Képesek voltak egyáltalán az amerikaiak vagy a britek akár egyetlen csatát is megnyerni légifölény és a légierő masszív támogatáss nélkül a II.VH-ban?
Egyszerűen nevetséges még ma is az amerikai ipar. A NASA mindig is űrhajóihoz vagy űrtávcsöveihez szükséges finommechanikát, szuper minőségű és tisztaságú fémeket, optikát Németektől vagy JApántól szerezte be.
Ma sem tud meglenni az elektronikájuk (CPU GPU) német vagy Japán precíziós nyomtatógépek nélkül. HAegjelenik egy új kisebb nanométeres INTEL vagy AMD CPU, vagy ATI esetleg NVIDIA lapkájuk...mindig azok kell elgondolkodni megkapták a gyártósoraikhoz a német vagy japán nyomtatókat, és felállították a távol keleti gyáraikban?
Vagy felépítenek egy autógyárat, mondjuk TESLA ... ja német gyártósorokon fut mindenhol.... vagy FORD is németen fut esetleg a General Motors egy új autógyárat épít? Most Japán vagy német gyártósorokat kénytelenek importálni az amerikaiak, hogy képesek legyenek egyáltalán autókat legyártani az utóbbi 40-50 évben...
"JA és mellette kifizette a ráeső háborús brutál jóvátételi kötelezettségeit."
Ezzel csak az a baj, hogy nem igaz. 1953-ban a Szovjetunió és Lengyelország elengedte a háborús jóvátételek fizetését Kelet-Németországnak.
"És még én vagyok a kommunista..."
Ez nem kommunizmus. Elismertem hogy a piacgazdaság jobb a legtöbb népnek, mert csak EZ teszi lehetővé hogy sikeresség váljon, mivel ahhoz már buta hogy egy hátrányos helyzetből (tervgazdaság) is jobban jöjjön ki. A DDR kivételével szó szerint minden komcsi ország megszívta a tervgazdaságot. (Kína már nem tervgazdaság alapokon éri el sikereit) Mentalitásuk alacsonyabb civilizációs szintjük, oktatásuk stb... miatt...
"Mentalitásuk alacsonyabb civilizációs szintjük, oktatásuk stb... miatt..."
Na dobjad a forrást. Ja, hogy az nincs, csak a klasszikus prófétai kijelentések.
"A DDR kivételével szó szerint minden komcsi ország megszívta a tervgazdaságot"
Nem, az NDK és megszívta. Amúgy te tudsz magyarul? Mert magyarul Kelet-Németország neve Német Demokratikus Köztársaság, röviden NDK, nem pedig DDR.
"Na dobjad a forrást. Ja, hogy az nincs, csak a klasszikus prófétai kijelentések."
Jól tudod hogy ilyesmit 1945 óta tilos publikálni tudományos körökben. Politikailag inkorrekt lenne,azonnali egzisztenciális veszély lenne egy tudósnak.
Te nem tudsz a gyerekes egalitárius felfogásodra gyakorlati bizonyítékokat felmutatni. Hiszen ha a te vallásodat követjük, azaz ha minden nép automatikusan egyformán tehetséges és intelligens lenne (ami nem igaz lásd: IQ térkép), akkor nem lennének ekkora hatalmas különbségek a világ országai között, se tudományos technikai, se gazdasági infrastrukturális értelemben. Tehát maga a valóság, azaz a gyakorlat cáfol meg téged, és nem is kicsit.
"Jól tudod hogy ilyesmit 1945 óta tilos publikálni tudományos körökben. Politikailag inkorrekt lenne,azonnali egzisztenciális veszély lenne egy tudósnak."
Magyarul nincs forrásod, csak seggedből rántod ki az állításaidat.
"ha minden nép automatikusan egyformán tehetséges és intelligens lenne (ami nem igaz lásd: IQ térkép), akkor nem lennének ekkora hatalmas különbségek a világ országai között, se tudományos technikai, se gazdasági infrastrukturális értelemben"
Szalmabáb.
"Magyarul nincs forrásod, csak seggedből rántod ki az állításaidat."
Meddig maradna egy egyetemen egy olyan tudós aki nem pol. korrekt a 21.században? Legyen már eszed.
Jó példa James Wattson a 20.század legnagyobb biológusa (DNA Double Helix) Nobel Award.
Támadások keresztűzébe került amikor a feketék IQ-járól beszélt és a női tudósokról negatív véleményt mondott.
Dehogy szalmabáb. Te kardoskodtál az ellen is, hogy különböző népek intelligenciája nagyon különböző.
Most meg sunyi módon ANONIM név mögé bújva tagadod le...áh nem te voltál....áh nem ám (csak a dumád stílusa szinte azonos).
"Támadások keresztűzébe került amikor a feketék IQ-járól beszélt és a női tudósokról negatív véleményt mondott."
Azért, mert azt állította, hogy a rasszok közötti intelligenciakülönbségnek genetikai okai vannak. Ez egy elképesztően erős kijelentés, amire tudományos bizonyítékot nem tudott felhozni. Ahogy te sem tudtál. Én viszont dobtam négyet is az ellenkezőjére. Az argumentum ad verecundiam érvelési hibákat meg igazán befejezhetnéd.
"Te kardoskodtál az ellen is, hogy különböző népek intelligenciája nagyon különböző."
Nem, ezt sosem vitattam. Azt vitattam, hogy ennek genetikai okai lennének, mert erre nincs bizonyíték.
"Meddig maradna egy egyetemen egy olyan tudós aki nem pol. korrekt a 21.században? Legyen már eszed."
Az nem lehet valószínűbb, hogy egyszerűen azokat a tudósokat menesztik, akik a tudomány illúzióját és presztízsét felhasználva ideológiai okok miatt áltudományos kísérleteket és kutatásokat végeznek? Az általad máshol linkelt Helmut Nyborg kutatásait is széjjelszedte a dán kutatóközösség (nagyrészt az igen súlyos módszertani hibái miatt), mégis megtarthatta a munkáját.
" miatt áltudományos kísérleteket és kutatásokat végeznek?"
Értem tehát ami nem illik be a kis ballib világodba az áltudományos automatikusan. Látod ezért vagy te érzelem vezérelt mint a legtöbb proli meg bunkócska 1. generációs diplomás.
"Nyborg kutatásait is széjjelszedte a dán kutatóközösség" Hozzád hasonló "politikai szakértőkkel" ?
Ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!