, mint amit ez a téma jelenleg tartalmaz. Ha az első két alkalommal nem voltál képes felfogni azt, amit írtam, harmadszorra vajon sikerülni fog (ugye a magyar nyelv értő olvasása)..."

Már rég nem csak a kiirt kérdésedről van szó. Ha biztos lennél az állításodban leírnád, de csak félsz hogy kiröhögnek :) Miért lenne több oldal? Privátban sem küldted el.

2016. márc. 28. 21:19
 124/141 A kérdező kommentje:

"Olvasd el a másik válaszoló hozzászólását Azt hiszem neked szól :) Nyilvánvaló ki a rasszista provokátor."

Igen, nyilvánvaló, hogy Te vagy az! Attól, hogy egy khm "érdekes", de nyilvánvalóan nagyon "intelligens" és "toleráns" ember ideböfögött valamit, az még nem Téged igazol.

"Továbbra is kétlem hogy van diplomád"

Mi az hogy, nem is egy van! És az egyik mérnöki diploma, tudod, egy olyan szakmához, amihez kreativitás is kell.

"Egész életben teljesítened kell hogy elérj valamit. Iskolában, munkahelyen stb, vagyis meg kell dolgoznod értem és meglesz a jutalma."

Mondtam már, hogy a világ sajnos nem így működik. Ha másokon gázolsz át, kihasználod és lehúzod őket, akkor sokkal jobban boldogulhatsz a földi életben. Nem véletlenül virágzik ennyire a bankár szakma...

"Ezzel egyet is értesz, de odáig már nem jutsz el hogy ez az életed egészére is igaz."

Én is inkább saját szorgalmamból boldogulok, de azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy aki így tesz, az nem lesz igazán "sikeres" ember, max "lelkiekben" gazdag.

"Az USA bevakozott Afganisztánba, létrejött a talib terrorszervezet. Utána beavatkozott Irakba, létrejött az alkaida. Majd beavatkozott Líbiába és Szíriába és létrejött az ISIS. Véletlen lenne?"

Erő, ellenerő. Ebből még nem feltétlen vonhatjuk le azt, hogy közvetlenül az USA alkotta volna ezeket a szervezeteket. Az USA csak egy összetevő ebben a képletben, minden adott volt ezekben a régiókban, hogy bármikor kialakulhassanak ilyen szervezetek: vallási fanatikusok, sötét, befolyásolható buta emberek, stb.

"Ez teljesen ellentétes az iszlámmal. És igen, a média ferdíti el."

Mégis, ezek az emberek feláldozzák Allah nevében az életüket, ehhez TELJES MEGGYŐZŐDÉS és VAK HIT kell. Nagyobb hit, mint ami Neked van. Ezek tények, nem a média ferdítései. Mi van, ha Te értelmezed rosszul az Iszlámot? Mert te NEM szó szerint értelmezed, azokat a verseket sem úgy értelmezted, amiket Te magad idéztél!

"Allah megteremtett a semmiből, örök életet adott neked és szabad akaratot."

A szabad akaratot üti a felelősségre vonás. Viszont megfelel annak, hogy miért kell teljes tudatlanságban születnünk. A tudatlanság üti a számonkérhetőséget. Ez egy ördögi kör.

"Mindezt szeretetből és azért hogy megismerhesd, ezért alapból hálásnak kellene lenned."

Te azért vállalsz gyermeket, hogy egy életre hálás legyen neked? Ha igen, sajnállak.

"Itt a földön is a rendelkezésedre bocsátott mindet, tehát már itt is jó és boldog életed lehet,"

... ha kihasználsz másokat, vagy nincsenek túl nagy igényeid :)

"a paradicsomban pedig csak is jó és gondtalan életed lesz"

Gondolom nem a földi értelemben vett "életre" gondoltál...

"Ezért mit vár cserébe?"

Üti ezt a kijelentésedet: "Mindezt szeretetből". Ha szeretetből tette, nem várhat érte semmit. Ez van :)

"hozzá imádkozz, Őt szolgáld és úgy élj ahogy parancsolta"

A tudatlanság miatt nem tudhatod, hogy kihez kell konkrétan imádkozni. A szolgálathoz is tudni kellene ezeket. Ha parancsolta, miért nem vagyunk tudatában ennek? Ezek olyan kérdések, amikre eddig sem válaszoltál, vagy csak megpróbáltál ködösíteni...

"Hogy segítsen ebben prófétákat küldött neked, és nem is kéri hogy csak úgy elhidd."

...Pl a prófétákkal. Én személy szerint egyetlen prófétával sem találkoztam még! Csak a vallási könyvekben "élnek" ők is. Hát nem furcsa? :) Ahhoz, hogy a prófétákat elhidd, a vallási könyvek elfogadásához szükséges vak hittel kell rendelkezned. És nem tudhatod, hogy melyik könyvben kell vakon hinned :)

"Bizonyítékul szolgál a körülötted lévő világ. Az élőlények, természeti jelenségek, az egész világ és te magad is."

Ez Istenre bizonyíték, nem a fenti agymenésre :)

"Szerinted Isten igazságtalan, pedig ha végig gondolod láthatod hogy egyáltalán nem igazságtalan."

NEM, ISTEN IGAZSÁGOS. Csupán a köré épített, emberek által alkotott hazug vallások az igazságtalanok! De hát meg is érdemli az, aki felül ezeknek.

"Egy kis munka árán hatalmas jutalmat kaphatsz."

Ha munkát végzel, célirányosan tudod mit csinálsz, mi a célod, nem közben döntöd el, hogy milyen munkát kellene elvégezni. Ha nem tudod már a kezdeteknél, hogy mit kell elvégezni, akkor jó eséllyel rossz munkát végzel majd. Ez az életre hatványozottan igaz.

"De ha ennyire sem vagy képe akkor az a te bajod."

Én nem szolgálok semmilyen vallást és felekezetet sem, közvetlenül "ápolom" a kapcsolatot Istennel.

"Egyébként a muszlimokon kivül a keresztények is úgy hiszik hogy Isten teremtett mindent és náluk is van mennyország és pokol és szerintük is tetteid alapján ítélnek majd meg tehát kb minden második ember hisz ebben."

Azért az erős túlzás, hogy minden második. És a keresztény vallás is több sebből vérzik szerintem, nem csak az Iszlám. De legalább a keresztények azt vallják, hogy "ha megdobnak kenyérrel, dobd vissza kővel", illetve, hogy fontos a megbocsátás, míg a muszlimoknál a "föld megrontóit" LE KELL VÁGNI. Véleményem szerint a keresztény vallás jézusi tanításai (a feltétel nélküli szeretetről és megbocsátásról) közelebb állnak az igazsághoz, mint az Iszlám.

Érdekes: Allah megteremtett minket SZERETETBŐL, majd azt mondta, hogy vágjátok le egymást, ha netán az egyik fél megtévedt a földi tudatlanságban és a "föld megrontójává" vált? Neked ez nem bűzlik? :) Nyilván nem...

"Az sem igaz hogy nem tudhatod melyik vallás igaz. Minden emberben felteszi a kérdést hogy mi az élete értelme, miért van itt."

De bizony igaz. Nézz szembe a ténnyel. Ha tudhatnád, akkor a tudás birtokában születnél. És így számon kérhetővé is válna a dolog. Ez ilyen egyszerű.

"Ha a tudományban keres választ akkor arra a következtetésre jut hogy annyira bonyolult és szabályozott a világ amiben élünk hogy nem lehet véletlen."

Ez tény.

"Kell lennie egy felsőbb hatalomnak."

Én inkább úgy nevezném, hogy biztosan léteznie kell egy olyan "erőnek", ami fenntartja és táplálja a szabályszerűségeket.

"Maradnak a vallások."

Vagy marad a tudomány és a határok feszegetése.

"Ha tanulmányozod mindet ki tudod zárni azt ami ellentmondásos, vagy nem ad választ a kérdéseidre."

Pl a Korán. Eddig már vagy 3-4 ellentmondást írtam csak ebben az egy reakciómban.

"Írtam hogy a kereszténységben is alaptanításokban milyen ellentmondások vannak, a többiről nem is beszélve."

De legalább nincs benne "vágjátok le őket" :) Haha.

