Mire jó ez a Trianonozás?
Komolyan ennek mi értelme?
Mindenki jön ezzel, hogy vesszen trianon meg magyar utálat és hasonló, de ez egy akkora baromság szerintem...
Vesztes oldalon álltunk és ahogy szokás megcsonkítottak minket.
Ezen mi a nagy bűn?
Mért nem lehet ezt épp ésszel felfogni?
Ilyen a háború, ha mi nyerünk ugyan ezt tettük volna, amúgyis mi is elnyomtunk nemzeteket.
Szerintem az h valaki szereti a hazáját még nem jelenti azt, hogy automatikusan ennyire hülyén és elfogultan kellene hozzáállni valamihez.
ÓÓÓ te kis hatökör:D Én arra hoztam példát amire te azt mondtad példa nélküli. És az az országcsonkítás. Mert te ezt mondtad:)
"Ha megkérlek, mondanál még példákat erre a szokásra? Szerintem nem fog menni, de szerinted ez egy szokás"
Mondtam példát. Min lovagolsz még?:D:D:D:D Talán nehéz megemészteni, hogy a vesztes országok általában területet vesztenek??:) Szerinted ezt csak a magyarok miatt találták ki?:D:D Te tényleg nevetséges vagy. Elég szar érzés ha az embernek nincs igaza de majd túlteszed magad rajta.:)
Egyébként itt sem kis területekről van szó:)
Te tényleg ennyire hülye vagy vagy csak megjátszod??:)
Nem a Trianoni eseményekre mondtam példát, hanem az ország csonkításokra. Mert te eleve erre is kértél példát. De persze gondolom az sem úgy volt mert azóta másképp gondolod. Még jó hogy le van írva az ominózus mondat amit párszor már be is másoltam és válaszoltam is rá:)
Kardoskodom a felosztása mellett??:D Jó vicc. Ezt miből is szűrted le. Annyira szeretem az ilyen embereket mint te. Ti szó nélkül hülyét csináltok magatokból. Most például a fentebb említett dologokkal és azzal, hogy a számba akarsz adni olyan dolgokat, hogy én kardoskodom a felosztás mellett. Ilyet nem mondtam. De gondolom te tudsz mutatni tőlem egy ilyen hozzászólást. Epekedve várom:D
Szerintem tanulhatnál egy kis történelmet, fogalmazást és persze nem kellene egyből sértegetni a másikat, ha veled ellentétes dolgot mond (ebben a vitában ez pár példát jelent). Lehet szebb lenne az élet.:):D
Lényeg a lényeg, hogy próbálsz erősködni, de nem nagyon megy. Én válaszoltam egy általad feltett kérdésre/kérésre. Nem tudom mi ezzel a gond? Mert te akkor nem azt mondtad, hogy Trianonhoz hasonlót nem szokás tenni, te akkor azt mondtad, hogy a veszteseknek a területét nem szokás megcsonkítani. A Trianon példát már csak utólag csaptad hozzá:) Hát tévedtél.:D:D:D
Majd kihevered.:D
Sajnos nem tudok több időd vesztegetni egy ilyen "értelmes" "ember" társamra mint te:) Talán később még folytatjuk. :)
Mi ez az állandó szitkozódás? Elvették az oviban a játékodat, vagy mi van? Én nem szidtalak emlékeim szerint, egy bizonyos színvonalhoz te is tarthatnád magadat.
A példádat nem fogadtam el, mert nem ugyanaz történt. Lengyelország kárpótlást kapott a németektől, Románia milyen kárpótlást kapott, amikor Magyarország szövetségesei voltak a háborúban? Szlovákia micsoda? Németország melyik régióját vágták le szuverén állammá? Szerbia milyen alapon tette rá a kezét délvidékre? Ukrajnának mi köze bármihez?
Nem látom az összefüggést a két eset között, de tőled nem is fogok választ kapni.
