Miért vesznek az emberek a parjukkal lakást?
Rengetegszer olvasom itt is hogy mindenkinek az a nagy célja, hogy egyszer albérletből saját lakásba költözzön. ( Nekem is hasonló a cél)
Kérdezem én, ha a saját lakás mindenkinek ekkora célja, miért olyan hülye mégis valaki hogy talál egy part magának és azzal vesz lakást? Minek? A nagyon nem lesz a sajatod, de a teljes pénzt se tudod kivenni belőle..
Tudnak esetleg olyanok írni akik másik emberrel vettek lakást? Proballak megérteni titeket.
22/L
Te két dolgot baromira összekeversz szerintem:D
Attól, hogy valaki a párjával közösen vesz lakást, attól még nem biztos, hogy egy csóró, nincstelen, nulla megtakarítással rendelkező eltartott, aki csak a pénzért szül:D
Jézusom...:D
Mert mondjuk nem lakásra akarja költeni, mert nem azt veszi alapnak, hogy úgy is elválik és a férje ki.a az utcára? Vagy van neki pénze, csak nem egy egész lakásra való, de mondjuk albérletbe simán el tud menni belőle?
Általában az, hogy közösen sokkal hamarabb tudnak lakást venni (és egyébként is együtt akarnak élni, nem külön-külön), mint egyedül.
Tisztában vagy te a lakásárakkal amúgy?:D Nézz már szét egy kicsit a piacon, talán akkor rájössz. Egy garzont nem kapsz 30 millió alatt. Ketten vesznek egy-egy garzont 30 millióért, cserébe se ők nem férnek el normálisan, egy gyerek meg pláne nem.
Inkább összedobják ami van, és 60 millióért vesznek egy házat/lakást, amibel elférnek ketten, és még a gyerek is elfér, ha akarnak.
Nagyon bonyolult, tényleg:D
"de így továbbra sem lesz saját lakása, csak x millió Ft-ja ami egy valakivel közös lakásban van.."
Oké, de X millió forinttal máris előrébb vagy mintha egy büdös forintod sincs, mert albérletre dobod ki a pénzt.
Egyébként válás után jellemzően nem az asszony az amelyiknek távozni kell a lakásból, mert az összes törvény a nőnek kedvez ha van gyerek és a bírói hozzáállás is ilyen. Tehát nem számít hogy az ura mennyi sokmindent dolgozott a házon, kétkézzel javított szerelt, vagy éppen duplán dolgozott az asszony helyett amikor az otthon volt a gyerekkel stb. Rengeteg dolgos becsületes férfi jól póruljárt már a nővel, aztán vállás után is még évekig szívja a vérüket az asszony, mert gyerektartáson felül mindent is követel vagy éppen szegény férfinak kell egyedül fizetni a korábbi közös hitelt...
Szóval egy férfi esetén sokkal indokoltabb lenne a kérdező által felvázolt eset. Egy nőnek sokkal kisebb a felelősége a gyerek kapcsán, nem terheli akkora kockázat mint a férfit. Szegény férfiakat sajnos mindenféle mondvacsinált indokokkal távozásra lehet kényszeríteni a közös ingatlanból, miután a legritkább esetben lehet bizonyítani hogy a nő visszaélt a törvény által garantált kedvezményes elbírálással.
"gyerekemmel meg semmire nem megyek ha a párom kirak a lakásból ami “közös” lenne"
Te ezeket komolyan írod vagy csak játszod a hülyét?
Hogy rakna ki téged valaki a közös lakásból?
"Szegény férfiakat sajnos mindenféle mondvacsinált indokokkal távozásra lehet kényszeríteni a közös ingatlanból, miután a legritkább esetben lehet bizonyítani"
Azért ezt se hazudjuk már. Az én szüleim 20(!) éve váltak el, és anyámnak már akkor is ki kellett fizetnie az ingatlan felét vagyonmegosztáskor, akkor sem létezett olyan, hogy ő csak úgy lakhat bent a házban, mert nála vannak a gyerekek, ma még pláne nincs ilyen.
Itt a gyakorin is mindig kibukik az ilyen sztoriknál, hogy a pasi volt annyira pancser, hogy ő önszántából hagyta ott a feleségnek a házat. Szóval hagyjuk már :D
Hogy a kérdésre válaszoljak, azért a párjukkal vesznek lakást, mert úgy könnyebb anyagilag. De ha nem ismered magad, vagy nem vagy biztos az értékítéletedben, esetleg nem jó az emberismereted, akkor valóban nem ajánlott neked a közös lakásvétel.
Én saját lakással rendelkeztem, mikor megnősültem. Aztán jópár év múlva, amikor jött a gyerek és a panelből egy kertes családi házba költöztünk, aminek a különbözetét is én fizettem, akkor eladtuk az 1/1 tulajdonomban lévő lakást, és a ház felét már a feleségem nevére írattam. Sosem felejtem el az arcát, amikor az ügyvédnél a szerződés írásnál ezt egy félmondatban jeleztem. És nem bántam meg, azóta is jóban, rosszban együtt vagyunk, és támogatjuk egymást. De én ismertem magam. Tudtam, hogy milyen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!