Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők akik szó szerint akarját...

Hívők akik szó szerint akarjátok venni az özönvíz sztorit, nem gondolkodtatok még el rajta hogyhogy az egész világon semmi nyoma egy globális áradásnak?

Figyelt kérdés
2019. márc. 21. 15:57
 151/198 Anahystor ***** válasza:

Kedves BGB!

A lezárás oka a képtelenül hosszú várakozási idő volt a válaszodra.

Ha emberi léptékben mérve elfogadható a reakció idő, természetesen folytatható az eszmecsere, de legutolsó reagálásod (Jan 8) után én Jan. 21.-én írtam meg az zárszót, ami egy nap híján kettő hét várakozás anélkül, hogy életjelet adtál volna.

2020. febr. 5. 15:16
 152/198 Anahystor ***** válasza:
100%
Nos? Komolyan gondoltad, hogy válaszolsz?
2020. febr. 12. 08:44
 153/198 BGB ***** válasza:

Igen

Remélem a héten már összejön

Üdv

2020. febr. 13. 09:11
 154/198 Anahystor ***** válasza:
OK, akkor várok türelemmel!
2020. febr. 17. 00:33
 155/198 BGB ***** válasza:

"OK, akkor várok türelemmel!"

Kedves Anahystor

Úgy látom Te igen kitartó vagy, nem könnyen adod fel :)

Ezt igazán értékelem.

Ez az egy érv szól, amellett, hogy írjak még egy próbát.

Status A szokásos remélem a héten

Üdv

2020. febr. 19. 17:50
 156/198 Anahystor ***** válasza:
OK!
2020. febr. 22. 19:27
 157/198 BGB ***** válasza:

Kedves Anahystor

Az én türelmem is nagy. Több mint egy hónapja várom, hogy lefolytasd vizsgálatodat abban a szerintem egyszerű kérdésben, hogy a tudományra immáron 200 éve rátelepedett ateizmus hiten vagy bizonyítékon alapul.

Úgy látom topikodba sem tudtak segíteni az általad hivatkozott "megfelelő tankönyvek " megadásában, mindenki mint HIT-ről beszél az ateizmusrol és szemmel láthatóan fogalmuk sincs milyen Sátáni varázslat által lettek ők ennek hívei.

Érvelsz hogy topikodban senki sem említi az általam használt "dimenzió" kifejezést.

Felhívom figyelmedet, hogy a Biblia írásakor ez a szakszó meg nem létezett így itt sem említhetik így. Helyette beszélnek egy Időn kívüli világról ahol mindig minden VAN és nincs Lesz vagy Volt /=örökkévalóság /. Ebből a dimenzióból érkezhetnek ide küldöttek /görögül "angelosz"-ok / és e világ vezetőjének/istenének Fia vállalja, hogy belép a mi mátrixunkba mint ember.

"Ján 8:54 Felele Jézus: Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi: az én Atyám az, aki dicsőít engem, akiről ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek,

"Ján 8:23 És monda nekik: Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti e világból(Kozmoszbol) valók vagytok, én nem vagyok e (Kozmoszból)világból való."

A tudomány /Einstein/ fényesen bizonyította e dimenzió létezését. Tudjuk, hogy az Idő 13 millárd évvel ezelőtt alakult/helyesen lett megtervezve mivel hogy roppant bonyolult szerkezet/. Ateista Hawkins szerint előtte nem volt Semmi

Mifelénk a Semmi arról híres, hogy nem alkot Semmit. Különösen nem Tér-Időt milliardnyi galaxissal. Aki viszont ilyen nagybonyolultságú rendszert alkotni képes benne velünk az Emberrel akar azt mondjuk, hogy a mi Istenünk Jézus apja.

Tegyünk végre pontot e kérdésre ha úgy gondolod hogy az ateizmus tanai be vannak bizonyítva es nem Hiten alapulnak add meg a bizonyítást. Ha viszont Hiten alapul akkor különítsük el e tudománytalan tanokat és szemléletmódot. Nem lesz könnyű mert mindent átszőttek.

A kérdés korrekt vizsgálat-ához ez feltétlen szükséges

Kerüljük a mellébeszélést terelést, a kérdés tudsz-e bizonyítást?

/ szerintem és topikodban résztvevők többsége szerint nincs mert csak Hit/

2020. febr. 24. 02:44
 158/198 Anahystor ***** válasza:

Kedves BGB!

