Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?
Erről van szó:
Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?
Szerinted mechanikában működik a visszacsatolás?
Pl. a pozitív növelné a bemenő erőt/nyomatékot, a negatív csökkentené.
Van két egyforma, vizszintes flipper. Az egyiknek olyan erős a rugója, hogy adott erővel csak 1mm-re lehet kihúzni, a másikat pedig mondjuk 50 mm-re.
Két azonos golyót alkalmazva, melyik golyó fog messzebbre gurulni?
Ez a kérdés abból a szempontból lényeges, hogy érdemes-e hosszabb útvomalon gyorsítani a mágnest, vagy a vasat?
A mágnes erőgörbéjének a meredek szakaszán, vagy a görbe laposabb szakaszán érdemes dolgoztatni az erővonalakat?
De nem erre kellene váaszolni, hanem a flipperes dologra!
Üdv Nevd!
Én biztos nem akarok uralni semmit...fórumot végképp nem.
Talajszinten tartani sem.
Mik az épp kialakuló "dolgok" amibe belerondítottam?
Pozitív eredmény van?Akkor tiéd a pálya:Mondd el bátran!
Fejlesszünk együtt!
Te nem szóltál egy kukkot sem eddig,arról hogy létezel csak most szereztem tudomást:)
Neo szól...akkor Neki válaszolok.
Ez szerinted uralkodás?
Nna most Te jössz!
Remélem megengeded,hogy talajszinten válaszoljak Neo flipperes kérdésére.
Neo ez a flipper ügy szerintem nem jó példa!
Egyforma tömegek,azonos erők,de az egyik erő hosszabb úton...hosszabb idő.Ezt az időt nem akarják észrevenni az impulzusokban gondolkodó újkori örökmozgókutató"tudósok"
Ha a "szög-kalapács"példára alapoztad a flipper témát akkor jó.Mert analóg.
Erős,vagy gyenge rugó mindegy.A kíhúzáshoz szükséges erőt visszaadja ugyan,de mindenképp lesznek veszteségek.
Ugye nem gondolod,hogy a rugó meghajtja önmagát?
Vagy rugó(mágnes)által megmozdított tömeg felhúzza a rugót és az nagyobb tömeget mozgat(ugyanakkora úton,ugyanannyi IDŐ alatt?
A kóró NEM fogja ringatni a kismadarat.:))
Amihez, nem értek (elektronika), nem nagyon szólok hozzá.
Arról nem tehetek, ha a mágneses dolgokhoz csak én és Idegen szólunk hozzá.
Az elektronikához meg ritkán szólnak hozzá. stb...
Megjegyzem éppen előre vinném a dolgokat...
Idegen!
Lehet, hogy nem jó a példa teljesen, de azt akartam kihozni, hogy a kihúzott rugó elengedésekor a meglökött golyónak idő és távolság kell ahhoz, hogy elérje a maximális sebességet.
Hangsúlyozom, hogy a golyóról beszélek, az most a fontos.
Ha a golyó még gyorsulásban van amikor ütközik, nem tudja átadni a maximális energiát.
Jobb példa, amikor a ceruza átfúrja a deszkát.
A cerka benne van egy fúvócsőben, aminek hossza is van.
(gondolom, jól kiszámolt, vagy kikísérletezett ez a hossz)
Ez alatt a hossz alatt éri el a cerka a max. sebességet, aminek a négyzetével arányos a cerka energiája.
Kalapács, ugyan ez...
Kell idő és távolság felgyorsulni. Az erő magában nem elég.
Nevd!
Ha talaj szinten tartom a fórumot, akkor emeld fel a szintet!
Ha elektronikával jössz, hagylak érvényesülni.
Ha a mágnesekhez szólsz hozzá, akkor a talaj szintet veheted alapozásnak is!
Na, itt egy alap, amiből építkezhetsz.
Ha a mágneshez közeledő vas energiáját teljesen ki akarjuk venni, akkor a vas mozgását a mágneses erőnek megfelelően kell fékezni (le kell terhelni).
Ha a vas egyre nagyobb terhelést kap (pl. fokozat mentes áttétellel egyre gyorsabban forgathat meg egy lendkereket), akkor a mágneshez közeledhet állandó, de nagyon kicsi sebességgel is.
