Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vajon miért van jó ideje...

Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]

Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?

2014. ápr. 24. 18:33
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
 211/1938 idegen.1 ***** válasza:
71%

Muszály veszekedni?Képesek vagytok összeveszni a semmin?

Mint az oviban...vagy mint a parlamentben.

Ugyanazt nézegetjük,más nézőpontból.Mindenki mást lát...és összevesznek,azért mert nem gömbölyű.Innen nézve négyzet,sarka felől nézve hatszög.Térben látva egyértelműen mindenkinek:kocka(vagy nem?)

Ez analóg a vallással.Egy Isten van,de minden nép másképp nevezi.(Babiloni zűrzavar)Ezért ontanak vért,háborúznak,ölik egymást.Pedig ha tudnák,hogy ugyanazt látják csak másképp,máshonnan.

Ezt nyugtatónak szántam,de most pörgessük fel a motort.

Kedves Józsefem!

Az elméleti eszmefuttatás és négyzeten lévő virtuális energiák hoztak valamit a konyhára?Elméleti szabadenergia engem nem érdekel.Einstein nyomán Te is kínosan ügyelsz arra,hogy elméleteidet sem cáfolni sem megerősíteni ne lehessen.Ez olyan mint:elméleti szex...sokan mondták,belinkelték biztos jó lehet a valóságban is.

Van olyan működő készüléked ami nem akksiról megy,önfenntartó és még lead x wattot?

Egyenletek,mellébeszélés és kereskedők kíméljenek.

Karvak!nyugi.

Ne ítélkezz!

Neked van olyan cuccod(inga,vagy ingával támogatott müller generátor,vagy bármi)ami nem akksiról megy,önfenntartó és még lead x wattot?

Ez csak kétféle lehetőség(Karvak és József),de ha bármelyik valóban működik akkor kell hogy legyen közös nevező(az alapelvre vonatkoztatva)

Ha lenne ilyen alapelv(effekt),akkor az bárki felhasználhatná kénye kedve szerint.Akkor ez működne mágnesekkel,nyomással,hővel,tekercsekkel,ingával stb.

Mielőtt félreértenétek:nem akarok senkit visszafogni,én is megszállottja vagyok a szabadenergiának.(mint Neo)

Nekem elég lenne annyi,hogy megtudjam:Van vagy nincs.

2015. jan. 17. 01:17
 212/1938 anonim ***** válasza:
100%

"Ami a lényeg, hogy kísérlettel is igazolta a többletenergiát."

...és nemcsak hogy ez volt a célom, hanem a lehetöségeim határa is egyben sajnos. Mert nincs módom, pénzem, tudásom ahhoz, hogy az alaplev szerint elkészitsek müködö szerkezetet. Innentöl kezdve szabad a pálya másoknak, mert képtelen vagyok egyedül végigvezetni a folyamatot. Ugyvélem találtam egy elvet ahhoz, hogy folyamatosan tiszta, új mozgási energia termelödjön. Az megint egy külön téma, hogy ezt a nyers energiatöbletet mimódon vezessük be a közhasználatba. Tehát az alapelvet felhasználó gépekre kellenek tervjavaslatok. A deszkamodellem az "ingyenenergia van vagy nincs" kérdésre is hivatott választ adni egyben. Olyan, ortodox vaskalapos tanárpukkasztónak is használható lenne azok "ellen bevetni", akik az energiamegmaradás törvényének sérthetetlenségét hangoztatják. Más érzés fog majd el akkor, ha saját magad elkészited és megérzed azt a jelenséget, mikor a tengely jobban forog, holott a fogyasztás visszaesett a saját magad végzett mérések alapján. Ez a "logikátlan" energetikai paradoxon fogja neked is személyesen bizonyitani azt, hogy itt pedig igenis töblet energia keletkezett.

2015. jan. 17. 02:50
 213/1938 anonim ***** válasza:
100%

"Jöhetsz itt bármi féle képlettel, meg hiperrealisztikus rajzokkal (amik azért tényleg jók), ha te sem csináltál meg 4 év alatt semmit, nincs miért engen fikázni!"

