Mire jó ez a Trianonozás?
Komolyan ennek mi értelme?
Mindenki jön ezzel, hogy vesszen trianon meg magyar utálat és hasonló, de ez egy akkora baromság szerintem...
Vesztes oldalon álltunk és ahogy szokás megcsonkítottak minket.
Ezen mi a nagy bűn?
Mért nem lehet ezt épp ésszel felfogni?
Ilyen a háború, ha mi nyerünk ugyan ezt tettük volna, amúgyis mi is elnyomtunk nemzeteket.
Szerintem az h valaki szereti a hazáját még nem jelenti azt, hogy automatikusan ennyire hülyén és elfogultan kellene hozzáállni valamihez.
Kérdező és az előző válaszoló is nagyon buta.
Szerintem azért nem kéne Trianonnal foglalkozni ,mert az a múlt és seggel nem mehetünk a jövőnek . Szerintem a jelen problémáit és a jövő problémáit kell megoldani. Engem teljesen hidegen hagy ,hogy nagyok voltunk ,meg 2/3-mad része eltűnt az országnak. Én nekem az ország a nemzet nem egyenlő a egy darabka földdel ,nekem az ország a nemzet az amit az egy közösségben élő és egy nyelvet beszélő beszélő emberek csoportja testesít ,meg a gondolataink a kultúránk és az ,hogy magyarnak valljuk magunkat. Szerintem ezek a múltbeli dolog mint Trianon csak ,hátráltatnak és visszahúznak ,mert a múltban merengők sehova se fognak jutni az életben. "Historia est magistra vitae" (a történelem az élet tanítómestere) ,tehet tanuljunk a múltból ,de ne benne éljünk ne legyen a rögeszménk és ne ezzel próbáljunk már meg ideologizálni .Az ember nagysága a lélek gazdagságából lesz igazán gazdag a tudástól a és egyediségünktől az érzéseinktől az akaratunktól ,a kötelékeinktől. Ha igazán jót akartok akkor törekedjetek a lélek nagyságára legyetek különbek és ne próbáljatok meg eszetlen erőszak útján és keserűségből ,bosszúból és dühből erőt. Én úgy gondolom ,hogy semmivel sem vagyunk sem többek sem kevesebbek a szomszédos országban élő embereknél. Előszöri legyetek emberek és csak azután magyarok. Ha összefognánk a szomszédainkkal és együtt küzdenénk le az akadályokat nagyobbá válhatnánk mint valaha.Néha le kell nyelnünk a büszkeségünket ,de csak akkor ,ha elérjük ,hogy a többiek is ezt tegyék. Ha tetszik ,ha nem egymás nélkül semmire se visszük és szükségünk van egymásra.
Szerintem a mi himnuszunk egy nagyon szép és gyönyörű himnusz és büszke vagyok rá ,hogy ilyen himnuszunk van.
Számomra mindig is a legszebb himnusz lesz. És nagyon buta az aki csak a rosszat látja benne szerintem nem jutott el az értelem azon szintjére ,hogy megértse a mondanivalóját én nagyon sajnálok minden olyan illetőt aki így látja.
