Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban megszüntették az alkotmányos abortuszhoz való jogot? Én támogatom.
Lefordítva: nem számít alkotmányellenesnek az abortusz betiltása. 13 republikánus állam kapásból be is tiltotta.
Szerintem helyes. A magzat a fogantatás pillanattól fogva egy külön élet, nem az anya teste, csupán abban fejlődik. Nagy félreértés belemenni a vitába, hogy a fejlődés melyik szakaszától számít valami életnek, mert senki nem tudja bebizonyítani, hogy az úgynevezett lélek vagy öntudat mikor jleenik meg a testben - ezért azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy ez a fogantatáskor megjelenik.
Értem, hogy a woke és feminizmus szerint az az "anya teste" meg "önrendelkezés", sőt ami ijesztő, hogy a jobboldali barátaim túlnyomó része is inkább abortuszpárti, de én nagyon örülök ennek a győzelemnek a józan ész oltárán. Persze nincs kétségem, hogy szavazás hova fog kifutni. Számomra vicces, hogy egyesek azt mondják, "vissza a középkorba" konkrétan arra, hogy valakik az életet védik... Másfelől a legnagyobb baromság ez a kijelentés, hiszen a középkorban többnyire mindig is volt abortusz :)).
Teszem hozzá, három esetben támogatnám az abortuszt: ha annyira fogyatékos a gyerek, hogy nem képes az önellátásra avagy "hasznot" termelni a társadalomnak, akkor, ha nemi erőszakból fogant, vagy ha veszélyezteti az anya életét a szülés. De semmiképp sem akkor, amikor a 22 éves kiscsaj még inkább "élni" akar meg pasizni.
Egy dolog a lényeg.
Még egy tilalompárti se jelentkezett a tilalom miatt nyomorba megszülető gyerekek anyagi támogatására.
Asszem ennyi elég is ennek a vitának a megértéséhez.
Milyen álságos a gyerekekre hivatkozni, miközben magasról tesznek mind az anyára, aki a szar rendszer miatt nem tudja eltartani a gyerekét, mert a tőke elrabolja még a következő generációtól is az erőforrásokat annak felnevelésére, meg a gyerekre is, mert a rendszernek csak egy újabb rabszolgára van szüksége, akinek az anyja ráadásul büntetőjogilag van kötelezve a nyomorúságos munkára közvetve.
Csak ezt így kimondani nagyon kemény.
Marx Tőkéjében beszélt erről 160 éve, semmi nem változott.
# 161
Az megvan neked, hogy Európában az emberek életszínvonala Marx tőkéjének megírása óta kb. a tízszeresére nőtt, mellesleg a születéskor várható átlagos élettartam is megduplázódott Marx óta 40 évről közel 80 évre?
Jézusom kürasszír!
Micsoda?! Hogy az állatoknak ne lenne öntudata?!
Láttál te már síró tehenet a vágóhídon?!
Ember, azért ennyire ne már, de tényleg!
A macskámnak mondtam, hogy örülnék, ha gyakrabban ugorba fel hozzám, azóta minden nap felugrik egy húsz percre, pedig nagyon szeret kint lenni nyáron.
Az, hogy a nőknek nincs orgazmusa, is elég elfogadott volt tudományosan.
Hahó, jó reggelt!
# 164
EZT ÍRTAD: "Jézusom kürasszír! Micsoda?! Hogy az állatoknak ne lenne öntudata?!"
ÖNTUDAT TUDOMÁNYOS DEFINÍCIÓJA: "Az embernek az a közvetlen tudása, amelyben saját mivoltát, tetteit, gondolatait, érzéseit, egyéni sajátságait, érdekeit és a világról alkotott nézeteit világosan felismeri, sajátjaként megérti, felfogja. Az élőlények közül egyedül az embernek van öntudata."
kürasszír
mégegyszerl leírom neked, az öntudat közvetlenül nem megfigyelhető, absztrakt fogalom. Nincs egyetértés a definícióján sem. Amit írsz, az csak egy önkényes meghatározás, de semmiképpen sem "tudományos".
# 168
EZT ÍROD: "mégegyszerl leírom neked, az öntudat közvetlenül nem megfigyelhető, absztrakt fogalom. Nincs egyetértés a definícióján sem. Amit írsz, az csak egy önkényes meghatározás, de semmiképpen sem "tudományos"."
Ez roppant érdekes, mert amikor egyetemre jártam, a jegyzetekben és a szakirodalomban is az szerepelt, mind filozófiából, mind pszichológiából, hogy öntudata, a szó igazi értelmében csakis az embernek van.
Neked milyen tudományos fokozatod van, ha meg szabad kérdezni?
Ja, semmilyen.
Az, hogy az állatok éreznek fájdalmat, nem öntudat. Az, hogy a kutya felismeri magát a tükörben, az nem igazi öntudat.
Egyébként a magzatok is éreznek fájdalmat a 24. terhességi héttől, ez tudományosan bizonyított.
Kürasszír, neked fel kellene ébredned, vagyis hogy rá kellene ébredned először arra a valóságra, amiben te valószínűleg mindig is vakon szemlélődtél.
Kemény lehet két diploma után annyira elveszíteni a kapcsolatot a realitással, hogy ilyet rezzenéstelen arccal leírsz.
Mert nekem felesleges most millió és egy példát bemutatnom arra, hogy az állatok hogy éreznek, hogy mennyire tudatosak, meg mennyire tisztába vannak a tetteikkel, stb, AMÍG TE NEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!