Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban...

Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban megszüntették az alkotmányos abortuszhoz való jogot? Én támogatom.

Figyelt kérdés

Lefordítva: nem számít alkotmányellenesnek az abortusz betiltása. 13 republikánus állam kapásból be is tiltotta.

Szerintem helyes. A magzat a fogantatás pillanattól fogva egy külön élet, nem az anya teste, csupán abban fejlődik. Nagy félreértés belemenni a vitába, hogy a fejlődés melyik szakaszától számít valami életnek, mert senki nem tudja bebizonyítani, hogy az úgynevezett lélek vagy öntudat mikor jleenik meg a testben - ezért azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy ez a fogantatáskor megjelenik.

Értem, hogy a woke és feminizmus szerint az az "anya teste" meg "önrendelkezés", sőt ami ijesztő, hogy a jobboldali barátaim túlnyomó része is inkább abortuszpárti, de én nagyon örülök ennek a győzelemnek a józan ész oltárán. Persze nincs kétségem, hogy szavazás hova fog kifutni. Számomra vicces, hogy egyesek azt mondják, "vissza a középkorba" konkrétan arra, hogy valakik az életet védik... Másfelől a legnagyobb baromság ez a kijelentés, hiszen a középkorban többnyire mindig is volt abortusz :)).

Teszem hozzá, három esetben támogatnám az abortuszt: ha annyira fogyatékos a gyerek, hogy nem képes az önellátásra avagy "hasznot" termelni a társadalomnak, akkor, ha nemi erőszakból fogant, vagy ha veszélyezteti az anya életét a szülés. De semmiképp sem akkor, amikor a 22 éves kiscsaj még inkább "élni" akar meg pasizni.

2022. jún. 25. 18:19
 171/213 anonim ***** válasza:
100%

kürasszír

Cuki, hogy behozod a pszichológiát, ugyanis pszichológia szakos vagyok, most végeztem, mint viselkedés elemző. Szóval mondhatni konyítok valamelyest a pszichológiához. És az egyik legfontosabb dolog a pszichológiával kapcsolatban, hogy jellemzően nem olyan dolgokat vizsgál, amik közvetlenül megfigyelhetőek. És amit nem lehet közvetlenül megfigyelni, annak a definíciója is igen bajos. Ugyanis mivel nincs konkrét dolog, így nehéz leírni. Érted. Ilyenek pl az intelligencia, vagy az agresszió. Nem egyszerű dolgok ezek, az tény, dehát mit lehet tenni. Rengeteg ilyen jelenség, és kifejezés van, aminek nincs konkrét definíciója, mivel nem értenek egyet a szakértők sem. És ilyenkor nem az a megoldás, hogy önkényesen választunk egyet, hanem hozzá kell tenni, hogy nincs szakmai konszenzus a témában, XY azt mondja, hogy... és XZ pedig azt, hogy...

2022. jún. 28. 00:20
 172/213 kürasszír ***** válasza:
24%

# 168

Az áltudományos, liberális hülyeségek nem érdekelnek.

Descartes is definiálta az öntudatot.

Kant is definiálta.

Természetesen hülyék is próbálták definiálni.

Te pedig arra hivatkozol, hogy a hülyéknek más a véleményük, mint a valódi zseniknek az öntudatról.

Mint a szintén hülye amerikai professzor, aki feltette a kérdést, hogy miért értékesebb egy gyerek élete, mint mondjuk egy haszonállaté?

Hiszen ez fajizmus! Szerinte érjen annyit egy gyerek élete, mint mondjuk egy csirkéé.

2022. jún. 28. 00:28
 173/213 anonim ***** válasza:
74%
Az a vicces, hogy először a saját “pszichológia tanulmányaidra (is) hivatkozol (“ amikor egyetemre jártam, a jegyzetekben és a szakirodalomban is az szerepelt, mind filozófiából, mind pszichológiából”), aztán miután kiderül, hogy ahhoz más pont jobban ért, hirtelen “ Az áltudományos, liberális hülyeségek nem érdekelnek.”. Ezzel szerintem mindent elmondtál.
2022. jún. 28. 00:42
 174/213 anonim ***** válasza:
56%

Figyelj, 173-as, aki tényleg elhiszi azt, hogy a Clintonné azért kapott ki trumptól, mert összejátszott utóbbi az oroszokkal, az egyéb hülyeségekre is képes.