"Az iszlám az egyetlen vallás amiben nincs ellentmondás és megtalálod a válaszokat."

Pl "Vágjátok le őket". Egyszerű és hatékony "válasz" a "föld megrontóinak" meggyőzésére :)

"Tehát még csak nem is kell muszlimnak születned."

De Te mondtad, hogy ha megbocsátást akarsz, fel kell venned (és követned kell) az iszlám vallást. Tehát ha nem veszed fel a vallást, jó eséllyel elkárhozol, pont úgy, ahogy a többi vallás is hazudja.

"Akik később lettek muszlimok mind hasonló utat jártak be"

Mondhatnál pár keresztény tudóst, akik a tudományos ismereteik miatt tértek át az Iszlámra :) Biztos sokat segítene abban, hogy ez az állításod egy kicsit is hihetővé váljon.

"Keresztények vagy más vallásuak voltak, de látták az ellentmondásokat saját vallásukban, utána ateisták lettek, de mégis kutattak tovább. Tanulmányozták a többi vallást, és rájöttek hogy az iszlám az igazság. Ennyire egyszerű."

Nem, az összes vallás, ami kárhozattal fenyeget, illetve más vallások ellen uszít (már az is uszítás, hogy azt mondja, hogy a kárhozat vár rád, ha más vallást követsz), egészen biztosan hazugság. Ez ennyire egyszerű.

"És hányan követik?"

Az én hitem/tapasztalásom nem a többi vallással vetekszik, nem is akar versengeni azokkal. Ebből is látszik, hogy az én hitem közelebb lehet az igazsághoz. A próféták szerinted emberek által írt könyvekből prófétáltak? Közvetlen kapcsolatuknak kellett legyen Istennel. Szerintem minden ember közvetlen kapcsolatban van Istennel, csak tudatossá kell válni rá. Ezért Istent nem emberek által írt könyvekben kell keresned, hanem magadban.

"Még hogy tapasztaltad :)"

Szerinted nem lehet Isten szeretetét, minőségét KÖZVETLENÜL megtapasztalni az általa alkotott és fenntartott földi életben? Allah nem azt várja tőled, hogy gondolkozz Törpicúr?

"Amit eddig írtál abból ez következik :) Lehet túl sokat nézted és az agyadra ment :)"

Egy beteg elme lehet, hogy erre következtet. Ez a Te dolgod. De ne írj szándékosan hülyeségeket, ha tudatában vagy az igazságnak.

"Már rég nem csak a kiirt kérdésedről van szó."

Tévedés. A radikalizáció egyik forrása a vallásban van. Többek között az Iszlámban is, ezért téma.

"Ha biztos lennél az állításodban leírnád, de csak félsz hogy kiröhögnek :) Miért lenne több oldal? Privátban sem küldted el."

Én megértem, hogy Allahot lehet jellemezni 1 mondatban ("vágjátok le őket", meg "Allahu akbar"), de egy fél életnyi megtapasztalást az igaz Istenről nem. Egyetlen konkrét kérdést sem kaptam Tőled privátban. Én nem akarlak megtéríteni, ha kérdésed van, Neked kell kezdeményezned és én szívesen elmondom az általam tapasztalt igazságot. De ez nem ennek a témának a tárgya, ezt Te is beláthatod (még egyszer nem írom le miért!).

2016. márc. 30. 23:17
 125/141 A kérdező kommentje:
"ha megdobnak kenyérrel, dobd vissza kővel", micsoda elszólás, nyilván ez ""ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" akart lenni :)
2016. márc. 31. 08:36
 126/141 anonim ***** válasza:
67%

"Igen, nyilvánvaló, hogy Te vagy az! Attól, hogy egy khm "érdekes", de nyilvánvalóan nagyon "intelligens" és "toleráns" ember ideböfögött valamit, az még nem Téged igazol."

Akkor most én vagyok vagy nem? :) Mondom hogy paranoiás vagy. Nekem egy regisztrációm van és soha nem voltam 70 %-os :) mert a hozzád hasonló iszlámellenes emberek lepontoznak.

"Mi az hogy, nem is egy van! És az egyik mérnöki diploma, tudod, egy olyan szakmához, amihez kreativitás is kell."

Továbbra sem hiszem hogy van diplomád, egyébként meg józan ész kellene neked először :)

"Mondtam már, hogy a világ sajnos nem így működik. Ha másokon gázolsz át, kihasználod és lehúzod őket, akkor sokkal jobban boldogulhatsz a földi életben. Nem véletlenül virágzik ennyire a bankár szakma... "

Ezt csak te gondolod így, mert csak ezt láttad. Hosszabb távon az ilyen emberek biztos hogy nagyon rosszul járnak.

"Erő, ellenerő. Ebből még nem feltétlen vonhatjuk le azt, hogy közvetlenül az USA alkotta volna ezeket a szervezeteket."

Á nem :) A tálibokat nyíltan támogatta még a szovjetek ellen, ezt nem is tagadták. Osama bin Laden családja jóban volt Bushékkak :) biztos ez is véletlen. Teljesen egyértelmű hogy az USA hozta ezeket létre. Amig hasznot hoznak nekik használják, utána megszabadulnak tőlük. Osama bin Ladent elkaphatták volna élve is de inkább kivégezték, a hulláját pedig a tengerbe dobták. Ügy lezárva :)

"Mi van, ha Te értelmezed rosszul az Iszlámot? Mert te NEM szó szerint értelmezed, azokat a verseket sem úgy értelmezted, amiket Te magad idéztél!"

Te csak kiollóztál részeket aztán más vereseket meg figyelmen kívül hagytál. Ezt akármelyik törvénykönyvel meg lehet csinálni. Ezt nem csak én állítom hanem még másfél milliárd muszlim. Amit te állítasz legfeljebb az agyhalott iszlámellenes szélsőjobbosok és néhány ezer elmebeteg terrorista támogatja.

"A szabad akaratot üti a felelősségre vonás. Viszont megfelel annak, hogy miért kell teljes tudatlanságban születnünk. A tudatlanság üti a számonkérhetőséget. Ez egy ördögi kör."

Már az eleje is téves. Pont a szabad akaratod az ami lehetővé teszi a számonkérést. Ha nem lenne szabad akaratod nem lehetne számon kérni. Egyetemre sem rángatnak be erőszakkal senkit hogy vizsgázzon. Vagy ahol te kaptad a diplomádat ott így megy? :) Te folyamatosan azt kéred hogy vizsga közben mutassák meg neked a válaszokat, ami mint tudjuk nem lehetséges. Ha most megmutatnák neked a mennyországot és például Jézus ott elmagyarázná neked hogy akkor juthatsz el oda ha az iszlám szerint élsz, aztán visszaküldenének ide nyilván nem kételkednél. Csakhogy ebben az esetben már nem beszélhetnénk próbatételről és minden más emberrel szemben ez igazságtalan lenne. Tudatlanságban pedig te tartod magad.

"Te azért vállalsz gyermeket, hogy egy életre hálás legyen neked? Ha igen, sajnállak."

Én hálás vagyok a szüleimnek hogy felneveltek. Ha te nem vagy az akkor sajnállak, szánalmas vagy.

".. ha kihasználsz másokat, vagy nincsenek túl nagy igényeid :)"

Én becsületesen dolgozom és nem használtam ki másokat és megélek. Ha te erre nem vagy képes több diplomával akkor magadban keresd a hibát.

"Üti ezt a kijelentésedet: "Mindezt szeretetből". Ha szeretetből tette, nem várhat érte semmit"

Te azt hiszed hogy Isten nélküled nem lenne meg? Ha teszel valamit amit kér, azzal Isten nem lesz több vagy gazdagabb. Ha Istenhez imádkozol szerinted Isten több lesz vagy nagyobb? Hát nem. Ezekkel magadnak teszel jót. Szeretetből teremtett, és amit kér azzal pedig magadnak teszel jót.

"A tudatlanság miatt nem tudhatod, hogy kihez kell konkrétan imádkozni. A szolgálathoz is tudni kellene ezeket. Ha parancsolta, miért nem vagyunk tudatában ennek? Ezek olyan kérdések, amikre eddig sem válaszoltál, vagy csak megpróbáltál ködösíteni.."

