Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten tulajdonképp miért...

Isten tulajdonképp miért hagyja hogy szenvedjünk?

Figyelt kérdés

Mert sok ember van, akinek tényleg egy szenvedés az egész élete. Mondjuk egy olyan kórral vagy olyan körülmények között jön a világra, esetleg később kerül bele olyan helyzetbe.

Az egy dolog, hogy azt ígéri, hogy halálunk után majd milyen jó lesz ha szeretjük őt, de akkor ő miért nem szeret minket?

Igen, tudom hogy elviekben a szeretet Istene, a gyakorlatban viszont az, hogy akár évtizedekig szó nélkül tűri a legbrutálisabb szenvedést is, ez nem szeretet. Ez aberráció.

2018. jan. 4. 11:50
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
14%
példa az utokor szamara h ne egyel töbet a tudas fájárol
2018. jan. 4. 11:52
 2/50 anonim ***** válasza:
0%
lehet h szenvecsz de isten mindig ad valamijot engem nagyon meghatot példáúl ez a kis tortenet https://www.youtube.com/watch?v=-MYRvnQZrB8&t
2018. jan. 4. 11:56
 3/50 anonim ***** válasza:
0%

Melyik isten?

Mert a legtöbbet nem igazán érdekli a sorsod.

2018. jan. 4. 12:12
 4/50 A kérdező kommentje:

Nem magamra gondoltam. Csak egy példa, ott van például a lány akit a saját apja évekig tartott fogva és erőszakolt a saját pincéjükben.

Nem érzitek milyen irreális ezek után bárkit is azzal kecsegtetni, hogy "hát kislányom, igaz hogy hagytam hogy testileg és lelkileg is megnyomorodj, de azért tudod hogy szeretlek"?

Lehet hogy alapvetően szép ez az üzenet a szeretet Istenéről, de ha egy kicsit jobban szétnézünk a világban, mennyire abszurd, mennyire erőszakos, mennyire hibákkal teli a világ amiben élünk, a keresztény Isten rögtön önmaga paródiájává válik.

2018. jan. 4. 12:13
 5/50 anonim ***** válasza:
30%

Ateista vallásúak elég aktívak:)

Ne itt kérdezz ilyet, hanem valamelyik egyház lelkészével beszélj, vagy olvasgass utána a témában. Itt a GYAK-on eléggé keresztényellenes a hangulat, és az itt lévő "atesiták" hiszik a keresztény Istent és gyűlölik. Te ne indulj ebbe az irányba, hanem kutasd ki az igazságot

2018. jan. 4. 12:19
 6/50 A kérdező kommentje:

Az ateizmus nem vallás.

Az igazságot pedig elég soká kutattam, köszönöm. Ezért is hagytam ott végül a kereszténységet. Lásd az előző hozzászólásom végét!

2018. jan. 4. 12:22
 7/50 anonim ***** válasza:
0%

"Lehet hogy alapvetően szép ez az üzenet a szeretet Istenéről"

Igen, itt a lényeg. Ha megnézed a különböző isteneket, nagyon elvétve találsz olyat, aki szereti és partnernek tekinti az embereket. Igazából a keresztények istene sem ilyen - csak mondja, és valójában csak néha ilyen.

Úgyhogy a probléma úgy szól, hogy pontosan miért is kellene az isteneknek segítenie az embereket?

2018. jan. 4. 12:24
 8/50 anonim ***** válasza:
Olvasd el A viskó című könyvet, pont ezzel a kérdéssel foglalkozik.
2018. jan. 4. 12:25
 9/50 anonim válasza:
30%
1.Egyik Isten se foglalkozik velünk, már ha egyáltalán létezik bármelyik....
2018. jan. 4. 12:51
 10/50 anonim ***** válasza:
36%

"Az ateizmus nem vallás.

Az igazságot pedig elég soká kutattam, köszönöm. Ezért is hagytam ott végül a kereszténységet. Lásd az előző hozzászólásom végét!"

Én nem az ateizmus elméleti megfogalmazásáról írtam, hanem gyakorlati tapasztalatokról. De ezt sok ateista képtelen megkülönböztetni és értelmezni. Te?

Ha sokat kutattad és meglelted az igazságot, akkor minek kérdezel?:) Csak nem provokáció céljából?

2018. jan. 4. 13:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!