Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban...

Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban megszüntették az alkotmányos abortuszhoz való jogot? Én támogatom.

Figyelt kérdés

Lefordítva: nem számít alkotmányellenesnek az abortusz betiltása. 13 republikánus állam kapásból be is tiltotta.

Szerintem helyes. A magzat a fogantatás pillanattól fogva egy külön élet, nem az anya teste, csupán abban fejlődik. Nagy félreértés belemenni a vitába, hogy a fejlődés melyik szakaszától számít valami életnek, mert senki nem tudja bebizonyítani, hogy az úgynevezett lélek vagy öntudat mikor jleenik meg a testben - ezért azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy ez a fogantatáskor megjelenik.

Értem, hogy a woke és feminizmus szerint az az "anya teste" meg "önrendelkezés", sőt ami ijesztő, hogy a jobboldali barátaim túlnyomó része is inkább abortuszpárti, de én nagyon örülök ennek a győzelemnek a józan ész oltárán. Persze nincs kétségem, hogy szavazás hova fog kifutni. Számomra vicces, hogy egyesek azt mondják, "vissza a középkorba" konkrétan arra, hogy valakik az életet védik... Másfelől a legnagyobb baromság ez a kijelentés, hiszen a középkorban többnyire mindig is volt abortusz :)).

Teszem hozzá, három esetben támogatnám az abortuszt: ha annyira fogyatékos a gyerek, hogy nem képes az önellátásra avagy "hasznot" termelni a társadalomnak, akkor, ha nemi erőszakból fogant, vagy ha veszélyezteti az anya életét a szülés. De semmiképp sem akkor, amikor a 22 éves kiscsaj még inkább "élni" akar meg pasizni.

2022. jún. 25. 18:19
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/213 kürasszír ***** válasza:
25%

# 110

EZT ÍRTAD: "Világra hozni úgy egy gyereket, hogy tulajdonképpen egyik szülő se akarja, és a gyerek egész életében érezni fogja azt, hogy ,, én egy nem várt ember voltam" vagy a másik opció."

Vannak komoly tudományos kutatások arra nézve, hogy mi történik akkor, ha a nő valamilyen okból nem tudja elvetetni a nem kívánt gyerekét (pl. kicsúszott az abortusz engedélyezett határidejéből).

Ez esetben ugyanolyan gyakorisággal alakul ki ideális anya-gyerek kapcsolat, mint tervezett, kívánt gyerekek esetén.

Azaz a nem kívánt, de mégis megszült gyerekek nagy többségét megszereti az anyja. Csak a kisebbség esetén alakul ki rossz szülő-gyerek kapcsolat.

2022. jún. 27. 09:41
 112/213 anonim ***** válasza:
69%
#111 tehát egy apa nem erőszakolhatja meg a lányát? Az nem nemi erőszak? Akkor ugyan mi? Persze a lány nyilván ujjongva támogatja az aktust, ugye? Segítek. A beleegyezés nélküli szexuális aktust nevezik nemi erőszaknak. Tök mindegy, hogy kinek a kije csinálja.
2022. jún. 27. 09:46
 113/213 anonim ***** válasza:

#112. Én is becsúszott gyerek vagyok és sose volt jó a viszonyom a szüleimmel.

Elküldenéd milyen kutatás szól erről? Kicsit kiváncsi lennék.

2022. jún. 27. 10:01
 114/213 anonim ***** válasza:
100%
#114 ne várj tőle forrásokat, mert csak “hallotta” 10 évvel ezelőtt.
2022. jún. 27. 10:06
 115/213 kürasszír ***** válasza:
100%

# 113

EZT ÍROD: " egy apa nem erőszakolhatja meg a lányát? Az nem nemi erőszak? Akkor ugyan mi? Persze a lány nyilván ujjongva támogatja az aktust, ugye? Segítek. A beleegyezés nélküli szexuális aktust nevezik nemi erőszaknak. Tök mindegy, hogy kinek a kije csinálja."

MEGIN CSÚSZTATSZ.

Ha két közeli vérrokon folytat kölcsönös beleegyezéssel nemi kapcsolatot az nem minősül jogilag nemi erőszaknak.

Szerinted hány borsodi, szabolcsi, baranyai, mélyszegénységben élő, teleplakó ellen indul eljárás nemi erőszakért, ha teherbe ejti a lányát, a testvérét, vagy az anyját?

Elárulom, egy ellen sem, ha kölcsönös beleegyezéssel történt.

2022. jún. 27. 10:18
 116/213 anonim ***** válasza:
49%

#116 itt egyedül te csúsztatsz. Le van írva, hogy: “ A beleegyezés nélküli szexuális aktust nevezik nemi erőszaknak. Tök mindegy, hogy kinek a kije csinálja.”

Itt senki nem beszél “kölcsönös beleegyezéssel történő szexuális kapcsolatról vérrokonok közt”, egyedül te. Én a vérrokonok közt történő nemi erőszakról beszélek. Tudod, amikor apuci szexre kényszeríti a kislányát, annak ellenére, hogy ő nem akarja.

2022. jún. 27. 10:27
 117/213 kürasszír ***** válasza:
22%

# 115v

EZT ÍRTAD: " ne várj tőle forrásokat, mert csak “hallotta” 10 évvel ezelőtt."

Miután vagy hat hiteles, linkelt, ellenőrizhető, angol nyelvű forrással támasztottam eddig alá a mondanivalómat, ezek után több, mint sértő a megjegyzésed.

Ugyanis azt sugallod, mintha soha semmilyen állításomat sem tudtam volna forrással alátámasztani.

Holott ebben a vitában itt és eddig masszív, többszörös forráshivatkozással csak én, egyedül támasztottam alá az érveimet.

2022. jún. 27. 10:27
 118/213 anonim ***** válasza:
73%
Tudod, ha én véleménykutatásokra, és felmérésekre hivatkozok, az a minimum hogy tudom linkelni. Vagy ha nem, akkor nem hivatkozok rájuk. Tök mindegy, ha 10-ből 9 dolgot lehivatkozol, ha a 10. Nem tudod, az ugyanúgy hiteltelen lesz.
2022. jún. 27. 10:35
 119/213 kürasszír ***** válasza:
60%

# 117

CSÚSZTATSZ ÉS FERDÍTESZ.

PÉLDÁUL AMIKOR EZT ÍRTAD: "Tehát ha valaki megerőszakolja a saját lányát, és a lány terhes lesz, és abortusza lesz, az orvos tovább lesz börtönben, mint az apa. A szabadság földje."

MASSZÍV CSÚSZTATÁS.

Ugyanis ha egy apa erőszakolja meg a lányát az bizony "first degree rape", amit 10-től 99 évig terjedő börtönnel büntetnek.

2022. jún. 27. 10:38
 120/213 kürasszír ***** válasza:
44%

# 119

EZT ÍRTAD: "..ha én véleménykutatásokra, és felmérésekre hivatkozok, az a minimum hogy tudom linkelni. Vagy ha nem, akkor nem hivatkozok rájuk. Tök mindegy, ha 10-ből 9 dolgot lehivatkozol, ha a 10. Nem tudod, az ugyanúgy hiteltelen lesz."

EJNYE.

Itt kettőnk közül eddig csak rólad bizonyosodott be, hogy kamuztál, amikor azt állítottad, hogy Alabamában fél év börtönbüntetéssel megúszható a nemi erőszak.

Amiről kimerült, hogy konkrétan nem igaz.

2022. jún. 27. 10:44
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!