Mondtam már hogy te tartod magad tudatlanságban. Tanulmányozd az összes vallást és meglátod melyik az igaz. Ennyire egyszerű. Én nem ködösítek de úgy egy kicsit nehéz hogy neked fogalmad sincs az iszlámról és így vitatkozol.

"Pl a prófétákkal. Én személy szerint egyetlen prófétával sem találkoztam még! Csak a vallási könyvekben "élnek" ők is."

Én sem találkoztam egyel sem, de tudom hogy valós személyek. A történészek sem vitatják a létezésüket így megintcsak téves az az állításod is hogy csak vallási könyvekben "élnek".

"Ahhoz, hogy a prófétákat elhidd, a vallási könyvek elfogadásához szükséges vak hittel kell rendelkezned."

Ésszel kell rendelkezned. Tudod iq kérdése.

"Ha munkát végzel, célirányosan tudod mit csinálsz, mi a célod, nem közben döntöd el, hogy milyen munkát kellene elvégezni. Ha nem tudod már a kezdeteknél, hogy mit kell elvégezni, akkor jó eséllyel rossz munkát végzel majd. Ez az életre hatványozottan igaz."

Pontosan, és nem csak az itteni életedre. Itt kell eldöntened, utána már késő.

"Azért az erős túlzás, hogy minden második. És a keresztény vallás is több sebből vérzik szerintem, nem csak az Iszlám. De legalább a keresztények azt vallják, hogy "ha megdobnak kenyérrel, dobd vissza kővel", illetve, hogy fontos a megbocsátás, míg a muszlimoknál a "föld megrontóit" LE KELL VÁGNI. Véleményem szerint a keresztény vallás jézusi tanításai (a feltétel nélküli szeretetről és megbocsátásról) közelebb állnak az igazsághoz, mint az Iszlám. "

Elmagyaráztam hogy kik a föld megrontói de te nem vagy képes felfogni. És igen, a keresztényekre "ha megdobnak kenyérrel, dobd vissza kővel" sokkal inkább igaz.

"Érdekes: Allah megteremtett minket SZERETETBŐL, majd azt mondta, hogy vágjátok le egymást, ha netán az egyik fél megtévedt a földi tudatlanságban és a "föld megrontójává" vált?"

Azt mondja hogy megvédheted magad ha mások az életedre törnek. Ezt leszámítva senkit nem bánthatsz. Ez a "vágjátok le egymást" a te paranoid téveszméd.

"Pl a Korán. Eddig már vagy 3-4 ellentmondást írtam csak ebben az egy reakciómban."

Ellentmondást? :) Te még a szó jelentést sem érted. Egy ellentmondást sem írtál. Az nem ellentmondás hogy nem értesz egyet valamivel :)

"De legalább nincs benne "vágjátok le őket"

Paranoid téveszme, ennyi.

"De Te mondtad, hogy ha megbocsátást akarsz, fel kell venned (és követned kell) az iszlám vallást."

Igen de nagyon sokan nem születnek muszlimnak és menet közben térnek meg.

"Mondhatnál pár keresztény tudóst, akik a tudományos ismereteik miatt tértek át az Iszlámra :) Biztos sokat segítene abban, hogy ez az állításod egy kicsit is hihetővé váljon."

Nem kell ehhez tudósnak lenned de itt van néhány példa:

https://www.youtube.com/watch?v=7XPFPg-yBcQ

https://www.youtube.com/watch?v=1dh1LoB_vsE

https://www.youtube.com/watch?v=wsGc4yvHkEc

https://www.youtube.com/watch?v=HFfRSUZU5dU

Itt pedig egy volt ateista beszél arról hogy lett muszlim:

https://www.youtube.com/watch?v=A-sL6aEpcSM

Az iszlám a leggyorsabban terjedő vallás, a média hazugságai ellenére. Ez is biztos véletlen :)

https://www.youtube.com/watch?v=cp5aKK5ajyU

https://www.youtube.com/watch?v=VTRR7z9Vc5I

"Nem, az összes vallás, ami kárhozattal fenyeget, illetve más vallások ellen uszít (már az is uszítás, hogy azt mondja, hogy a kárhozat vár rád, ha más vallást követsz), egészen biztosan hazugság."

Ez csak a te véleményed. Egyébként sem uszit senki ellen az iszlám.

A te vallásod még azt sem engedi hogy más vallásokat tanulmányozz :)

"Az én hitem/tapasztalásom nem a többi vallással vetekszik, nem is akar versengeni azokkal. Ebből is látszik, hogy az én hitem közelebb lehet az igazsághoz."

A te vallásod hollywoodi filmek kitalált történetén alapul.

"A próféták szerinted emberek által írt könyvekből prófétáltak? Közvetlen kapcsolatuknak kellett legyen Istennel."

Azok a könyvek neked szólnak, nem a prófétáknak. Ők sokkal közelebb álltak Istenhez mint az átlag emberek. Egyébként minden ember kapcsolatban áll Istennel.

"Szerinted nem lehet Isten szeretetét, minőségét KÖZVETLENÜL megtapasztalni az általa alkotott és fenntartott földi életben? Allah nem azt várja tőled, hogy gondolkozz Törpicúr?"

De lehet, csakhogy te nem ezt teszed. Te az UFO-kat képzeled Istennek mert tul sok scifi filmet néztél.

"Egy beteg elme lehet, hogy erre következtet. Ez a Te dolgod. De ne írj szándékosan hülyeségeket, ha tudatában vagy az igazságnak."

Ne haragudj de amit eddig írtál abból ez következik :)

"Én nem akarlak megtéríteni, ha kérdésed van, Neked kell kezdeményezned és én szívesen elmondom az általam tapasztalt igazságot."

Megtéríteni? :) Szerinted van olyan beteg ember aki követné az agymenésedet? :) Ja hogy nálad van az igazság? :) Akkor lehet hogy az ufó-k hamarosan érted jönnek mert egy ilyen értelmes ember megérdemli hogy elvigyék. Pontosabban felemeljék vagy mittudom én hogy nevezitek :)

2016. ápr. 3. 17:40
 127/141 A kérdező kommentje:

"Akkor most én vagyok vagy nem? :) Mondom hogy paranoiás vagy"

Nem te vagy a másik hozzászóló nagyokos, hanem a rasszista provokátor vagy! Azt hittem, hogy a "nyilvánvaló" szó használata eléggé nyilvánvaló volt, de nem. Legközelebb pontosabban fogalmazok.

"meg józan ész kellene neked először"

Hidd el, a diplomához nem kell józan ész, sőt még tehetség sem :) Ezek a dolgok ahhoz kellenek, hogy a szakmádban jó legyél, amelyhez a diplomát szerezted.

"Hosszabb távon az ilyen emberek biztos hogy nagyon rosszul járnak."

Az életükben biztosan nem. A haláluk után meg ki tudja? Ha lenne isteni törvény, aminek tudatában lennénk születésünktől fogva, akkor biztosan nem ez lenne a helyzet.

"Teljesen egyértelmű hogy az USA hozta ezeket létre."

Konkrét bizonyítékaid vannak? Ha igen, miért nem tettél lépéseket az USA felelősségre vonása érdekében? Bűnösök közt cinkos aki néma!

"és néhány ezer elmebeteg terrorista támogatja"

Ha másfél milliárd muszlim van, aki szerint az Iszlám nem arról szól, mint amit a terroristák terjesztenek, akkor miért nem vetettétek még ki magatok közül őket? Rossz hírét keltik Allahnak és az Iszlámnak és nem ritkán még a kevésbé fanatikus "igaz hívő" muszlimok életét is fenyegetik. Ők a föld igazi megrontói, halált érdemelnének a Korán szerint.

"Pont a szabad akaratod az ami lehetővé teszi a számonkérést."

Felelősségre vonni törvény alapján lehet, a vallási törvényeket nem demokrácia által szavazták meg, tehát még véletlenül sem beszélhetünk az emberek szabad akaratáról, mivel ezek a törvények önkényesen korlátozzák a szabad akaratot! A szabad akarat azt jelenti, hogy szabadon választhatsz az összes rendelkezésedre álló lehetőségek közül. Ha megnyirbálják a lehetőségeket, hogy csak pár maradjon, akkor oda a szabadság. A te felfogásodban ha két variáció marad a 100 lehetőség közül, az még szabad akarat, mert a kettőből tudsz választani, szerintem meg nem, mert 98%-át elvették a szabadságodnak! Tetszik érteni?

