Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban...

Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban megszüntették az alkotmányos abortuszhoz való jogot? Én támogatom.

Figyelt kérdés

Lefordítva: nem számít alkotmányellenesnek az abortusz betiltása. 13 republikánus állam kapásból be is tiltotta.

Szerintem helyes. A magzat a fogantatás pillanattól fogva egy külön élet, nem az anya teste, csupán abban fejlődik. Nagy félreértés belemenni a vitába, hogy a fejlődés melyik szakaszától számít valami életnek, mert senki nem tudja bebizonyítani, hogy az úgynevezett lélek vagy öntudat mikor jleenik meg a testben - ezért azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy ez a fogantatáskor megjelenik.

Értem, hogy a woke és feminizmus szerint az az "anya teste" meg "önrendelkezés", sőt ami ijesztő, hogy a jobboldali barátaim túlnyomó része is inkább abortuszpárti, de én nagyon örülök ennek a győzelemnek a józan ész oltárán. Persze nincs kétségem, hogy szavazás hova fog kifutni. Számomra vicces, hogy egyesek azt mondják, "vissza a középkorba" konkrétan arra, hogy valakik az életet védik... Másfelől a legnagyobb baromság ez a kijelentés, hiszen a középkorban többnyire mindig is volt abortusz :)).

Teszem hozzá, három esetben támogatnám az abortuszt: ha annyira fogyatékos a gyerek, hogy nem képes az önellátásra avagy "hasznot" termelni a társadalomnak, akkor, ha nemi erőszakból fogant, vagy ha veszélyezteti az anya életét a szülés. De semmiképp sem akkor, amikor a 22 éves kiscsaj még inkább "élni" akar meg pasizni.

2022. jún. 25. 18:19
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/213 kürasszír ***** válasza:
44%

# 100

EZT ÍROD: "Az abortusz ellen vannak törvények, a fegyverkezéssel kapcsolatban szinte semmi."

Ez így nem igaz, mert 7 liberális szövetségi államban az USA esetében az abortusz a születésig legális, bármilyen indokkal, vagy indok nélkül.

Már megbocsáss, de miféle erkölcsi érv az, hogy azért nem kell törődni az 500 000 harmadik trimeszteres abortusszal, mert 1 500 000 ember halt meg fegyver által (bűncselekmény, plusz fegyver- és vadászbalesetek következtében)?

Ez kb. olyan szintű érv, hogy ne törődjünk azzal, ha évente 50 000 nőt megerőszakolnak, mert bizony 500 000 nőt meg súlyos fizikai bántalmazás, verés ér. ÉS? Mindkettőt nem lehet elítélni?

2022. jún. 27. 00:43
 102/213 kürasszír ***** válasza:
44%

# 99

Várhatod.

Ugyanis Prof. Dr. Hell Judit egyetemi előadásán hangzott el kb. 10 évvel ezelőtt. Más forrást nem tudok megadni.

2022. jún. 27. 00:46
 103/213 anonim ***** válasza:
100%

#102 azzal van a gond, ha csak az egyik ellen folyik véresszájú hadjárat, a másikat meg nagyvonalúan a szőnyeg alá söpörnék. Közben meg akármelyik bolond bemehet egy gépfegyverrel egy általánosba, és halomra lőheti a harmadikosokat. Ezzel nem kezdenek semmit, mert “joguk van a fegyverhez”.

És igen, vannak államok, ahol engedékenyek az abortusszal, de vannak olyanok is, ahol 15 év jár az abortuszért. Akkor is, ha erőszak következménye. Sőt, az erőszak után jó magaviselettel 6 hónap után lehet szabadulni (márha elítélik a tettest), és még szülői jogai is lesznek!!! Ez szerinted normális? Ez ha jól tudom, Alabama állam.

2022. jún. 27. 00:50
 104/213 anonim ***** válasza:
100%
#103 biztos publikálta valahol. És 10 év sok idő. Az alatt tudod a dolgok és attitűdök is sokat változnak.
2022. jún. 27. 00:51
 105/213 kürasszír ***** válasza:
44%

# 104

EZT ÁLLÍTOD: "Akkor is, ha erőszak következménye. Sőt, az erőszak után jó magaviselettel 6 hónap után lehet szabadulni (márha elítélik a tettest), és még szülői jogai is lesznek!!! Ez szerinted normális? Ez ha jól tudom, Alabama állam."

Ilyen törvény nincs Alabama államban.

