Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mire jó ez a Trianonozás?

Mire jó ez a Trianonozás?

Figyelt kérdés

Komolyan ennek mi értelme?

Mindenki jön ezzel, hogy vesszen trianon meg magyar utálat és hasonló, de ez egy akkora baromság szerintem...

Vesztes oldalon álltunk és ahogy szokás megcsonkítottak minket.

Ezen mi a nagy bűn?

Mért nem lehet ezt épp ésszel felfogni?

Ilyen a háború, ha mi nyerünk ugyan ezt tettük volna, amúgyis mi is elnyomtunk nemzeteket.

Szerintem az h valaki szereti a hazáját még nem jelenti azt, hogy automatikusan ennyire hülyén és elfogultan kellene hozzáállni valamihez.

2011. okt. 24. 16:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/156 anonim ***** válasza:
29%
Politikai tőke, szavazatot lehet vele szerezni.
2011. okt. 24. 16:24
 2/156 anonim ***** válasza:
77%
Tipikus lúzerduma, eltereli a figylemet arról, ami igazán fontos - ti. hogy MOST kéne cselekedni, hogy előbbre vigyük az országot, de nem, a magyarok évtizedek óta ugyanazt a pajzsot teszik maguk elé, hogy ne kelljen szembenézniük a valósággal. Így nem kell csinálni semmit. Más kérdés, hogy nem is haladunk előbbre..
2011. okt. 24. 16:42
 3/156 anonim ***** válasza:
77%

"Vesztes oldalon álltunk és ahogy szokás megcsonkítottak minket."

Ebben egyetértek csonkítsanak meg nah ,de 2/3ad az nem csonkítás az már több... Gazdaságilag nagyon jók voltunk most éppen csak vizünk van mert a bányákat és az összes fontos területet elvették.

Egyébként ezen már nem lehet segíteni sajnos.

Ezenfelül figyelemelterelés ,hogy legyen miről beszélni a híradóban és ne kelljen fontos dologról beszélni ,ha "nincs hír"

2011. okt. 24. 16:54
 4/156 Antimod ***** válasza:
97%
Mert a mai napig nincs elismerve, hogy szándékosan, csúnyán tönkretettek bennünket. Ha területi revíziót nem is kapnánk már (sajnos), az minimum elvárható lenne, hogy a határon kívülre helyezett magyarokat - mint kisebbséget - normálisan tolerálják azok az államok, amelyek őket a területtel együtt "megkapták". Ez nem történik meg, láthatjuk, mit műveltek velük a románok, szerbek és most a szlovákok.
2011. okt. 24. 17:08
 5/156 anonim ***** válasza:
60%

Mert szerintük aki nem Tianonozik, az nem magyar.

Legjobb az, amikor azzal jönnek, hogy csak 100 évre szól, és ha letelik a száz év, akkor mindent visszakapunk.

Még ha így is lenne, már rég a Párizsi békeszerződés van érvényben, nem a trianoni.

2011. okt. 24. 17:09
 6/156 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen mind1 már szerintem, igazuk van a Trianonozóknak, de amit úgyse kapunk vissza, azért minek lázongani?
2011. okt. 24. 17:11
 7/156 anonim ***** válasza:
35%

1938-45 között kaptunk még egy esélyt a Történelemről Trianon korrekciójára. Sajnos nem tudtunk vele élni, az akkori magyar vezetés hibájából, most már tudomásul kell venni, hogy Magyarországnak ezek lettek a végleges határai, amelyek ma érvényben vannak.

Szerintem is a határon túli magyarság minél szélesebb körű jogainak biztosítására, autonómiájuknak a kiharcolására kell tennünk a hangsúlyt, ezért kell küzdenünk.

2011. okt. 24. 17:30
 8/156 A kérdező kommentje:

Hát pedig ha vki épp ésszel gondolkodik akkor egyértelmű, hogy egy vesztes országot aminek potenciálisan van esélye erősödsére leamortizálok így kiveszem azon országok közül amik veszélyesek lehetnek rám, főleg ha ugye a szövetségeseim pont ezen ország körül vannak és hát nekik adva ezen területeket még a konkrét hasznomra is tudom fordítani.

