Miért vesznek az emberek a parjukkal lakást?
Rengetegszer olvasom itt is hogy mindenkinek az a nagy célja, hogy egyszer albérletből saját lakásba költözzön. ( Nekem is hasonló a cél)
Kérdezem én, ha a saját lakás mindenkinek ekkora célja, miért olyan hülye mégis valaki hogy talál egy part magának és azzal vesz lakást? Minek? A nagyon nem lesz a sajatod, de a teljes pénzt se tudod kivenni belőle..
Tudnak esetleg olyanok írni akik másik emberrel vettek lakást? Proballak megérteni titeket.
22/L
#160 Nekem egy kollégám válik. Sokkal magasabb volt a keresete, mint a feleségének, aki az idő nagy részében munkanélküli volt (csed-et sem kapott, mert nem volt munkája, amikor szült aztán az ikrek 5 éves koráig maradt otthon. A férj a házasság alatt összerakta két lakás árát, plusz a feleség örökölt egyet.
Nem papírozták le, de megállapodtak, hogy a két lakás a pasié.
Persze nem így van, a nő most mindkét lakást akarja, egyet, hogy legyen hol lakni a gyerekekkel a másikat meg kiadni, mert amúgy nem tudja őket eltartani. + gyerektartás, de lemond a feleségtartásról.
Valószínűleg bíróságra fognak menni több millióért, mert nem tudnak megegyezni, és a pasi elveszti az egyik lakását.
Mindig legyen papír!
161! Na ez a tipikus esete annak mikor megromlik a kapcsolat..., majd előtör a mindent akarok érzés. Emiatt nem lehet megbízni senkiben ha sok pénzről van szó, főleg nem egy rokonban, azok a legrosszabbak e téren. Utóbbinál főleg az ököklésre gondolok.
Mivel nekem nincs olyan ismerősöm 50-60 év között akik ne váltak volna el vagy ne laknának külön szobába, mert nincs lehetőségük külön költözni. Így szinte mindegyiktől megkérdeztem, miközben szidta éppen a párját panaszkodás közben: Mondjál 5 jó tulajdonságot a párodról... a durva az hogy még eddig egy sem volt képes erre! Ez pusztán az emberi jellem következménye, ilyenkor már csak a rosszat látják egymásban, a jót pedig észre sem veszik. Aki feleségül akar venni valakit, vagy férjhez akar menni valakihez azok tudnak 5 jó tulajdonságot mondani egymásról!
#163 Ezek az általad definiált értelemben nem “közös” lakások, hanem a pasi pont, hogy a házasság ellenére saját lakást vett, pont, ahogy te tervezted.
De örülök, hogy 162 komment alatt végre volt egy, ami nagyjából megfelelt annyira az elképzeléseidnek, hogy bizonyítva lásd az igazadat. :)
További jó spórolást a lakáshoz :)
162+
Én vagyok a közös ingatlan ellen, csak időben ki kell szállni egy nem működő házasságból. De az azért nem árt, ha közös ingatlan ér annyit hogy 2 kijöjjön belőle!
A kiszállást pedig úgy gondolom, mondja ezt az akinek nincs gyereke, hogy, ha egy kapcsolat nem működik akkor nem csinálunk egy gyereket is, hogy az majd megoldja a problémákat. A gyerek ez esetben csak fokozni fogja!
A másik, ha a pasi lépni akar akkor nem csináltatom fel magamat, hogy azzal majd ide láncolom... csak boldogtalan együttélés, majd válás lesz belőle. És közben elment a fiatalság. Aztán utóbbit lehet fokozni azzal, hogy talán a második gyerekkel majd jobb lesz...
En tavaly vettem egy hazat egy Bekes megyei kozsegben. Bekoltozheto allapotban vettem meg, tehat nem putri, nem omladozik, nem peneszedik. Persze van rajta mit csinalni, de egy kertes hazon mindig van.
Egyedul az en nevemen van, es nem is tervezem atiratni a felet a parom nevere, egyreszt azert nem, mert amikor vettem, neki meg zajlott a valopere, es igy nem lett volna ertelme, masreszt neki van mar gyereke az elozo kapcsolatabol, es nem szeretnem, ha ebbol o orokolne. Majd orokol a mi kozos gyerekunk.
Egyebkent en is hitelbol vettem, meg 6 ev es kitorlesztem (szemelyi kolcson). A parom ugyanugy az otthonanak erzi ezt a hazat, sosem ereztetem vele, hogy ez papiron csak az enyem.
Ha egyedul akarsz lakast venni akkor sokkal tovabb tart osszegyujteni a penzt, meg akkor is ha hitelt veszel fel es onerore gyujtesz.
Tegyuk fel van onerod es veszel hitelre egy lakast. Van parod, aki veled lakik. Ebben az esetben nem varhatod el tole hogy fizessen bele a hitelbe mert nem az ove a lakas, azt meg csak nem akarod hogy a parod ungymond alberletet fizessen neked. Ha kozosen veszitek a lakast akkor kozosen fizetitek a hitelt, ha kozosen bereltek akkor kozosen fizetitek az alberletet.
Ha pedig kp-a akarsz lakast venni akkor vagy nagyon jol keresel, sokat orokoltel, vagy pedig nagyon sokaig kell sporolnod es addig is lakni kell valahol, marpedig az alberlet nincs ingyen es nem is olcso.
Ha van neked is lakasod es a parodnak is akkor miert pont az oveben laknatok? Lehet hogy az ove messzebb van a munkahelyedtol. Ezt mi alapjan dontitek el?
Akkor megertem ha nem komoly a kapcsolat es a parod nagyon kozel lakik hozzad, pl a szomszedos utcaban. Igy barmikor atmehetsz hozza vagy o hozzad, nem kell osszekoltozni. Akar ott lehetsz 1 hetet, utana o van nalad 1 hetet
#166 Nem az számít, hogy kinek a nevén van.
Váláskor minden közösen szerzett vagyon közös. Menjetek el egy ügyvédhez és papírozzátok le, ha házasok vagytok vagy közös lakcímen laktok (ez utóbbi esetben is igényt tarthat ugyanarra, mintha házasok lennétek).
2018 juniusban találtam ki, kell egy lakás, ekkor kb 150000ft megtakarítasom volt. 2022 marciusban már alapoztak, december elején beköltözök. Egyedül, szülői tamogatas nélkül, es 55% hitellel értem ezt el. 18-20 között egy fő és 2 mellék állásom volt egyszerre, majd 21 ben má csak 2 helyen dolgoztam. 22 től pedig csak 1 fő allasom van.
3 év ment rá az életemből szó szerint. Utólalg azt mondom szerintem megérte!
Nem várom el hogy báki is beszáljon a hiteltörlesztesbe, sőt nem is engedném! Sőt osztozni sem akarok rajta egy esetleges váláskor.
169.
Ezt pontosan így látja majd a leendő párod is egy eseteges válásnál,
azaz ő sem akar majd "osztozni"!!
Csak kirakat a bírósággal a sajátodból a szokásos női trükkök valamelyikével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!