Hívők akik szó szerint akarjátok venni az özönvíz sztorit, nem gondolkodtatok még el rajta hogyhogy az egész világon semmi nyoma egy globális áradásnak?
Kedves BGB!
Igen, szeretek az igazsághoz eljutni, ha lehetséges.
Kiírtam a kérdést az ateizmusról, sok válasz érkezett rá, gondolom elolvastad őket, de ott nem reagáltál egyikre sem, valamint a te véleményedet sem fejtetted ki részletesen.
Mi ennek az oka? Nem érdekel már a téma, vagy csak idő hiány miatt nem reagáltál?
Kívánod az Özönvíz témát tovább elemezni, vagy zárjuk le azt jelenlegi állapotban?
Ha nem kívánod folytatni, akkor elkészítem a jelen helyzet értékelését, és nem figyelem tovább a kérdést.
Topicod kiírása után érdekelne mi akkor most a véleményed az ateisták csak hiszik és vallják, hogy nem létezhet nálunk magasabb Intelligencia mondjuk egy nálunk magasabb dimenzióban az Időn kívül. Habár sokuk Hite szerint mi is képesek leszünk világok teremtésére egy nálunk alacsonyabb /számítógép által generált/ dimenzióban öntudattal bíró entitásokkal.
Ha ezen világ néhány entitása elkezdene abban hinni, hogy az Ő világukat nem teremthette egy náluk magasabb dimenzióbán létező intelligencia, az EMBER nem létezhet, hanem Ők és világuk csak a SEMMIBŐL a Véletlenek ossz
Maguk az ateisták is primitívnek tartanák azt a vallást, ebben az általunk generált világban, mely azt tanítaná , hogy őket nem alkothatta egy magasabb dimenzióban létező intelligencia.
Az EMBER nem létezhet ! Őket a SEMMI teremtette és teljesen természetes, hogy az ő egyedeiket generáló 300 Milliárd sorból álló bonyolult utasítás rendszer csak úgy magától véletlenül leíródott kialakult.
Fő érvük az lenne, hogy pixelekből álló világukban sehol sem találják az EMBER testének pixeleit hol is lakhat? és követelnék, hogy aki ilyet állít hogy az EMBER létezhet az mérje meg nekik hány „virtual-anyag" kg-ból áll az EMBER tömege. És ha az Ember létezne nem bujkálna hanem rég megmutatta volna magát, hogy mindenki hihessen benne.
Topikodban is van aki sürgeti a primitív vallások/hitek leválasztását a tudományról persze nem véve eszre a saját szemében/vallásában lévő „gerendát”
Annál is inkább mivel mint rámutattam az ateizmus alapelvei ellentétesek a tudomány által elfogadottakal míg a Biblia elvei illeszkednek.
Fogadjuk meg a másik világ vezetőjének tanácsát, aki azért lett kinevezve annak mert arról híres, „hogy szereti az igazságot és gyűlöli a hamisságot „
„Luk 6:42 Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Atyámfia, hadd vessem ki a szálkát a te szemedből, holott te a te szemedben lévő gerendát nem látod. Te képmutató, vesd ki először a gerendát a te szemedből és azután gondolj arra, hogy kivesd a szálkát, amely a te atyádfia szemében van.”
Az igaz, hogy az ateista vallás mélyebb elemzése külön topikot érdemel, ebben a topicban viszont egy (számomra) egyszerű és nyilvánvaló kérdés tisztázása elengedhetetlen, hogy az ateista elvek hiten vagy bizonyítékon alapulnak.
Amennyiben hiten akkor az ateista tanok elkülönítése elengedhetetlen.
Ennek hiányában bármiféle elemzés értékelés felesleges és értelmetlen.
Már ha korrekt vizsgálat a cél
:-(
Ezek szerint nem lesz folytatás?
Ó, bocsánat! Látom mégis írtál, csak átugrottam a görgetés közben!
Olvasom és asap válaszolok.
Kedves BGB!
Az ateizmusra vonatkozó eszmecserét kérlek az arra külön kiírt topikban folytassuk le!
Azért írtam ki a kérdést külön, hogy ne vigye el a az özönvíz témáról itt a figyelmet.
Megújítom annak a kérdésnek a kiírását, az ateizmusra vonatkozó véleményedet kérlek ott fejts ki.
Ott szívesen megválaszolom a kérdésedet.
Ennek a kérdésnek a kapcsán továbbra sem releváns az ateizmus mibenléte és az ateisták hite, mert a vizsgáló világnézete nem befolyásolhatja a vízözönre vonatkozó objektív tények elbírálását.
Szorítkozzunk itt szigorúan erre a témára, van éppen elég megbeszélni való kérdés ebben a témakörben is.
