A 44M Tas lehetett volna a II. Világháború legjobb tankja a JSz-2-es után?
A németek legjobb tankja a Pz. V Panther volt. Kiválóan kidolgozott páncéltest (60-100 mm közötti vastagsággal), a rettegett Tigrisénél is erősebb ágyú, stb.
A Tas még ennél is jobb lett volna. A páncélzat a tervrajzok alapján még inkább eltérítette/lecsúsztatta volna magáról a találatokat, ráadásul jóval vastagabb is volt (50-120 mm közötti!), ágyúnak pedig a Párduccal megegyezőt kapott volna.
A britek legerősebb harckocsija (mely harcba nem is került), a Comet 102 mm-es, az amerikai M26 Pershing 114 mm-es páncélzattal rendelkezett, és egyiknek sem döntött lemezei voltak.
"Akármennyire is nem tetszik a dolog, a két tank paraméterei megegyezik,"
Megmondanád a két harckocsi melyik része egyezik meg? Például a torony?
160 mm az IS2-nél, és 120 mm a Párducnál.
Oldal: 90 és 50, illetve 60 és 40.
Hátsó páncél: 30 és 16
Front: 120 és 80(és az IS-2 M frontja 120 és kész ez tény, ne dumálj mellé!)
Ezek a számok szerintem nem egyeznek meg. Márha még tudok számolni.
Ha a Turcsányi könyvben volt, akkor biztos igaz is. Lehet én valami másik típust találtam meg.
Az M43-ra is Turcsányi ír átütést? Mert erre nem találtam, és csak a hasonló német ágyúkhoz vettem az átütését. Ami biztos hogy nem jó így, de körülbelül hasonló lehet. és hát 500 méteren nagyjából stimmelhet 132
,, Amúgy valóban a tesztek alapján voltak olyan lövegek amik nagyobb páncélátütéssel bírtak mint a 88-as L/71, de harctéri körülmények közt a németek lövegei tudtommal nem vesztettek annyit a tesztek elért eredményekből"
Igaz, de a 128-as is német ágyú, márpedig annál nagyobb nem penetrációjú nem volt.
A gyakorlat meg és a tesztek. Hát, nem csak a jobb optika számít, hanem a legénység gyakorlata is.
De mivel a tankcsaták jelentős része közelről zajlott..ügye...
A lényeg, hogy voltak erősebb /hasonló átütésű ágyúk, de a legnagyobb penetrációt a 28 mm PaK 44 L/55 éri el.
De azért az angol 17 fontos, vagy az amerikai 90 mm-s se rossz, megfelelő lőszerrel. Igaz nem 2000 méterről, de ezer méternél kevesebbről bár inkább 500ról még a Tiger II-re szemből is veszélyesek. Elvileg.
Válaszoltam, Dantes. Miért lenne hitelesebb a tiéd az enyémnél. Az angolnyelvű Wikipédiáról eddig nem hallottam kritikát. Jó, mondjuk, hogy elírták az egyik ponton, és tévesen más ágyút jelöltek meg a JSz-2-esnek. Azonban az ágyú leírására kattintva ott is megerősítik, hogy ezt használták a JSz-szériához, és egy önjárólöveghez. Kétszeresen elbakizták?...
Egy másik válaszoló is mondta itt, hogy többféle ágyút is beépítettek a JSz-hez.
A komment, aminek időpontját kimásoltam, tételesen bemutatja, hogy a JSz-2-es és a Párduc egy kategóriába esik.
Még te magad is kínodban már csak annyit tudtál mondani, "nem egyforma az átütés, 4 mm-errel különbözik". Hűha.:)
Az a baj, hogy sosem tudsz méltósággal kilépni egy vitából. A kommentjeim 90%-ára meg nem reagálsz soha sem, így nem is látom értelmét ismételgetni magamat, inkább csak bemásolom az előző komment időpontját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!