Különben erre valók a háborúk, ha nagyon vissza akarnánk szerezni akkor támadni kell.

Minden háborúnak ez a célja, ezt el lehet ítélni, de mindig is ezekért folytak a háborúk.

Mi is így jutottunk területhez, sajnos viszont nem mi ostromoltuk hanem végig minket ami engem eléggé kiábrándít ebből az országból.

Főképp a Himnusz ami szerintem gyalázatos és azt sugallja h egy ilyen gyenge gyáva nép a magyar mert isten áldását kéri, lényegébe leszögezi, hogy mi egy rabszolga típusú ország vagyunk mert minket csak elfoglaltak meg uraltak.

Én ezért nem tudok megbékélni ezekkel a magyar érzetekkel, mert olyan dolgokba kapaszkodnak amik csak azt erősítik mennyire is gyenge,kiszolgáltatott és szánalmas ország vagyunk.

Ezek a nagymagyarok tiporják szégyenbe nálam magyarországot.

ui.:Úgy tűnik gyalázom a Himnuszt ami nem igaz, számomra bántó, hogy az egész egy siránkozás egy nem létező gonoszhoz(Isten)ahelyett, hogy dicsőséget sugározna.

2011. okt. 24. 18:43
 9/156 anonim ***** válasza:
94%

"azt sugallja h egy ilyen gyenge gyáva nép a magyar mert isten áldását kéri, lényegébe leszögezi, hogy mi egy rabszolga típusú ország vagyunk mert minket csak elfoglaltak meg uraltak."

Ez nem igaz. Sajnos nem sugall a Himnusz semmit, csak leírja a tényeket, ferdítések nélkül. Az elején egyébként "Árpád hős magzatjai / Felvirágozának." egészen pozitív. De hazug lenne, ha nem látná azt, hogy később a magyarok gyakorlatilag minden fontos döntést elszúrtak. Minek örüljünk? Magunkat minek csapjuk be?

Az a baj, hogy manapság az önbecsapás a divat. A trianonozás is csak az, meg az új divat, miszerint a Himnusz túl negatív.

(amúgy ne haragudj, de nézz utána, mit jelent a himnusz szó, bár általános iskolai tananyag, eléggé fura volna, ha nem Istenhez szólna egy keresztény országban, nem gondolod?)

2011. okt. 24. 18:49
 10/156 Heckler ***** válasza:
30%

Számomra nem teljesen világos, hogy ennek a kérdésnek a kiírásával neked mi is a célod.

- ahogy szokás, megcsonkítottak... Ha megkérlek, mondanál még példákat erre a szokásra? Szerintem nem fog menni, de szerinted ez egy szokás.

- Ezen mi a nagy bűn? Nem is tudom, ebből csak az jön le, hogy fogalmad sincs a politikai, társadalmi, gazdasági következményeiről. Például ezzel kinyírtak egy gazdasági és katonai nagyhatalmat, ellehetetlenítettek egy többpilléres gazdasági rendszert (megjegyzem, a mai napig érezteti a hatását), több millió embert taszítottak elnyomásba és leszármazottaik, vagy ők maguk a mai napig nem kaptak jogorvoslatot. Nekem ez elég nagy bajnak tűnik.

- A háború nem ilyen. Az összes vesztes országot rehabilitálták már, csak Magyarországot nem.

Mivel te magad eléggé töröd a magyar nyelvet, ezért csak az a konklúzióm, hogy a) egy nem magyar, hanem valószínű román, szerb vagy szlovák egyén jött trollkodni, b) egyszerűen csak egy alulművelt kis taknyoshoz van szerencsénk, akinek nem igazán vannak történelmi ismeretei, vagy azok túl felületesek ahhoz, hogy értelmes véleménye legyen a témáról.

2011. okt. 24. 20:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!