Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Más is van így az LMBTQ - val?

Más is van így az LMBTQ - val?

Figyelt kérdés

Szerintem nem helyes egy lapon említeni őket, mert nagyon más az identitásuk alapja. A homo és biszexuálisokkal teljesen oké vagyok. Mindig is léteztek és nem csak az emberek között van ilyen. Szerintem ez természetes jelenség, ami nem aberráció. Viszont a transzszexualitás szerintem az önképzavar formája, tehát mentális betegség. Tőlük egy ilyen kényelmetlen érzés lesz urrá rajtam. Olyannak látszanak, amik valójában nem, olyan ez, mint a megtévesztés. Disszonanciát kelt bennem. A meleg ember nem hiszi, hogy nő, ugyanúgy férfinek hiszi magát, de a férfiakat szereti. A transzszexuális ember viszont a saját testét alakítja át, hogy másnak tűnjön. Nekem ez egy lapon van az extrém testmódosításokkal, mint az agyonplasztikázott modellek, vagy a szétkémiázott body builderek.

Ugyanakkor hasonló dolog volt régen az üvegember betegség. Amikor az ember úgy érzi, hogy üvegből van és fél, hogy összetörik. Voltak akik mozdulatlanságot vettek fel emiatt. Hasonló amikor valaki önkéntesen amputáltatja le az egyik végtagját. Hallottam olyanról, hogy az egyén jégbe mártotta a lábát, majd akkor hívta ki a mentőket, amikor az már nekrotikus volt, hogy le kelljen amputálni. Az illető azzal indokolta, hogy ezt érzi természetesnek.

Szerintem nem fekete - fehér a normálistól eltérő szexualitású emberek kondíciója. Nem lehet azt mondani, hogy en bloc betegek, vagy pedig, hogy mind egészségesek.

2022. jan. 9. 12:56
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/127 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem valahol a 60-70-es válaszokig volt jó olvasni az erre a kérdésre érkezett válaszokat. Most már csak a fagyottlábú emerről van szó, meg a kérdező folyamatos ismétléséről. Kár, pedig jó volt.
2022. jan. 18. 16:06
 112/127 anonim ***** válasza:
70%

Igen, korábban még a betegségek széles spektrumát ismertető embernek tűnt a kérdező, aki ugyanazzal a lendülettel betegségként diagnosztizálta a transzneműséget. Aztán ahogy kicsúszott az érvei alól a talaj, megakadt a lemez.

Kérdező, az utóbbi válaszaid alapján jól értem, hogy neked a transzneműek közül csak azokkal van bajod, akik át akarják operáltatni magukat? Csak az dúlt fel, hogy a saját testük egy részét át kívánják alakítani? Vagy azokkal is van bajod, akik nem akarnak ilyet? Azokról mit gondolsz, akik csupán a hormonterápia mellett döntenek?

2022. jan. 18. 16:19
 113/127 A kérdező kommentje:

Persze hogy ismételgetem, amit ignorálnak.

"Kérdező, az utóbbi válaszaid alapján jól értem, hogy neked a transzneműek közül csak azokkal van bajod, akik át akarják operáltatni magukat?"

Igen.

2022. jan. 18. 20:09
 114/127 anonim ***** válasza:
72%
81, azt írtad h a transzexualitas mentális betegség szerinted. Orvos vagy?
2022. jan. 18. 20:10
 115/127 anonim ***** válasza:
87%

"Persze hogy ismételgetem, amit ignorálnak."

Mi lett ignoralva?

2022. jan. 18. 20:47
 116/127 A kérdező kommentje:
115. Olvass.
2022. jan. 19. 01:15
 117/127 anonim ***** válasza:
71%

"115. Olvass."

Olvastam mar eleget azok utan a dolgok utan amiket te allitottal. Tudod pl. mikor azt hazudtad hogy az orvostudomany a transzokat betegnek titulalja vagy mikor azt mondtad hogy nem beszeltel lab levagasrol es viszzakerestem hogy pontosan mit irtal.

Szoval tedd fel ide nyugodtan a kimaradt kerdest es megvalaszolom.

2022. jan. 19. 01:50
 118/127 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, téged azért ignorál mindenki, mert a 100 feletti hozzászólás után sem vagy képes megérteni azt, amit minden hétköznapi embernek sikerül. Nincs értelme újra elismételni neked azt, amit már olvastál ennyiszer és mégsem ragadt meg benned.

Ha másra nem volt jó ez a sok válasz, remélem arra elég, hogy egy pici kétséget ébresszen abban a hitben, amiben most élsz. Meg hogy lásd, ebbéli hited milyen emberekkel helyez közös platformra. És milyen emberektől szakít el.

Az ember nem tudja megváltoztatni akarattal, hogy miben higgyen. De ha a felületes tudással nem elégszik meg és utánajár valódi, nem kormánypropaganda szintű információknak, valódi emberi történeteknek, óhatatlan, hogy az új tudás birtokában ne változzon meg miben hisz. Ha komolyan érdekel a transzneműség témája, hiszem hogy utána fogsz járni és más szemmel fogod látni a világot. Ha meg nem érdekel, akkor lépj túl ezen.

2022. jan. 19. 08:20
 119/127 A kérdező kommentje:

"Olvastam mar eleget azok utan a dolgok utan amiket te allitottal. Tudod pl. mikor azt hazudtad hogy az orvostudomany a transzokat betegnek titulalja vagy mikor azt mondtad hogy nem beszeltel lab levagasrol es viszzakerestem hogy pontosan mit irtal."

Sosem állítottam ilyet, azt mondtam, hogy SZERINTEM közelebb van ahhoz. De én is rákerestem és egésszégügyi kondícióként van számon tartva.

"Szoval tedd fel ide nyugodtan a kimaradt kerdest es megvalaszolom"

Nem fogom mégegyszer, ha érdekel olvass vissza.

2022. jan. 20. 15:40
 120/127 A kérdező kommentje:

"Kérdező, téged azért ignorál mindenki, mert a 100 feletti hozzászólás után sem vagy képes megérteni azt, amit minden hétköznapi embernek sikerül."

Nem minden hétköznapi embereől beszélünk. A kérdés elején még a másik oldal van felpontozva, de sokan már a 3. oldalon túl sem olvasnak, tehát evidens hogy az a néhány ember néz ki itt többségnek, akinek ez leki ügye.

Ti sem voltatok képesek megmagyarázni eddig, hogy miért kéne külön dologként kezelni a transzszexualitást egyéb önmódosítással járó kondícióktól. Ami érveket felhoztatok emellett, arra volt ellenpélda mind.

2022. jan. 20. 15:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!