Hívők akik szó szerint akarjátok venni az özönvíz sztorit, nem gondolkodtatok még el rajta hogyhogy az egész világon semmi nyoma egy globális áradásnak?
Folytatás:
Meglehetősen alapos és kiterjedt összehasonlító táblázat az ókori/őskori eseményekre:
Ha gondolod, ezt is használhatod a korszak relatív meghatározására, meghatározni mely események UTÁN és melyek ELŐTT történt az özönvíz!
Kedves Anahystor
Status A szokásos hétvégén igyekszem írni (asp)
Kedves Anahystor
"Ezt a dátumot kb 28-szor megadtam már relatíve."
Sajnos úgy tűnik, kissé eltér a memóriánk.
Én ugyanis egyetlen olyan időmeghatározásra sem emlékszem tőled...
--
Nem a memóriánk tér el hanem alapfogalmakat kéne tisztázni.
A Relative azt jelenti, hogy nem pontos (abszolult) dátummal dolgozunk hanem valamihez viszonyítunk, tehát nem azt mondjuk, hogy 9768 évvel ezelőtt volt a vízözön hanem azt pld. hogy
“Az általa adott kép reális, a túlélt emberiség közel 500 év alatt jut el az első birodalmi rendszer Babilon építéséhez. 500 év nagy idő”
E szerint az özönvíz után fél évezreddel szaporodik el és erősödik meg annyira az emberiség, hogy az első birodalmat és a Bábel tornyot építse. Tehát a mai történelmi első birodalom datálásából le kell vonni 448 évet, hogy megkapjuk az özönvíz dátumát. Ezután szétválnak vándorolnak letelepednek. Az egyik nagy törzs pld. Egyiptomnál úgy látom 150 év múlva már Egyiptom is piramist épít.
Kérlek jelezd ha ez megvan és folytathatom.
Kedves BGB!
"Tehát a mai történelmi első birodalom datálásából le kell vonni 448 évet, hogy megkapjuk az özönvíz dátumát. Ezután szétválnak vándorolnak letelepednek. Az egyik nagy törzs pld. Egyiptomnál úgy látom 150 év múlva már Egyiptom is piramist épít."
OK, eddig követem, tehát a piramis építés előtt 150 év, mínusz 448 év.
"Építésük az egyiptomi Ó- és Középbirodalom idejére datálódik (III-XIII. dinasztia), az i. e. 27. századtól az i. e. 19. századig. Az alsó- és felső-egyiptomi sírépítészeti hagyomány ötvöződött bennük. Építészeti fejlődésük – a teljes piramiskörzettel együtt – jól követhető és dokumentálható folyamat volt. " [link]
"Dzsószer fáraó lépcsős piramisa a szakkarai nekropolisz leglátványosabb építménye, a világ legrégibb nagy méretű kőépülete. Az i. e. 27. században épült piramis" [link]
-----
Tételezzük fel a legkorábbi dátumot ezek szerint a piramis építésre: kb. ie. 2800.
Ebből levonva 150+448 évet a vízözön általad meghatározott időpontja -2800-150-448=-3398 azaz kb ie. 3400.
Ezzel a számítással remélem egyet értesz, mivel végig a te általad megadott adatok alapján végeztem el a kalkulációt.
Megegyezhetünk akkor ebben a dátumban?
Kedves Anahystor
Status a szokásos: hétvégén igyekszem
Egyébiránt a relatív értelmezést úgy értettem, ahogy írtad , örülök hogy az alapokban ez esetben egyet értünk.
Az általad használt kronológiai tábla problémáira majd kitérek.
Üdv
Kedves Anahystor
„Kulcsszavak: "Tény" és "tudomány" (A Biblia NEM szerepel benne!!!!, ne is arról beszéljünk a továbbiakban!)”
Mint írtam a tudomány megfigyelt tény-tényekből állít elő következtetés és feltételezés révén tudományos (bármikor megváltozható) tényeket, modelleket.
Pld. Tény-tény a vöröseltolódás
-A). modell feltételezés: univerzum tágul - ősrobbanás –
- B) modell feltételezés: fény lassul - univerzum statikus, Itt minden más mint A. modellben kivéve Einsten-t mert ő még a statikus univerzumban hitt a relativitás elmélet kidolgozásakor.
A tény-tények ritkák nagyon meg kell becsülni. Eddig egy ilyent találtunk, hogy a világ minden táján élő népek emlékeiben szerepel az Özönvíz emléke és sok helyen az is, hogy az azt túl élő nyolc tagú családtól származnak ők vagy az egész emberiség .(Hawai: az Özönvíz után 4 ősatyától származik minden ember – Biblia: Noé és három fia és nejeik – Kína:
„A rege hőse azonban feleségével, három fiával és három lányával együtt elkerülte a pusztulást.
