Isten tulajdonképp miért hagyja hogy szenvedjünk?
Mert sok ember van, akinek tényleg egy szenvedés az egész élete. Mondjuk egy olyan kórral vagy olyan körülmények között jön a világra, esetleg később kerül bele olyan helyzetbe.
Az egy dolog, hogy azt ígéri, hogy halálunk után majd milyen jó lesz ha szeretjük őt, de akkor ő miért nem szeret minket?
Igen, tudom hogy elviekben a szeretet Istene, a gyakorlatban viszont az, hogy akár évtizedekig szó nélkül tűri a legbrutálisabb szenvedést is, ez nem szeretet. Ez aberráció.
"Hagyd már ezt a 42%-ost.
Nem látod, hogy élvezi?
Közben meg senki más nem tud neked válaszolni."
Jogos. Lehet, nem is keresztény, csak trollkodik.
Nehéz elképzelni hogy a legbigottabb fanatikus is ennyire valláskárosult legyen, hogy az ateizmus jelentését se fogja fel...
"Hagyd már ezt a 42%-ost.
Nem látod, hogy élvezi?
Közben meg senki más nem tud neked válaszolni."
Megérkezett a 13 órai Személyeskedő expressz, a 71%-os legnagyobb érve Isten ellen és a törzsfejlődés mellett:)
És állítólagos sztoikus ateistaként minden nap itt izgul a "nemlétező" Isten ellen, bemutatva, hogy igazam van:)
(Köszi)
"Nehéz elképzelni hogy a legbigottabb fanatikus is ennyire valláskárosult legyen, hogy az ateizmus jelentését se fogja fel..."
Én nem az ateizmus elméleti megfogalmazásáról írtam, hanem gyakorlati tapasztalatokról. De ezt sok ateista képtelen megkülönböztetni és értelmezni. Köszi, hogy ezt is bizonyítottad:)
És köszi a személyeskedés megerősítését is:)
Miután mindent cáfoltam, így kérlek, inkább személyeskedjetek!
Hangoztatod a hülyeéged, amit semmi nem támaszt alá. Ez nem cáfolat, ezt hívják úgy hogy fogalomzavar, illetve önmagad lejáratása.
De hajrá, csináld csak felőlem! Pá!
Kezd elmenni a dolog az ateizmusról szóló vita és értelmetlen vagdalkozás irányába. Pedig a kérdés jó és én is szeretnék értelmes érveket hallani ebben a témában.
Az rendben van, hogy sok szenvedést az ember okoz. De azért van elég sok olyan szenvedés is, amiről az ember semmiképp sem tehet, és nem is képes elkerülni. Erre mi a magyarázat?
Valaki itt írta, hogy azt a démonok okozzák.
Mondjuk ez is érdekes dolog... én úgy hallottam, hogy ezeket a mennyei háborúban legyőzték, még az ember előtt.
Tehát akkor még mindig szabadon mászkálnak?
1. Nem létezik
2. Ha létezne akkor is egy szadista lenne. Lesz...rná ha imádkozol valamiért és az ellenkezőjét adná meg.
Azt kérdezed, hogy Isten miért nem szeret bennünket? Engem szeret. Te egy olyan Istent szeretnél számon kérni akitől elfordultál, mert rossz útra tévedtél. Van-e szavazati jogod egy olyan országban aminek nem vagy az állampolgára? Számon kérheted-e Kovács Lajost, hogy hová tette a fizetését amikor a Lakatos család tagja vagy? Tudod az igazságot egész életünkben kutatjuk és tanuljuk, téged valaki vagy valami nagyon tévútra vitt vagy rossz helyen kutattál.
A mai világ szörnyűségei nem róhatók fel a Teremtőnek, egyedül csak mi, emberek tehetünk róla, mert nem tartottuk be azokat a törvényeket, amelyeket Isten az életünk védelmére vagy annak jobbá tételéért alkotott. A Biblia tele van olyan történetekkel, hogy a zsidók függetlenítették magukat Istentől és a vesztükbe rohantak. Mi ugyanezt csináljuk és közben háborgunk vagy sajnáltatjuk magunkat.
Isten mindenkit szeret és mindenkit meg akar menteni az örök kárhozattól és ez a tény előbb-utóbb mindenki számára valóság lesz.
Isten még téged is szeret.
Kedves Jelina!
Az elképzelésedet cáfolja, hogy akik hisznek Istenben, ugyanúgy szenvednek, meghalnak katasztrófákban, mint bárki más.
Ezek jó részéről pedig semmilyen ember nem tehet. Isten viszont tehetne ellene. Már ha tényleg szeretné az embereket. Vagy ha létezne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!