Más is van így az LMBTQ - val?
Szerintem nem helyes egy lapon említeni őket, mert nagyon más az identitásuk alapja. A homo és biszexuálisokkal teljesen oké vagyok. Mindig is léteztek és nem csak az emberek között van ilyen. Szerintem ez természetes jelenség, ami nem aberráció. Viszont a transzszexualitás szerintem az önképzavar formája, tehát mentális betegség. Tőlük egy ilyen kényelmetlen érzés lesz urrá rajtam. Olyannak látszanak, amik valójában nem, olyan ez, mint a megtévesztés. Disszonanciát kelt bennem. A meleg ember nem hiszi, hogy nő, ugyanúgy férfinek hiszi magát, de a férfiakat szereti. A transzszexuális ember viszont a saját testét alakítja át, hogy másnak tűnjön. Nekem ez egy lapon van az extrém testmódosításokkal, mint az agyonplasztikázott modellek, vagy a szétkémiázott body builderek.
Ugyanakkor hasonló dolog volt régen az üvegember betegség. Amikor az ember úgy érzi, hogy üvegből van és fél, hogy összetörik. Voltak akik mozdulatlanságot vettek fel emiatt. Hasonló amikor valaki önkéntesen amputáltatja le az egyik végtagját. Hallottam olyanról, hogy az egyén jégbe mártotta a lábát, majd akkor hívta ki a mentőket, amikor az már nekrotikus volt, hogy le kelljen amputálni. Az illető azzal indokolta, hogy ezt érzi természetesnek.
Szerintem nem fekete - fehér a normálistól eltérő szexualitású emberek kondíciója. Nem lehet azt mondani, hogy en bloc betegek, vagy pedig, hogy mind egészségesek.
De hogy valamire konkrétan is válaszoljak:
"Elhiszem, de olyat nem mondanak ők sem, hogy az identitás felülírná a testi biológiát."
Nem, de a transzneműek ezért szándékozzák felülírni, azaz testileg is arra a nemre hasonlítani: így van ez az öltözködéssel, viselkedéssel, stílussal, hormonkezeléssel, műtétekkel kapcsolatban egyaránt. Mindezt azért, hogy a külső és a belső összhangban legyen, nem legyen ott az a "valami idegen". És ahogy itt írta már valaki: nyilván nem az agyukat fogják megváltoztatni, hiszen a nemi identitás - a transzneműség (az igazi transzneműség) - veleszületett dolog, nem választható és nem megváltoztatható. Így szándékozzák megszüntetni az az idegen-érzést, a nemi diszfóriát.
Na mind1 sztem mar mindent attargyaltunk a temaval kapcsolatban.
Kerdezo mennyiben valtozott a velemenyed a kerdes kiirasa ota?
"Most kötekedés nélkül kérdezem, hogy egyébként olvastál konkrét tanulmányt, hogy miért zárták ki a mentális betegségek közül?"
Mert a betegség egy olyan dolog, ami nem vele születik az emberrel, hanem később üti fel a fejét. A betegség gyógyítható, kezelhető. Nem mint a szexualitás.
"Az orvostudomány legalább 90%-a nem természetes. A borotvád, a csomagolt élelmiszer, a tömegközlekedés, a szemfestéked, a ruhád, a kólád, a lakásod, szinte semmid nem természetes."
Azért az eszközhasználatot ne keverjük ide. Az, hogy a tested nem élő részét, mint a hajad hogyan módosítod, vagy hogy milyen ruhákat raksz magadra az más tészta. Amikor konkrétan öncsonkítást, szövetmódosítást kezdeményezel, az más. Legyen az egy műmell, vagy egy beültetett izomplasztika. De ezt nem csak a transzszexualitásra értem. Ott van a fazon, aki úgy érezte, hogy le kell amputáltatnia a lábát, mert az az igazi ő. Ezt "valamiért" nem tudta elérni, pedig lényegében ugyanazt akarta csinálni, mint a transzszexuálisok. Annyira komolyan gondolta, hogy jeges vízbe mártotta be a lábát és addig tartotta ott, míg az teljesen el nem fagyott. Így az orvosoknak muszály volt leamputálni. Később azt nyilatkozta, amit a transzszexuálisok szoktak, azt mondta úgy érzi, hogy helyre kerültek a dolgok és ez az igazi ő. Teljesen fel volt villanyozva, uszodába járt, élte az életét. Szerintem valami köze van a kettőnek egymáshoz. Nagyon hasonló a két jelenség.
"Kerdezo mennyiben valtozott a velemenyed a kerdes kiirasa ota?"
Már nem érzem, hogy mentális betegség lenne. Viszont a fenti példámban hátborzongató a hasonlóság, szóval nem is tudom teljesen egy szintre venni a kizárólag lelki megnyilvánolású divergenciával.
"Már nem érzem, hogy mentális betegség lenne. Viszont a fenti példámban hátborzongató a hasonlóság, szóval nem is tudom teljesen egy szintre venni a kizárólag lelki megnyilvánolású divergenciával."
A peldad egy baromsag mar ne is haragudj. A transzoknal nem valtas tortenik es elvileg a ket nem egyenlo, szoval nem veszitenek semmit (hacsak nem gondolod hogy a nok vagy a ferfiak tobbet ernek).
Overall barmi is hangzott el semmi hatassal nem volt rad, azonkivul hogy a transzokat nem nevezed betegnek mert az orvostudomany nem allitja ezt tobbe. Innentol kezdve nem tudok mit irni.
"A peldad egy baromsag mar ne is haragudj. A transzoknal nem valtas tortenik es elvileg a ket nem egyenlo, szoval nem veszitenek semmit (hacsak nem gondolod hogy a nok vagy a ferfiak tobbet ernek)."
Ez a baromság. Ugyanúgy öncsonkítás mindkettő. Valaki azt érzi, hogy a melle nem az ő része, mert ő nem nő, valaki azt, hogy a lába nem az ő része. Az egyik természetes, a másik egy disorder? A melle szerinted hova megy, miután megműtteti? Ugyanaz a kettő, XY testrészedet nem érzed magadénak, csak az egyik esetben ehhez szexuális töltet párosul, de amúgy a BIID - hez is társulhat szexuális divergencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!