Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Más is van így az LMBTQ - val?

Más is van így az LMBTQ - val?

Figyelt kérdés

Szerintem nem helyes egy lapon említeni őket, mert nagyon más az identitásuk alapja. A homo és biszexuálisokkal teljesen oké vagyok. Mindig is léteztek és nem csak az emberek között van ilyen. Szerintem ez természetes jelenség, ami nem aberráció. Viszont a transzszexualitás szerintem az önképzavar formája, tehát mentális betegség. Tőlük egy ilyen kényelmetlen érzés lesz urrá rajtam. Olyannak látszanak, amik valójában nem, olyan ez, mint a megtévesztés. Disszonanciát kelt bennem. A meleg ember nem hiszi, hogy nő, ugyanúgy férfinek hiszi magát, de a férfiakat szereti. A transzszexuális ember viszont a saját testét alakítja át, hogy másnak tűnjön. Nekem ez egy lapon van az extrém testmódosításokkal, mint az agyonplasztikázott modellek, vagy a szétkémiázott body builderek.

Ugyanakkor hasonló dolog volt régen az üvegember betegség. Amikor az ember úgy érzi, hogy üvegből van és fél, hogy összetörik. Voltak akik mozdulatlanságot vettek fel emiatt. Hasonló amikor valaki önkéntesen amputáltatja le az egyik végtagját. Hallottam olyanról, hogy az egyén jégbe mártotta a lábát, majd akkor hívta ki a mentőket, amikor az már nekrotikus volt, hogy le kelljen amputálni. Az illető azzal indokolta, hogy ezt érzi természetesnek.

Szerintem nem fekete - fehér a normálistól eltérő szexualitású emberek kondíciója. Nem lehet azt mondani, hogy en bloc betegek, vagy pedig, hogy mind egészségesek.

2022. jan. 9. 12:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/127 A kérdező kommentje:
31. Megnéztem a definíciót. Úgy néz ki fogalomzavarban voltam. Valóban nem betegség, mert nem szerezhető és "gyógyítható", viszont egészségügyi rendellenességként van számon tartva.
2022. jan. 13. 09:07
 42/127 anonim ***** válasza:
77%
Az a baj, hogy Te meg összemosol ideológiát a szexualitással, ami csak maszatolás és semmi köze a kettőnek egymáshoz. Hogy, kinek, mi a szexualitása az nem önámitáson dől el, akármennyire is szeretnéd!
2022. jan. 13. 09:13
 43/127 anonim ***** válasza:
81%

#40: "De a testét sem tudja lecserélni, maximum úgy átalakítani, hogy másnak látszon"

Miért, a mellnagyobbítás és a mellkisebbítés, az orrplasztika, a bőrfelvarrás, az égési sérülések korrekciója, a csontnyújtás, a pénisznagyobbítás, a vagina és a szűzhártya plasztikája, az mind mi?

Miért ne élhetne bárki a modern orvostudomány lehetőségeivel? Egy plasztikai műtétet elutasítanál, csak mert nem lesz tökéletes? Hagyjuk már a transznemű emberre, hogy maga döntsön a saját testéről, anélkül, hogy ki kellene kérnie az itteni hipokrita kommentelők véleményét.

2022. jan. 13. 09:45
 44/127 anonim ***** válasza:
75%

43, tudod miért nem! Mert akkor nem lehetne kbsztt politikai ideológiát csinálni valakinek az életéből, vágyaiból! Azért!

Mert még mindig ott tart ez a qva ország, hogy attól függ a magyarság sorsa, hogy ki, milyen bugyit hord és kivel, mit csinál az ágyban! Ettől 50 éve nem tud ez a qva ország megszabadulni!

2022. jan. 13. 09:53
 45/127 anonim ***** válasza:
87%

"viszont egészségügyi rendellenességként van számon tartva."

Ezt amugy hol olvastad?

2022. jan. 13. 14:45
 46/127 A kérdező kommentje:

42.

"Hogy, kinek, mi a szexualitása az nem önámitáson dől el, akármennyire is szeretnéd!"

Hát ez az. Attól hogy valaki férfinek hiszi magát, még nem lesz az. Éppen te idealizálod a dolgot. De nem kell olyan messzire menni. Akkor se hívunk férfinek valakit, ha biológialag az, de még éretlen, gyerekes. Mondom, a személyiség és a fizikalitás mind fontos. A kettő együtt adja azt, amit férfinek/nőnek hívunk.

44.

"Miért, a mellnagyobbítás és a mellkisebbítés, az orrplasztika, a bőrfelvarrás, az égési sérülések korrekciója, a csontnyújtás, a pénisznagyobbítás, a vagina és a szűzhártya plasztikája, az mind mi?"

Ugyanaz az önámítás. De ha elolvastad volna az előző hozzászólásaim, tudnád hogy ezeket sem támogatom.

"Miért ne élhetne bárki a modern orvostudomány lehetőségeivel?"

A modern orvostudománynak sincs lehetősége férfivé változtatni valakit biológiailag. Attól, hogy olyanra formálják, aminek egy férfi kinéz, az illető ugyanúgy XX kromoszómás marad, a csontozata ugyanúgy a női másodlagos nemi jellegek szerint van kifejlődve, nem lesz egyel több bordája és a hormonrendszere alapállásban így se fog úgy működni, mint egy férfinek, ahogy a génjei sem fogjáj kódolni a férfi jelleget.

"Egy plasztikai műtétet elutasítanál, csak mert nem lesz tökéletes?"

El. Nem hazudnék saját magamnak. És engem kifejezetten taszít, ha valaki ilyennel él.

"Hagyjuk már a transznemű emberre, hogy maga döntsön a saját testéről, anélkül, hogy ki kellene kérnie az itteni hipokrita kommentelők véleményét."

Persze, ebbe nem is szólok bele. De ne várja el ettől, hogy férfiként, vagy nőként tekintenek majd rá az emberek.

44.

"43, tudod miért nem! Mert akkor nem lehetne kbsztt politikai ideológiát csinálni valakinek az életéből, vágyaiból! Azért!"

Én nem csináltam ideológiát belőle, ez csak a véleményem.

Ezt amugy hol olvastad?

*Now, instead, it is classified as a sexual health condition*

[link]

Egészségügyi kondíció.

2022. jan. 13. 17:30
 47/127 anonim ***** válasza:
75%

"Transsexualism no longer is classified as a mental disorder in the International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems (ICD). The World Professional Association for Transgender Health"

Ezt lehagytad

Vszinu "sexual health condition" mast jelent mint a sima "health condition"

2022. jan. 13. 18:58
 48/127 anonim ***** válasza:
71%

A 47-es válaszához mellékelnék egy linket:

[link]

2022. jan. 13. 20:27
 49/127 A kérdező kommentje:
47. Mert nem azt kérdezted. A sexual health condition az benne van a simában.
2022. jan. 13. 21:02
 50/127 anonim ***** válasza:
77%
Gyakorolnod kell még a szakmai angolt.
2022. jan. 13. 21:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!