Ahhoz képest, hogy nincs "pazarolni" való időd, annak jelentős részét arra szánod, hogy velem b*zulj. Nem hiszem, hogy folytatjuk később, mert te csak egy kötekedő troll vagy.
Nos mondok neked egy szep elmeletet Madarkam igazan precedes eerteku lesz (hasonlo a dako-romanhoz ugyhogy nehogy megijedj)
A tortenelem hajnalan elt egy nep (nevezzuk xyz-nek) ez afrikaban elt es benepesitette a foldet.
Eddig mindenki egyetert tehat a mert ez elfogadott alitas mint a dak-roman elmeletben a hogy voltak dakok ott ahol most is modjak.
Namarmost az a rengeteg afrikai leszarmazott aki bevandorol majd Europaba lehetoleg pont Franciaorszagban kepzeld biztos az abrakadabra nyelvet beszelte (mint a roman a dakot) no de erre ne kerj irasos bizonyitekot es elo nyelvet ahogy normalisan kellene mert az nincs es a dak-roman kontinuitasban sincs......
Ezen dicso nep aki szerencstlen muzulman vallasu biztos hogy osi foldjen azaz Franciaorszagban elt nagy szamban mar az okorban is ahol ugye koztudomasuan katolikus dominancia van ugy ahogy volt Erdelyben is a reformacio elott.Ez is igaz hisz Trianonban ezert adtak oda Erdelyt a romannak nem, legalabbis o pont ezt modja hogy osi foldkent ? Ha igaz a fent emlitett elmelet is igaz.Ezaltal az afrikai oshonos nep francia foldon akit a gaz trappista ,fasiszta masiniszta, biciglista franciak ugy elnyomtak hogy a nyelvuk is inkabb a franciahoz hasonlit mar.Ja es ahogy voltak Faraok mint Egyiptomban mint a Nubia reszen ugy teljesen kizart hogy legyen farao francia foldon is hisz a dicso roman nep sem rendelkezett kiralyal 271-tol 13xx-igh bizonyosan tehat teljesen jogosan tudomanyosan alatamasztva igenyelhetik franciaorszagot az afrikaiak kiveve Parizst es a Loar volgy kornyeket......Mondom hogy igazsagosan ha meg megsem volt igazsagos akkor a franciak mucskoldodasa miatt hisz Algeriat haboruval tudtak elveni mert az viszont osi francia teruletkent volt nyilvantartava gondolom, ezert sem adtak visza Trianonban nekik mikor oly igazsagosan elrendeztek kelet europat......:))))
Na erre mondjal precedenst....Ugye milyen erdekes lesz ha az Antant majd sajat oktatasaval talaja szembe magat es...meg precedens is van.......:)))))))
Mutas madarkam galambom egyetlen orszagot ahol az allamnyev nem kotelezo mert a lex aponyi volt az egyik ok amire ugy egye-benyezet az a francia ki kinyirta kisebsegeit a Jakobinus idoszak alatt......erdekes precedens ugye hisz szinten feljogosit egy Trianonra hisz azon nepek akik most nyugat europabban elnek kenytelenek elnyomva elni mert a gaz nyugat allamnyelv ismeretet ker tolluk.....
Ujabb precedes ami megint alatamaszt egy Trianont....ja hogy most majd az Antant all az oralis aktus soran a f@sz rosz oldalan......
De hat hasonlo aktusra volt precedes......
Orulok hogy Europa oregszik a gazdasag csak becandorlokkal fentartato hisz olyan erdekes dolgok tortennek par emberolto mulva hogy konny szokne a szemebe a gyontyorusegtol ha megernem:))) Igazan precedes erteku lenne amire probaltak felhivni a figyelmed de te elmesz melette.Olyan vagy mint az amcsi reklam: Korlatlan mobil internet ....es ha valaki beleugrana mert normalisan gondolkozna majd tapasztna hogy igaz hogy korlatlan de a sebesseget leutik egy adott adatforgalom utan.......Ezt azert irom mert nem vagy kepes meglatni a szavak mogott a lenyeget csak mint a szemelenzos ismetelgeted a szavakat nem akarod erteni mint peldaul a csonkitast amire nem volt pelda de most mar megnyugodhasz mert van precedes es meg lesz pelda ra :)))
14:17
"Szoval elnyomtuk mert kertuk tanuljanak meg magyarul????? "
Nem az államnyelv ismeretének megkövetelése volt a probléma.
