Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért vesznek az emberek a...

Miért vesznek az emberek a parjukkal lakást?

Figyelt kérdés

Rengetegszer olvasom itt is hogy mindenkinek az a nagy célja, hogy egyszer albérletből saját lakásba költözzön. ( Nekem is hasonló a cél)

Kérdezem én, ha a saját lakás mindenkinek ekkora célja, miért olyan hülye mégis valaki hogy talál egy part magának és azzal vesz lakást? Minek? A nagyon nem lesz a sajatod, de a teljes pénzt se tudod kivenni belőle..

Tudnak esetleg olyanok írni akik másik emberrel vettek lakást? Proballak megérteni titeket.

22/L

2022. okt. 31. 19:29
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/175 anonim ***** válasza:
93%

Vegyük a példámat. Van két 30 éves ember, fejenként 30 millióval.

Szeretik egymást, összedobják, ami van, összeköltöznek és mondjuk 32 évesen csinálnak gyereket.

Másik verzió:

Mind a kettő gyűjt tovább, aztán lesznek 40 évesek, mire összejön egy akkora házra való, hogy a gyerek is elfér. A nő meg nem esik teherbe, mert öreg.

32 éves vagyok, jelenleg nettó 1.5 millió körül keresek havonta. Úgy gondolom, hogy ez igen bőven az átlag felett van. Ez azt jelenti, hogy évente mondjuk 12 millió forintot tudok megtakarítani (ha mondjuk kényelmesen élek, de nem veszek nagyon drága dolgokat, és nem utazgatok, amit egyébként imádok...).

Ha akarok venni egy akkora lakást/házat, amiben elférünk ketten a férjemmel, meg még szülhetek is bele egy gyereket legalább (mert hogy mind a ketten szeretnénk gyereket), akkor legalább 50 milliót kell összeszednem, bár ez nagyban függ attól, hogy hol akar az ember ingatlant venni. 50 millió forint az évi 12 millióval számolva is több, mint 4 év.

Addigra 36 éves leszek, ami az első gyerekhez azért elég későn van.

Na most az átlag magyar nem nettó 1.5 milliót keres havonta, hanem mondjuk nettó 300 meg 500 ezret, amiből még meg is kellene élnie..

2022. nov. 1. 11:13
 72/175 A kérdező kommentje:
Utolsó: Koszi szépen hogy leírtad! Utaltal arra hogy 36 evesen már késő lenne az első gyerekhez, megkerdezhetem hogy miért kell mindenképp gyerek? Vagy hogy ez miért fontos? Koszonom szépen!☺️
2022. nov. 1. 11:18
 73/175 anonim ***** válasza:
92%
Mert szeretnénk és kész. Miért kell megmagyarázni azt, ha valaki akar gyereket? Én se kérdezgetem a childfree embereket, hogy miért nem akarnak gyereket.
2022. nov. 1. 11:20
 74/175 A kérdező kommentje:
Azt hittem megkerdezhetem, mivel konkrétan erre utaltal, hogy 36 evesen már késő, és hogy kellene gyerek. Tényleg nagyon erdekelne a te indokod, hogy miért kell a gyerek, vagy ez miben visz majd titeket előre.
2022. nov. 1. 11:23
 75/175 anonim ***** válasza:
89%

Nincs semmi indok. Az ember vagy akar gyereket, vagy nem. Mi akarunk, ennyi.

Miért kellene bármiben is előre vinnie? Lehet, hogy nekem nagyobb boldogság az, hogy ha mondjuk 60 évesen lesz, aki néha rámnyitja az ajtót, mint az, hogy ülhetek egyedül A SAJÁT lakásomban:D

2022. nov. 1. 11:26
 76/175 A kérdező kommentje:
Vagy akar vagy nem, ez így igaz. De csak tudod hogy te miért igen vagy miért nem. Én most pl azért nem hogy több idom maradjon, ne kelljen rá pénzt költenem, ne kelljen időt szánnom rá, és bármikor elutazhassak ahova csak akarok:)
2022. nov. 1. 11:28
 77/175 anonim ***** válasza:
86%

35-40 eves vagy. Van lakasod (akar sajat, akar a paroddal kozos, tok mindegy), van autod, megtakaritasod is. Mi a celod 45, 50 vagy 55 evesen?

Fiatalon persze, hogy minel tobb penzt akarsz keresni, hogy tudj utazni, haverokkal bulizni, legyenen jobb ruhaid, uj telefonod, nagyobb tv-t, autod, lakasod.

De addigra mar voltal 10 kulonbozo tengerparton, a legtobb europai nagyvarost megnezted. Hogyan tovabb?

Hogy telik egy atlag heted vagy hetveged? Egesz nap azert dolgozol, hogy... vegyel egy ujabb autot, egy nagyobb lakast, mostmar legyen napelem is a hazteton vagy miert? Mondhatod, hogy hetvegenkent baratokkal elmentek jobb helyre vacsorazni, de ha ok gyereket vallalnak, sokszor az lesz, hogy most beteg, nincs kire hagyni, inkabb itthon pihenunk, stb.

Egymast nezitek vacsora kozben es arrol beszeltek, hogy mi volt a munkaban? Mik egy gyereknel, ahogy felno folyamatosan vannak szamotokra is uj impulzusok.

2022. nov. 1. 11:51
 78/175 anonim ***** válasza:
100%
elozo vagyok: most lattom mennyi eliras van a hsz-emben, ez van, melo kozben nehezebb 2 helyre is figyelni :P
2022. nov. 1. 11:53
 79/175 A kérdező kommentje:
Igen, én igazából mindig arra szoktam gondolni hogy miket tudok meg megvenni, ezért dolgozom. Belegondolok például hogy meg tudom majd venni a legújabb kocsit, legújabb telefont stb. Az nem igazán izgat hogy bárkivel elmenjek bárhova, így az nem lesz probléma ha az ismerőseim már gyereket vállalnak majd:)
2022. nov. 1. 12:13
 80/175 anonim ***** válasza:
100%
40 evesen pont leszarod, hogy az iphone 28 max-nak egy picivel jobb a kameraja, mint a 27-nek
2022. nov. 1. 12:27
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!