Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Más is van így az LMBTQ - val?

Más is van így az LMBTQ - val?

Figyelt kérdés

Szerintem nem helyes egy lapon említeni őket, mert nagyon más az identitásuk alapja. A homo és biszexuálisokkal teljesen oké vagyok. Mindig is léteztek és nem csak az emberek között van ilyen. Szerintem ez természetes jelenség, ami nem aberráció. Viszont a transzszexualitás szerintem az önképzavar formája, tehát mentális betegség. Tőlük egy ilyen kényelmetlen érzés lesz urrá rajtam. Olyannak látszanak, amik valójában nem, olyan ez, mint a megtévesztés. Disszonanciát kelt bennem. A meleg ember nem hiszi, hogy nő, ugyanúgy férfinek hiszi magát, de a férfiakat szereti. A transzszexuális ember viszont a saját testét alakítja át, hogy másnak tűnjön. Nekem ez egy lapon van az extrém testmódosításokkal, mint az agyonplasztikázott modellek, vagy a szétkémiázott body builderek.

Ugyanakkor hasonló dolog volt régen az üvegember betegség. Amikor az ember úgy érzi, hogy üvegből van és fél, hogy összetörik. Voltak akik mozdulatlanságot vettek fel emiatt. Hasonló amikor valaki önkéntesen amputáltatja le az egyik végtagját. Hallottam olyanról, hogy az egyén jégbe mártotta a lábát, majd akkor hívta ki a mentőket, amikor az már nekrotikus volt, hogy le kelljen amputálni. Az illető azzal indokolta, hogy ezt érzi természetesnek.

Szerintem nem fekete - fehér a normálistól eltérő szexualitású emberek kondíciója. Nem lehet azt mondani, hogy en bloc betegek, vagy pedig, hogy mind egészségesek.

2022. jan. 9. 12:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/127 A kérdező kommentje:

50. Ember

Health conditions

- mental health conditions

- physical health conditions

- sexual health conditions

Halmaz, tudod mit jelent?

2022. jan. 13. 22:04
 52/127 anonim ***** válasza:
75%
Hát nem azt, hogy a transzneműség betegség :D
2022. jan. 13. 22:35
 53/127 anonim ***** válasza:
88%

"egészségügyi rendellenességként van számon tartva."

"Transsexualism no longer is classified as a mental disorder in the International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems (ICD)."

Hm, valahogy ez a két állítás nem passzol össze.

2022. jan. 13. 22:41
 54/127 anonim ***** válasza:
88%

A te világodban Kérdező, egy hermafrodita mi szerinted, nő vagy férfi? Ha mondjuk baba korában férfivá alakítják, mert hát régebben bevett volt, hogy választani kell neki nemet, attól még ugyanúgy nem lesz férfi, nőként is született ugye, akkor mi ő szerinted? Sőt attól se lesz férfi, ha úgy nevelik, csakis attól lesz az, ha ő érzi magát férfinak. Ha pedig rájön, hogy ő nő valójában, akkor az, akkor is ha külsőleg nem nő. Neki elfogadod, mert biológiailag így született? Vagy neki kötelező mindkettőnek lenni, hiszen mindkét nem meg van benne, ugye?

Azért, mert egy adott biológiai nemmel született valaki, attól még nem lesz az a neme automatikusan. Erre a hermafroditák a legjobb példák, annyiban különböznek a transz emberektől, hogy ők testileg is megkaptak mindent.

Nem véletlenül mondják a transzok, hogy rossz testbe születtek.

Nem vagyok orvos és nem tudom pontosan ma hol tartanak a kutatások, de attól még hogy szervileg kifejlődött valami, nem feltétlenül passzol hozzá az agyi működés, gondolkodás.

Sokkal bonyolultabb a biológia, mint ahogy azt az ember ismeri. Szinte elképzelhetetlen dolgok zajlhatnak le a természetben, amiket nem értünk.

Nem véletlenül jutottak arra, hogy nem mentális betegség a transzneműség, elég sokan dolgoznak a megismerésén, elhiheted.

2022. jan. 13. 23:14
 55/127 anonim ***** válasza:
85%

#54 vagyok, még annyit hozzá tennék, hogy honnan tudod, hogy nem ez a természetes? Hogy ilyen kettősség is létezhet az emberek között és nem mutáció, nem betegség, hanem egyszerűen kialakult az evolúció során.

A növények és egyes állatok között is ott van ez a kettősség természetüktől fogva.