"Ha nem lenne szabad akaratod nem lehetne számon kérni."

Ha szabad akaratod van, akkor nem lehet számon kérni, mivel szabadságot kaptál attól, aki megteremtett és pont ezért nem ítélhet meg! Ha parancsot kapsz, törvényt, szolgaságot, az NEM szabad akarat. Döntsük el végre melyik érvényes.

"Egyetemre sem rángatnak be erőszakkal senkit hogy vizsgázzon. Vagy ahol te kaptad a diplomádat ott így megy? :)"

A szabad akaratod abban merül ki, hogy eldöntheted, hogy akarsz-e egyetemre menni vagy sem. Már előtte is tisztában vagy a szabályokkal, és közben is végig tisztában leszel. Ha beiratkoztál egyetemre, a vizsga már nem szabad akarat kérdése. Igen, berángatnak, vagy el lehet szépen húzni az egyetemről. Ha nem viccből mentél az egyetemre, akkor nem fogod kihagyni a vizsgát.

"Te folyamatosan azt kéred hogy vizsga közben mutassák meg neked a válaszokat, ami mint tudjuk nem lehetséges."

Tévedés, megint ferdítesz. TUDOD előre a vizsga tárgyát, TUDOD, hogy miből fognak kérdezni és FEL TUDSZ KÉSZÜLNI RÁ! Erről szól a vizsga. Nem arról, hogy beküldenek egy zsákkal a fejeden egy fehérre meszelt terembe, ahol csak egy ismeretlen vizsgáztató van, azt sem tudod, hogy vizsgáztatnak és arról sincs fogalmad, hogy mit kellene tenni :)

"Ha most megmutatnák neked a mennyországot és például Jézus ott elmagyarázná neked hogy akkor juthatsz el oda ha az iszlám szerint élsz, aztán visszaküldenének ide nyilván nem kételkednél. Csakhogy ebben az esetben már nem beszélhetnénk próbatételről és minden más emberrel szemben ez igazságtalan lenne."

Pedig a prófétákkal is elvileg pont ez történt :) És nem lenne igazságtalan, már az is próbatétel, hogy egy olyan világban, ahogy egymás hátán lépnek feljebb, egymás véréből profitálnak az emberek, tartsd magad ahhoz az úthoz, amit netán Jézus mutatott neked a mennyországban... Ha valaki az igaz vallásba születik és lehetősége sincs kihátrálni belőle (megismerni más vallásokat és dönteni), az nem igazságtalan azokkal szemben, akik más vallásba születnek és marad a keresgélés, ha egyáltalán lehetőségük van rá? Hazug és igazságtalan a rendszered.

"Én hálás vagyok a szüleimnek hogy felneveltek. Ha te nem vagy az akkor sajnállak, szánalmas vagy."

Én is hálás vagyok, de ITT NEM ERRŐL VOLT SZÓ. Megint terelsz. Arról van szó, hogy a szüleid NEM AZÉRT vállaltak téged, hogy szolgáld, imádd, és hálálkodj nekik, hanem szeretetből. Ez a szülői szeretet. Feltétel nélküli.

"Én becsületesen dolgozom és nem használtam ki másokat és megélek. Ha te erre nem vagy képes több diplomával akkor magadban keresd a hibát."

Sokan elhagyják ezt az országot több diplomával is akár. Ezen még nem gondolkoztál? Mindegyik semmirekellő hulladék lenne?

"Ha teszel valamit amit kér, azzal Isten nem lesz több vagy gazdagabb. Ha Istenhez imádkozol szerinted Isten több lesz vagy nagyobb? Hát nem. Ezekkel magadnak teszel jót."

Ha parancsba adja, akkor bizony valószínűleg érdeke lenne. Szerinted azzal teszel magadnak jót, ha netán sikeresen ráhibázol az igaz vallás igaz törvényeire életeben, és azok szerint élsz, akkor talán nem fog azonnal a pokolra küldeni a Te "szerető" "istened"? Ilyen körülmények között azzal tennél jót magadnak, ha le sem születnél. Mi van, ha valaki úgy dönt, hogy nem születik le? Erről nem szól a Korán? Ha dönthetünk, kell lennie másik variációnak is... Hol vannak azok a lelkek, akik nem vállalják a megpróbáltatást, mert őrültség lenne, ha ilyenek a szabályok?

"Szeretetből teremtett, és amit kér azzal pedig magadnak teszel jót."

Ha szeretetből teremtett, akkor nem létezhet pokol. Mivel ha szeret, nem vet bele egy olyan csapdába, amit tudatlanságban kell leélned, és ha hibázol, akkor az örök kárhozat a részed. Ha szeretne, nem létezhetne pokol, azaz egy olyan állapot, ami szenvedésekkel teli és örökkévalóságig tart.

"Tanulmányozd az összes vallást és meglátod melyik az igaz. Ennyire egyszerű."

Az a vallás, aminek a "szent könyvében" megtalálható az, hogy "vágjátok le őket", mindegy, hogy milyen kontextusban, még ha rád támad akkor is (egyébként az önvédelmet SEHOL nem nevezik úgy, hogy VÁGJÁTOK LE ŐKET, hanem inkább úgy, hogy "védjétek meg magatokat, ha kell erővel is").

"A történészek sem vitatják a létezésüket így megintcsak téves az az állításod is hogy csak vallási könyvekben "élnek"."

Mutass már egyetlen TÖRTÉNELEM könyvet, ami elfogad és egyértelműen hitelesít bármilyen próféciát, hogy "igen, ezt már xyz megmondta, ez tudva lévő", illetve hogy 20 év múlva ez fog következni, mert xyz élt és ezt mondta. A személyre lehet utalás a történelemben, de az sehol sem elfogadott, hogy egyértelműen igaz lenne a prófétasága. Csak és kizárólag a vallási könyvekben.

És ha létezik prófécia, akkor NEM LEHET szabad akarat, mert minden előre meg van írva. De ehhez kellene IQ és ész, hogy felfogd Törpicúr!

"Pontosan, és nem csak az itteni életedre. Itt kell eldöntened, utána már késő."

Te a munkahelyen döntöd el, hogy mit is szeretnél csinálni (milyen munkát), de úgy, hogy azt sem tudod, hogy mivel foglalkozik az a munkahely? Hatékony munkaerő lehetsz Törpicúr!

"Elmagyaráztam hogy kik a föld megrontói de te nem vagy képes felfogni."

De képes vagyok felfogni, de azt is látom, hogy az állításaid 80%-a ködösítés. Rózsaszín szűrővel látod a világot. Az igazság viszont az, hogy számtalan dolgot bele lehet magyarázni a föld megrontóiba, ha szó szerint értelmezed! Amit te mondtál hozzá, az egy rózsaszín cukormázas költemény! Mintha csak egy szektást kérdeznél, hogy miért nem szekta aminek a tagja.

"Azt mondja hogy megvédheted magad ha mások az életedre törnek. Ezt leszámítva senkit nem bánthatsz. Ez a "vágjátok le egymást" a te paranoid téveszméd."

A megvédheted magad, az önvédelem, a "vágjátok le" az TÁMADÁS. Minden esetben. Nem lehet máshogy értelmezni! Szerepel ez a szóhasználat a Koránban, vagy sem?

"Ellentmondást? :) Te még a szó jelentést sem érted. Egy ellentmondást sem írtál. Az nem ellentmondás hogy nem értesz egyet valamivel :)"

Törpicúr, végig azt bizonyítod az írásaiddal, hogy nem vagy képes józanul gondolkodni, de még az értő olvasásra sem! Visszaolvastam az egész tizenakárhány oldalt, végig ez a műsor megy. Jössz az iskolázottsággal (haha, közben meg olyan helyesírási hibákat vétesz, hogy ihaj - én is hibázok, de korántsem ennyit), meg a nácizással rasszistázással, meg hogy lepontoznak a csúnya nácik! Nem lehet, hogy szimplán csak VELED van a baj?

"Paranoid téveszme, ennyi."

Korán (2:191-193): „És öljétek meg őket bárhol is találtok rájuk, űzzétek ki őket, ahogy ők űztek ki titeket. A zaklatás rosszabb az Öldöklésnél.