Hány szlovák nyelvű középiskolai osztály működött Magyarországon 1910-ben? Ha erre nem tudsz válaszolni, értelmetlen a további vita erről az "elnyomás"-kérdésről.
14:37
Na de Németország, Lengyelország, Finnország lakosságának nem csak a fele tartozott az államalkotó nemzethez. Magyarország esetében pedig ez volt a helyzet. Elég jól szét lehetett darabolni. A probléma abban áll, hogy ezt egyértelműen túlzásba vitték a győztesek és magyar többségű területeket is a szomszédos utódállamokhoz csatoltak. A döntően nemzetiségek lakta területek elvesztése miatt kár könnyeket hullatni, az előbb-utóbb mindenképpen bekövetkezett volna. Nem kár értük. Ki szeretne több millió szlovákkal, románnal élni egy hazában?
Hány szlovák nyelvű középiskolai osztály működött Magyarországon 1910-ben? Ha erre nem tudsz válaszolni, értelmetlen a további vita erről az "elnyomás"-kérdésről.
Jol van rendben de mutass ugyanilyen sulikat kulfoldon folleg Romaniaban a csangoknak es Franciaorszagban szinten allamilag tamogatot kisesbseg sulit.Ne feled mar 90 ev telt el es Fr-ben meg most sincs allamilag tamogatott suli csak ha magankezdemenyezesrre torneki es ok finanszirozzak de az allam az nem kerem szepen ezetr is volt illo iteletet modani feletunk......:)
Heckler
"Én meg mondom, hogy de, ez a lényeg. Magyarország nem birodalom, hanem ország."
- Ami több népet sűrít magába, az birodalom, nem ország. Másfelől nem Magyarországot szedték szét, hanem Az Osztrák-Magyar Császárságot.
"Nem fő a buksim, mert végül csak nem írtál semmit. Konkrétan milyen területeket vesztettek el, és kinek ítélték oda?"
- Nem tudod, milyen területeket veszített Mexikó? És hogy kié lett? Csak nem az USA-é?
"Azt meg sem említem, hogy Magyarország területeit nem győztes országoknak adták oda, egyszerűen csak felaprították."
- Románia, Szerbia neked nem győztes ország? Érdekes, pedig az Antant szövetségesei voltak, és tudtommal az Antant nyerte meg a világháborút...
"Az lehet neked szar érzés, hogy k*rvára nem tudtál példát mondani trianoni eseményekre. Merthogy nincs ilyen. Ez fáj neked, hogy kézzel-lábbal kardoskodsz Magyarország felosztása mellett, de nem tudsz se precedenst mondani, se megindokolni a döntést."
- Csakhogy máshol nem is élt 9(!) nemzet egy országban...
"Merthogy nincs mivel. Tudom, nagyon rossz lehet neked a tudat, hogy a magyarokat még mindig nem pusztították ki a föld színéről."
- Jaj, ilyenkor meg jön a "minket mindenki bántani akar" szöveg, meg a burkolt célozgatások:)
"Németország melyik régióját vágták le szuverén állammá?"
- Lengyelországot?
"Szerbia milyen alapon tette rá a kezét délvidékre?"
- Mondjuk hogy szerbek laknak ott, és ő állt a győztes szövetség oldalán?
"Ukrajnának mi köze bármihez?"
- Semmi, és a tárgyalt eseménykor (Trianon) nem is létezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!