Miért vesznek az emberek a parjukkal lakást?
Rengetegszer olvasom itt is hogy mindenkinek az a nagy célja, hogy egyszer albérletből saját lakásba költözzön. ( Nekem is hasonló a cél)
Kérdezem én, ha a saját lakás mindenkinek ekkora célja, miért olyan hülye mégis valaki hogy talál egy part magának és azzal vesz lakást? Minek? A nagyon nem lesz a sajatod, de a teljes pénzt se tudod kivenni belőle..
Tudnak esetleg olyanok írni akik másik emberrel vettek lakást? Proballak megérteni titeket.
22/L
Nem értem, mit olyan nehéz ezen felfogni.
Egy átlagember egyedül kb. soha az életben nem fog tudni megvenni egy lakást, pláne, ha közben albérletben üldögél.
Ha ketten vannak, közösen meg tudnak venni egyet, azaz onnantól kezdve az addig albérletre kiadott pénzt már a hitelre költik, és mivel minden kiadott törlesztővel nagyobb részt szereznek az ingatlanjukban, a saját vagyonukat gyarapítják.
Ergo, mire kifizeted a hitelt, legalább fél lakásod van, ha szétmentek, már egy fél lakás ára a tiéd. Ha arra vársz, hogy saját lakást simán gyűjtögess egyedül, akkor 10 év múlva még mindig albérletben élsz, vagyon nélkül.
De nem is értem, miért ne tudnád a teljes pénzt kivenni a lakásból, amit beletettél.
1: ertem, de így továbbra sem lesz saját lakása, csak x millió Ft-ja ami egy valakivel közös lakásban van..
2: El tudod esetleg magyarázni hogy ez miért jó? Komolyan kérdem😊 Mi ösztönöz arra hogy bizz egy másik emberben és vele vegyél lakást? Nem vágysz arra hogy a lakásod amiért dolgoztál csak a tied legyen? Nem veszélyes így szerinted? Vagy nem sajnálod így beletenni a pénzt, ha idővel inkább sajatod is lehetne?
3: Családot alapítani lehet, de az miért vonzza magával hogy legyen közös tulajdon a lakás?
2. Mert szeretem, mert vele akarok lenni, melletrte elaludni és felkelni stb.
És nem, nem vágyok arra, hogy csak az enyém legyen. Nem vagyok az a magányos típus, engem az tesz boldoggá, ha van olyan ember az életemben, akivel szívesen megosztom. És nem, nem sajnálom beletenni a pénzt. A férjem is tesz bele.
3. És ezt amúgy hogy képzeled el? Van egy közös gyerek, de azért 2 lakásban élünk, külön-külön, a gyerek meg hol itt, hol ott?
Vagy mindenkinek van egy külön lakása, és veszünk egy harmadikat is, ahol együtt élünk?
Kérdező, én teljesen megértelek.
Sohasem kezdenék komoly kapcsolatot olyan nővel, akinek nincsen saját lakása.
Sőt ezen túlmenően, házassági szerződés nélkül sem nősülnék.
Nekem családi házam van egyedülállóként építkeztem, 0 ft szülői segítséggel.
Gyerekem nincs, mostanában nem is szeretnék, ha lesz is max 1! 2 gyereket már nem tudnék úgy eltartani, hogy ne menjen az életszínvonalam rovására. Számomra kifejezettem fontos az anyagi biztonság: pl: kell egy új cipő hóvégén, vagy elromlik az autó, esetleg kinyírom a telom akkor mindezt gond nélkül fizetem... 2 gyereknél már nem tudnék ilyen mértékű tartalékot képezni spórolás nélkül.
Én szándékosan így akartam saját ingatlant, mert így esetleges válás után is csak az enyém maradna. Biztos vannak kivételek, de nekem nincs olyan ismerősöm akik ne váltak volna el, vagy ne aludnának külön szobába és viselnék el egymást, mert ha eladják a házat egyikük se tudna másikat venni.
"6: Nem, pl legyen a srácnak is egy lakása, és lakjunk ott, az enyém meg addig álljon üresen, de azért legyen."
Minek? Tartaléknak? Oké. De akkor a srác jogosan kérdezi, hogy miért épp az övét lakjátok le? Ugyanis ahol laktok, az amortizálódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!