Más is van így az LMBTQ - val?
Szerintem nem helyes egy lapon említeni őket, mert nagyon más az identitásuk alapja. A homo és biszexuálisokkal teljesen oké vagyok. Mindig is léteztek és nem csak az emberek között van ilyen. Szerintem ez természetes jelenség, ami nem aberráció. Viszont a transzszexualitás szerintem az önképzavar formája, tehát mentális betegség. Tőlük egy ilyen kényelmetlen érzés lesz urrá rajtam. Olyannak látszanak, amik valójában nem, olyan ez, mint a megtévesztés. Disszonanciát kelt bennem. A meleg ember nem hiszi, hogy nő, ugyanúgy férfinek hiszi magát, de a férfiakat szereti. A transzszexuális ember viszont a saját testét alakítja át, hogy másnak tűnjön. Nekem ez egy lapon van az extrém testmódosításokkal, mint az agyonplasztikázott modellek, vagy a szétkémiázott body builderek.
Ugyanakkor hasonló dolog volt régen az üvegember betegség. Amikor az ember úgy érzi, hogy üvegből van és fél, hogy összetörik. Voltak akik mozdulatlanságot vettek fel emiatt. Hasonló amikor valaki önkéntesen amputáltatja le az egyik végtagját. Hallottam olyanról, hogy az egyén jégbe mártotta a lábát, majd akkor hívta ki a mentőket, amikor az már nekrotikus volt, hogy le kelljen amputálni. Az illető azzal indokolta, hogy ezt érzi természetesnek.
Szerintem nem fekete - fehér a normálistól eltérő szexualitású emberek kondíciója. Nem lehet azt mondani, hogy en bloc betegek, vagy pedig, hogy mind egészségesek.
Szerencse, hogy nem a humor a legnépszerűbb kategória...
"Az ember nem igazán dönti el, hogy mi milyen érzést vált ki belőle"
Igazad van.
Egy transznemű ember sem dönti el, milyen érzései legyenek. Nem tehet róla, hogy így érez. Nem tehet róla, hogy az ami. Empátiával az ember ezt megérti és fel tudja dolgozni.
Én például undorodok egy alkoholtól és egyébtől bűzlő szomszédtól. A két hete nem fürdött szobafestőtől. Egy normális, ápolt transznemű ember nem vált ki belőlem ilyen zsigeri undort.
Elképzelhető, hogy azért van ez veled, mert intim kapcsolatban képzeled el őket? Ha erről van szó, akkor a legjobb barátod is lehetne undorító, nem?
Lehet csak jobban meg kellene ismerned az élethelyzetüket és te sem éreznél így.
Ha nem csak azért írtad ki ezt a kérdést, hogy egy jót gyűlölködjön mindenki, hanem őszintén kiváncsi vagy mások gondolataira, akkor hátha ez a válaszom nem vált ki indulatokat.
"Egy transznemű ember sem dönti el, milyen érzései legyenek. Nem tehet róla, hogy így érez. Nem tehet róla, hogy az ami. Empátiával az ember ezt megérti és fel tudja dolgozni."
Ki mondta, hogy tehet róla? Én csak azt mondtam, hogy a transzneműség közelebb van egy mentális betegséghez szerintem, mint a homoszexualitás, ami természetes jelenség. Mert test modifikációval a mentális betegségek egy bizonyos csoportja jár. És hogy a kettő nem egy tészta.
"Egy normális, ápolt transznemű ember nem vált ki belőlem ilyen zsigeri undort."
Undort belőlem sem, csak kényelmetlenséget, disszonanciát.
"Elképzelhető, hogy azért van ez veled, mert intim kapcsolatban képzeled el őket? Ha erről van szó, akkor a legjobb barátod is lehetne undorító, nem?"
Nem tudom, hogy jön a barátság ehhez. Elmondtam miért érzem így, mert ez egy megtévesztés, amit az ember általában ösztönösen nem szeret. Ha nincs is tétje, ez az ösztön még fent áll. Mondtam, olyan mint az agyonplasztikázott, focilabda csöcsű nők látványa, vagy a felsyntholozott izomzatú férfiaké.
"Lehet csak jobban meg kellene ismerned az élethelyzetüket és te sem éreznél így."
Az élethelyzetük megismerése emberileg befolyásolja a megítélésüket, de magán a koncepción, ami taszít nem változtat. Attól hogy szimpatizálok az illetővel emberileg, a személyiségének az a része még mindig taszító, hogy olyannak akar látszani, ami nem. Tudom, hogy nem tehet róla. Tehát elfogadni el tudom így is, de teljesen figyelmen kívül hagyni a szóban forgó dolgot nem.
Azért írtam ki a kérdést mert feltűnt, hogy mennyire máshogy viszonyulok a homoszexualitáshoz és a test modifikációval járó szexualitásokhoz. Csak kíváncsi voltam, hogy más is van e így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!