" Több mint egy hónapja várom, hogy lefolytasd vizsgálatodat abban a szerintem egyszerű kérdésben, hogy a tudományra immáron 200 éve rátelepedett ateizmus hiten vagy bizonyítékon alapul."

Tekintsd kedves szerint.

Mivel ez a konkrét kérdés ( a vízözön megtörténte) szempontjából irreleváns, azaz a vízözön vagy megtörtént vagy nem történt meg, függetlenül attól, hogy az ateizmusról miképpen vélekedünk.

Konkrét példával illusztrálva, mondjuk a Waterlooi csata dátuma nem függ attól, hogy a történész milyen világnézetű.

A tudományos állásfoglalás ebben a kérdésben egységes.

Ha valaki bármilyen (akár világnézeti) okból kifogásolja az adatot, akkor a véleményét neki kell alátámasztani szilárd érvekkel.

tehát:

Amennyiben egyes konkrét adatok/tények megítélése mégis eltérő lehet a szemlélő világnézetétől függően, akkor ezt ott, a konkrét esetben beszéljük majd meg az özönvíz kapcsán.

"

Az igaz, hogy az ateista vallás mélyebb elemzése külön topikot érdemel, ebben a topicban viszont egy (számomra) egyszerű és nyilvánvaló kérdés tisztázása elengedhetetlen, hogy az ateista elvek hiten vagy bizonyítékon alapulnak.

Amennyiben hiten akkor az ateista tanok elkülönítése elengedhetetlen.

"

"Tegyünk végre pontot e kérdésre ha úgy gondolod hogy az ateizmus tanai be vannak bizonyítva es nem Hiten alapulnak add meg a bizonyítást."

Nem kívánom EZT bizonyítani.

Ha neked jobban esik, tekintsd úgy, hogy az ateizmus tanai hiten alapulnak.

(Szerintem ugyan nincs ilyen, és te sem mutattál egyetlen ilyet sem jan 19.-e óta (146-os hozzászólás), amikor rákérdeztem erre, ezért tulajdonképpen lényegtelen.)

Amennyiben mégis belefutunk a vízözön kapcsán konkrétan ilyenbe, kérlek OTT(!) jelezd, hogy szerinted az adott dolog (ateista) hiten alapszik.

Ezzel erre pontot tehetünk, és visszatérhetünk a valódi kérdésre.

Mint te is írod: "Kerüljük a mellébeszélést terelést, a kérdés tudsz-e bizonyítást?"

----

Tehát: Tudsz bizonyítást a vízözön megtörténtére?

Mint megbeszéltük, több nép mondái mutatnak hasonlóságot abban, hogy egy áradást egy kis létszámú embercsoport túlélt.

Ebből kiindulva vizsgáljuk a kérdést, ez valóban egyetlen globális (a Bibliában leírt) esemény volt?

Hipotézisként (bizonyítandó elképzelés) fogadjuk el, hogy igen.

Ebből kiindulva tehát keressük a választ a következő kérdésekre:

Mikor volt a vízözön, az emberiség történelmének melyik szakaszára esett?

Mekkora volt a kiterjedése, hol mutathatók ki a nyomai?

Miképpen történt meg?

Milyen fizikai alapja volt a kialakulásának?

Kik, és mi módon élték túl?

Ha mindezen kérdésekre megnyugtató választ lehet találni, akkor a hipotézist sikerül alátámasztani, és kimondhatjuk: tényleg megtörtént a bibliai vízözön.

Amennyiben valahol kiderül, hogy az adott kérdés szempontjából a vízözön kizárható, akkor a hipotézist el kell vetni, és kimondható, nem volt vízözön.

Emlékeztetlek, egy világnézeti beállítottságtól független természeti jelenségről beszélünk, azaz egy, az akkor élő emberiséget és a világ állat és növényvilágát legnagyobb részben elpusztító áradásról beszélünk, annak nyomait és bekövetkeztének lehetőségét vizsgáljuk, tehát ragaszkodnunk kell a szilárd tényekhez.

Nos, melyik kérdés beszéljük meg először?

2020. febr. 26. 06:46
 159/198 BGB ***** válasza:

Kedves Anahystor

Status szokásos

Üdv

2020. márc. 3. 12:23
 160/198 Anahystor ***** válasza:
OK. Várok. :-)
2020. márc. 8. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!