Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban megszüntették az alkotmányos abortuszhoz való jogot? Én támogatom.
Lefordítva: nem számít alkotmányellenesnek az abortusz betiltása. 13 republikánus állam kapásból be is tiltotta.
Szerintem helyes. A magzat a fogantatás pillanattól fogva egy külön élet, nem az anya teste, csupán abban fejlődik. Nagy félreértés belemenni a vitába, hogy a fejlődés melyik szakaszától számít valami életnek, mert senki nem tudja bebizonyítani, hogy az úgynevezett lélek vagy öntudat mikor jleenik meg a testben - ezért azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy ez a fogantatáskor megjelenik.
Értem, hogy a woke és feminizmus szerint az az "anya teste" meg "önrendelkezés", sőt ami ijesztő, hogy a jobboldali barátaim túlnyomó része is inkább abortuszpárti, de én nagyon örülök ennek a győzelemnek a józan ész oltárán. Persze nincs kétségem, hogy szavazás hova fog kifutni. Számomra vicces, hogy egyesek azt mondják, "vissza a középkorba" konkrétan arra, hogy valakik az életet védik... Másfelől a legnagyobb baromság ez a kijelentés, hiszen a középkorban többnyire mindig is volt abortusz :)).
Teszem hozzá, három esetben támogatnám az abortuszt: ha annyira fogyatékos a gyerek, hogy nem képes az önellátásra avagy "hasznot" termelni a társadalomnak, akkor, ha nemi erőszakból fogant, vagy ha veszélyezteti az anya életét a szülés. De semmiképp sem akkor, amikor a 22 éves kiscsaj még inkább "élni" akar meg pasizni.
#141 2018ban érettségiztem, egy jóhírű gimnáziumban. Számunkra semmilyen felvilágosítás nem volt, annyiban merült ki, hogy tanultuk a szaporító szervrendszert. De azt nem, hogy mi az, amitől lehet, hogy teherbe esel (az egyértelműn túl), vagy hogy milyen eszközök vannak, azokat hogyan lehet szabályosan használni, milyen nemi betegségek vannak, azokat hogy lehet elkapni, és hogyan lehet védekezni ellenük. Semmi ilyenről nem volt szó. Csak odavakkantotta a biosz tanár, hogy “védekezzetek, ha oda kerül a sor”, de nem részletezte, hogyan mivel, mikor. És ez egy jóhírű, neves iskola. Ha ott ilyen félvállról kezelik, akkor a kisvárosi b kategóriás szakközépben vajon hogy?
És ne akard jobban tudni, hogy hogy gondolkodom az embeiókról, egészségügyben dolgozom, és tanulok.
Mások testét használni senkinek nincs joga. Ha meghalsz, és egy életet menthetnének meg az egyik szerveddel, akkor sincs joguk kivenni, ha halálod előtt nem nyilatkoztál róla. Mint ahogy életben sem lehet senkit pl véradásra kényszeríteni, akkor sem, ha ő az egyetlen, aki megmenthet egy másik életet. Mert mindenkinek joga van a saját testéhez. Az embeió meg nem ember. Csak egy kezdemény. Nincsenek emberi jogai. Majd ha a saját testéből, másétól függetlenül életben tud maradni, akkor lesz teljes értékű ember, akkor lesznek alapvető emberi jogai, de addig nem.
És mind az erőszak, mind a betegség több, mint elég indok az abortuszra. Mert van rosszabb, mint az abortálás. Egy bántalmazó családban való felnövés pl. Ahol a kisbabát is megüti a szülő, mert nem hagyja abba a sírást. Ahol a gyerek szeme láttára veri apuka az anyukát. Ahol a gyereket nem engedik egy hétig iskolába, mert látszódó sebe van, amit a részeg apuka okozott, és “nehogy jelentsék a tanárok”. Ilyen élet jobb? Kegyetlenség erre a sorsa ítélni egy “ártatlan lelket”.
Tisztelt kérdező!
Legyél szíves ha ennyire szeretnél beleszólni mások életébe, akkor iratkozz fel arra a listára, amely az abortusztilalom miatt rossz anyagi körülményekbe születő gyerekeknek utal havi rendszerességgel anyagi támogatást a Te fizetésedből!
Írjál privátba a linkért, és fel tudsz iratkozni!
Mindenki, aki az abortusz tiltásának pártján áll, írjon a linkért privátban!
Üdv!
Ui.: épp most, három napra a tiltás után vonták meg a republikánusok a gyermekétkeztetéstől a 10 milliárd dolláros forrást.
A demokraták pedig megszavazták a hadiköltségvetés további 40 milliárdos megnövelését.
A demokratáknak lett volna több mint egy évtizedük törvénybe foglalni az abortuszhoz való jogot, de mindig csak ígérgették, majd a hatalmon nem tették.
Most is megtehették volna, hogy a legfelső bíróság létszámát kibővítik. Nem tették.
Bill Clinton volt, aki először megvágta rendesen a gyerekek után járó szociális pénzeket.
A republikánusok pedig nem hosszabbították meg a gyermekek után járó adójóváírást, ami 40 százalékkal csökkentette a gyermekszegénységet.
A fegyvertartás érdemi szigorítását sem támogatják.
A human Ifrastructure billt sem támogatják, amely mindenkinek elérhetővé tette volna ingyenesen az iskolára felkészítést.
Leszavazták a gyerekek jövőjét jelentő green new dealt.
A demokraták nem támogatják az ingyenes felsőoktatást, a fiatalok életét megkeserítő tandíjak eltörlését.
Biden épp most akar kinevezni nyugdíjügyekben tanácsadónak egy olyan embert, aki mindig is a nyugdíjak privatizálása, a nyugdíjrendszer nem alanyi jogon történő megítélése mellett tette le a voksát. Emellett Biden tovább privatizálja a megmaradt medicaret.
Azt hiszem, a két párt nagyszerűen működik együtt a szociális jogok kurtításán, a gyermekeink jövőjébe befektető állami programok tönkretételén,
Ti viszont jól egymásnak estetek.
Pont ez a céljuk.
Továbbra is várom a privát üzeneteket azoktól, akik az abortusz tiltása mellett vannak, de még nem kaptam egyet sem.
Úgy néz ki, csak a pofa nagy, amikor cinikuskodni lehet, de anyagilag egyik se szeretne hozzájárulni a tiltás miatt szegénységbe születő gyermekek támogatásához.
Direkt nem fogamzás gátlót írtam mert nyelvtanilag nem fedi le amit ez alatt értek.
Hanem birth controlt.
A statisztika mondja ki nem kell hozzá linkelni.
Egészség ügyisként te neked jobban kell látnod mint nekem.
De a minden 3. Terhesség megszakítása magáért beszél.
Az meg hogy nem ember még azt gusztustalan olvasni is, fõleg egy hozzáértõtõl.
Ha Te így gondolod képzett emberként, a "buta" ember vajon mit gondol.Ha már az oktatásra hivatkoztál. Akkor számít az oktatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!