2022. jan. 13. 23:27
 56/127 anonim ***** válasza:
100%

"nem mutáció...hanem egyszerűen kialakult az evolúció során."

Mutacio nelkul nem lenne evolucio, csak ennyit javitanek ki.

2022. jan. 13. 23:39
 57/127 A kérdező kommentje:

53. Igen, helytelenül használtam a rendellenesség szót, rájöttem.

54.

"A te világodban Kérdező, egy hermafrodita mi szerinted, nő vagy férfi?"

Hermafrodita az nem specifikus szó. Lehet több féle is. Abban az esetben, ha hagyományos XX vagy XY kromoszómapárja van, akkor vagy férfi, vagy nő. Ezesetben egy másodlagos genetikai rendellenesség okozza a dolgot, mint hormonhiány, a gének és szövetek közötti kapcsolat hiánya. Ezzel szemben bizonyos típusai okozhatnak XXXY és X0 kromoszómákat, ezesetben nem nevezhetőek se férfinek, se nőnek.

"Azért, mert egy adott biológiai nemmel született valaki, attól még nem lesz az a neme automatikusan."

De a neme az az lesz, legfeljebb az identitása lesz más és bizonyos tulajdonságai.

"Erre a hermafroditák a legjobb példák, annyiban különböznek a transz emberektől, hogy ők testileg is megkaptak mindent."

A hermafroditáknak is van biológiai nemük. Ami lehet férfi, nő, vagy bizonyos változatoknál egyéb nem definiált nem.

"Nem vagyok orvos és nem tudom pontosan ma hol tartanak a kutatások, de attól még hogy szervileg kifejlődött valami, nem feltétlenül passzol hozzá az agyi működés, gondolkodás"

Fordítva látod a dolgot. Attól, hogy megszületett valaki valamilyen nemmel, még nem feltétlenül passzol hozzá az agyi működés. A nemed legalapvetőbb aspektusa nem agyi. A növényeknek sincs agya, mégis van nemük.

"Nem véletlenül jutottak arra, hogy nem mentális betegség a transzneműség, elég sokan dolgoznak a megismerésén, elhiheted."

Elhiszem, de olyat nem mondanak ők sem, hogy az identitás felülírná a testi biológiát.

"A növények és egyes állatok között is ott van ez a kettősség természetüktől fogva."

Ők viszont nem módosítják a testüket. Ezt nem találom természetesnek, nem a lelki részét.

2022. jan. 14. 00:02
 58/127 anonim ***** válasza:
88%

Nem az vagyok, akinek válaszoltál, csak belekotyogok.

"Elhiszem, de olyat nem mondanak ők sem, hogy az identitás felülírná a testi biológiát."

Ezt tudtommal bem állították a transznemű emberek sem. Tisztában vannak a nemi szerveik, a hormonjaik és testalkatuk milyenségével. Transzneműek.

"Ők viszont nem módosítják a testüket. Ezt nem találom természetesnek, nem a lelki részét."

Az orvostudomány legalább 90%-a nem természetes. A borotvád, a csomagolt élelmiszer, a tömegközlekedés, a szemfestéked, a ruhád, a kólád, a lakásod, szinte semmid nem természetes.

2022. jan. 14. 00:16
 59/127 anonim ***** válasza:
100%

A Kérdező végre egy olyan "transzfób", akivel lehet értelmesen vitázni, vannak értelmes érvei. Nem csak a gyűlölet, a politikai gyűlölet ömlik belőle. Ezért elismerésem.

Olyan válaszokat ad, amire azt tudom mondani, hogy 'igen, ez igaz, hm, amúgy tényleg, ez így van, lehet, hogy igaza van', stb. Amire én, aki annyira nem ért a transzneműség támájához, mint az itt válaszolók, már nem tudnék mit válaszolni. És persze elismerésem a válaszolóknak is, akik szintén értelemmel próbálják nem lehülyézni, nem lefideszesezni, vagy áttéríteni, csak válaszolni, információkat átadni, és meggyőzni.

Ennyit szerettem volna, köszönöm! :)

2022. jan. 14. 00:35
 60/127 anonim ***** válasza:
83%

Most kötekedés nélkül kérdezem, hogy egyébként olvastál konkrét tanulmányt, hogy miért zárták ki a mentális betegségek közül?

Lényegében mindegy, hogy mit hiszel, ha tudományosan van alátámasztva az ellenkezője. Ha nem igaz az állítás, akkor szintén nem hit alapján fogják megcáfolni, hanem új tudományos felfedezések révén.

2022. jan. 14. 00:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!