Én ehhez csak egyet tudnék hozzáfűzni, hogy te nem vagy 100%-os... Ez közel sem ilyen egyszerű, mint amilyennek a kis agyaddal elsőre tűnik. Nem mi robbantottuk ki a világháborút és nem önként álltunk az osztrákok mellé. Már a kiegyezéskor is csak úgy egyeztek bele a részleges önállóságunkba, hogy a külügy, hadügy és pénzügy kivételével maradhatunk csak "függetlenek." Ha ismernéd a történelemnek ezt a részét, megjegyzem alapból tudnád. Mi a háború kitörésekor legfeljebb csak javaslatot tehettünk, de semmiképpen NEM DÖNTHETTÜNK hadi és külügyi kérdésekben! Már csak ezért sem lehetünk hibásak, (mert az osztrákokkal és a németekkel ellentétben) valójában minket ténylegesen akaratunkon kívül húztak bele ebbe a háborúba! A trianoni határokról: Kezdjük azzal, hogy a trianoni határokat direkt úgy húzták meg, hogy leszakítsák az iparról a nyersanyagot és még a vasútvonalakat is. Magyarul hogy gazdaságilag életképtelenné tegyenek minket teljesen. Ugyanakkor a franciák erőltették mindezt igazán, hiszen ezáltal megvalósulni látszott régi vágyálmuk a kontinentális hegemónia. A románok kaptak területet erőforrásokkal, de nem tudtak vele mit kezdeni, hiszen tőke nem volt és az egész régió totálisan instabil lett pontosan Trianon miatt. Durva belső feszültségek lettek, ami megint visszafogta a fejlődést. Gondold végig, minél megosztottabb és gyengébb Európa, ők annál nagyobb befolyást szerezhetnek felette. Románia, Csehszlovákia, stb, mind francia bábállamok lettek. Arról meg nem is beszélve, hogy nemrég kiderült, hogy a királynőjük(aki származásra Windsor volt) Erdély aranykitermelését 20 évre felajánlotta a franciáknak, ha cserébe nekik ítélik oda. Ilyen feltételekkel biztos volt a sikerük. Összegezve pedig, Trianon olyan szinten előnytelen volt több nemzetnek is, hogy a belső feszültségek miatt, még évtizedekre visszafogja ennek a régiónak a fejlődését.
Egyébként Wilson elnök belső autonómiát javasolt, vagyis nem szakadnak el a területek, de lehet önrendelkezésük, így talán még gazdaságilag is életképes maradhatott volna. Hasonlóképpen mint Svájc mondjuk. A korabeli soviniszta csőcselék viszont hallani sem akart róla... A trianonihoz hasonló országcsonkítás talán még egyszer fordult elő a történelemben, ez volt a mexikói Guadalupe Hidalgó-i béke: [link]
A másik kísérletük volt 1920-ban a trianoninál is durvább Sévres-i békeszerződés: [link] De ezt már nem sikerült megvalósítaniuk, mert nem volt egy tőlük független hadsereg (mással kikapartatni a gesztenyét) a szerződés végrehajtáshoz és a törököknek szerencsére volt egy Mustafa Kemal Atatürkhöz hasonló zseniális parancsnokuk, aki az 1920-1923 közötti véres háborúval ezt meg tudta akadályozni! Kellett egy véres háború az eredményhez, a lausanne-i békeszerződésben már minden addigi területi igényükről minden fenntartás nélkül lemondtak. Egyébként azóta van az, hogy az angolban a Turkey a pulyka, mert nem sikerült feldarabolni Törökországot, úgy mint egy pulykát!
Továbbá azt sem értem, hogy ha más országok sem mond le, nekünk miért kellene lemondanunk az 1000 éves történelmi területeinkről? Ha Spanyolország mai napig nem mond le a 6 négyzetkilométernyi gibraltári területről, nekünk miért kellene lemondanunk 231000 négyzetkilométernyi jogos történelmi területről? Nem beszélve, az elrabolt infrastruktúráról, épületekről, gyárakról, magyar állami tulajdonról amihez az utódállamoknak semmi közük nem volt. Ezeket mikor fogják megtéríteni? Vagy amikor a román hadsereg bevonult Budapestre és az ipar 2/3-át leszerelte és hazavitte: Weisz Manfréd, Ganz Ábrahám, stb. Erre a rablásra kivételesen nem is kaptak az Antanttól felhatalmazást. Az amerikaiaknak kellett kizavarni őket innen. Vagy a Benes-dekrétumok mérhetetlen igazságtalanságai és még lehetne sorolni reggelig. Tényleg mi lennénk a legfeladóbb nemzet ezen a világon?
Egyébként az is lehet, hogy a kérdező egy román vagy szlovák provokátor aki megtanult magyarul és csak tesztel minket. Erdélyben és a Felvidéken rengeteg román és szlovák beszél anyanyelvi szinten magyarul, mert már puszta kíváncsiságból is meg akartak tanulni(kíváncsi, hogy miről beszélnek a magyarok). Egyébként ezért nem értek egyet a Fidesszel, mert már azoknak is megadják a magyar állampolgárságot akik valamennyire beszélik a magyart, de attól még lehetnek akár teljesen idegen nemzetiségű magyargyűlölők is.