Korán (2:244): „Harcoljatok Allah útján, s tudjatok, hogy Allah Mindent Halló, Mindenttudó.

Korán (4:74): „Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért.

Korán (4:89): „Azt szeretnék, ha tagadnátok, ahogy ők tagadtak, s hogy legyetek (vélük) egy szinten. Hát ne vegyétek közülük patrónust, míg meg nem menekülnek Allah útján. S ha megfordulnak, hát vegyétek őket, öljétek le őket bárhol is találjátok őket, s ne vegyetek közülük patrónust, sem pártfogót.

Korán (8:39): „Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen zaklatás [fitna – zavarodottság, hitetlenség], s legyen az egész hitvallás Allahé.”

Korán (9:5): „A ha elmúlnak a Sérthetetlen Hónapok, hát vágjátok le a bálványimádókat, bárhol is találtok rájuk, s vegyétek őket, ostromoljátok őket, s fektessetek nekik mindannyinak csapdát. S ha megbánják, s megtartják az imát, kötelező alamizsnát adnak, hát hagyjátok útjukat.”

Persze nyilván ez nem hiteles fordítás (haha). Egyik sem arról szól, hogy védjék meg magukat a támadás idején, hanem hogy támadják meg a zaklatókat. Kontextus ide vagy oda. NEM ÖNVÉDELEM, támadás! Az önvédelem az, ha karddal támadnák rád és karddal véded magad. Ha "csak" zaklatnak és levágod az nem önvédelem. És lenne még bőven ilyen idézet...

2016. ápr. 3. 22:47
 128/141 A kérdező kommentje:

"Igen de nagyon sokan nem születnek muszlimnak és menet közben térnek meg."

És sokan születtek muszlimnak és tértek meg kereszténynek. És sokan születtek hitetlennek és tértek meg kereszténynek. És sok keresztény lett szcientológus is. Muszlim kevésbé, mert a nagy többség csóró és a szcientológia pénzbe kerül. És számít ez valamit?

" https://www.youtube.com/watch?v=7XPFPg-yBcQ

https://www.youtube.com/watch?v=1dh1LoB_vsE

https://www.youtube.com/watch?v=wsGc4yvHkEc

https://www.youtube.com/watch?v=HFfRSUZU5dU

https://www.youtube.com/watch?v=A-sL6aEpcSM"

Már megbocsáss, de ezek a "tudósaid"? Ezek a random arcok? Ne nevettessél már.

Tessék, hogy kipörögjön rendesen a bullsh*tméter:

https://www.youtube.com/watch?v=NcWLggCvvlA

https://www.youtube.com/watch?v=XWwx11dm8ac

https://www.youtube.com/watch?v=dsbj7EN1Uzs

"Az iszlám a leggyorsabban terjedő vallás, a média hazugságai ellenére. Ez is biztos véletlen :)"

Nem véletlen. Már leírtam miért: a szegényebb társadalmakban nagyobb a szaporodási ráta. Ezek nagy része beleszületik a vallásba (micsoda előny ez azokkal szemben, akik más "hazug" vallásokba születnek!). És a szegénység szegénységet szül, nem csak anyagi értelemben... Az, hogy Európában terjed, köszönhető a muszlim "óccó" munkaerőnek, akiket tonnaszám beengedtek, hogy felpörgessék a gazdaságot és ne engedjék elöregedni a társadalmat. Ez nem az Iszlám érdeme, hanem a saját fajtájukat centekért eláruló liberális politikusoké.

"Egyébként sem uszit senki ellen az iszlám."

Nézd, ha csak a muszlimok számára van megbocsátás a Korán szerint, akkor bizony uszít a többi vallás ellen, mert akik azokban hisznek és vétkeztek bármiben, mennek szépen, tömött sorokban a pokolra. Tehát aki jót akar, elhagyja azokat a vallásokat és muszlimnak áll. Ez nyílt provokáció a többi vallással szemben. Tehát a dolog kölcsönös.

"A te vallásod még azt sem engedi hogy más vallásokat tanulmányozz :)"

Maradjunk annyiban, hogy semmit sem tudsz az én vallásomról, mivel még semmit sem kérdeztél. Egyébként meg ha nem engedné meg, hogy más vallásokat tanulmányozzak, veled sem vitázhatnék a vallásról.

"A te vallásod hollywoodi filmek kitalált történetén alapul."

Mire alapozod ezt a véleményed? Forrás?

"Ők sokkal közelebb álltak Istenhez mint az átlag emberek. Egyébként minden ember kapcsolatban áll Istennel."

Mi a mértéke annak, hogy melyik ember milyen közel áll Istenhez? Hogyan azonosítasz egy prófétát a napjainkban? Lehet, hogy itt vannak közöttünk. Nem tévedhetsz?

"De lehet, csakhogy te nem ezt teszed."

Te a Koránon keresztül (vagy az ott felvázolt rituálék által) tapasztalod meg a kapcsolatot? Tudod, hogy az messze nem közvetlen, ugye? :)

"Te az UFO-kat képzeled Istennek mert tul sok scifi filmet néztél."

A mellékelt ábra úgy mutatja, hogy sokkal valószínűbb, hogy TE képzeled UFO-kat Istennek, ami eléggé degradáló. Az összes élet forrása Isten, így az esetleges földön kívüli intelligens életformák is. Ezt is kifejtettem. Csak annyira butuska vagy, hogy nem vagy képes megérteni a magyar szöveget. Vagy szándékosan hazudsz/ferdítesz, ahogy szoktál.

És azt is mondtam, hogy ez csak egy elmélet (nem a vallásom), egy lehetőség, ami mellesleg megmagyarázná az bibliai ószövetségi történéseket, illetve a "vágjátok le" szófordulatokat is (ezek ugyanis tökéletlenségek és önellentmondások)... Hihetőbb, hogy ezek az "isteneknek" hitt lények, fejlettebb intelligens életformák voltak, minthogy a "Seregek Ura", "Allah" és társai, akik szolgákat teremtettek maguknak "szeretetből", "titkos" elfeledett szerződések alapján, valóban Istenek lennének...

"Megtéríteni? :) Szerinted van olyan beteg ember aki követné az agymenésedet? :)"

Nagyon sokan követik jelen pillanatban is, de valószínűleg nem tartoznak egyetlen "egyházhoz" sem.

"Ja hogy nálad van az igazság? :)"

Ne haragudj, de inkább nálam, mint Nálad :)

"Akkor lehet hogy az ufó-k hamarosan érted jönnek mert egy ilyen értelmes ember megérdemli hogy elvigyék."

Soha nem állítottam ilyesmit, ezt Te találtad ki. De ha jönnének is, Téged nem fenyegetne az a veszély, hogy értelmesnek minősítsenek, kedves Törpicúr :)

"Pontosabban felemeljék vagy mittudom én hogy nevezitek :)"

Miről beszélsz? Honnan vetted ezt? Ezt írja a Korán? Ki nevezi, hol? Ki beszélt felemelkedésről? Hová fel? Minek? Mit szívtál?

2016. ápr. 3. 23:25
 129/141 anonim ***** válasza:
20%

"És sokan születtek muszlimnak és tértek meg kereszténynek"

Látom a számokkal sem vagy tisztában. Lehet néhány muszlim áttér a keresztény hitre, de közben kb ezerszer annyi keresztény vagy más vallású lesz muszlim.

"Nem véletlen. Már leírtam miért: a szegényebb társadalmakban nagyobb a szaporodási ráta."

Megint fogalmad sincs miről is beszélsz. Az iszlám nem azért terjed gyorsan mert a muszlimnak született emberek több gyereket vállalnak hanem mert nem muszlimok térnek át nagy számban. A szegényekkel kapcsolatban kitalált elméleted megintcsak hülyeség. Közép és Dél-Amerika továbbá Közép- és Dél-Afrika keresztény és ott is nagy a szegénység de mégsem a kereszténység terjed a leggyorsabban.

"Ha másfél milliárd muszlim van, aki szerint az Iszlám nem arról szól, mint amit a terroristák terjesztenek, akkor miért nem vetettétek még ki magatok közül őket? "

Magyarországon is vannak gyilkosok, pedofilok, erőszaktevők stb. A magyarok miért nem vetik ki ezeket maguk közül. Na ennek a kérdésnek kb ennyi értelme van.

