Ki szentesíti a törvényeket a királynő helyett, amikor úton van?
Figyelt kérdés
Főleg régebben, a királynő sokszor hónapos világkörüli utakon vett részt, hogy meglátogassa a volt brit gyarmatokat.
Általában minden nap kap egy piros dobozt, benne az Egyesült Királyság fontos dokumentumaival, a parlamenti jegyzőkönyvekkel, stb. Ugyanígy kapja meg a törvényeket, amiket az aláírásával szentesít. De amikor távol van, akkor ezt hogyan valósítják meg?
2021. ápr. 18. 17:14
1/3 anonim válasza:
Fuhh ez egy nagyon jó kérdés. Szeribtem senki. Megvárják őt.
2/3 anonim válasza:
Sanyi, a portás. A gondnok. :):) Elnézést kérek, én sem tudom a választ pontosan, szerintem is jó a kérdés, és szerintem is inkább megvárják, nincs ilyen konkrét helyettese, akire átruházzák ekkor; tehát ,én is arra tippelek. :)
3/3 anonim válasza:
A királynő a regensi törvény értelmében 6 régenst nevez ki, akik őt képviselhetik vagy helyetesíthetik. A 6 régens között sorrebd van felállítva és ez alapján döntik el ki helyetesíti az államfői tiszten. Ugyanezek a régensek amikor a királynő belföldön tartózkodik diplomáciai feladatokat látnak el. Ha a királynő meghal és az utódja épp nem érhető el akkor az első régens a magyar kormányzóhoz(pl.:Horthy) hasonlóan helyettesíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!