Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?
Erről van szó:
Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?
Építő jeleggel mondom, vesézzük már ki a taszító mágnes oldalról rörténő betolását.
Kis segítség.
Az alsó kép az első.
A lila vonal a pólusokat köti össze, nincs túl nagy jelentősége.
A zöld erő lenne kb az eredő. Az erő komponensek adatai az ablakokban vannak.
Az egyértelmű, hogy a ragadó mágneseket szintén oldal irányban kevesebb erővel lehet szétszedni, ezért ez a taszítóra is igaz lehet, méghozzá úgy, hogy nincs surlódási ellenállás.
Még azt is hozzá kell tennem, hogy más szimulációk szerint, nem igaz, amit korábban feltételeztem, hogy oldalról távolabbról van taszítás.
Tehát kisebb erővel, azonos hosszú útvonalon lehet oldalról összenyomni a két mágnest, mint a taszító pólusok irányában.
Szerintem ott van a kutya elásva, hogy az összetoláshoz egyre nagyobb erő szükséges a közeledéskor, de az a taszító mágnes, amely ezt az összetolást elvégezné, a taszítás tulajdonság miatt egyre csökkenő erőt tud rendelkezésre bocsátani.
Viszont a betoláshoz kevesebb erő kell, ez tény. Akkor lenne jó a kivitelezés, ha sikerülne azt megoldani, hogy ez a kevesebb erő is elég legyen a betoláshoz.
Viszont, a taszítás kezdetekor jelentős az erő, az ebből kivehető energiát tárolni kellene ahhoz, hogy a kellő időpontban (a taszítás végén) felhasználható legyen.
Na, itt jöhetnek az elektromos szakik. (kondenzátor feltöltés-kisütés? Nemtom...)
"taszító mágnes oldalról rörténő betolását....más szimulációk szerint"
Többen is ajánlották neked ezt: [link]
Ha vetted volna a fáradtságot arra,hogy eljátszadozz vele,akkor most nem kérdeznél semmi.
Van még egy másik dolog is.
A taszító mágnesek összenyomásakor csak az egyik mozoghat, különben nem jön létre a közöttük lévő "feszültség".
Ez pedig szakaszos/döcögős kiépítés felé viszi el a dolgokat. (léptető motor?)
Itt is valamelyest oldalról kerül a mágnes a taszító mágnesek közelébe.
https://www.youtube.com/watch?v=VeXrFfw4RSU
Csak nem lehet ismételni. Idáig azt montam (most is mondanám), hogy amennyi energiát a betoláshoz felhasznál, abból lehet gazdálkodni.
De ez akkor igaz 100%-ban, ha a mágnes a pólusokkka szembe összenyomom, majd elengedem...
Azért, még nem fordultam teljesen 180 fokot, de kissé elbizonytalanodtam. Valaki csinált már olyan eszközt, mint ami a videón van?
Kár, hogy nem tudom kik írogatnak...
De még valami. Erre senki nem reagált, pedig már írtam róla.
Mindenki erős, nyomatékos motort szeretne építeni.
Viszont a mágnes erő-távolság grafikonja azt mutatja, hogy a mágneshez közeli területeken kis távolság csökkenés óriási erő növekedéssel jár (az összetolás utolsó fázisa, nincs a rajzomon). Jó lenne, ha ilyenkor több mágnes segíthetne egynek. De nem tud, mert egyszerúen nem férnek el a mágnesek azon a szakaszon ahol kellenének, mert RÖVID A TÁVOLSÁG. Ha azonban a mágnes görbe távoli szakaszán történnek meg a dolkok (igaz kicsi lesz az erő), ezen a szakaszon elmondható, hogy a több egymásután elhelyezett mágnesnek közel akkora az ereje, mint a legközelebbinek. (pl. a forgórészen 3-4 mágnessel simán tovább lehet vinni az akadó elemet, persze csakis akkor, ha a nehéz pont elhagyása után nincs visszhúzás)
"hogy a több egymásután elhelyezett mágnesnek közel akkora az ereje, mint a legközelebbinek."
Pontosítok, a mágneseknek KÜLÖN-KÜLÖN közel akkora az ereje, mint a legközelebbinek...
"De van egy határ!Egy bizonyos pont amit átlépve fordul a kocka. "
Idegen!
A legtökéletesebben igazad van.Viszont nem tudod megváltoztatni a világot,és nincs is szükség rá.Csak akkor ha a "világ" kéri.Mindennek megvan az oka,hiszen ok nélkül semmi nem történik veled sem (de ez már olyan ezós duma lenne).
"Mindenki erős, nyomatékos motort szeretne építeni"
Nem,nem mindenki.Csak te szeretnél kizárólag mágnesmotort építeni mások segítségével.
"Kár, hogy nem tudom kik írogatnak..."
Igen,és akkor rögtön skatulyázol is,nem pedig azt nézed mit mondanak neked.
"különben nem jön létre a közöttük lévő feszültség...
Valaki csinált már olyan eszközt, mint ami a videón van?"
Igen,pont azért volt ajánlva neked az az egyszerű játék (hiszen te vagy annyira beleszerelmesedve a mágnesmotorba. [link] ez egy jó kiindulási alap lenne neked.De mivel mások ajánlották (és még azt is leírták neked,hogy mit tapasztaltak vele) így rögtön azt nézted kik mondták.
"vesézzük már ki a taszító mágnes oldalról rörténő betolását. " Innentől kezdve minek.
Csak egy példa.A Müller motor önmagában nemfog többet kiadni magából (ha jól feldühítenek megnövekszik az energiám.Akkor a düh az ingyen van nekem mint energia?Hát nem,mert könnyebben lezsibbadok a végére.) Viszont nemcsak ebben,de van egy következménye.Másnak is,és azt senki nem vizsgálja.Vajon miért?
Csak egy példa.Ha külsőleg van hajtva,bárhogyan is próbálkozok a kivétellel sosem lesz több.
https://www.youtube.com/watch?v=_FC5JnVLuPU
https://www.youtube.com/watch?v=FXboSkicF2A
De ha "párosul" valamivel már más a helyzet.Két tag micsodája? https://www.youtube.com/watch?v=B8ZyrEDYgVI
csüszi voltam.
"Csak te szeretnél kizárólag mágnesmotort építeni mások segítségével. "
Ha arra gondoltál, hogy az általam kigondolt dolgot segítene valaki megépíteni, akkor rendben.
De, ha arra gondoltál, hogy azt várom, mások segítsenek kitalálni a mágnesmotort, akkor azt rosszul gondolod.
Abban viszont igazad van, hogy a mágnesmotor érdekel legjobban.
De tényleg, akkor mi a fenét keresek én itt???...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!