4 év alatt eljutottam oda, ahol már te is lehetnél akkor, ha követed a folyamatot. Arról sem tehetek, hogy mit vag yképes felfogni és mit nem. Ha megismételted volna kisérleteimet, akkor már régen nem azon morfondiroznál, hogy lehetséges e teremteni energiát vagy sem. Haladni akkor lehet, ha van benned hit, elszántság és bizalom. Ha kudarcot vallasz az ne attól legyen, hogy felhagytál a kutatással. A jelenlegi helyzet amint olvashatod igencsak bizalomgerjesztö. Ha ennek ellenére aggályoskodsz, annak jellemeddel összekapcsolható okai lehetnek. Nem vagy hajlanó meglátni azt, ami egyre inkább szembetünö bárki számára aki hajlandó legalább mégha passzivan is, de pártatlanul követni a fejleményeket.

Ha a "na ebböl sem lesz soha semmi" - elv alapoján járunk el, akkor most azonnal hagyjuk abba a kutatást és menjünk át a facebook ra like-olni egymás vicceit miközben apu/anyu fizeti helyettünk a villanyszámlánkat.

2015. jan. 17. 08:24
 214/1938 anonim ***** válasza:
100%

Idegen írta:

"Az elméleti eszmefuttatás és négyzeten lévő virtuális energiák hoztak valamit a konyhára?Elméleti szabadenergia engem nem érdekel."

A 207-es válaszban leírtam Karvak kísérletét.

Ez a szabadenergia téma még nincs abban a stádiumban mint mondjuk a rádió. Amikor az elektromágnses hullámokat felfedezték, akkor is értelmetlen lett volna azt mondogatni, hogy "Na ebből sem lesz soha semmi, mikor lesz ebből zenét sugárzó doboz?". Hasznosabb azt kérdeznie mindenkinek önmagától, hogy "Mire használhatom fel mindezt, mit tudok hozzátenni a tudományhoz?"

2015. jan. 17. 08:48
 215/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%

Na, bedobok egy témát, kinek mi a véleménye?

A Curie motorról szerintem el lehet azt mondani, hogy végső soron azért működik, mert a mágnestől jobbra és balra nem egyforma mennyiségű mágnesehzető anyag van a mágnessel szembenlévő forgatható kör alakú tárgyban.

Remélem ez még igaz!

A mágnes lehet korong vagy rúd mágnes is és lehet a tengelye párhuzamos a mellette lévő vaskörrel. Ha a vastárcsát a mágnes melett egyik oldalon felhevítjük, Curie pontra, akkor ez is fog forogni.

Ekkor is elmondható, hogy a mágnes két oldalán nem egyforma mennyiségű mágnesezhető anyag van.

Na, akkor képzeljük el, hogy két vastárcsa van egy tengelyen, mellette pedig egy olyan rúdmágnes, aminek a magassága legalább akkora, mint a két tárcsából álló palást nélküli vashenger.

Szimuláció szerint ez esetben a mágnes felső pólusa jórészt a felső tárcsa felső síkjába lépteti be az erővonalakat és ezek az alsó tárcsa alsó síkjából kilépve érik el a mágnes alsó pólusát.

Ebben az esetben még igaz, hogy a mágnestől jobbra és balra egyforma mennyiségű mágnesezhető anyag van, tehát meg sem fog mozdulni.

Most jön az érdekes része a dolognak.

A mágnes mellett (mondjuk bal oldlalon) toljunk be a jó nagy vasdarabot a két vastárcsa közé úgy, hogy ez a vas ne érjen hozzá sem az alsó, sem a felső tárcsához.

Ez a vas álló helyzetben rögzítve van.

Ekkor a mágnestől balra sokkal több vas van a két vastárcsa között (amiken simán keresztül mennek az erővonalak függőlegesen), mint a mágnestől jobbra.