"Ha szabad akaratod van, akkor nem lehet számon kérni, mivel szabadságot kaptál attól, aki megteremtett és pont ezért nem ítélhet meg! Ha parancsot kapsz, törvényt, szolgaságot, az NEM szabad akarat."

Szerintem a fogalmakkal komoly gondjaid vannak. Szabad akarat azt jelenti te döntöd el mit teszel, de ettől még a tetteidnek következményei lesznek. Törvények nélkül káosz lenne, ezt még az ateisták is belátják , de még a legbutább ember is.

"A szabad akaratod abban merül ki, hogy eldöntheted, hogy akarsz-e egyetemre menni vagy sem. Már előtte is tisztában vagy a szabályokkal, és közben is végig tisztában leszel. Ha beiratkoztál egyetemre, a vizsga már nem szabad akarat kérdése. Igen, berángatnak, vagy el lehet szépen húzni az egyetemről. Ha nem viccből mentél az egyetemre, akkor nem fogod kihagyni a vizsgát."

Te beiratkoztál az egyetemre szabad akaratodból ahogy eldöntötted hogy emberként megszületsz erre a világra. Az egyetemen is mondhatod hogy téged nem érdekel a vizsga és azt is mondhatod hogy nem fogadod el az iszlámot stb, de meglesz a következménye ami mindkét esetben bukás. Előbbi esetben csak az egyetemről csapnak ki, az utóbbinak viszont sokkal súlyosabb következményei lesznek.

"Tévedés, megint ferdítesz. TUDOD előre a vizsga tárgyát, TUDOD, hogy miből fognak kérdezni és FEL TUDSZ KÉSZÜLNI RÁ! Erről szól a vizsga. Nem arról, hogy beküldenek egy zsákkal a fejeden egy fehérre meszelt terembe, ahol csak egy ismeretlen vizsgáztató van, azt sem tudod, hogy vizsgáztatnak és arról sincs fogalmad, hogy mit kellene tenni :)"

Elmondtam már. Minden ember elgondolkodott már azon hogy miért van itt, mi az élet értelme. Mindenki tudja hogy okkal van itt, tehát ez az állításod már az elején megbukott. Mindenki tudja hogy tennie kell valamit. Mi ad választ erre a kérdésre? Innentől pedig már csak rajta múlik hogy megtalálja-e a helyes vallást. Ha a tudomány felől közelíti meg akkor is ugyanide jut.

"Pedig a prófétákkal is elvileg pont ez történt :) És nem lenne igazságtalan, már az is próbatétel, hogy egy olyan világban, ahogy egymás hátán lépnek feljebb, egymás véréből profitálnak az emberek, tartsd magad ahhoz az úthoz, amit netán Jézus mutatott neked a mennyországban... Ha valaki az igaz vallásba születik és lehetősége sincs kihátrálni belőle (megismerni más vallásokat és dönteni), az nem igazságtalan azokkal szemben, akik más vallásba születnek és marad a keresgélés, ha egyáltalán lehetőségük van rá? Hazug és igazságtalan a rendszered."

Csakhogy te nem vagy próféta :) Prófétákat kiválasztották azzal a céllal hogy az embereknek segítsenek, köztük neked is.

Nem kellene azzal foglalkoznod hogy más ember hogy jut előrébb. Rajtuk majd számonkérik ezeket a tetteket. Neked nem kell őket követned. Te önmagadért felesz. Hibába ismételgeted ezt hogy ki milyen vallásba született. Nincs jelentősége. Mint mondtam sokan térnek át az iszlámra saját akaratukból. A Koránból világosan kiderül hogy az leszel ami lenni szeretnél:

( 92:4-10) „Bizony a ti igyekezetetek (tetteitek) különfélék (jók és rosszak). Ami pedig az adakozót és az istenfélőt illeti, aki igaznak tartja a tanúságtételt, bizony annak meg fogjuk könnyíteni a jócselekedethez [vezető útját]. Ám, aki fösvény és (úgy véli,) nincs szüksége Allahra, s meghazudtolja a tanúságtételt, nos, annak meg fogjuk könnyíteni a rosszcselekedethez vezető útját."

"Arról van szó, hogy a szüleid NEM AZÉRT vállaltak téged, hogy szolgáld, imádd, és hálálkodj nekik, hanem szeretetből. Ez a szülői szeretet. Feltétel nélküli."

Isten is szeretetből teremtett téged. Szerinted a te tetteidtől, imádtól Isten nagyobb lesz vagy gazdagabb vagy több? Isten meglenne nélküled is. Pusztán szeretetből teremtett és hogy megossza veled ezt a világot. Te ezért hálával tartozol ahogy a szüleidnek is.

"Sokan elhagyják ezt az országot több diplomával is akár. Ezen még nem gondolkoztál? Mindegyik semmirekellő hulladék lenne?"

Nem mondtam ilyet, de ma Magyarországon egy műszaki diplomával ami neked állítólag van, azzal meg lehet élni.

"Ha parancsba adja, akkor bizony valószínűleg érdeke lenne. Szerinted azzal teszel magadnak jót, ha netán sikeresen ráhibázol az igaz vallás igaz törvényeire életeben, és azok szerint élsz, akkor talán nem fog azonnal a pokolra küldeni a Te "szerető" "istened"? Ilyen körülmények között azzal tennél jót magadnak, ha le sem születnél. Mi van, ha valaki úgy dönt, hogy nem születik le? Erről nem szól a Korán? Ha dönthetünk, kell lennie másik variációnak is... Hol vannak azok a lelkek, akik nem vállalják a megpróbáltatást, mert őrültség lenne, ha ilyenek a szabályok?"

Először is ez nem ráhibázás kérdése hanem észérvek alapján, logikus döntés eredménye. Mivel most itt vagy te biztosan emberként akartál megszületni, de dönthettél volna másképp. Mint mondtam a Korán nem zárja ki hogy sok más értelmes életforma is létezik. Lehetséges hogy mások másként jöttek a világra a világegyetem másik pontján vagy más dimenzióban más feltételekkel. Akár végtelen számú ilyen világ is lehet, más élteformákkal, de ez már csak az én véleményem. A Koránban viszont szerepel hogy Isten semmi olyat nem vár tőlünk amire ne lennék képesek tehát minden ember át tud menni ezen a próbatételen, csak rajta múlik.

„Allah nem terhel senkit sem [súlyosabb teherrel], mint amire képes.” (2:286)

"Ha szeretetből teremtett, akkor nem létezhet pokol. Mivel ha szeret, nem vet bele egy olyan csapdába, amit tudatlanságban kell leélned, és ha hibázol, akkor az örök kárhozat a részed. Ha szeretne, nem létezhetne pokol, azaz egy olyan állapot, ami szenvedésekkel teli és örökkévalóságig tart."

Isten mindent megadott neked ami ahhoz szükséges hogy elkerüld a poklot. Hogy te ezeket figyelmen kívül hagyod azt a te bajod. Ha nem tudnád hogy létezik pokol és ha nem tudnád hogy a tetteid következtében oda kerülhetsz, az lenne igazságtalan. Ha én figyelmeztettlek hogy ha lopsz, börtön bekerülsz, és te mégis megteszed és bekövetkezik, azért te vagy a hibás nem én.

"Az a vallás, aminek a "szent könyvében" megtalálható az, hogy "vágjátok le őket", mindegy, hogy milyen kontextusban, még ha rád támad akkor is (egyébként az önvédelmet SEHOL nem nevezik úgy, hogy VÁGJÁTOK LE ŐKET, hanem inkább úgy, hogy "védjétek meg magatokat, ha kell erővel is")."

A "védjétek meg magatokat, ha kell erővel is" sokmindent jelenthet. Egyébként ha a 8:39-es versre gondolsz akkor a fordítás nem vágjátok le őket hanem harcoljatok ellenük. Mondtam hogy nem azt a Korán fordítást kellene nézned.

"Mutass már egyetlen TÖRTÉNELEM könyvet, ami elfogad és egyértelműen hitelesít bármilyen próféciát, hogy "igen, ezt már xyz megmondta, ez tudva lévő", illetve hogy 20 év múlva ez fog következni, mert xyz élt és ezt mondta. A személyre lehet utalás a történelemben, de az sehol sem elfogadott, hogy egyértelműen igaz lenne a prófétasága. Csak és kizárólag a vallási könyvekben."