Várom az észrevételeidet a vízözönnel kapcsolatban feltett kérdéseimre.
-----
Mindemellett egy konkrét kérdésedre itt is válaszolok, de a rá vonatkozó további beszélgetést a neki szánt topikban folytassuk, kérlek!
"Topicod kiírása után érdekelne mi akkor most a véleményed az ateisták csak hiszik és vallják, hogy nem létezhet nálunk magasabb Intelligencia ..."
Mint olvashattad a kérdésre érkezett válaszokat, senki sem említett más dimenziókban való magasabb intelligenciát (sem abban való hitet, sem létének tagadását).
A válaszolók egységesen(!) annak a véleménynek adtak hangot, hogy az ateizmus egyszerűen annyit jelent, hogy az ateista aki nem hisz isten létezésében (vallási értelemben vett istenről van szó).
Kedves BGB!
" hogy az ateista elvek hiten vagy bizonyítékon alapulnak."
Jelenlegi tudásom szerint az ateizmusnak nincs egyetlen deklarál "elve" sem, amennyiben Te írsz konkrét "ateista elvet", és én szívesen elmondom róla, hogy szerintem hiten vagy bizonyítékon alapszik.
"Amennyiben hiten akkor az ateista tanok elkülönítése elengedhetetlen."
"Ateista tanok"-ról szintén nincs ismeretem. Kérlek írj le néhány konkrét példát, mire gondolsz.
Meg kell kérdezzem: Óhajtasz még a vízözönről érdemben eszmét cserélni, vagy sem?
Ha nem, akkor lezárom a beszélgetést, összegezve az eddigieket.
Nos akkor itt a vége.
OK.
Hamarosan összegzem a leírtakat, jóllehet a legutóbbi (akkor véglegesnek hitt) összegzésem óta nem sok újdonság született.
Tehát összefoglalva:
A konkrét kérdésre, mikor történhetett meg az özönvíz, nem sikerült elfogadható választ találni.
"Ha a Bibliai kronológiát nézzük és a mai ember = Ádám (nem a világ ahogy a kreósok gondolják) 6000 évvel ezelőtti megalkotását vesszük akkor az özönvíz ie 2344 körül történt. 1500 évvel azután, hogy az első ember pár felbukkant"
"Dobj rá mind két modellre hibahatárt jócskán /vagy csúsztasd a Bibliait a fix pontokhoz és úgy igazítsd össze, a folyamatot vizsgáld. Tehát mondjuk indítsd 5800 tól vagy 6000-től. Csak Noé-ig vannak dátumok a Bibliában, a későbbi dátumok elcsúszásával ne törődj csak az ókort nézd/"
"Az özönvíz után (relativ 3298) születik Ábrahám (relativ 2166) akiről tudjuk, hogy jár egyiptomban és ekkor már fáraót említ a biblia /bár ez se biztos mert lehet Fáraó előtti vezetőt is így nevezni/ tehát az özönvíz után (3298-2166) = 1132 évvel már beszélhetünk Egyiptomról"
ie 6000-5800 =/= ie. 3298 =/= ie. 2344
Három eltérő dátum, ráadásul mind ütközik olyan ismert eseményekkel, melyek lehetetlenné teszik, hogy az adott időszakban az emberi faj szinte teljesen kipusztult.
A vízözön lokalizációját már nem tudtuk elemezni, mert nem érkezett rá válasz.
A további kérdésekre sem sikerült kitérni.
Nos ez alapján részemről annyi a konklúzió:
a vízözönnel kapcsolatosan (szemben a vitaindító állítással: #12 "Az özönvíz olyan Tény amit a tudomány nem tud cáfolni ... .")
semmilyen olyan tény nem került felszínre, ami tudományosan igazolhatná nemhogy bekövetkeztét, de legalább a bekövetkezés lehetőségét.
Ennyi volt, köszönöm.
Kedves BGB!
Jóllehet ezt írtad nekem egy levélben:
"
Szia
Majd írok
Üdv
"
jó lenne tisztázni, valóban fogsz még a témában írni?
Kicsit hosszú az átfutási idő, és tartok tőle, hogy az unokámra marad a válaszolás, ha ezt a sebességet veszem alapul, ahogy a válaszod megszületik.
Kedves Anahystor
Amikor rádírtam még nem láttam értékelésed és hogy már lezártad a témát így okafogyottá vált amit írni akartam.
Sajnos mondanivalóm nem igazán jut el hozzád így teljesen feleslegesen irok, ami nem igazán motiváló , hanem értelmetlen cselekedet részemről
Mindazon által mivel régi levtársak vagyunk akkor reagálni fogok értékelésedre remélem még a héten sikerül ráhangolódnom, hogy újabb /bár szerintem felesleges/ próbát tegyek.
Üdv
BGB
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!