Gyerek mellett kupis ház? Ti is sok rendetlen anyát láttok?
Hát, ha nekem este van egy fél órám, akkor nem takarítani meg pakolni fogok. Ha lenne 2-3 órám naponta, akkor abból áldoznék annyit, de gyakran örülök, ha összesen fél órám van.
Mármint amikor nem vagyok helyhez kötve. Szoptatás közben vagy ha csak az ölemben alszik a fiam, netezni például tudok, többet is, mint szeretnék. Azokra a dolgokra jut nehezen időm, amit nem lehet hordozóban, vagy aminek az előfeltétele ilyen (pl. padlóról elpakolni nem jó hordozóban, porszívózni lehet, de ahhoz előtte el kell pakolni a padlóról).
Biztos van, akinek jobban megy, és időnként nekem is: vannak jobb és rosszabb időszakok. Szerintem nagyon függ a lakáskörülményektől (tárolt cuccok és tárolóhely aránya), gyerek habitusától, anya-apa veleszületett tehetségétől, esetleg hogy milyen praktikákat ismernek, és valamennyire az igényeiktől is.
*Nálam alapvető (volt gyerek előtt is), hogy más házára nem teszek megjegyzést"
Szerintem a kérdező se jegyzett meg semmit neki. De azért, mert valaki nem szólal meg, még lehet magában véleménye.
Nálunk alszik 30 percet nappal,ez alatt wc-zek vagy eszem. Aztán csak a karomban tud másfél órát aludni, utána vele foglalkozom és nem, semmi kedvem úgy takarítani akár egy teljes napot hogy a gyerek folyton kipakolja amit én el pakolok és közben mondókázok.... nincs kedvem este pakolászni amikor csak annyi erőm van,hogy vacsizzak és lefeküdjek aludni. Amikor végre alszik egyedül akkor inkább alszom vagy ha jó éjszakánk volt akkor olvasok. Fene fog még takarítani vagy főzni amikor végre magam lehetek,ráadásul egy pici zörejre is felébred( ha én csinálom,bezzeg ha veri szét a betont a szomszéd alszik mint a bunda).
Plusz utálok főzni,főleg úgy hogy amit készítek azt úgyse eszi meg a férjem( csak Bolognai,pizza,húsleves lehet kevés dolgot szeret) a gyerekem meg szintúgy pokoli válogatós,ezért töltsék el másfél órát hogy aztán csak én egyek belőle amikor végre alhatok pff nagy francokat. Szenvedjen az és legyen mártír anya akinek két anyja van.
Mellesleg én anyukám foglalkozott velem,de szinte mindig vagy főzött vagy takarított, csak nyáron volt ideje velem játszani mert tanár és akkor nem dolgozott. Szinte a teljes napot a konyhában töltötte ( mármint amikor suli után együtt lehettünk volna pár órát lefekvés előtt, ugyanez ovi idején)
Ja ha főzök ott üvölt a lábamba csimpaszkodva,én meg csak egy dologra tudok figyelni szóval ilyenkor tiszta ideg vagyok mert zavar q gyerek,alvás közben próbáltam főzni,de még a krumpli hámozásra is felébred.
Folyton megy ide-oda sosincs idő takarításra mert ő nem molyol el magában,hanem mindig megy előre, egyedül hagyni sem lehet,ő az az önveszélyes fajta. Ha csak játszogatna a szőnyegen és nem szabotálná a takarítást illetve ha nem csak 3-4 órát aludnék éjszaka tuti takarítanék , így viszont mikor alszik én is alszom.
Magasról letojom hogy kupi van,attól meg hogy a ferjem dolgozik nem mentesíti a házimunka alól, mert ő legalább ALSZIK ÉJSZAKA...
"Mi van,ha valaki meg kupiba szeret élni?Attól,hogy te a rendet szereted nem biztos,hogy mási is."
Oké, de akkor aki igénytelen, miért sértődik meg azon, ha valaki más igénytelennek gondolja?
Miért zavarja, ha másnak ez a véleménye róla?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!