Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Más is van így az LMBTQ - val?

Más is van így az LMBTQ - val?

Figyelt kérdés

Szerintem nem helyes egy lapon említeni őket, mert nagyon más az identitásuk alapja. A homo és biszexuálisokkal teljesen oké vagyok. Mindig is léteztek és nem csak az emberek között van ilyen. Szerintem ez természetes jelenség, ami nem aberráció. Viszont a transzszexualitás szerintem az önképzavar formája, tehát mentális betegség. Tőlük egy ilyen kényelmetlen érzés lesz urrá rajtam. Olyannak látszanak, amik valójában nem, olyan ez, mint a megtévesztés. Disszonanciát kelt bennem. A meleg ember nem hiszi, hogy nő, ugyanúgy férfinek hiszi magát, de a férfiakat szereti. A transzszexuális ember viszont a saját testét alakítja át, hogy másnak tűnjön. Nekem ez egy lapon van az extrém testmódosításokkal, mint az agyonplasztikázott modellek, vagy a szétkémiázott body builderek.

Ugyanakkor hasonló dolog volt régen az üvegember betegség. Amikor az ember úgy érzi, hogy üvegből van és fél, hogy összetörik. Voltak akik mozdulatlanságot vettek fel emiatt. Hasonló amikor valaki önkéntesen amputáltatja le az egyik végtagját. Hallottam olyanról, hogy az egyén jégbe mártotta a lábát, majd akkor hívta ki a mentőket, amikor az már nekrotikus volt, hogy le kelljen amputálni. Az illető azzal indokolta, hogy ezt érzi természetesnek.

Szerintem nem fekete - fehér a normálistól eltérő szexualitású emberek kondíciója. Nem lehet azt mondani, hogy en bloc betegek, vagy pedig, hogy mind egészségesek.

2022. jan. 9. 12:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/127 mesikeh05 válasza:
11%

27

És te orvos vagy? Smh

2022. jan. 12. 08:19
 32/127 mesikeh05 válasza:
79%

Amúgy ha valaki egy hiteles transz embert keres:

[link]

Legjobb

2022. jan. 12. 08:21
 33/127 anonim ***** válasza:
77%

"Ilyenre nem gondoltam és fogalmam sincs hogyan passzol ide."

Ugy hogy alapveto elvarasaid vannak hogy ki lehet no vagy ferfi.

2022. jan. 12. 10:24
 34/127 anonim ***** válasza:
18%
Igen, aki annak szuletik😄
2022. jan. 12. 14:34
 35/127 A kérdező kommentje:
33. Ezek nem elvárások, hanem tények. Attól nem lesz valaki férfi, hogy úgy öltözik, vagy hormonokat szed. Egy utánzat lesz. Saját magát csapja be és egy hazugságban fog élni.
2022. jan. 12. 20:12
 36/127 anonim ***** válasza:
79%

Persze, hogy nem attól lesz valaki férfi, hogy úgy öltözik vagy hormonokat szed. Attól férfi valaki, mert férfinak érzi magát. Vannak, akik azt képzelik, hogy egy férfit a hormonjai, a génjei vagy a nemi szerve tesz férfivá. Én is férfi vagyok, meg van mindenem, amit elvárhatsz egy férfitől, hogy férfi legyen. Mégis mikor arra gondolok, férfi vagyok-e, nem azzal kezdem, hogy az alsónadrágomba nézek, hanem becsukom a szemem és magamra gondolok. Belülről érzem azt, hogy férfi vagyok.

Ez egy érzés, egy világlátás. Pont emiatt gondolom azt, hogy az embereket nem az alapján kellene beskatulyázni, hogy minek néznek ki. Hanem tiszteljük egymást annyira, hogy olyannak kezeljük a másikat, ahogy azt a saját belsőjében érzi. Ez nekem nem kerül semmibe, szerintem neked sem.

De persze értjük, hogy így érzel. Semmi baj nincs ezzel, lehet fiatal korodban más kultúrában nőttél fel. Sokakkal van így, ne stresszeld magad miatta. Idővel lehet elmúlik. Ha nem, akkor sincs gond. A fontos, hogy nyugodt maradj. Ha úgy érzed, nagyon felzaklat ez a téma, érdemes más témákról is olvasgatni, könyvet olvasni, sorozatokat nézni. Nem érdemes kérdéseket kiírni erre az oldala, mert az ellentétes vélemények befolyásolhatnak.

2022. jan. 12. 20:48
 37/127 A kérdező kommentje:

"Attól férfi valaki, mert férfinak érzi magát."

Ez nem így működik. Amit mondasz, az olyan mintha egy disney filmből húztad volna elő. Külső és belső kritériumai vannak a dolognak. Mindkettő fontos, nem csak az, hogy mit érzel.

2022. jan. 12. 23:07
 38/127 anonim ***** válasza:
75%

Ezt magyarázd el nekem, nem szoktam Disney filmeket nézni.

"Külső és belső kritériumai vannak a dolognak. Mindkettő fontos, nem csak az, hogy mit érzel."

Pontosan. Mivel egy transznemű ember belül máshogy érez mint kívül, ezért változtatni akar. Egyértelmű, hogy nem az agyát fogja lecserélni :-)

2022. jan. 13. 01:42
 39/127 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező! Tudod, hogy mitől lesz férfi valaki? Ezt két tényező fogja mindössze befolyásolni:

Mert annak érzi magát és mert talál valakit, aki annak látja.

És tudod, mi a különbség a nőknél? Semmi! Te itt rághatod a homo, transzfób agymenésed, de ettől nem lesz semmi közöd sem a témában! Maximum annyi, hogy kivánhatom, hogy a gyereked érintett legyen benne, de az is az ő életét keseritené meg a te baromságod miatt!

2022. jan. 13. 06:19
 40/127 A kérdező kommentje:

39. Ez nem rosszindulat, tényeket közlök. Te pedig idealizálsz egy olyan dolgot, amit nem lehet.

Amiről te beszélsz az az önámítás. Ugyanezen az elven működnek a szekták. A nácik azt hitték, azt érezték felsőbbrendűek a többi embernél, egymást is annak látták, de nyilván nem voltak azok.

38. De a testét sem tudja lecserélni, maximum úgy átalakítani, hogy másnak látszon.

2022. jan. 13. 09:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!