Csak hát ugye ez van akkor, amikor valaki olyan művelt, hogy nem veszi észre, hogy a diplomák száma nem egyenlő az értelmi szinttel.

Már eleve az, ahogy lenézi a másikat, megérne egy misét bár ez még pont olyan dolog, hogy engem ez a része borít meg a legkevésbé.

Az, hogy hányszor hivatkozott az “érveléseiben” a szakértőkre, elkerülve ezzel a logikus gondolkodás nehézségeit…

Hiányzik belőle a beleérző képesség, viszont valószínűleg jól magol.

A közgazdaságtan diplomáját lengeti szegény, de azt nem tudja, ahogy sok más például corvinusos sem, hogy annak, amit ott arról a rendszerről tanítanak, amelyben élünk, semmi köze a valósághoz.

Hogy vannak az ott megtanulható tudásnak olyan részei is, amit nem ferdíthetnek el, mert fontos számításokhoz szükséges esetleg, és pont nem a neoklasszikus propagandaanyag része, azt el kell ismerni, de mikor valaki azon a görbe tükrön keresztül látja a világot, és nem tűnik fel neki, hogy a valódi tudást ebben a kérdésben senkinek sem áll az érdekében megosztani vele, akkor ott más bajok is vannak.

Esetleg sose találkozott olyan tanárral, aki a többi iskolát is bemutatta neki, vagy csak görbe tükrön át…

Nehéz ez, mert minél többet fogyasztasz a hivatalos tudásmenüről, ha elég gyarló vagy, annál jobban nő meg mellé a nagyképűséged, és annál nehezebb lesz az utóbbin túllátni.

2022. jún. 28. 08:45
 175/213 anonim ***** válasza:
48%

Nos, egy napja dobtam fel, hogy fel lehet iratkozni a tilalom miatt nyomorba születő gyerekek anyagi támogatására azok által, akik egyetértenek a tilalommal.

Egyetlen ember sem akar csatlakozni…

2022. jún. 28. 19:39
 176/213 anonim ***** válasza:
59%
A kérdező sunyítása különösen éles kontraszt az eddigi csaholásához képest…
2022. jún. 28. 19:41
 177/213 anonim ***** válasza:
100%
Azoknak, akik önkényesen el akarják dönteni más emberekről, hogy érdemes e élniük, a figyelmébe ajánlanék egy könyvet. Sajnos az író nevére nem emlékszem, csak hogy egy német úriemberről van szó, akit nem vettek fel a művészsuliba.
2022. jún. 28. 19:44
 178/213 anonim ***** válasza:
27%

177! Nem osztrák véletlenül a szereplő?

És ki akar emberek felett dönteni? Mármint az abortusz törvényt megszavazó politikusokon kívül.

2022. jún. 28. 19:51
 179/213 anonim ***** válasza:
65%

Tudtommal eredetileg az osztrákok is németek, ahogy például a poroszok, vagy a bajorok. Bár a háború után igyekeztek elhatárolodni, szóval meg nem mondom, hogy most lehet e németnek tekinteni őket, vagy sem.

Az olyan szélsőséges esetek, mint az erőszakos fogantatás, vagy a halálos szülés kockázata természetesen kivételt képeznek. Az viszont, hogy anyagi körülményektől tegyük függővé, hogy egy gyereknek érdemes megszületnie, vagy sem, ez elfogadhatatlan. Ha mindenkit megöltünk volna, akinek a körülményeit nem találjuk elég kényelmesnek, (és ez a léc nyugati mércével elég magasan van) már kihalt volna az emberiség. Ez azt jelentené, hogy meg sem adnánk az esélyt az életnek, ha első ránézésre nem tűnik optimálisnak. Azoké sem voltak azok, akiknek a leszármazottai ma gazdagságban élnek.

2022. jún. 28. 20:15
 180/213 anonim ***** válasza:
38%
#179 és gondolod, nem baj, ha olyan helyre születik, ahol nincs mindig fűtés, és nincs pénz a pelenkára, úgyis lesz valahogy… hogy lehetsz ennyire kegyetlen?
2022. jún. 28. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!