A mágnestől jobbra nincs csak a két tárcsának a mágnesezhető anyaga.

Ha felülről, vagy alulró tekintünk a tárcsákra, akkor azt kell hogy tapasztaljuk, hogy a tárcsákba felülról és alulról sokkal több erővonal megy be a baloldalon, mert ott több vas van.

Szerintem ez ugyan az a helyzet (energia bevitel nélkül) mint a Curie motor esetében (ott is lehetne két vastárcsa egymás fölött és hevíthetnék egyik oldalon a két tárcsát alul és felül egyszerre).

A két tárcsa között lévő vasba jórészt függőlegesen lépnek be az erővonalak (mondjuk így, hogy erővonal) és szintén merőlegesen lépnek ki a tárcsából a köztes vas felé.

Ha a tárcsák elfordulnának, akkor különösebben nagy akadálya nem lenne annak, hogy ellenállás nélkül forogjanak a köztes vas felett és alatt.

Ahogyan tudnak rövidülni az erővonalak a Curie motor esetében, ugyan úgy tudnának itt is.

Az egyetlen különbség a két megoldás között, hogy a Curie motor esetén egyik oldalon mondjuk 50 erővonal záródik, a másikon NULLA, itt mondhatjuk azt, hogy egyik oldalon 100 erővonal záródik, amásikon meg 50.

Szerintetek ez működne?

2015. jan. 17. 08:52
 216/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%

Tulajdon képpen a Curie motor a hevítéssel azt éri el, hogy a tárcsa mágneses súlypontját (ami valahol a mágnes és a vastárcsa forgástengelyeire illeszkedő egyenesen van) erről az egyenesről (ami sugárirányú) valamelyik irányba letolja.

A vastárcsa forgástengelyére nézve így nyomaték keletkezik.

Ez az eltolt mágneses súlypont ( folyamatos hevítés miatt) a mágneshez viszonyítva egy helyben van, miközben a tárcsa mozog.

Az én elképzelésemre is igaz lehet ez az elmélet, mert az egyhelyben lévő nagy vas darab irányába eltolódik ez a bizonyos mágneses súlypont, ami a mágneshez képest szintén egy helyben van

2015. jan. 17. 09:14
 217/1938 anonim ***** válasza:
100%

Curie féle motor.

https://www.youtube.com/watch?v=LexcwNDW-2s

Itt meg kell vizsgálni milyen arányban van egymással a müködtetéshez szükséges höenergia és a tengelyen forgásként megjelenö mozgási energia. Ha ez az arány nagyobb mint egy, akkor ez is egy módja lehet annak, hogy új, eddig még nem létezett energia kerülhessen be rendszerünkbe.

2015. jan. 17. 09:34
 218/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%

Karvak!

Ez a videó arra jó, hogy megértsük a Curie motor működését.

Ez a motor garantáltan veszteséges, nem is kicsit.

De, amít fent írtam, a mágneses súlypont eltolódásáról az én esetemben energia befektetés nélkül lenne megoldva (ha működik), itt pedig iszonyatos mennyiségű hőenergiával.

Van egy fém, a gadolínium, annak a Curie pontja 20-40 Celsius körül van, de az meg erőssenveszélyes anyag...

A Nikkel 300 valamennyi Celsiuson veszti el a mágnesességét, de az sem elég olcsó a hőbevitel szempontjából.

Megoldhatnánk a hőt gyűjtőlencsével vagy parabola tükörrel, de az meg sötétben nem működik...

A mágneses megoldás és a videó között kellene párhuzamot felállítani.

2015. jan. 17. 09:50
 219/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%

Karvak, le tudnád rajzolni mit fenn leírtam? Nm tudok jól rajzolni, azt sem tudom, ide hogyan lehet feltenni?

Abból kiderülne, hogy jól mondtam-e amit gondoltam?

2015. jan. 17. 10:52
 220/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%
2015. jan. 17. 11:48
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!