Gyerek mellett kupis ház? Ti is sok rendetlen anyát láttok?
Én is így csinálom, mint a 90-es, azóta igyekszem bevonni mindenbe a gyerekem, mióta jár. Most 2 lesz lassa, már adogatja a mosogatógépből a dolgokat, kiszedi a ruhát a mosógépből, rohan, ha porszívózni kell, azt mondjuk nem tud, csak segíteni akar. Igen, így minden lassabban halad, de halad és közben a gyerekkel is vagyok, neki ez még játék. Plusz így legalább abba nő bele, hogy otthon szokás rendet tartani.
Én nem értem, hogy aki nem csinál semmit "fél kézzel", miközben ott a gyerek, az nem vonja be semmi házimunkába soha, nem mutat erre példát?
89!
Most simán ráhagyod mert jajj szegénykém reggel van fáradt.
Persze az enyémek is.
De! Megisszák a kis macikávéjukat, nézhetnek addig egy mesét és máris jobban indul a reggel. Ezek után már majdcsak nem halnak bele ha megigazítják az ágyat és összehajták a pizsit.
Ezt fogják megszokni és felnőttként is ezt csinálják majd!
Miért van mindenki lepontozva, aki merészel rendet tartani otthon??
Én meg ezt nem értem!!
Ma már csak azért is komolyan lemértem mi mennyi idő.. Reggel orvosnál (fog) voltam a gyerekkel, majd játszótéren. 12.00 értünk haza, 13.00-ig főztünk a gyerekkel+rumlizott, szóval ma még semmit se csináltam, volt is kupi, a kérdésen felbuzdulva most lemértem mennyi idő egy 115 négyzetméteres házat rendbe tenni.
1. hálószoba (ágyazás, töltők, laptopok, zsepik, poharak minden eltávolítása, ablak nyitás, porszívózás)
2.gyerekszoba (kis szárítónyi gyerek ruha elhajtása, ágyazás, szellőztetés, játékok elrakása, rajz/festőcuccok elrakása, porszívózás)
3. közlekedő (cipők, kabátok elrakása, táskám rendberakása, tükör takarítás, ablak nyitás, porszívózás)
4.fürdőszoba (mosdó, wc takarítás, pizsik összehajtása, ablak nyitás, mosdópult letörlés, tükör takarítás, törölközők cseréje, 1 adag mosás indítása, porszívózás)
5. nappali (játékelpakolás, ablak nyitás, kanapé rendbetétel, számítógép asztal lepakolás, porszívózás)
6. konyha (asztal takarítás, mosogatás, eltörlés, pultok letörlése, mikro letörlése, szemét kivitel, porszívózás, szellőztetés)
7-8: spejz, mosókonyha (porszívó, szellőztetés, pár apróság elpakolása)
Kerek egészen 67 perc volt ez. Szóval nem sok, szinte semmi. És rend van teljesen. A gyerek elaludt, ha nagyon akarnék neki tudnék állni nagyobb dolgoknak mondjuk a ruhás szekrényt rendbe rakni, de ma nem fogom, ha a férjem hazaér akkor kimegyek és a kutyák kennelét és kifutóját rendbe rakom, én a kutyáknak is rendet tartok. Akkor a családomnak ne tartanék? Hétvégén meg mehet a portörlés, ablakpucolás, felmosás. Konklúzió: Napi max 1 óra ráfordítással gyönyörű rendet lehet tartani. Igen, fogunk ma még enni, azt elmosom egyből, fog még a gyerek játszani, azt meg elpakolja az apja, tehát úgy fekszünk le, hogy rend van. Egyszerűbb így, mint halmozni mindent. Másnak nem? Aki hajlandóságot érez próbálja ki ezt. Én írtam hogy a barátnőmnek is beszóltam egyszer és azóta ő se fogja a gyerekekre, rendet tart.
98-as: ügyes vagy.
Halli, én azt a receptet szeretném elkérni, amivel végeztél 12 és 13 óra között mindennel együtt (esetleges sütési/főzési idő, stb.) Köszi szépen. ❤️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!