Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban...

Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban megszüntették az alkotmányos abortuszhoz való jogot? Én támogatom.

Figyelt kérdés

Lefordítva: nem számít alkotmányellenesnek az abortusz betiltása. 13 republikánus állam kapásból be is tiltotta.

Szerintem helyes. A magzat a fogantatás pillanattól fogva egy külön élet, nem az anya teste, csupán abban fejlődik. Nagy félreértés belemenni a vitába, hogy a fejlődés melyik szakaszától számít valami életnek, mert senki nem tudja bebizonyítani, hogy az úgynevezett lélek vagy öntudat mikor jleenik meg a testben - ezért azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy ez a fogantatáskor megjelenik.

Értem, hogy a woke és feminizmus szerint az az "anya teste" meg "önrendelkezés", sőt ami ijesztő, hogy a jobboldali barátaim túlnyomó része is inkább abortuszpárti, de én nagyon örülök ennek a győzelemnek a józan ész oltárán. Persze nincs kétségem, hogy szavazás hova fog kifutni. Számomra vicces, hogy egyesek azt mondják, "vissza a középkorba" konkrétan arra, hogy valakik az életet védik... Másfelől a legnagyobb baromság ez a kijelentés, hiszen a középkorban többnyire mindig is volt abortusz :)).

Teszem hozzá, három esetben támogatnám az abortuszt: ha annyira fogyatékos a gyerek, hogy nem képes az önellátásra avagy "hasznot" termelni a társadalomnak, akkor, ha nemi erőszakból fogant, vagy ha veszélyezteti az anya életét a szülés. De semmiképp sem akkor, amikor a 22 éves kiscsaj még inkább "élni" akar meg pasizni.

2022. jún. 25. 18:19
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/213 anonim ***** válasza:

Rendben 148. Akkor mi a Te meglátásod?

Tényleg nem felelõtlenség, ekkora szâmban ez normális? Az oktatás elég megelõzni a bajt?

Nem hiszem.

A körülöttem lévõ nõi családtagoknak, barátnak, anyámat is beleértve mindenkinek volt abortusza...

Nem volt erõszak, sem betegség, csak felelõtlenség.Inteligensebb barátnõim is ezt választották.Akkor hogy nem Birth control magyarázd meg kérlek? Mindenki a fogamzás gátlóra hivatkozik hogy nem müködött, kiszakadt a gumi, a megszakításos dolog nem müködött...A gyógyszer ekkora egy szar?

Én sose szedtem pont ezért már nem volt benne bizalom.

2022. jún. 27. 18:25
 152/213 anonim ***** válasza:
Kürasszír: a kérdezőnek szántam a kommentet, ezelőtt nem olvastam végig a kommentjeidet -ugyan a válaszod után megtettem, de bár ne tettem volna...😅
2022. jún. 27. 18:28
 153/213 anonim ***** válasza:
#152 már leírtam. A tájékozatlanság az oka. Nincsenek tisztában azzal, hogy mi hogyan működik. Ezért lenne a megoldás a kőkemény szexuális edukáció. Mindent elmagyarázni a fiataloknak, minek mi a következménye, pontosan mi az, amitől teherbe lehet esni, hogy működik a ciklus, mik azok a termékeny napok, hogy működik a tabletta, mire kell figyelni, pl, táplálkozás, más gyógyszerek, milyen lehetséges mellékhatásai vannak, mikor kell orvoshoz fordulni, mi normális a tabletta szedése mellett, kiegészítő eszközök, stb. Mi az a gumi, hogyan kell helyesen felhúzni, mire kell figyelni, hogy lehet ellenőrizni, mit kell csinálni, ha "baj" van, stb. Mi az a spirál, milyen változatai vannak, ki használhatja, stb. Nemi betegségek, gombás fertőzések, stb. És a külöböző eszközöket elérhetővé, vagy akár ingyenessé is tenni. Ha ez mind meglesz, és csak akkor, ha ezek tényleg meglesznek, na majd akkor lehez az, hogy milyen kegyetlen dolog az abortusz. Mert sok ember egyszerűen nem tudja ezeket. És nem tudják, hogy mit nem tudnak, szóval utána se néznek.
2022. jún. 27. 18:34
 154/213 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek, hogy felelősen kell gondolkodni: ha nem akarsz gyereket, fogamzásgátlót használsz.

Ha mégis összejött, elveteted, ha nem tudnád normálisan felnevelni.

Ha pedig valaki úgy gondolja, hogy ezt az utóbbi opciót meg kell tiltani, akkor az vállaljon felelősséget rendszeres, a fizetéséből levont hozzájárulással az emiatt megszületett gyerekek anyagi támogatására!

Még mindig nem jönnek a privát üzenetek a linkért!!!

2022. jún. 27. 18:37
 155/213 anonim ***** válasza:

A kedvencemtől, aki egy másik threadben nem túl udvarias jelzôket aggatott rám, asszem emlékszik rám, az idióta érvelni nem tudóra (a többi 10 nem ugrik be), szóval tőle kérdem, hogy mikor jön a privi a tilalom miatt szegénységbe megszülető gyerekek anyagi támogatását célzó alaphoz hozzájárulásáról.

Grat a 2 diplomához, amúgy.

2022. jún. 27. 19:22
 156/213 anonim ***** válasza:
Úgy látom, már le is pontozott, ahogy szokott, amikor sejti, hogy nincs igaza. :-)
2022. jún. 27. 19:38
 157/213 anonim ***** válasza:
83%
Épeszű ember nem örülhet az abortusz betiltásának.
2022. jún. 27. 19:52
 158/213 anonim ***** válasza:

Nyilván nem.

De van, aki már olyan okos, hogy igen…

2022. jún. 27. 20:33
 159/213 kürasszír ***** válasza:
42%

# 157

Az megvan, hogy Európában totálisan másak az abortusz szabályai?

Az Európai Unió tagországaiban, két ritka kivételtől eltekintve csak a terhesség 12-14. hetéig legális az abortusz, utána alapesetben, egészséges nő egészséges magzata esetén gyakorlatilag abortusztilalom van.

Az USA eddigi szabályozása, a Legfelsőbb Bíróság 1973-as Roe v. Wade döntése nyomán a terhesség 24-28. hetéig bármilyen indokkal engedélyezte az abortuszt a nő döntése alapján.

Sőt hét amerikai szövetségi államban egészen a születésig legális az abortusz, bármilyen indokkal, ha a nő úgy akarja, akár a terhesség utolsó napján is.

2022. jún. 27. 20:34
 160/213 anonim ***** válasza:
53%
157 így van. Magyarországon is szigorú lenne, csak egy kis korrupcióval, meg hazugsággal elveszik simán.
2022. jún. 27. 20:49
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!