Érdekes tény, hogy a mai kínai hajó szó nagyon régi képszó, és a csónak és nyolc száj jeleiből tevődik össze, ami arra utalhat, hogy az első hajón nyolcan utaztak. A kínai hagyományok szerint az összes kínaiak ennek az egyetlen ősnek és családjának a leszármazottai, aki arról volt híres, hogy egy hatalmas árvizet élt túl.["
Ezek nem Bibliai tények hanem Tudományos tény-tények melyeket a Tudomány Néprajzkutatás ága tárt fel és rendszerezett . Ebből logikusan az következik, hogy mai emberiség ősei mielőtt szétváltak volna közösen megélték a pusztító özönvizet.
Az özönvíz innentől kezdve nem Biblia által kitalált dolog, hanem tény-tényeken nyugvó Tudományos módszertannal feltárt és tudományos (logikus) következtetésen alapuló kőkemény Tudományos Tény. Erősebb talajon állnak mint az ősrobbanás elmélet.
„"Az özönvíz olyan Tény amit a tudomány nem tud cáfolni ... .", akkor szükségszerűen meg kell tudni adni annak bekövetkezési időpontját (tól-ig mikor lehetett)!”
Nem kell megadni semmit.
Galilei 1610-ben felfedezte a Jupiter Ganümédész nevű holdját. Nem adta meg a hold keletkezési dátumát a tömegét és semmit. Egyszerűen csak odairányította a távcsövét a kétkedőknek és rámutatott. Onnantól tudományos tény volt, hogy van a Jupiternek egy ilyen holdja, még akkor is ha tudomány többi ága nem tudta ezt igazolni.
Egyébiránt én sem gondoltam mielőtt elkezdtem összeszedni neked az özönvíz történeteket, hogy ilyen sok van és ezek ennyire magukért beszélőek úgyhogy köszi már megérte a diskurzusunk.
---
„Ebből levonva 150+448 évet a vízözön általad meghatározott időpontja -2800-150-448=-3398 azaz kb ie. 3400.
Ezzel a számítással remélem egyet értesz, mivel végig a te általad megadott adatok alapján végeztem el a kalkulációt.”
Én csak relatív dátumokat adtam az abszolultnak vett kiindulási pontot Te választottad a te cronológiádból.
Amíg nincs abszolúlt biztos fix pont és nincs abszolút biztos relatív számok addig nincs abszolút biztos özönvíz kezdete dátum. Csak elméletek.
Most csak annyit jegyeznék meg, hogy az általad kalkulát dátum tökéletesen fedi az általam küldött második Cronológia dátumát. Gratulálok !
A kérdésem ha egy nem létező özönvíztől számolgatnak a Biblia alapján akkor, hogy kapják meg az első piramis építésének idejét?
Folyt köv.
Kedves BGB!
"A tény-tények ritkák nagyon meg kell becsülni."
Mik azok a nem tény tények? Ami nem tény, csak feltételezés. De mindegy, ez mellékvágány, ne menjünk bele.
"
Eddig egy ilyent találtunk, ..."
(ezzel erősen vitatkoznék, fogok is felsorolni még jó néhányat, amire talán nem hívtam fel elég nyomatékosan a figyelmedet.)
"
....
hogy a világ minden táján élő népek emlékeiben szerepel az Özönvíz emléke és sok helyen az is, hogy az azt túl élő nyolc tagú családtól származnak ők vagy az egész emberiség .(Hawai: az Özönvíz után 4 ősatyától származik minden ember – Biblia: Noé és három fia és nejeik – Kína:
„A rege hőse azonban feleségével, három fiával és három lányával együtt elkerülte a pusztulást."
Igen, valóban tény, hogy a világ minden táján az emberiség története során fordulhattak és minden bizonnyal fordultak is elő árvizek, melyeknek az emlékét megőrzi a szájhagyomány, DE az, hogy ez EGYETLEN globális özönvíz volt bizony bizonyítást érdemel. Az ismét tény, hogy egy ilyen áradás túlélése csak kis létszámú embercsoport számára volt lehetséges, mert ha mindenki túléli, nem őrződik meg a katasztrófa emléke.
----
"Ezek nem Bibliai tények hanem Tudományos tény-tények melyeket a Tudomány Néprajzkutatás ága tárt fel és rendszerezett . Ebből logikusan az következik, hogy mai emberiség ősei mielőtt szétváltak volna közösen megélték a pusztító özönvizet."
Az is tény(-tény) azonban, hogy a világ minden táján élő nép legendáiban-meséiben szerepelnek sárkányok.
"A különféle lények, amelyeket ma sárkánynak hívunk, valószínűleg nem azonos eredetűek, de mégis egymással párhuzamosan jöttek létre különböző kultúrákban a világon, talán fosszilizálódott dinoszaurusz- és ősemlős csontmaradványokra született magyarázatképpen.