"Egyébként ezért nem értek egyet a Fidesszel, mert már azoknak is megadják a magyar állampolgárságot akik valamennyire beszélik a magyart, de attól még lehetnek akár teljesen idegen nemzetiségű magyargyűlölők is."
Ebben például tévedsz, mert bizonyítani kell papírokkal a magyar felmenők létezését, amúgy egyetértek veled.
Arra jo hogy emlekeztessuk az europaba betelepulo arab, torok, kinai es mitodomen milyen nemzeteket hogy a dako-roman kontinuitashoz hasonlo baromsdaggal barmikor megszorithatjak a nyugatot ha egyszer sikerul a fejere szaporodniuk.Es akkor kiderul hogy a szegeny afrijkai azon xyz (nevezzuk igy habar teljesen mindegy) nep leszarmazotja akik benepesitettek a foldet (eddig az igazsag mert tenyleg letezett ez mint ahog a dakok is leteztek).
A hasugsag pedig hogy ezen nep az abrakadabra nyelvet beszelte (mint a dakok a dakot de az semmi kapcsolatot nem ad a romannal mert kenye elo nyelv es iras) , aztan mivel muzulmanok is szerencsetlenek total oslakosnak tekinthetok hisz a roman ortodox is ott oslakos ahol rmai katolikus dominancia volt.......Es mindezt Trianonban lenyeletni a franciakkal es odaadni a Loar volgyen es Parizson kivul mindet az oslakos afrikainak hat az maga lenne a tokely.Kivanom hogy minnel hamarabb igy legyen.
Szoval elnyomtuk mert kertuk tanuljanak meg magyarul?????
Erdekes...akkor a lex aponyi hibas ugye......erdekes nagyon nagyon ewrdekes sot roppant kulonos hogy nem talahato Europaban egyetlen allam sem ahol nem kotelezo az allamnyelvet ismerni ......szegenyek na gyorsan Trianon hogy felszabaditsak az ott elo elnyomott nepeket lehetoleg meg ma:))))) "ha mi nyerünk ugyan ezt tettük volna" ez is roppant erdekes ugye Tisza Istvan is direkt kerte hogy szaljuk meg Szerbiat nem hangsulyozvan ki hogy csak buntetesrol van szo de teruleti koveteles nincs ...mig az Antant a draga.....maskent gondolkozott megteremtven a fasiszmust mely valasz volt a disznosagra. Hitler azert olte a zsidokat mert felt hogy ujbol elarulja Nemetorszagot ha jobban megnezzuk a Dunai halataborok ahol 2 millio magyar halt meg valamint haltak ott meg svabok ,romanok ,nemetek is akik nem tetszettek a rendszernek mint felelem volt az alapja nem fajelmelet.De Hitler bekattant is es hivatkozott a fajelmeletre ami elitelendo ugyanugy mint a kontinuitaas mert "tudomanyos" alapot ad a kenyetlenkedesre.A problema hogy Nemetorszagot ujbol megbuntetik szemben az Antant gazsagai mai napig nincsenek elszamolva....de majd eljon az is csak oregedjel jol el europa amire jo esely van mert a gazdasagi novekedest nem tudod fentartani igy a nep nem szaporodik mert minek ha nem tud ugy elni ahogy elobb majd jon a bevandorlo es voila osi foldon az arab.:)
Ha nemetorszagot elitelik a fasizmusert Angliat iteljek el a Bur haboruert ahol mino veletlen halaltaborokba jutatott nok es gyereket Curchil szavaival elve demokratikus modon szenvedhetek.Valamint iteljek el a Dunai halaltaborkat ,harom millio szudeta nemet eluldozeset, az USA indian verengzeset, valamint az USa Mexikoval szembeni diktatumat ajholis elvette Mexiko 55%-at ....dehat az antantol nem indegen ez az ideologia a baj ott leszmikor az oralis aktus soran vegre o kerul a f@sz rosz oldalara.:)
"ahogy szokás, megcsonkítottak... Ha megkérlek, mondanál még példákat erre a szokásra? Szerintem nem fog menni, de szerinted ez egy szokás. "
Lengyelország, Németország, Török Birodalom, Finnország, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!