Történészek elismerik hogy Jézus és Mohamed valós személyek, én ezt mondtam. Hogy a tanításaikat elfogadják vagy sem ez az ő dolguk.

"És ha létezik prófécia, akkor NEM LEHET szabad akarat, mert minden előre meg van írva."

Kettő egymástól független. Isten tudja előre hogyan döntesz, de ez a te döntésed. Rajtad áll hogy muszlimként élsz vagy sem.

"Te a munkahelyen döntöd el, hogy mit is szeretnél csinálni (milyen munkát), de úgy, hogy azt sem tudod, hogy mivel foglalkozik az a munkahely?"

Teljesen értelmetlen a példád. Tudom hogy miért megyek be dolgozni a munkahelyemre és tudom hogy miért vagyok ezen a világon.

"De képes vagyok felfogni, de azt is látom, hogy az állításaid 80%-a ködösítés. Rózsaszín szűrővel látod a világot. Az igazság viszont az, hogy számtalan dolgot bele lehet magyarázni a föld megrontóiba, ha szó szerint értelmezed! Amit te mondtál hozzá, az egy rózsaszín cukormázas költemény!"

Nem vagy képes felfogni. Össze-vissza beszélsz. Először még azt állítottad a hitetlenek a föld megrontói most meg azt hogy bárki :) Ha nem megy a magyar nyelv értő olvasása nem tudok mit tenni, a Koránból egyértelműen kiderül ki ezek.

"A megvédheted magad, az önvédelem, a "vágjátok le" az TÁMADÁS. Minden esetben. Nem lehet máshogy értelmezni! Szerepel ez a szóhasználat a Koránban, vagy sem?"

Ez csak a te paranoid téveszméd. Mint mondtam a vers helyes fordítása harcoljatok. Egyébként is a lényeg az hogy megvéded magad, nem azt mondja hogy jókedvedben gyilkolj.

"végig azt bizonyítod az írásaiddal, hogy nem vagy képes józanul gondolkodni, de még az értő olvasásra sem! Visszaolvastam az egész tizenakárhány oldalt, végig ez a műsor megy. Jössz az iskolázottsággal (haha, közben meg olyan helyesírási hibákat vétesz, hogy ihaj - én is hibázok, de korántsem ennyit), meg a nácizással rasszistázással, meg hogy lepontoznak a csúnya nácik! Nem lehet, hogy szimplán csak VELED van a baj?"

Továbbra is az a véleményem hogy rasszista provokátor vagy paranoid téveszmékkel.

"Persze nyilván ez nem hiteles fordítás (haha). Egyik sem arról szól, hogy védjék meg magukat a támadás idején, hanem hogy támadják meg a zaklatókat. Kontextus ide vagy oda. NEM ÖNVÉDELEM, támadás! Az önvédelem az, ha karddal támadnák rád és karddal véded magad. Ha "csak" zaklatnak és levágod az nem önvédelem. És lenne még bőven ilyen idézet..."

Ezt már megbeszéltük. Ennyire te sem lehetsz nehéz felfogású. Elmondtam hogy ha egy kérdése keresed a választ az összes azzal kapcsolatos verset meg kell nézned. Te kiragadtál néhány verset és ezzel próbálod bizonyítani a téveszmédet. Ez alapján akkor bármilyen törvénykönyvből ki lehetne ollózni részeket ami neked éppen teszik a többit meg figyelmen kívül hagyod. Nyilván nagyon idiótának kellene lenni hogy ezt valaki komolyan gondolja. Olvasd el a megelőző és az ezeket követő verseket is és látni fogod hogy egészen másról van szó.

"Maradjunk annyiban, hogy semmit sem tudsz az én vallásomról, mivel még semmit sem kérdeztél. Egyébként meg ha nem engedné meg, hogy más vallásokat tanulmányozzak, veled sem vitázhatnék a vallásról."

Akkor ezért nem olvasod el a Koránt? Mert tiltja a vallásod hogy más vallásokat tanulmányoz? Biztos hogy jó úton haladsz? Egy vallás ami tiltja hogy más vallásokat tanulmányozz már alapból gyanús :)

"Mire alapozod ezt a véleményed? Forrás?"

Te vagy a forrás. Az eddigi hozzászólásaid alapján arra lehte következtetni hogy valami ufo hívő vagy.

"Mi a mértéke annak, hogy melyik ember milyen közel áll Istenhez? Hogyan azonosítasz egy prófétát a napjainkban? Lehet, hogy itt vannak közöttünk. Nem tévedhetsz?"

A mértéke az hogy mennyire élsz az iszlám szerint. Minél jobban betartod annál közelebb kerülsz Istenhez. Több próféta nem lesz. Mohamed volt az utolsó, így nem lehetnek itt közöttünk.

"Te a Koránon keresztül (vagy az ott felvázolt rituálék által) tapasztalod meg a kapcsolatot? Tudod, hogy az messze nem közvetlen, ugye? :)"

Te honnan tudod mennyire közvetlen mikor fogalmad sincs az iszlámról? Egyáltalán mi ez az okoskodás? :) Csak azt ne mond hogy te sokkal közvetlenebb kapcsolatban vagy Istennel. Ezt hogy sikerült elérned? Az ufok mondták neked? :)

"A mellékelt ábra úgy mutatja, hogy sokkal valószínűbb, hogy TE képzeled UFO-kat Istennek, ami eléggé degradáló. Az összes élet forrása Isten, így az esetleges földön kívüli intelligens életformák is. Ezt is kifejtettem. Csak annyira butuska vagy, hogy nem vagy képes megérteni a magyar szöveget. Vagy szándékosan hazudsz/ferdítesz, ahogy szoktál"

Én nem hazudok. Te vagy az aki szerint a földi életet ufok hozták létre.

"És azt is mondtam, hogy ez csak egy elmélet (nem a vallásom), egy lehetőség, ami mellesleg megmagyarázná az bibliai ószövetségi történéseket, illetve a "vágjátok le" szófordulatokat is (ezek ugyanis tökéletlenségek és önellentmondások)... Hihetőbb, hogy ezek az "isteneknek" hitt lények, fejlettebb intelligens életformák voltak, minthogy a "Seregek Ura", "Allah" és társai, akik szolgákat teremtettek maguknak "szeretetből", "titkos" elfeledett szerződések alapján, valóban Istenek lennének..."

Akkor én és a többi muszlim az ufókat követjük? :) Fordulj orvoshoz mert ez már súlyos paranoid téveszme.

"Nagyon sokan követik jelen pillanatban is, de valószínűleg nem tartoznak egyetlen "egyházhoz" sem."

Igen és elmegyógyintézetben élik az életüket.

"Soha nem állítottam ilyesmit, ezt Te találtad ki. De ha jönnének is, Téged nem fenyegetne az a veszély, hogy értelmesnek minősítsenek, kedves Törpicúr :)"

De most gondolj bele, lehet nem is lenne olyan rossz ha egy időre magukkal vinnének téged az ufok. Nem kellene tovább rettegned attól hogy a muszlimok elfoglalják Magyarországot, a magyar társadalombiztosítás pedig megszabadulna az elmegyógyintézeti kezelésed költségétől.

2016. ápr. 16. 16:33
 130/141 A kérdező kommentje:

"Látom a számokkal sem vagy tisztában. Lehet néhány muszlim áttér a keresztény hitre, de közben kb ezerszer annyi keresztény vagy más vallású lesz muszlim."

Bizonyíték? És egyébként is, mit számít a hívők száma? Az lenne az igaz vallás, amit több birka követ? 1000 légy nem tévedhet? Elárulom, hogy semmit sem számít, hogy hányan követnek egy vallást. Sőt, a hazugság sokkal több jóhiszemű embert rabul ejthet, mint a tényleges igazság. És szinte minden földi, emberek által kitalált vallásban ott vannak a következmények, a bűntől való félelem.

"A szegényekkel kapcsolatban kitalált elméleted megintcsak hülyeség. Közép és Dél-Amerika továbbá Közép- és Dél-Afrika keresztény és ott is nagy a szegénység de mégsem a kereszténység terjed a leggyorsabban."