A kínai sárkányok (többek között) általában jóságos lények, míg az európai sárkányok és a perzsa mitológia sárkányai ellenségesek. A kígyószerű mágikus lények már a mezopotámiai mitológiában is jelen voltak. Tiamat, aki megszülte Lahmu és Lahamu víziszörnyeket, sárkányszerű vízikígyó. Az akkád mitológiában szárnyas kígyók, kígyótestű kimérák jelentek meg, mint Mushussu, Tiamat gyermeke, Marduk „háziállata”. Ez a hettita mitológiában fejlődött tovább önálló, isteni szintű lénnyé, aki a Mardukkal azonos Viharistent is legyőzte.
A keresztény vallás sárkányai jellemzően mint a Sátán (ördög) vagy annak szolgái jelennek meg. Szent György vértanút a sárkány legyőzőjének tekintik. " [link]
A gondolatvezetésed szerint ez bizonyíték a létezésükre???
---
"Én csak relatív dátumokat adtam az abszolultnak vett kiindulási pontot Te választottad a te cronológiádból."
Megjegyzés, amit te abszolutnak dátumnak titulálsz, az is relatív időpont megjelölés, az Európában kialakult időszámítás szerint Jézus (elméleti) születési évét véve 0 pontnak, és ahhoz viszonyítva adom meg egy esemény korát.
A kronológiai alapot is te adtad meg (nem én választottam) konkrétan megjelölve egy bizonyos korszakot:
"Tehát a mai történelmi első birodalom datálásából le kell vonni 448 évet, hogy megkapjuk az özönvíz dátumát. Ezután szétválnak vándorolnak letelepednek. Az egyik nagy törzs pld. Egyiptomnál úgy látom 150 év múlva már Egyiptom is piramist épít."
Tehát TE adtad meg az első piramis építés dátumát, mint viszonyítási alappontot, ez pedig az általam megadott módon számszerűsíthető. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen kifogásod van, kérlek indoklással írd le.
---
"Az özönvíz olyan Tény amit a tudomány nem tud cáfolni ... .", akkor szükségszerűen meg kell tudni adni annak bekövetkezési időpontját (tól-ig mikor lehetett)!”
Nem kell megadni semmit.
Dehogynem!
"Galilei 1610-ben felfedezte a Jupiter Ganümédész nevű holdját. Nem adta meg a hold keletkezési dátumát a tömegét és semmit. Egyszerűen csak odairányította a távcsövét a kétkedőknek és rámutatott. "
Azaz volt egy tény (ott LÁTHATÓ a hold), mely fizikai bizonyítékul szolgált az állítása alapjául.
Te eddig semmilyen fizikai bizonyítékot sem mutattál fel az özönvízre, csupán népmeséket.
Én sem kérdeztem egyenlőre, hogy hány liter eső esett, és mekkora volt a tengervíz sótartalma.
----
"
Amíg nincs abszolút biztos fix pont és nincs abszolút biztos relatív számok addig nincs abszolút biztos özönvíz kezdete dátum. Csak elméletek.
"
Nem abszolút biztos dátumot kértem, hanem egy -tól -ig intervallumot!
Erre elméleti válasz adható, tetszőleges, de indokolt kezdő és végponttal.
"
Most csak annyit jegyeznék meg, hogy az általad kalkulát dátum tökéletesen fedi az általam küldött második Cronológia dátumát. Gratulálok !
A kérdésem ha egy nem létező özönvíztől számolgatnak a Biblia alapján akkor, hogy kapják meg az első piramis építésének idejét?
"
Válasz nem a pohár alakja igazodik a vízhez, hanem a víz a pohárhoz.
Nem a piramis építés dátumát kapták meg a vízözön dátumából, hanem a a bibliai életkorokból számolgattak visszafelé, ahogyan én is tettem csak a piramis építés dátumából a te általad megadott 150 és 448 évet felhasználva.
Továbbá, egyszer már leírtam, hogy ekkor (de még a közelében sem) következett be semmilyen világ méretű özönvíz, tehát hibás az időpont megadása a részedről és a linkelt ábra alapján is. Lásd 65-68-as hozzászólásokat, valamint 70-71 itt.
Felhívom a figyelmedet arra, hogy egy elvben bekövetkezett történelmi eseményről beszélünk, így ALAPVETŐ, hogy legalább egy időintervallumot megadjunk, amikor bekövetkezhetett!!!
Ez nem népmese, amiben a hol volt, hol nem volt, egyszer volt... elfogadható behatárolás!!!
Egy világméretű katasztrófának a bekövetkeztét bizonygatod, de képtelen vagy egy időpontot meghatározni, amikor ténylegesen bekövetkezhetett volna.
Kedves Anahystor
Úgy néz ki most inkább hét közben / szerda / fogok tudni válaszolni
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!