Talán utána kellene nézni, mielőtt ilyen álhíreket terjesztesz.

[link]

Valószínűleg ez lehetett a hír forrása, aztán valakik jócskán kiszínezték, vagy elferdítették, meghamisították: "Under current Alabama law, meanwhile, those charged with rape in the first degree face a similar punishment to the penalty doctors would face under the abortion ban: between 10 to 99 years in prison. Those who commit rape in the second degree face no more than 20 years in prison. Those charged with sexual abuse or incest face less than 10 years in prison. It is also important to note that most allegations of rape and sexual abuse go unreported." [link]

Vagyis Alabama ugyanúgy 10-től 99 évig terjedő börtönnel bünteti az illegális abortuszt végző orvost, mint az első fokú nemi erőszaktevőt.

2022. jún. 27. 01:00
 106/213 kürasszír ***** válasza:
44%

# 104

EZT ÍRTAD: "azzal van a gond, ha csak az egyik ellen folyik véresszájú hadjárat, a másikat meg nagyvonalúan a szőnyeg alá söpörnék. Közben meg akármelyik bolond bemehet egy gépfegyverrel egy általánosba, és halomra lőheti a harmadikosokat. Ezzel nem kezdenek semmit, mert “joguk van a fegyverhez”."

Ez az állításod is csak erős megkötésekkel igaz.

A katolikus egyház egyaránt ellenzi az abortuszt és támogatja a fegyvertartási jogok szigorítását.

Több neves abortuszellenes morálfilozófus szintén támogatja a fegyvertartás szigorítását, betiltását.

2022. jún. 27. 01:04
 107/213 anonim ***** válasza:
78%

“Those who commit rape in the second degree face no more than 20 years in prison. Those charged with sexual abuse or incest face less than 10 years in prison. It is also important to note that most allegations of rape and sexual abuse go unreported."”

Tehát ha valaki megerőszakolja a saját lányát, és a lány terhes lesz, és abortusza lesz, az orvos tovább lesz börtönben, mint az apa. A szabadság földje.

2022. jún. 27. 01:14
 108/213 anonim ***** válasza:
107 a probléma az, hogy nem az egyház és nem morálfilozófusok hoznak törvényeket.
2022. jún. 27. 01:15
 109/213 anonim ***** válasza:
100%

Új válaszoló vagyok.

Én szerintem a világ egy sokkal jobn hely lehetne ha az emberek magukkal foglalkoznának és a saját házuk táján sepregetnének ( ott is van mit bőven mindenkinek), minthogy beleugatni abba, ki/ hogyan/ mit csinál a saját életével.

Vicces, hogy az USA-ban fogják meghozni a törvényt az ,, élet" jegyében, mikor minden nap már hallani, hogy lövöldöznek

valamilyen iskolában/ közösségi helyen....

Nem pártolom az abortuszt, akárhogy nézzük a gyilkosság egyik formája, el is ítélem, mikor arról van szó, hogy 2 meggondolatlan fiatal kalandjából eredően kell ilyen beavatkozást végrehajtani, VISZONT mindenki eldöntheti melyik a jobb:

Világra hozni úgy egy gyereket, hogy tulajdonképpen egyik szülő se akarja, és a gyerek egész életében érezni fogja azt, hogy ,, én egy nem várt ember voltam" vagy a másik opció.

Megszülni egy orvos által már a méhben diagnosztizált down-szindrómás vagy más fogyatékossággal élő gyereket és az egész életedet az ő ápolására/ fejlesztésére fordítani, 0-24-ben vele lenni megállás nélkül vagy a másik opció.

Van ilyen ismerősünk sajnos, fogyatékos kislánya született, persze már erényből is képes volt megtartani, hát reméljük, hogy inkább phszichiátriára kerül be és nem a máját issza el.

El lehet dönteni mi a jó. Így is annyi sok lelki nyomorult gyerek van ( pszichológus ismerősöm szerint nagyon sokszor a szülő miatt), szerintem nem kellene ezt tovább fokozni.

2022. jún. 27. 09:10
 110/213 kürasszír ***** válasza:
44%

# 108

Ejnye!

Összemosod a "rape" (nemi erőszak) és az "incest" (vérfertőzés) büntetőjogi tenyállását.

Az "incest", azaz közeli vérrokonok közötti nemi kapcsolat automatikusan nem számít nemi erőszaknak, még Európában, így Magyarországon sem.

2022. jún. 27. 09:28
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!