Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért vesznek az emberek a...

Miért vesznek az emberek a parjukkal lakást?

Figyelt kérdés

Rengetegszer olvasom itt is hogy mindenkinek az a nagy célja, hogy egyszer albérletből saját lakásba költözzön. ( Nekem is hasonló a cél)

Kérdezem én, ha a saját lakás mindenkinek ekkora célja, miért olyan hülye mégis valaki hogy talál egy part magának és azzal vesz lakást? Minek? A nagyon nem lesz a sajatod, de a teljes pénzt se tudod kivenni belőle..

Tudnak esetleg olyanok írni akik másik emberrel vettek lakást? Proballak megérteni titeket.

22/L

2022. okt. 31. 19:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/175 A kérdező kommentje:
32: és ez vicces? Vagy ezzel mire célzol? Akartak már tolem gyereket de nem voltam hülye😉
2022. okt. 31. 21:44
 32/175 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom eldönteni, hogy te tényleg egy értelmi-érzelmi sérült pszichopata kretén vagy, vagy pedig csak hergelni jöttél ide a népet és jókat röhögsz a markodba. Nem a szokásos trollunk vagy, neki más a stílusa, ha mégis, akkor a mostanihoz gratulálok, ez tényleg jól sikerült.
2022. nov. 1. 00:45
 33/175 A kérdező kommentje:
34: Tudsz válaszolni a kérdésre? Vagy ha nem akkor miért kell idejönni most egy felesleges válaszért.. troll valaki mert nem érti mások hogy a picsaba rakják bele életük munkáját egy másik emberrel közös valamibe☺️
2022. nov. 1. 05:09
 34/175 anonim ***** válasza:
100%

Többnyire azért, mert külön külön nem tudnának. Manapság az tud önállóan ingatlant venni/építeni saját erőből esetleg némi szülői támogatással aki 5-600000 nettó körül keres. Vagyis ez volt kb idén tavaszig, most már az év eleji 100-140000es hiteltörlesztők a 20-25 milliós kategóriában több mint a duplájára növekedtek, ha most veszi fel az ember. -->több pénzt kell keresni vagy össze kell húzni a nadrágszíjon!

Azért, ha nem a KSH adataiból indulok ki, hanem az ismerőseim átlagkereseteiből akkor átlagos betanított munkás 180-250000 nettó, szakmunkás/irodai munkás 260-320000 nettó körül keres alkalmazottként (kivéve a közalkalmazottak). Így egy átlagos családnak 5-600000-es nettó a bevétele. Ebből könnyedén ki tudták fizetni még év elején a 25 milliós 25 éves 4,5% THM-es hitel (2022.03 végéig, aztán elszálltak a kamatok) 138000-es havi részletét. Most 13,1% THM-nél 283000 ft/hó.

Vagyis jelenleg az átlagos munkás osztály nem tud ingatlant venni, vagy vesz és 250-300000 ftból élnek ketten + 1-3 gyerekkel. Azért ez így elég kellemetlen már. 5 főnél lazán elmegy 200000 havonta kajára...

Szóval nézz körbe az ismeretségi körödben és számold meg hányan keresenk egyedül annyit, mint egy átlag család össz bevétele. És ez a maroknyi ember képes lenne önállóan ingatlant venni, de a nagy részük életszínvonala nem engedi meg ezt a beruházást, mert csak minimális tartalékokkal rendelkeznek.

Egy építkezéshez 35-40% önerő alatt neki sem érdemes állni! A megnem nevezett apróságok még milliókat vesznek ki az ember zsebéből mire kész lesz.

2022. nov. 1. 06:14
 35/175 A kérdező kommentje:
Utolsó: én ezt tökéletesen ertem. Egyelőre nekem sincs meg a teljes összes egy lakáshoz, csak max a 3/4-e. De ha nincs meg a pénze egy teljes lakásra akkor miért nem lakik meg egy jó ideig albérletben, gyűjt tovább és vehetne egy teljes saját lakást?
2022. nov. 1. 06:29
 36/175 anonim ***** válasza:
100%

Tehát rendelkezel 22 évesen 20-30 millió megtakarítással. Ami a jelenleg két féle képen lehetséges:

1: örököltél vagy szülői támogatás

2: középiskola után külföldön dolgoztál mostanáig

20 milliót összeszedni 600000-es nettóval ,úgy hogy a fizetésed felét félre teszed kb 5-6 év! Korábban mindenki kevesebbet keresett, később többet fog így csak átlaggal számoltam.

Gyárban sori munkás ennyit általában nem keres, így vegyük csak az értelmes diplomával rendelkezőket. 22-23 évesen végeznek van 1 BSc diplomájuk. Azért az első 1-2 évben mindenki megveszi magának azokat a dolgokat amire vágyik: autó, motor, telo stb. Tehát kb 25 évesen kezd el gyűjteni saját ingatanra, ez tolódik ha diákhitel problémával küld azt előbb vég törleszteni kell! A szakmunkás vállalkozok szintén nagyon sokat tudnak keresni, de náluk pedig a tapasztalat megszerzéséhez kell idő mire önállósodhat, és persze "sok" pénz az induláshoz. Így ők sem nagyon tudnak 24-26 év előtt házra gyűjteni.

Így 28-32 éves kora között lesz annyi pénze hogy önállóan vegyen valamit, ha az egészet saját erőből éri el. Aztán ez igény függően tolódhat.

10+36 voltam.

35F nekem kb 50 milliót ér a házam jelenleg. Ez manapság már nem sok de egyedül hoztam össze :)

2022. nov. 1. 06:54
 37/175 A kérdező kommentje:
15 millió Ft megtakarításom van kb, de csak 22 éves vagyok, összvissz 3 éve dolgozom.. Nyilván nem tudok egyelőre saját lakást venni, de azért tervben van kesobb
2022. nov. 1. 07:45
 38/175 anonim ***** válasza:
97%

Ja, és az átlagember félrerak szerinted 500 ezer forintot havonta albérletben élve, magát eltarthat, miközben a mediánbér 250 ezer?

Mondom én, hogy trollkodsz.

2022. nov. 1. 08:07
 39/175 anonim ***** válasza:
100%

4: Nekem is ezek a kérdéseim, de ezt pontosítanám:

"de az miért vonzza magával hogy legyen közös tulajdon a lakás?"

Miért vonzza magával, hogy legyen közös tulajdon az EGYETLEN lakás?

Én sem érezném biztonságban magam.

2022. nov. 1. 08:26
 40/175 anonim ***** válasza:
3%

38: Hát nagyon nem csak ebben az árfekvésben létezik lakás!!

"Tehát rendelkezel 22 évesen 20-30 millió megtakarítással."

20 M alatt is van budapesti belvárosi lakás!

Oké, hogy 15 vagy 28 nm, de akkor is SAJÁT!!! Nem közös.

És még hány, annál olcsóbb helyre lehet menni, ha az a szempont, hogy önállóan állj a lábadon és ne valaki mással közösen!

Én a Jászságban nézegetek kizárólag 10 M alatt ÖNÁLLÓ CSALÁDI HÁZAKAT!

Azért álljon már meg a menet! Nem kicsit vagy elrugaszkodva a valóságtól a fantázialakásaiddal!

2022. nov. 1. 08:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!