Más is van így az LMBTQ - val?
Szerintem nem helyes egy lapon említeni őket, mert nagyon más az identitásuk alapja. A homo és biszexuálisokkal teljesen oké vagyok. Mindig is léteztek és nem csak az emberek között van ilyen. Szerintem ez természetes jelenség, ami nem aberráció. Viszont a transzszexualitás szerintem az önképzavar formája, tehát mentális betegség. Tőlük egy ilyen kényelmetlen érzés lesz urrá rajtam. Olyannak látszanak, amik valójában nem, olyan ez, mint a megtévesztés. Disszonanciát kelt bennem. A meleg ember nem hiszi, hogy nő, ugyanúgy férfinek hiszi magát, de a férfiakat szereti. A transzszexuális ember viszont a saját testét alakítja át, hogy másnak tűnjön. Nekem ez egy lapon van az extrém testmódosításokkal, mint az agyonplasztikázott modellek, vagy a szétkémiázott body builderek.
Ugyanakkor hasonló dolog volt régen az üvegember betegség. Amikor az ember úgy érzi, hogy üvegből van és fél, hogy összetörik. Voltak akik mozdulatlanságot vettek fel emiatt. Hasonló amikor valaki önkéntesen amputáltatja le az egyik végtagját. Hallottam olyanról, hogy az egyén jégbe mártotta a lábát, majd akkor hívta ki a mentőket, amikor az már nekrotikus volt, hogy le kelljen amputálni. Az illető azzal indokolta, hogy ezt érzi természetesnek.
Szerintem nem fekete - fehér a normálistól eltérő szexualitású emberek kondíciója. Nem lehet azt mondani, hogy en bloc betegek, vagy pedig, hogy mind egészségesek.
A vakbélműtét alkalmával eltávolítják a féregnyúlványt, vannak olyan operációk, amikor egy komplett szervet ki kell emelni a testből örökre, hogy a páciens onnantól minőségi életet élhessen.lány
Ha valaki levágatja a melleit, attól mi hétköznapi emberek érezhetjük kellemetlenül magunkat, mert úgy érezzük, az illető elvesztett valamit. De ha egy transznemű srác magára néz, melleket látva, akkor jogosan lesz diszkomfort érzete, ahogy egy cisz srác is rosszul érezné magát mellekkel. Nem arról van tehát szó, hogy levágatná a végtagját.
"Valaki azt érzi, hogy a melle nem az ő része, mert ő nem nő, valaki azt, hogy a lába nem az ő része. Az egyik természetes, a másik egy disorder? A melle szerinted hova megy, miután megműtteti? Ugyanaz a kettő, XY testrészedet nem érzed magadénak, csak az egyik esetben ehhez szexuális töltet párosul, de amúgy a BIID - hez is társulhat szexuális divergencia."
Leegyszerűsítetem. Ha vki levagatja a labat az minden epelmeju ember szerint vesztett vmit. Az aki nobol ferfi lesz az pedig nem. Ha vki egy kivansag altal nemet cserelhetne az is megcsonkitana a testet? Mert a hormonkezeles es plasztikai mutet all ehhez a legkozelebb a mai fejlettsegi szinten.
73. De ugyanez van a BIID nél. Az illető rosszul érzi magát, mert nem érzi sajátjának az egyik végtagját. Idegen testnek érzi. Úgy érzi, hogy a teste nem passzol a lelkéhez. Ezért leamputáltatja azt a végtagot. Ugyolyan indíttatása van a kettőnek. Pszichológiailag ugyanazt éli meg, mint egy transzszexuális biológiai nő, amikor a melleire néz. Akkor kérdem én, az egyik miért számít mentális rendellenességnek, míg a másik nem? Csak nem azért, mert az egyikhez politikai lobby van társítva?
A vakbélműtét teljesen más. Mert ott azért kell eltávolítani a szervet, mert megbetegszik, a paciens nem akarja, hogy kivegyenek belőle egy darabot, de tudja, hogy muszáj a gyógyuláshoz, ezért belemegy. A BIID - nél és a transzszexualitásnál is egészséges szervekről beszélünk, amiknek az eltávolítását lelki okok miatt akarja az egyén.
Akkor megint kérdem, mi a külömbség?
"Leegyszerűsítetem. Ha vki levagatja a labat az minden epelmeju ember szerint vesztett vmit. Az aki nobol ferfi lesz az pedig nem."
Csakhogy ez nem igaz. Ez a te véleményed, mert így lettél szocializálva. De ez egy szubjektív dolog. Amúgy nem lesz nőből férfi. Ugyanúgy egy mekcsonkított egyén lesz, akit éppen úgy vágtak össze, hogy hasonlítson valami másra külsőleg.
"Ha vki egy kivansag altal nemet cserelhetne az is megcsonkitana a testet?"
Nem, de ilyen nem létezik.
De a BIID - s sem vesztett semmit az ő szemében. Ő úgy érzi, hogy ezzel lett önmaga. A transzszexualitásra azt mondtátok, hogy azért lesz valójában másik nemű az illető, mert annak érzi magát. De pontosan ugyanez a helyzet a BIID - nél. Az ő szemében az adott testrész nem tartozik hozzá, magyarul nem veszít semmit, ha megszabadul tőle.
Gyakorlatban mindkét esetben veszít az ember. A BIID - nél mondjuk a futás képességét, a transzszexualitásnál meg a szaporodás képességét veszítheti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!