Tulajdonképp mi a gondja egyes vallásosaknak az evolúcióval?
Ha ugye abban hisz az ember hogy mindent az istene teremtett, akkor az állatokat és a növényeket is ez az isten teremtette úgy valamiért, hogy evolválódásra képes populációkat alkossanak. Már ha egyvalaki teremtett persze, akkor nyilvánvaló hogy az evolúciós folyamatokat is ez az isten teremtette.
Akkor mi értelme tulajdonképp hinni egy istenben, de a teremtését - részben - tagadni?
Csak az evolóció ugrott pár millió évet egy ponton. Amit azok akik vannak annyira önteltek, hogy azt hiszik, hogy már mindent tudunk, nagyvonalúan elhanyagolnak.
Mások kutatják, hogy mi történhetett ott, a vallásosok pedig a vallásuk alapján próbálják ezt a kis hiányosságot a történetben befoltozni.
Hasonló kérdés volt tegnap is!
Nem a teremtés részt tagadjuk hanem az evot!
Mert Isten embert teremtett szabad akarattal és a Földet neki adta "kölcsönbe" hogy használja!
A teremtés és a törzsfejlődés kizárja egymást.
A Biblia szerint Isten az élőlényeket fajtájuk szerint teremtette meg. A törzsfejlődés szerint viszont minden élőlény egy közös őstől származik.
De nem kell feltétlenül vallásosnak lenni ahhoz, hogy valaki elutasítsa a törzsfejlődést.
"egyes vallásoknak"
tudják,
Nem a vallásoknak van "gondja", hanem azoknak, akik tisztelve és szeretve az élet forrását, azt hallják, hogy a "keze" munkáját, emberi elméletekkel helyettesítik.
Jehova nem használt evolúciós folyamatokat. Hanem minden élőlényt a rendeltetése szerint hozott létre, és ezt le is íratta.
"A Biblia szerint Isten az élőlényeket fajtájuk szerint teremtette meg. "
Plusz a Biblia szerint a föld oszlopokon áll, stb.
Ha mindent szó szerint vesz az ember, akkor persze hogy egy alapjaiban téves világképe lesz.
Egyébként pedig a "fajuk szerint" is tökéletesen összeegyeztethet9 az evolúcióval. Például mondhatjuk, hogy ez utal arra, hogy egyesek ismert tévedéseivel ellentétben az evolúció nem arról szól, hogy lódarázsból majom lesz, diófából meg hal, hanem minden a saját egyedi fejlödési vonalán belül, a maga "faja szerint" változik.
"Jehova nem használt evolúciós folyamatokat"
Akkor minek alkotott olyan folyamatokat, amik tökéletesen magyarázzák a bioszféra változatosságát, de amiket mégsem hsznált?
Katolikusként ezt én sem értem. Fogalmam sincs mi a baja más keresztényeknek az evolúcióval. Mért olyan elfogadhatatlan nekik?
Szóval, szerintem ez egy jó kérdés, de normális választ szerintem nem sokst fogsz kapni.
Az élőlények változását tudtommal senki sem tagadja. Nem is lehetne.
Viszont a fejlődéstörténet és a teremtés egymásnak totálisan ellentmond. Nem tudod összegyúrni a készre teremtést és a hosszú időn át történő leszármazást egy közös ősből.
"A teremtés és a törzsfejlődés kizárja egymást.
A Biblia szerint Isten az élőlényeket fajtájuk szerint teremtette meg".
A teremtéstörténet nem egy természettudományi, vagy történelmi leíras. Műfaját tekintve etiológia, világmagyarázat, botorság lenne szó szerint értelmezni. :) Sokkal mélyebb annál, minthogy szó szerint vegyük. :)
"Jehova nem használt evolúciós folyamatokat." Valóban, a Jehova nevű nőnemű szó, amelyről kiderült már rég, hogy téves olvasat, nem használt evolúciós folyamatokat, hiszen nem létezik. Ellenben az én Istenem, JHVH igenis használt, megismerheted a bizonyítékait. :)
A Biblia nem írja hogy oszlopokon áll.
Hanem hogy az "ürességben van felfüggesztve"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!