Miért vesznek az emberek a parjukkal lakást?
Rengetegszer olvasom itt is hogy mindenkinek az a nagy célja, hogy egyszer albérletből saját lakásba költözzön. ( Nekem is hasonló a cél)
Kérdezem én, ha a saját lakás mindenkinek ekkora célja, miért olyan hülye mégis valaki hogy talál egy part magának és azzal vesz lakást? Minek? A nagyon nem lesz a sajatod, de a teljes pénzt se tudod kivenni belőle..
Tudnak esetleg olyanok írni akik másik emberrel vettek lakást? Proballak megérteni titeket.
22/L
Szerintem az emberek többsége úgy van vele, hogy egy fél lakás, jobb, mintha csak állna a pénz a számlán.
Igaziból ez annyira egyszerű gondolat, hogy nem értem, hogy neked mi nem érthető benne.
Nincs lehetősége saját lakásra, ezért kompromisszumot köt. Ez olyan, mintha nem lenne lehetőséged ferrarira, azért egy opelt csak veszel a munkába járáshoz. Utána meg, ha lesz rá lehetőséged, akkor veszel egy másikat is.
Amúgy ha együtt éltek és veszel egy lakást, akkor az nem a tied, hanem közös, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van.
Nemtom, én nem magamnak akarok saját lakást, hanem a leendő családomnak, a párommal együtt. Magunknak. Mi ebben olyan furcsa? Ha egyedülálló lennék és lenne elég pénzem nyilván vennék egy teljesen sajátot. De erre nem lenne pénzem, ha később elválnánk ugyanott vagyok, mert amúgysem tudtam volna venni egy lakást egyedül, így lesz egy "fél lakásom"..
Nem tudom mi olyan nehéz ezen a gondolatmeneten..
127: most tényleg trollkodsz???
Kb. huszan leírták az előző két napban, hogy senki nem fog 40-50 éves koráig várni a családalapítással, csak hogy "saját" lakása legyen.
Fura egy gondolat meneted van!
Tételezzük fel, hogy neked van 1,5 szobás lakásod, azaz fél szoba + nappali hitellel. A párodnak van egy 65 m2 es 2 szoba + nappalis lakása szintén hitellel.
Azért manapság a kp-ra vett ingatlan ritka mint a fehér holló!
Nagy a boldogság, házassági szerződés, házasság stb. Vélhetően a nagyobb lakásban éltek mivel ez a logikusabb. De, véletlenül az egy gyerekből kettő lesz pl ikrek formájában (vagy az 1 tervezett mellé összejön +1 véletlenül). Ekkor leesik neked is, hogy kicsi lesz a 65 m2-es lakás (vannak akik ennél kisebb területen több gyereket is nevelnek).
Így mi lesz a megoldás, mert mindketten ragaszkodtok a sajáthoz:
Két lakás albérletbe ki adva (mindenki boldog, mert biztosított a jövője) , de ,ha hitelesek sajnos kb csak önfenntartóak... És manapság kell kb 60 millió egy házra telekkel vidéken, nem túl messze a jól fizető munkahelyektől, és nagyobb várostól.
Így nektek min 20 millió önerő szükséges, 40 millió hitellel
opciók:
1: spóroltok mindketten, és van kb 10-12 évetek amíg a két gyerek el van egymás mellett egy szobában, még akkor is ha fiú-lány kombó. 10 évre nézve kb 170000 ft-ot kéne havonta félre tenni e célra. Hiába vagytok közös kasszán, ez mégis egy közös költség! Tehát mindketten ideális esetben 85000-ftal szálltok be + évente az infláció. Majd jelenlegi 40 milliós hitel és van egy közös családi ház is.
2: feladjátok az elveiteket és eladjátok valamelyik lakást és pl 75%-25% vagy hasonló arányosságú tulajdonos lesz a beáldozott lakás volt tulaja.
3: mindkét lakást feláldozzátok és lehet hogy kp-ra építkeztek, de egyikőtöknek sincs semmilye.
Házasság alatt a nagy értékű dolgok többnyire közösnek számítanak a bíróságon pl: lakáshitel amit házasság után vettetek fel.
Egyszerűen nem tudom, hogy mit nem lehet ezen megérteni.
A párommal akarok lakni egyébként is, tehát engem semmiben sem zavar, hogy közös és nem saját. És minek várjak és gyűjtsek 45 éves koromig, ha ketten 30 évesen is nagyobb házat tudunk venni, kint egyedül 45 éves koromra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!