Gyerek mellett kupis ház? Ti is sok rendetlen anyát láttok?
Gyerek előtt rendmániás voltam, tényleg. Minden nap csillogott villogott a lakásunk, pedig 14-16 órakat dolgoztam.
Gyerek után leadtam az igényekből, de kupi nincs. Egyév alatt el tudtam fogadni hogy egy matrica, éjjel is 10szer kelő gyerek és egyetemi tanulmanyok mellett nem lesz ilyen a lakás. Inkább kimentünk sétálni, sokat játszottunk, és "segített" mindenben. Lassabban ment igen, de ez van. Ettől függetlenül minden nap fel volt söpörve és mosva (mégiscsak a földön kúszik-maszik egész nap), és tiszta volt a konyhapult meg a hűtő, minden este elpakoltam a helyére az összes játékot. Volt hogy a por hetekig állt a bútorokon, vagy a fürdőszobát ette a vízkő, állt a mosnivaló, szanaszét hevertek a jegyzeteim, meg rendeltem kaját mert inkább aludtam délután, de ez nem igénytelenség, bár aki akkor roppant volna be biztos erre fókuszalna rá. Amúgy nálunk szabály hogy mindenki magának rakja be a szennyesét a kosárba, és viszi ki a mosogatóba a mosatlant. Igen, a gyerek is, amióta tud járni ezt megcsinálja maga.
Ahol nincs semmi rendszer, a gyerek is azt látja hogy normális kupiban élni, ott ő is ugyanilyen lesz. Akkor sem lesz könnyebb takarítani ha valaki már dolgozik is gyerek mellett, sőt.
2 gyerekem van mellettük dolgozom is.
3 varázsszó van:
-mosogatógép
-robotporszívó (fel is mos)
-számítógép
Nagyon ellenük voltam de rájöttem hogy az anyák legjobb barátai.
Na meg persze még kell tanítani a gyereket hogy ha pl már nem játszik valamivel rakja el, a szennyest vigye ki a szennyestartóba vagy éppen amiből ivott a mosogatóba. Erre már a 2 éves gyerek is képes, így nagyon sok feladatban tudnak ők is segíteni.
49-es, ilyen alapon ti miért mentegetőztök itt azzal rém hosszú kommentekben, hogy aki rendet tart, azt biztos nem foglalkozik a gyerekével, csak mártírkodik meg belehal a takarításba, meg biztos semmi mást nem csinál egész nap, bezzeg ti 0-24-ben a gyerekkel színeztek, olvastok meg a kellemes elfoglaltságaitokkal törődtök?
Ez ugyanolyan felsőbbségrendűség, hogy ti aztán nem cseszitek el a napotokat, hogy rendes házban lakjatok, mint mások.
Amúgy nem értem, én foglalkozok a gyerekkel, rendet is tartok és a kellemes elfoglaltságaimra is van idő. Őszintén megmondom, tényleg nem értem, másoknak ebben mi a hatalmas kihívás.
Úgy látom ezen az oldalon vérre menő vitákat csinálnak egy-egy kérdésből.
Úgy vagyok vele,hogy mindenki más, mindenkinek másra van igénye,mindenki másra használja az idejét,valójában engem nem izgat ki mennyire kupis csak akivel együtt élek 😃
Magam részéről én szeretem a rendet és a tisztaságot, mindennap foglalkozom azzal,hogy fent is tartsam,nyilván nem mindennap megy ugyanolyan minőségben a 3 gyerek mellett, pláne,hogy van egy 2 hónapos babám is aki napközben velem meg rajtam szeret aludni, de azért találok időt rá,hogy összekapjam a házat. Mondjuk azért sem sok idő mert nem rendet csinálok hanem rendet tartok, az utóbbi egyszerűbb, mert mindennap egy kis időráfordítassal, nem kell órákig takarítani pakolni. Ez nem azt jelenti,hogy midnennap felmosok meg ablakot suvickolok vagy wct, meg van mi az amit heti 1szer szoktam mi az amit kétnaponta mi az amit naponta. A legnagyobb káosz a gyerekek szobája mindig, kosz ott sincs csak időnként a játékok vannak szanaszét, de azon avgyok,hogy a gyerekek is ahhoz,szokjanak,hogy elpakolnak maguk után pl nem baj ha a legó ki van boritva a szoba egyik sarkában de akkor ne legyyen tele a padló kiautóval, vonat sínnel egyébbel ami miatt be sem lehet lépni,nyilván nem egyszerű.
57!
Rowenta series Explorer 50, szerintem még árban is igen baráti a többihez képest. Most 90ezer körül van, mi 2 éve vettúk olyan 65ezer körül volt. Azóta is használom hiba nélkül. Mellette heti 1 alkalommal szoktam rendes porszívót használni és gőzölőssel felmosni.
Van barátnőm, akinél nekiálltam takarítani.
Régen arra fogta a kupit, hogy pici a lakás, nem férnek el. Elköltöztek nagy kertes házba, csak annyi változott, hogy nagyobb lett a kupi, most épp az az indok, hogy túl nagy a ház, nincs ideje rendet tartani. Szerintem meg inkább depressziós, és feleslegesen gyűjtöget. Halomban állnak a törött játékok, a kinőtt ruhák. A mosókonyhában nem látszik a padló a szennyestől, szennyestartót nem is használ. Az ott heverő ruhák nagy része szerintem rég nem jó a gyerekre.
Szeretem őt, és látom rajta, hogy stresszeli a helyzet, de közben nem tesz semmit, mert nem képes rá. Kértem, hogy menjen szakemberhez, de csak kifogást keres, hogy nincs ideje, pénz, akármi. A férje belefáradt, hogy egy szobát rendbetesz, és közben a másik háromban hatványozódik a kupi. Múltkor eladományoztak két zsák gyerekruhát, erre kaptak hármat barátoktól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!