Meglehetősen sok idő állhat rendelkezésre ahhoz, hogy a vas felpörgessen egy lendkereket.
A mágnes előtt a vasnak nem lesz mozgási energiája, (szinte állni fog) mert az összes mozgási energiát átadta a lendkeréknek.
A lendkerék mozgási energiája persze nem lesz nagyobb a mágnes által leadott energiánál (a mágnes a helyzeti energiáját adta le, addig amíg a vas mozgott).
Adott, növekvő erővel hozunk létre gyorsuló forgómozgást.
Nem a vasat gyorsítjuk fel, hanem a lendkereket. Ehhez van elegendő ÚT és IDŐ.
Előbb ezt a két dolgot hangsúlyoztam.
A mágnes leadott energiáját kb 90%-ban kivettük a vas közeledése alatt.
Ezzel az energiával kezdjél valamit! (szerintem lehet vele mit kezdeni...)
nevd!
"idegen 1 és Neo urallja a fórumot....aki elnyomja az éppen kialakulóban levö dolgokat. Nem vettétek még észre, hogy ök ketten szabotálják a fejlesztés lehetöségét?"
Légy oly kedves áruld el mi az a kialakuló félben lévő "dolog"?
Idegent nem kell körbemagyarázni.
Neonak többször is lett ajánlva egy mágneses alap amit ha megépítene fillérekből (és végre lenne egy kis gyakorlati tapasztalat) úgy mint más,akkor végre tovább lehetne a lehetőségekről vitázni.De sz@rik rá.Akkor milyen lehetőség?
Vagy.Világító oszloptrafó kis kalapáccsal ütögetve Meyer módra Józsefünk részéről?Nem mondom,van néhány érdekesség,de ez még karcsú valamihez is.És félre vezető is.
De inkább hallgatlak.Végre más is bekapcsolódik a vitába Ha kérhetném fejtsd ki legyél kedves nagyvonalakban:
-mitől lehetne valami energetikailag többletes
-rezgés vagy anyag,esetleg mindkettő
-mi lehet ez az anyag
-hogyan kellene megközelíteni a kinyerését
-milyen rendszerekben kellene gondolkodnunk
-egy vagy több tagokkal hogyan lehet együttesen dolgozni
-elektromos vagy mechanikai visszacsatolás lehetőségei,buktatói
-stb
Én teljes mértékben belefolyok a GYAKORLATI témába veled ha gondolod,arra lehet alapozni.A gyakorlatban bemutatott valamire,még ha "eredménytelen" is."Oszloptrafós" szájkaratézásnak értelme nem sok.
Itt ,talajszinten (de más oldalakon is) kik is vitáznak? Igen,Neo,idegen meg Józsefünk.Másvalakik?
Nem vagy te egy kicsit József?De inkább hagynánk kibontakozni.
"Világító oszloptrafó kis kalapáccsal ütögetve Meyer módra Józsefünk részéről?"
A Meyer módra "ütögetve" töltött akku mégis mindig töltötte magát minden kísérletnél. Ezért gondolkodom olyan megoldáson ami egy villanybicikli akkuját folyton töltve tartja menet közben is.
A négyzetes összegzős szájkaratézás is mindig minden kísérletnél be volt bizonyítható a gyakorlatban is. Ha nem így lett volna, akkor nem rohant volna vele valaki a Szabadalmi Hivatalba:
Idegen meg ilyen negatív kijelentésekkel járul hozzá az anti-szabadenergiához:
"Bocs Neo,de mágnesekből sem !lesz többlet."
És egy cseppet sem zavarja például ez a néhány videó:
Egy bemutatott mágnesmotor (A 3. percnél indítja el):
https://www.youtube.com/watch?v=tew_Fmx7LRE
Perendev
https://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0
Enzo mágnesmotorja
https://www.youtube.com/watch?v=rzgOjJVKxNc
Nevd-nek teljesen igaza van. Az angol nyelvű oldalakon soha nem találkozni a szabadenergiát hátráltató hozzáállással. Miért jellemző ez Magyarországra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!