Azért abban egyet értesz, hogy a muszlimok többsége nem az átlag európai ember életszínvonalán él...? Véletlen lenne csupán? Véletlen, hogy a jóléti Európában vannak népesedési problémák?

"A magyarok miért nem vetik ki ezeket maguk közül."

Csakhogy ezek a bűnözők nem vallási alapon művelik azt, amit. Meg sem próbálják a vallással magyarázni. Kevered a szezont a fazonnal.

"Törvények nélkül káosz lenne, ezt még az ateisták is belátják , de még a legbutább ember is."

Abban egyetértünk, hogy az emberi társadalmakban szükség van a törvényekre. De egyik törvény sem a szabadságról szól, hanem a szabadság korlátozásáról. Kicsit feladsz a szabadságjogaidból azért, hogy élhető világban élhess. Erről van szó.

A teremtett világot ne hasonlítsd az emberi társadalomhoz, ha megszakadnánk, akkor sem tudnánk kivenni vagy elvenni anyagot a világegyetemből. Ha nem tudunk elvenni, akkor nem tudjuk tönkretenni, minden visszaáll idővel az alapállapotba. A világegyetem szempontjából teljesen lényegtelen, hogy te mihez kezdesz a kis testeddel, a végén úgyis visszakerül minden a körforgásba.

A vallási értelemben vett szabad akarat lényege az lenne, hogy a teremtett világ lehetőségeit nem korlátozzuk tovább, ha már adott a lehetőség (ami szintén a teremtés következménye). Nem gondolom, hogy Isten olyan dolgokat teremtett volna, amit alapból tilt, csupán csapdaként, hogy ne legyen olyan üres hely a "pokol", lehessen kit számon kérni. Szeretetből nem tenne még egy ember sem ilyen dolgot a gyermekeivel. Mintha odatennél egy éles fegyvert a játékok közé és felhívnád a figyelmét rá a gyerekednek, hogy azt nem szabad megnézni, mert baj lesz.

Isten meg pláne nem ilyen bugyuta. Ha mégis, akkor szánt szándékkal csőbe akar húzni, hiszen mindentudó és mindenható. De ha ez a helyzet, akkor egy gonosz Istenről beszélhetünk és ez máris a pokol, ahol a beteg tréfáinak vagyunk kitéve újra és újra.

"Az egyetemen is mondhatod hogy téged nem érdekel a vizsga és azt is mondhatod hogy nem fogadod el az iszlámot stb, de meglesz a következménye ami mindkét esetben bukás."

Ha nem vagy agyalágyult, nem teszed ezt, mert egy céllal mentél az egyetemre és mindvégig tudatában vagy ennek. Nem fogsz csak úgy viccből kihagyni egy vizsgát, mert fontosabb a buli. Ha ezt teszed, idióta vagy. Az általad felvázolt kép egyenlő azzal, hogy bekerülsz az egyetemre és azonnal amnesztiás leszel. Azt mondják idegen arcok, hogy tanulni, meg vizsgázni kellene, de azt sem tudod mit keresel ott... Így szinte teljesen biztos a bokás esélye.

"Előbbi esetben csak az egyetemről csapnak ki, az utóbbinak viszont sokkal súlyosabb következményei lesznek."

És már meg is érkeztünk a félelem vallásába. Félsz, rettegsz a következményektől. Azt ugye tudod, hogy ezeket a következményeket (és ezek okozóit) más emberek találták ki számodra, és az égadta világon semmiféle bizonyíték nincs ezekre?

"Mindenki tudja hogy okkal van itt, tehát ez az állításod már az elején megbukott."

Sokan azt hiszik, hogy csak hús és vér vagyunk, élünk, eszünk, elrohadunk, ennyi volt. Nem evidencia a tervezettség és cél, csak lehetőség, találgatás, hit.

"Mindenki tudja hogy tennie kell valamit."

Annyiban lehetsz biztos, hogy tenned kell valamit azért, hogy a napi élelmet biztosítani tudd magadnak és a családodnak. Ha nem teszed, jön a bizonyíték: korogni fog a gyomrod.

"Mi ad választ erre a kérdésre? Innentől pedig már csak rajta múlik hogy megtalálja-e a helyes vallást."

Nem, tévedés, az emberek által kitalált vallások csak további kérdéseket vetnek fel. Az összes vallás a vak hitre és elfogadásra épül (az Iszlám is!), pedig a megtapasztalásra kellene épülniük! Az lenne a hiteles, mindenki számára, és még csak vak hit sem kellene hozzá. Csak hát nem beszélhetünk megtapasztalásról olyan esetekben, ahol nincs mit megtapasztalni. A hazug vallások csak egy nagy kongó ürességet generálnak...

"Ha a tudomány felől közelíti meg akkor is ugyanide jut."

Ha a tudomány felől közelíted meg, azt veszed észre, hogy van valamiféle rendező elv, ami egy magasabb intelligenciát sejtet. De még véletlenül sem arról van szó, hogy bármelyik vallást is igazolná a tudomány. Mindegyikhez vak hit kell, és az intelligens emberek megvetik a vak hitet!

"Csakhogy te nem vagy próféta :)"

Ki tudja, lehet, hogy az vagyok, csak még én sem tudok róla. Amúgy meg azért, mert azt írja a Korán, hogy Mohamed volt az utolsó próféta, még egyáltalán nem biztos, hogy ez igaz. Várjunk csak, nem az a Mohamed nevű fickó írta a Korán nevű mesterművet? És ugye nem állt érdekében az, hogy netán pár évvel később egy újabb önjelölt "próféta" megkérdőjelezze az állításait? Ha így nézzük, teljesen logikus, hogy tényként közli, hogy ő az UTOLSÓ próféta. Ravasz...!

"Prófétákat kiválasztották azzal a céllal hogy az embereknek segítsenek, köztük neked is."

Kik választották ki, mi ez a többes szám? Hol a bizonyíték? Mi a bizonyíték? Csak nem az, hogy le van írva a Koránban?

"Rajtuk majd számonkérik ezeket a tetteket."

Ha a próféták tudatában voltak az ittlétük értelmének, akkor van is mit számon kérni rajtuk! De mi sajnos nem így születünk...

"Hibába ismételgeted ezt hogy ki milyen vallásba született. Nincs jelentősége. Mint mondtam sokan térnek át az iszlámra saját akaratukból."

Nem érted, van aki nem tud áttérni saját akaratából. Nem is egy. Nincs lehetősége. Koránt meg még csak a kirakatban sem látott, nem is hallott róla, hogy létezik. És aki nem muszlim, annak nincs bűnbocsánat, szerinted. És nincs olyan ember, aki ne követne el "bűnt" valamelyik vallás szerint. Persze őket máshogy ítélik majd meg. Még mindig a legkönnyebb út a mennyországba, ha valaki fiatalon távozik az élők világából. Ez is tökéletesen igazságos szerinted. Hát szerintem meg nem.

"annak meg fogjuk könnyíteni a rosszcselekedethez vezető útját"

Aha, szóval ha hajlamos vagy a bűnbeesésre, akkor még le is taszítanak a szakadék szélén, hogy nagyobbat puffanjon a végén (nocsak, még rímel is!). Korrekt :) És ezt a szerződést írnánk alá? Vicces vagy! :) Mintha a gyenge játékosoknak még meg is emelnék a nehézségi szintet, hogy biztosan elbukjanak. A "szerető" "isten", akinek Mohamed volt az utolsó prófétája! Hát persze! Logikus!

"Isten is szeretetből teremtett téged...Pusztán szeretetből teremtett és hogy megossza veled ezt a világot. Te ezért hálával tartozol ahogy a szüleidnek is."

Nos, megteremtett szeretetből, de teremtett egy poklot is, ha netán tévednél :) És mint tudjuk mindentudó, tehát egyenesen a pokolba teremtett meg téged, mert úgyis tudja, hogy az lesz a vége :) Ha ez így van, akkor ezért tényleg hálásak lehetünk! Ha Istennek mindegy, hogy mit csinálunk, mert ő amúgy is megvan, akkor miért kellett poklot teremtenie és "elprófétáltatnia" ennek hírét, hogy legyen mitől rettegjünk a halálunk után is?

2016. ápr. 22. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!